zasto me net izbacuje i blokira?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
amrica
Posts: 7118
Joined: 26/01/2007 17:58

zasto me net izbacuje i blokira?

Post by amrica » 15/04/2007 00:18

Please, pomoc!
U zadnjih 10-ak dana mi se desava da mi se net iskljuci, tj ostanem diskonektovana bez ikakvog razloga i upozerenja, obicno nakon 30-40 min, bez obzira na kojoj sam stranici,. Obicno bih se ponovo konektovala i sve ok, ali u zadnja 2 dana katastrofa. Izbaci me, pokaze da sam diskonektovana sa svake varijente, kliknem na ikonicu za konekciju, kaze mi da je moj modem u upotrebi.... i ne moze konekcija. Kad dignem slusalicu telefona, pisti kao da je konektovan. Jedini nacin da to prekinem je restart kompa. ZASTO?????
Imam dial up konekciju 10 godina, znam da je to lose i sporo, ali ali ovo se nikad nije desavalo, ni kad sam imala P2 i P3.
Komp je dobar, HP P IV.
Ima li neko objasnjnje?
Merci


Shoshana
Posts: 3275
Joined: 22/10/2005 21:48
Location: okolina Montreala

Post by Shoshana » 15/04/2007 00:25

Da li redovno azuriras windows?

bc_chupo
Posts: 1357
Joined: 02/08/2006 23:37
Location: Zla2

Post by bc_chupo » 15/04/2007 00:40

sekunda ti je format :D

User avatar
amrica
Posts: 7118
Joined: 26/01/2007 17:58

Post by amrica » 15/04/2007 00:46

bc_chupo wrote:sekunda ti je format :D


Prevedi na razumljiv jezik

User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

Post by valterbranisarajevo » 15/04/2007 01:37

Napali te virusi, spajveri i ostala gamad, razvalili ti windowse. Probaj to malo očistiti, ali vjerovatno je jedino rješenje: format..brisanje svega i ponovna instalacija Windowsa..

Interceptor
Posts: 101
Joined: 09/08/2006 16:38

Post by Interceptor » 15/04/2007 01:46

Program Spyware Doctor i rijesila si problem.

LordRaven
Posts: 258
Joined: 11/05/2006 21:37
Location: Seher Sarajevo

Post by LordRaven » 15/04/2007 02:56

Interceptor wrote:Program Spyware Doctor i rijesila si problem.


Da je sve u životu tako jednostavno!Ako ne pomogne neki od anti spyware programa ne gine ti formatiranje. :-) I to ako koristis XP ništa manje od SP2 jer SP1 zna praviti probleme sa konekcijom.

hitman05
Posts: 206
Joined: 12/12/2004 23:58
Location: Sarajevo
Contact:

Re: zasto me net izbacuje i blokira?

Post by hitman05 » 15/04/2007 11:33

amrica wrote:Please, pomoc!
U zadnjih 10-ak dana mi se desava da mi se net iskljuci, tj ostanem diskonektovana bez ikakvog razloga i upozerenja, obicno nakon 30-40 min, bez obzira na kojoj sam stranici,. Obicno bih se ponovo konektovala i sve ok, ali u zadnja 2 dana katastrofa. Izbaci me, pokaze da sam diskonektovana sa svake varijente, kliknem na ikonicu za konekciju, kaze mi da je moj modem u upotrebi.... i ne moze konekcija. Kad dignem slusalicu telefona, pisti kao da je konektovan. Jedini nacin da to prekinem je restart kompa. ZASTO?????
Imam dial up konekciju 10 godina, znam da je to lose i sporo, ali ali ovo se nikad nije desavalo, ni kad sam imala P2 i P3.
Komp je dobar, HP P IV.
Ima li neko objasnjnje?
Merci


Dl ovaj program i napravi update (http://www.freewarearchiv.com/sicherhei ... otsd14.exe).
Skeniraj i imuniziraj komp.
Usput koji antivirus i firewall koristis?

bc_chupo
Posts: 1357
Joined: 02/08/2006 23:37
Location: Zla2

Post by bc_chupo » 15/04/2007 12:21

ne ide to tako vidis da nezna formatiranje......
odnesi u neki servis ili nekom ko zna nije vise od 10 marki....

User avatar
Neelix
Posts: 11865
Joined: 15/12/2006 14:08
Location: Ostani uz mene, i puni mi redenik
Contact:

Post by Neelix » 15/04/2007 15:32

dialer...

User avatar
giga
Posts: 430
Joined: 14/10/2002 00:00

Post by giga » 15/04/2007 15:38

Vjerovatno virus ili spyware koji koristi modem.

Pokreni neki antivirusni program da to ocisti i pravi cesci update Windowsa.

Najbolje je mozda da ti neko strucan formatira disk i ponovo sve instalira, zajedno sa antivirusnim programom.

Sretno

User avatar
amrica
Posts: 7118
Joined: 26/01/2007 17:58

Post by amrica » 15/04/2007 16:00

Imam NOD 32, XP sa SP 2.
Hvala vam svima, upravo skidam spyware, a ako ne pomogne, zvacu pomoc.

bc_chupo, nije problem dati 10 KM za servis, problem je odnijeti racunar do servisa. Ja nisam bas konstrukcije za nosanje tezih stvari. Treba ga snijeti 2 sprata do auta.

vela-ze
Posts: 401
Joined: 05/01/2007 15:15

Post by vela-ze » 15/04/2007 16:32

amrica wrote:Imam NOD 32, XP sa SP 2.
Hvala vam svima, upravo skidam spyware, a ako ne pomogne, zvacu pomoc.

bc_chupo, nije problem dati 10 KM za servis, problem je odnijeti racunar do servisa. Ja nisam bas konstrukcije za nosanje tezih stvari. Treba ga snijeti 2 sprata do auta.


rastavi ga, pa ga odnesi u dijelovima :D :D :D

hitman05
Posts: 206
Joined: 12/12/2004 23:58
Location: Sarajevo
Contact:

Post by hitman05 » 15/04/2007 18:32

amrica wrote:Imam NOD 32, XP sa SP 2.
Hvala vam svima, upravo skidam spyware, a ako ne pomogne, zvacu pomoc.

bc_chupo, nije problem dati 10 KM za servis, problem je odnijeti racunar do servisa. Ja nisam bas konstrukcije za nosanje tezih stvari. Treba ga snijeti 2 sprata do auta.


Pokusaj sa onim programom sto sam napisao. Ako ne rijesis problem, samo javi vec cemo nekako to rijesiti.
Reci mi koju konekciju na internet imas, mozda ces morati reinstalirati postupak konekcije, jer sam slican problem vidi'o sa dail-up konekcijom.

Post Reply