Prognoziram iznimno kratko trajanje iste...
p.s. nema niti blage reakcije na sva sranja u državi nam lijepoj, nikakve demokratske pobune i slično, a vi o atentatima
ti si prvi spomenuo :hAZNADAR wrote:Amy-Mia wrote: o čemu god se krene pričati ti priču okreneš na rat, bošnjake, srbe, žrtve... da je tema o cipelama, ti bi pričao o ratu. ohladi malo, čovječe, nisi normalan![]()
Ko je ovdje spomenuo nacionalne konfrontacije i ko je od koga bolji, civilizovaniji i to drugom spocitao,...
-----hAZNADAR wrote:Iz istog razloga kao i u ostalim zemljama ili narodima - gdje su to atentati nesto normalno - osim u Srbiji, srpskoj politici,..?
Imam osjecaj da autor ima negdje uzor - samo se nije izjasnio.
to tebe asocira, jer si opterećen s tim.hAZNADAR wrote:Kada covjek postavi na politici temu o atentatima - to asocira samo na jednu politiku - sjedala ti ta cinjenica ili ne. I to su jedina iskustva sa time koje imamo - sjedalo ti to ili ne. Pa svoj ufurani kosmopolitizam, kontanje u krajnostima, amatesku psihoanalizu, malogradjanske folirancije i sl. sacuvaj za sebe.
Niko te uostalom nije ni prisilio da se meni obratis na onakav nacin.
Ma hajde to, ali sto ovdje teme tipa "polozaja zena u Egiptu", Siriji, Izrealu, Venecueli, Kini, Maliju, americkim protestima, najudaljenijoj planetarnoj vukojebini imaju pet puta vece bosansko iskazano interesovanje od neke jako bitne bosanske politicke teme, o kojoj i ako se desi cudo pa neko otvori temu, ne moze prezivjeti ni pet dana, a iskazano interesovanje svekolikog forumskog pucanstva na tim bosanskim temama nije ni 10% recimo kao na temi o "polozaju zena u Egiptu".kinzekonze wrote:Pa kod nas na proteste izadje 10 ljudi, umjesto 10000.
Rijec je o "humanim i nadasve korisnim atentatima" odnosno atentatima "poruke i upozorenjaŽenski Dr.Med wrote:Cek bre o kakvim atetantima je rijech ??
Amy-Mia wrote:ti si prvi spomenuo :hAZNADAR wrote:Amy-Mia wrote: o čemu god se krene pričati ti priču okreneš na rat, bošnjake, srbe, žrtve... da je tema o cipelama, ti bi pričao o ratu. ohladi malo, čovječe, nisi normalan![]()
Ko je ovdje spomenuo nacionalne konfrontacije i ko je od koga bolji, civilizovaniji i to drugom spocitao,...-----hAZNADAR wrote:Iz istog razloga kao i u ostalim zemljama ili narodima - gdje su to atentati nesto normalno - osim u Srbiji, srpskoj politici,..?
Imam osjecaj da autor ima negdje uzor - samo se nije izjasnio.
to tebe asocira, jer si opterećen s tim.hAZNADAR wrote:Kada covjek postavi na politici temu o atentatima - to asocira samo na jednu politiku - sjedala ti ta cinjenica ili ne. I to su jedina iskustva sa time koje imamo - sjedalo ti to ili ne. Pa svoj ufurani kosmopolitizam, kontanje u krajnostima, amatesku psihoanalizu, malogradjanske folirancije i sl. sacuvaj za sebe.
Niko te uostalom nije ni prisilio da se meni obratis na onakav nacin.
drugi dio komentara ti je bez veze, znaš da sam u pravu pa lupaš tek toliko da nešto kažeš.
res publica wrote:Zašto nema atentata kod nas? Kakva tema...![]()
Stvarno bismo trebali da se zabrinemo zbog toga.Ja mislim da je problem u niskom nivou građanskog aktivizma. Nevladine organizacije bi trebalo da pišu projekte o tome, i da se angažuju na podizanju svijesti o potrebi za atentatima.
I šta smo to promijenili za ovih dvdeset godina?r00t wrote:Zato sto zivimo u demokratskom drustvu. Sistem organizovanog rjesavanja konfilkata, umjesto da stvari mijenjamo revolucijama, nasiljem, kalasima, vilama, motikama, jednostavno odemo na izbore i to je to.
Vjerovatno su zato i izmislili demokratiju, dok se na narodu "sprovodi", gore navedeni i jos dosta njih su se dosjetili da uzivaju njene pogodnosti..FOČANSKI PROPISI wrote:I šta smo to promijenili za ovih dvdeset godina?r00t wrote:Zato sto zivimo u demokratskom drustvu. Sistem organizovanog rjesavanja konfilkata, umjesto da stvari mijenjamo revolucijama, nasiljem, kalasima, vilama, motikama, jednostavno odemo na izbore i to je to.
Lagumdžija,Tihić Čović,Ljubić i dalje jašu.
Evo prilike za edukaciju. Kakva je to "izraelska tableta" i da li to mislis na generala ABIH Mustafu Hajrulahovica Talijana?dječak sa šibicama wrote:Danas su atentati nepotrebni, samo krknes nekome "izraelsku tabletu" i zdrma ga infarkt.
Navodno je Talijan tako skoncao, zdrav prav, sportista, a infarkt ga zdrmao.
Kakva je to tema o atentatima a da nema bar jedne teorije zavjereDamir_5 wrote:Evo prilike za edukaciju. Kakva je to "izraelska tableta" i da li to mislis na generala ABIH Mustafu Hajrulahovica Talijana?dječak sa šibicama wrote:Danas su atentati nepotrebni, samo krknes nekome "izraelsku tabletu" i zdrma ga infarkt.
Navodno je Talijan tako skoncao, zdrav prav, sportista, a infarkt ga zdrmao.
I sta kazu, ko im je stavio te Mossad skemijane tablete u case?dječak sa šibicama wrote:
Kakva je to tema o atentatima a da nema bar jedne teorije zavjere![]()
Pricalo se, svojevremeno, da je Mossad skemijao nekakvu tabletu koja izaziva srcani udar, i da je istom tabletom tretiran Mustafa Hajrulahovic i koliko se sjecam, bilo je price i za generala Alagica.
res publica wrote:Zašto nema atentata kod nas? Kakva tema...![]()
Stvarno bismo trebali da se zabrinemo zbog toga.Ja mislim da je problem u niskom nivou građanskog aktivizma. Nevladine organizacije bi trebalo da pišu projekte o tome, i da se angažuju na podizanju svijesti o potrebi za atentatima.
I da protestuju zbog ne protestovanja?OpusDei wrote:@Svi koji zalite sto ne protestujemo: zasto ne idete na ulice?
Za to što nema neposlušnikadustaban wrote:Zasto kod nas nema atentata?!

Niste vi dobro skontali. Nije ovdje rijec o ubivstvima vec o atentatima.Damir_5 wrote:I sta kazu, ko im je stavio te Mossad skemijane tablete u case?dječak sa šibicama wrote: Pricalo se, svojevremeno, da je Mossad skemijao nekakvu tabletu koja izaziva srcani udar, i da je istom tabletom tretiran Mustafa Hajrulahovic i koliko se sjecam, bilo je price i za generala Alagica.
Doduse jeste tesko povjerovati da onakve kao sto je bio rahmetli Talijan spuca fatalni infarkt u njegovim godinama?
Za Alagica opet moguce, nije bio sportski tip, a bosanska kuhinja stvarno ubija mnoge Bosance. Kolaci preslatki, kafa prejaka, pice, mesna jela od presoljene janjetine do cevapa sa kajmakom, pusenje .... stvoreno da ti i ne treba Mossad skemijana tableta i da bez nje zavrsis na ahiretu prije pedesete, ali opet cini mi se da Talijan to i nije bas toliko konzumirao ili se varam?
Ma otkud ja znam ko im je podmetnuo tablete, neke Sheve sigurnoDamir_5 wrote:I sta kazu, ko im je stavio te Mossad skemijane tablete u case?dječak sa šibicama wrote:
Kakva je to tema o atentatima a da nema bar jedne teorije zavjere![]()
Pricalo se, svojevremeno, da je Mossad skemijao nekakvu tabletu koja izaziva srcani udar, i da je istom tabletom tretiran Mustafa Hajrulahovic i koliko se sjecam, bilo je price i za generala Alagica.
Doduse jeste tesko povjerovati da onakve kao sto je bio rahmetli Talijan spuca fatalni infarkt u njegovim godinama?
Za Alagica opet moguce, nije bio sportski tip, a bosanska kuhinja stvarno ubija mnoge Bosance. Kolaci preslatki, kafa prejaka, pice, mesna jela od presoljene janjetine do cevapa sa kajmakom, pusenje .... stvoreno da ti i ne treba Mossad skemijana tableta i da bez nje zavrsis na ahiretu prije pedesete, ali opet cini mi se da Talijan to i nije bas toliko konzumirao ili se varam?