Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Yug

#51 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by Yug »

Znaci mini suknja je "dopicnjak",a mini suknja je ono skraceno jel.A helanke ako nosi :?
BHCluster

#52 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by BHCluster »

Yug wrote:Znaci mini suknja je "dopicnjak",a mini suknja je ono skraceno jel.A helanke ako nosi :?
Jesi li ti uvek toliko glup? Ili se danas naročito trudiš?
listopad

#53 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by listopad »

Sazna li se tko je vjesao tu zastavu francuskih Anzuvinaca? Da nije onaj zalizani pacov i njegova AntiDayton grupica?
Yug

#54 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by Yug »

BHCluster wrote:
Yug wrote:Znaci mini suknja je "dopicnjak",a mini suknja je ono skraceno jel.A helanke ako nosi :?
I Ti da si odrastao pored Kalesije kao Ja ne bi bas znao ove urbane slengove.Nemas potrebe vrijedjati.
BHCluster

#55 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by BHCluster »

Yug wrote:
BHCluster wrote:
I Ti da si odrastao pored Kalesije kao Ja ne bi bas znao ove urbane slengove.Nemas potrebe vrijedjati.
Jednostavno pitanje, ja mislim da je ocigledno zasto.
tandmand

#56 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by tandmand »

listopad wrote:Sazna li se tko je vjesao tu zastavu francuskih Anzuvinaca? Da nije onaj zalizani pacov i njegova AntiDayton grupica?
Nećeš vjerovati, isti oni koji vješali zastave Herceg Bosne u Mostaru, tkzv. nepoznati počinioci. :D
listopad

#57 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by listopad »

tandmand wrote:
listopad wrote:Sazna li se tko je vjesao tu zastavu francuskih Anzuvinaca? Da nije onaj zalizani pacov i njegova AntiDayton grupica?
Nećeš vjerovati, isti oni koji vješali zastave Herceg Bosne u Mostaru, tkzv. nepoznati počinioci. :D
Imaju i oni svoje zalizane pacove naravno.
cyprus

#58 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by cyprus »

Alfons Kauders wrote:Melem za oci:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/na-dan-d ... /161125025

:D

Pitanje... S obzirom da se diljem BiH ponosno isticu zastave kojekakvih UZP paradrzava, da li bi bilo vrijeme da i mi malo cesce koristimo grb Kotromanica?

Ako nekom smetaju, zaboli me.
'nuff said.

Ja ipak mislim da je ovom datumu prikladnija ova:

Image

Sretan Dan državnosti :)
Yug

#59 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by Yug »

tandmand wrote:
Sta se imaju sakrivati .Dodjes ko covjek,popnes se banderu i stavis,Sta Ti ko moze. :?
tandmand

#60 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by tandmand »

Yug wrote:
tandmand wrote:
Sta se imaju sakrivati .Dodjes ko covjek,popnes se banderu i stavis,Sta Ti ko moze. :?
Ma ne skrivaju se oni, samo su nepoznati.
listopad

#61 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by listopad »

Nekada je ovo bio grb BiH, grb koji je izrazavao trud i teski rad naroda koji je izgradio tu zemlju, podigao je iz pepela nakon cetiri godine divljastva i unistavanja:

Image

Nakon ponovnih cetiri godina divljastva je ostalo samo ovo:

Image
Alfons Kauders

#62 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by Alfons Kauders »

listopad wrote:Nekada je ovo bio grb BiH, grb koji je izrazavao trud i teski rad naroda koji je izgradio tu zemlju, podigao je iz pepela nakon cetiri godine divljastva i unistavanja:

Image

Nakon ponovnih cetiri godina divljastva je ostalo samo ovo:

Image
I kakve to veze ima s zastavom Republike BiH?
listopad

#63 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by listopad »

Alfons Kauders wrote: I kakve to veze ima s zastavom Republike BiH?
Zastavom cega?
Alfons Kauders

#64 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by Alfons Kauders »

listopad wrote:
Zastavom cega?
Ah, oprosti, da prevedem na srbskorvatcki:

http://--- NO LINKS ---/wp/bruka-na-dan-drza ... zastavama/
BRUKA: Na Dan državnosti BiH u Sarajevu neko se zeznuo sa zastavama…

Zamislite da na dan državnosti Srbije netko izvjesi zastave Kosova, ili da na Dan državnosti Španjolske netko izvjesi zastave Katalonije. To se upravo dogodilo danas našoj domovini.

U našem glavnom gradu osim državne zastave, na nekoliko mjesta danas se mogu primijetiti i separatističko terorističke zastave s ljiljanima, što je bilo vojno obilježje paratvorevine koja je financirala preteče ISIL-a u našoj državi, tzv. Republike Bosne i Hercegovine od 1992. do 1998. godine.

Ta tvorevina na međunarodnom Haaškom tribunalu proglašena je zločinačkim projektom, presudom Deliću i ostalima. Tijekom njenog djelovanja s tog teritorija protjerane su tisuće pripadnika druhih nacija, ubijani su djeca, civili i starci, a vlada je bila jednopartijska i jednonacionalna.Cilj politike ove paratvorevine bila je podjela BIH nakon koje bi se na Balkanu proglasio Bosnistan, neka vrsta male turske ekspoziture za Europu. Plan ratnog zločina podrazumijevao je prodor na more te na Savu, plus spajanje bihaćke i cazinske krajine te dizanje bune u Sandžaku. Takva nova država povezana s Kosovom i Albanijom činila bi zelenu transvezalu za kasnije nove planove financijera s Istoka.

Na teritoriju ove paradžave koja 1994-e skupa s HRHB sklapa mir i stvara međunarodno priznatu FBIH događali su se konc logori, ubojstva i protjerivanja jednako kao i na teritoriju HRHB.

Stvaranjem mira između ove dvije teritorije zaživilo je kakvo takvo društvo koje je krenulo u pomirenje sve dok se slučajno nije pojavio Zlatko Lagumdžija, i slučajno sve resetirao na nulu. 2000 i neke.

Srećom, pobjedom sekularne opcije kod Bošnjaka, 1995-e potpisan je Dayton, i BIH je krenula u naglu modernizaciju. Danas je to prosperitetna zemlja mira, rahata i napretka kojoj mogi zavide.

Koliko uspijevamo saznati još u Sarajevu niti jedan hrabri građanin nije prijavio policiji vješanje paratvornih parazastava koje mnogim građanima Sarajeva, i okolice znače nasilje, i predstavljaju simbol za zločin.

To ne znači da Sarajevo nema hrabrih građana. To samo znači da je policija na nepristupačnom području ili linije ne rade danas, buduči da je dan državnosti. Al strpimo se. Koliko je sutra, več će neki hrabar čovjek da nazove.

Podsjećamo da je 25. novembra 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu usvojena Rezolucija ZAVNOBiH-a, u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih, te ravnopravnost Republike BiH unutar jugoslavenske federacije, s historijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne.

Zašto ovaj dan slave i one političke stranke koje nisu za ravnopravnost svih, nama fakat nije jasno. To Vam je isto kao da se zalažete za zabranu pušenja, a slavite Dan duhana.

Inače u legalnijem dijelu BIH, onom koji je se više poziva na Ustav BIH, Mostaru, danas su u Avenij, na mjestima gdje su bile zastava hrvatskog naroda na Dan HerceBOsne, danas su uredno postavljene državne zastave BIH.
Yug

#65 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by Yug »

listopad wrote:
Zastavom cega?
Pa dobro bila je nekada zastava Republike BiH,nije covjek pogrijesio.
Yug

#66 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by Yug »

cyprus wrote:
Alfons Kauders wrote:Melem za oci:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/na-dan-d ... /161125025

:D

Pitanje... S obzirom da se diljem BiH ponosno isticu zastave kojekakvih UZP paradrzava, da li bi bilo vrijeme da i mi malo cesce koristimo grb Kotromanica?

Ako nekom smetaju, zaboli me.
'nuff said.

Ja ipak mislim da je ovom datumu prikladnija ova:

Image

Sretan Dan državnosti :)
SRETAN DAN DRZAVNOSTI ZEMLJO VOLJENA :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Alfons Kauders

#67 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by Alfons Kauders »

De se Yug odluci - rehabilitacija Draze i njegovih bas i ne idu uz ovu zastavu. :lol:

Ali to je oduvijek bio srpski problem... Ne znate sta bi sa sebe...
Yug

#68 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by Yug »

Alfons Kauders wrote:De se Yug odluci - rehabilitacija Draze i njegovih bas i ne idu uz ovu zastavu. :lol:

Kakav Drazo PU,PU.Moji ga djedovi ganjali.Ko ga voli nek se sagne :-D .Bolje burazeru se Ti odluci. :D
MikroBelaj

#69 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by MikroBelaj »

Vala ja je isticem kad god nasa repka igra,ponosno!

Image
Alfons Kauders

#70 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by Alfons Kauders »

Yug wrote:
Alfons Kauders wrote:De se Yug odluci - rehabilitacija Draze i njegovih bas i ne idu uz ovu zastavu. :lol:

Kakav Drazo PU,PU.Moji ga djedovi ganjali.Ko ga voli nek se sagne :-D .Bolje burazeru se Ti odluci. :D
Ganjali su ga i moji, tako da su vec odlucili davno prije mene.

Ali vidis razliku, ja i moja generacija nismo rehabilitirali.

Vi jeste.
listopad

#71 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by listopad »

Yug wrote:
listopad wrote:
Zastavom cega?
Pa dobro bila je nekada zastava Republike BiH,nije covjek pogrijesio.
Za mene ce to uvijek biti samo grb Tvrtka Kotromanica koji je on opet capio od Anzuvinaca. Ljiljani su klasicni simbol evropskog monarhizma. Zanimljivo je da su 1992 (a ne 1392) upravo taj simbol izabrali za grb jedne republike. Ljiljani su bili grb kraljevine Francuske, odakle potjece i grb Kotromanica. Ukinuti su nakon Francuske revolucije, tj. stvaranjem rapublike. Dakle ovaj grb bi imao smisla da je Bosna 1992. godine proglasena za kraljevinu. Da ne bude da samo rafalam po ovom grbu "Republike" BiH, slicnu pricu imaju i srpski i hrvatski grbovi. I srpski grb je zapravo grb bizantske dinastije Paleologa. Onih cetiri S su cetiri grcke Bete koje predstavljaju moto dinastije Paleologa. Dvoglavi orao je isto tako preuzet od Bizanta. U Srbiji su u novije doba na grb nabili jos rojalisticku krunu, iako je Srbija republika...

Hrvatska sahovnica je nastala po narudzbi austrijskog cara Maksimilijana u 16. stoljecu nakon sto je postao kraljem Hrvatske. Dakle svi ti grbovi su relikti davno prevazidjenih vremena koji nemaju veze sa narodom, pogotovo danas. Grb Socijalisticke Republike Bosne i Hercegovine je grb nasih oceva i djedova koji su rintali da bismo mi danas mogli srati po njima, mada su se i oni na sebe posrali, ali to je tema za druge prilike.
Last edited by listopad on 25/11/2016 13:41, edited 1 time in total.
argyle

#72 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by argyle »

Image

L u c i f e r

#73 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by L u c i f e r »

Image

Zastave i grbovi se mijenjaju, Bosna ostaje... :)
Yug

#74 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by Yug »

Alfons Kauders wrote:
Yug wrote:

Vi jeste.
Ko ga je rehabilitovao,mislis na Srbiju.Znam da ga je neki sud rehabilitovao u slucaju nepravicnog sudjenja,a ne za djela koja mu se stavljaju na teret i to ravnogorskom pokretu.
Nego hocemo li vratiti ulicu Vojislavu Kecmanovicu Sarajevu :?
Alfons Kauders

#75 Re: Zasto ljiljane gledamo samo praznicima?

Post by Alfons Kauders »

Yug wrote:
Alfons Kauders wrote:
Yug wrote: Kakav Drazo PU,PU.Moji ga djedovi ganjali.Ko ga voli nek se sagne :-D .Bolje burazeru se Ti odluci. :D

Vi jeste.
Ko ga je rehabilitovao,mislis na Srbiju.Znam da ga je neki sud rehabilitovao u slucaju nepravicnog sudjenja,a ne za djela koja mu se stavljaju na teret i to ravnogorskom pokretu.
Nego hocemo li vratiti ulicu Vojislavu Kecmanovicu Sarajevu :?
Da, Srbi su ga rehabilitovali, kao i cijeli pokret. Zato i kazem "vi".

Necemo. Trazili ste Srpsko Sarajevo - dobili ste ga - nazivajte ulice kako hocete.

U Sarajevu vise necete.
Post Reply