Zasto kod nas nema atentata?!

de balzac

#26 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by de balzac »

Aman teme :roll:
Prognoziram iznimno kratko trajanje iste...

p.s. nema niti blage reakcije na sva sranja u državi nam lijepoj, nikakve demokratske pobune i slično, a vi o atentatima :oops:
res publica

#27 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by res publica »

Zašto nema atentata kod nas? Kakva tema... :lol:

Stvarno bismo trebali da se zabrinemo zbog toga. :D Ja mislim da je problem u niskom nivou građanskog aktivizma. Nevladine organizacije bi trebalo da pišu projekte o tome, i da se angažuju na podizanju svijesti o potrebi za atentatima. :D
Amy-Mia

#28 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by Amy-Mia »

hAZNADAR wrote:
Amy-Mia wrote: o čemu god se krene pričati ti priču okreneš na rat, bošnjake, srbe, žrtve... da je tema o cipelama, ti bi pričao o ratu. ohladi malo, čovječe, nisi normalan :-)
:D
Ko je ovdje spomenuo nacionalne konfrontacije i ko je od koga bolji, civilizovaniji i to drugom spocitao,...
ti si prvi spomenuo :
hAZNADAR wrote:Iz istog razloga kao i u ostalim zemljama ili narodima - gdje su to atentati nesto normalno - osim u Srbiji, srpskoj politici,..?

Imam osjecaj da autor ima negdje uzor - samo se nije izjasnio.
-----
hAZNADAR wrote:Kada covjek postavi na politici temu o atentatima - to asocira samo na jednu politiku - sjedala ti ta cinjenica ili ne. I to su jedina iskustva sa time koje imamo - sjedalo ti to ili ne. Pa svoj ufurani kosmopolitizam, kontanje u krajnostima, amatesku psihoanalizu, malogradjanske folirancije i sl. sacuvaj za sebe.
Niko te uostalom nije ni prisilio da se meni obratis na onakav nacin.
to tebe asocira, jer si opterećen s tim.
drugi dio komentara ti je bez veze, znaš da sam u pravu pa lupaš tek toliko da nešto kažeš.
Damir_5

#29 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by Damir_5 »

kinzekonze wrote:Pa kod nas na proteste izadje 10 ljudi, umjesto 10000.
Ma hajde to, ali sto ovdje teme tipa "polozaja zena u Egiptu", Siriji, Izrealu, Venecueli, Kini, Maliju, americkim protestima, najudaljenijoj planetarnoj vukojebini imaju pet puta vece bosansko iskazano interesovanje od neke jako bitne bosanske politicke teme, o kojoj i ako se desi cudo pa neko otvori temu, ne moze prezivjeti ni pet dana, a iskazano interesovanje svekolikog forumskog pucanstva na tim bosanskim temama nije ni 10% recimo kao na temi o "polozaju zena u Egiptu".

Za prosjecnog Bosanca/Bosanku i regionalnu ekipu, jako je "bitan" polozaj zena u Egiptu.

Cini mi se da ona Tanoviceva o Ruandi se ovdje dokazuje 100% u praksi.
JThomas

#30 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by JThomas »

zato što je narod isti kao i vlast.
dustaban

#31 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by dustaban »

Ženski Dr.Med wrote:Cek bre o kakvim atetantima je rijech ??
Rijec je o "humanim i nadasve korisnim atentatima" odnosno atentatima "poruke i upozorenja

Ali evo malo konkretnije:
Dakle da se razumijemo (i da ujedno preduhitrim moguce istrazne radnje :mrgreen: ), ja nikoga ne nagovaram na atentat, gluho bilo, vec se samo cudim i pitam kako u situaciji sa ovoliko usijanja... nema nista?
Eto, samo je o tome rijec o jednom cudzenju, nista vise.

Ubijaju se postari sa penzijama, utjerivaci dugova ubijaju duznike, duznici ubijaju i njih i sebe, ubijaju se braca zbog par dunuma zemlje... dakle ubija se, nije da se ne ubija, ali narod izmedju sebe.
I sve cesce sami sebe!
:roll:
A oni koji nas dovde dovedose sjede u klupama i lozama desetak i vise arena-parlamenata ko rimski senatori i uzivaju.

Ima li sanse da se ovdje desi neki konstruktivan hitac "odozdo nagore", nebitno na koga u lozi, samo da to konacno bude jedno nuzno upozorenje i nesto sto bi bilo normalno u ovakoj situaciji, dakle nesto sto ce nas pokrenuti iz ovog bezizlaza...
Pa sjetite se samo onih atentata u naprednoj i demokratskoj americi. Ja mislim da je Regan onaj svoj metak dozivio (i prezivio) upravo na nacin kako ja to ovdje govorim - iskljucivo kao PORUKU!
Cak i atentat na pozitivca moze imati za posljedicu strahovito ubrzanje nekih procesa. Ja bih, eto, halalio i atentat na mene samoga kad bi si desilo ono sto se desilo u Srbiji nakon ubistva Dzindzica!
Naravno, najbolje bi bilo stvari promjeniti bez toga, nesto sto rade sad Slovenci... ali jebiga, ovdje se samo metku vjeruje.
Za ovu plemenitu :mrgreen: ideju spreman dati i novcani prilog. Mozda da pokrenemo i neki humanitarni fond - "preko metka do novog poretka"!
Kad skupimo dovoljno novca za taj plemeniti cin, lako cemo naci izvrsioca, metu jos lakse.

Dakle da se razumijemo, ne nagovaram ja nikog da sad izvrsimo atentat na recimo Dodika (koji nam, priznajte, vecini prvi naumpada :mrgreen: ), kojesta nisam ja terorista, ja sam samo jedan objektivni analiticar-logicar i govorim o "humanom atentatu", nesto kao instrument upozorenja i odvracanja od nehumanih atentata koje oni svakim danom cine nad nama.
Naravno, sad ce neko reci, sta ovaj trabunja zna se ko treba da stiti narod... ( :lol: :lol: :lol: - tri smajlija znace - grohotom se smijem!)
Ti nasi zastitari nisu otkrili ni ko im sefa ubi vec su jos onom opskurnom laznom svjedoku isplatili po miliona... uh bolje da stanem jer se bojim da cu tastaturu zamjeniti drugim instrumentom i poceti sam rjesavati stvari.
:x
...

Da ja malo odmorim, jelda
:mrgreen:
Last edited by dustaban on 09/02/2013 12:08, edited 3 times in total.
hAZNADAR

#32 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by hAZNADAR »

Amy-Mia wrote:
hAZNADAR wrote:
Amy-Mia wrote: o čemu god se krene pričati ti priču okreneš na rat, bošnjake, srbe, žrtve... da je tema o cipelama, ti bi pričao o ratu. ohladi malo, čovječe, nisi normalan :-)
:D
Ko je ovdje spomenuo nacionalne konfrontacije i ko je od koga bolji, civilizovaniji i to drugom spocitao,...
ti si prvi spomenuo :
hAZNADAR wrote:Iz istog razloga kao i u ostalim zemljama ili narodima - gdje su to atentati nesto normalno - osim u Srbiji, srpskoj politici,..?

Imam osjecaj da autor ima negdje uzor - samo se nije izjasnio.
-----
hAZNADAR wrote:Kada covjek postavi na politici temu o atentatima - to asocira samo na jednu politiku - sjedala ti ta cinjenica ili ne. I to su jedina iskustva sa time koje imamo - sjedalo ti to ili ne. Pa svoj ufurani kosmopolitizam, kontanje u krajnostima, amatesku psihoanalizu, malogradjanske folirancije i sl. sacuvaj za sebe.
Niko te uostalom nije ni prisilio da se meni obratis na onakav nacin.
to tebe asocira, jer si opterećen s tim.
drugi dio komentara ti je bez veze, znaš da sam u pravu pa lupaš tek toliko da nešto kažeš.
:D pa upravo si i pokazao/la da sam samo spomenuo neciju politiku.
Ti si poceo sa spocitacanjima ko je kao bolji, civilizovaniji, ... i doveo dovde svojom glupom ironijom i izigravanjem nekog kosmopolitizma.
De ti svoje psihoanalize i svoje demone pojektiraj na sebe a ne na nekog drugog. Ja pricam o necijoj politici i ako cemo o atentatima - zna se cija je to politica tradicija. Ako ta istina nije za tvoje profinjene usi, oci,.. bolje je da te nema na ovom podforumu.

Najjadniji su mi moroni na ovom forumu koji za svaku sitnicu zavrsite evo naciste, talibana, komunjare,... jer su potkovani samo neznanjem i kompleksima.

Predvidjam kratak vijek ovoj temi - jer na indirektan nacin priziva atentate i opravdava takav nacin.
Biva eto nema atentata i nije to lijepo inace - ali ima itekako razloga za to. :mrgreen:
insomnia78

#33 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by insomnia78 »

Pa eto ti prilike da popunis upraznjeno mjesto atentatora.
Ja teme i prdimahovine

s' moje sokocalo
FOČANSKI PROPISI

#34 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by FOČANSKI PROPISI »

res publica wrote:Zašto nema atentata kod nas? Kakva tema... :lol:

Stvarno bismo trebali da se zabrinemo zbog toga. :D Ja mislim da je problem u niskom nivou građanskog aktivizma. Nevladine organizacije bi trebalo da pišu projekte o tome, i da se angažuju na podizanju svijesti o potrebi za atentatima. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Salonski Kriticar

#35 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by Salonski Kriticar »

Zato sto smo demokratsko drustvo, koje ima vlast izabranu na pravednim i demokratskim izborima. :)
r00t

#36 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by r00t »

Zato sto zivimo u demokratskom drustvu. Sistem organizovanog rjesavanja konfilkata, umjesto da stvari mijenjamo revolucijama, nasiljem, kalasima, vilama, motikama, jednostavno odemo na izbore i to je to.
dječak sa šibicama

#37 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by dječak sa šibicama »

Danas su atentati nepotrebni, samo krknes nekome "izraelsku tabletu" i zdrma ga infarkt.

Navodno je Talijan tako skoncao, zdrav prav, sportista, a infarkt ga zdrmao.
FOČANSKI PROPISI

#38 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by FOČANSKI PROPISI »

r00t wrote:Zato sto zivimo u demokratskom drustvu. Sistem organizovanog rjesavanja konfilkata, umjesto da stvari mijenjamo revolucijama, nasiljem, kalasima, vilama, motikama, jednostavno odemo na izbore i to je to.
I šta smo to promijenili za ovih dvdeset godina?
Lagumdžija,Tihić Čović,Ljubić i dalje jašu.
r00t

#39 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by r00t »

FOČANSKI PROPISI wrote:
r00t wrote:Zato sto zivimo u demokratskom drustvu. Sistem organizovanog rjesavanja konfilkata, umjesto da stvari mijenjamo revolucijama, nasiljem, kalasima, vilama, motikama, jednostavno odemo na izbore i to je to.
I šta smo to promijenili za ovih dvdeset godina?
Lagumdžija,Tihić Čović,Ljubić i dalje jašu.
Vjerovatno su zato i izmislili demokratiju, dok se na narodu "sprovodi", gore navedeni i jos dosta njih su se dosjetili da uzivaju njene pogodnosti..
Damir_5

#40 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by Damir_5 »

dječak sa šibicama wrote:Danas su atentati nepotrebni, samo krknes nekome "izraelsku tabletu" i zdrma ga infarkt.

Evo prilike za edukaciju. Kakva je to "izraelska tableta" i da li to mislis na generala ABIH Mustafu Hajrulahovica Talijana?
dječak sa šibicama

#41 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Damir_5 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Danas su atentati nepotrebni, samo krknes nekome "izraelsku tabletu" i zdrma ga infarkt.

Evo prilike za edukaciju. Kakva je to "izraelska tableta" i da li to mislis na generala ABIH Mustafu Hajrulahovica Talijana?
Kakva je to tema o atentatima a da nema bar jedne teorije zavjere :D

Pricalo se, svojevremeno, da je Mossad skemijao nekakvu tabletu koja izaziva srcani udar, i da je istom tabletom tretiran Mustafa Hajrulahovic i koliko se sjecam, bilo je price i za generala Alagica.
Damir_5

#42 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by Damir_5 »

dječak sa šibicama wrote:

Pricalo se, svojevremeno, da je Mossad skemijao nekakvu tabletu koja izaziva srcani udar, i da je istom tabletom tretiran Mustafa Hajrulahovic i koliko se sjecam, bilo je price i za generala Alagica.
I sta kazu, ko im je stavio te Mossad skemijane tablete u case?

Doduse jeste tesko povjerovati da onakve kao sto je bio rahmetli Talijan spuca fatalni infarkt u njegovim godinama?

Za Alagica opet moguce, nije bio sportski tip, a bosanska kuhinja stvarno ubija mnoge Bosance. Kolaci preslatki, kafa prejaka, pice, mesna jela od presoljene janjetine do cevapa sa kajmakom, pusenje .... stvoreno da ti i ne treba Mossad skemijana tableta i da bez nje zavrsis na ahiretu prije pedesete, ali opet cini mi se da Talijan to i nije bas toliko konzumirao ili se varam?
OpusDei

#43 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by OpusDei »

@Svi koji zalite sto ne protestujemo: zasto ne idete na ulice? :)
Alfons Kauders

#44 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by Alfons Kauders »

res publica wrote:Zašto nema atentata kod nas? Kakva tema... :lol:

:lol: :lol: :lol:

I da onda na TV izadje onaj Arapovic i prezentira rezultate monitoringa... Koliko je bilo atentata u prvom kvartalu prosle godine, pa to uporedi sa brojem atentata u ostatku svijeta i tako to.
asdf1

#45 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by asdf1 »

OpusDei wrote:@Svi koji zalite sto ne protestujemo: zasto ne idete na ulice? :)
I da protestuju zbog ne protestovanja?
OpusDei

#46 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by OpusDei »

Ne, nego zbog stanja u drzavi uopste
chupacabra

#47 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by chupacabra »

Zato sto su kod nas druze atentati opasna stvar, mogu izazvati svjetski rat. U najmanju ruku bi izazvali novi pokolj izmedju etnickih grupa, ovisno o tome koje je nacionalnosti atentator i zrtva. To i zato sto smo saburli narod, mozes nas handrit' dok nam ne dodje iz guzice u glavu pa onda slijedi ono: "Nedime sta nam ovo rade". Do tada laganice, kafica, novine, tekma i tako to.
TDK-90

#48 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by TDK-90 »

dustaban wrote:Zasto kod nas nema atentata?!
Za to što nema neposlušnika :dance: :dance: :dance:
Atentati se izvršavaju nad onima koji neće da se povinuju svjetskim silnicima .... mi slušamoImage
dustaban

#49 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Post by dustaban »

Damir_5 wrote:
dječak sa šibicama wrote: Pricalo se, svojevremeno, da je Mossad skemijao nekakvu tabletu koja izaziva srcani udar, i da je istom tabletom tretiran Mustafa Hajrulahovic i koliko se sjecam, bilo je price i za generala Alagica.
Doduse jeste tesko povjerovati da onakve kao sto je bio rahmetli Talijan spuca fatalni infarkt u njegovim godinama?
Za Alagica opet moguce, nije bio sportski tip, a bosanska kuhinja stvarno ubija mnoge Bosance. Kolaci preslatki, kafa prejaka, pice, mesna jela od presoljene janjetine do cevapa sa kajmakom, pusenje .... stvoreno da ti i ne treba Mossad skemijana tableta i da bez nje zavrsis na ahiretu prije pedesete, ali opet cini mi se da Talijan to i nije bas toliko konzumirao ili se varam?
Niste vi dobro skontali. Nije ovdje rijec o ubivstvima vec o atentatima.
Atentat kao opomena na necije kurchenje.
Prvi i zadnji atentat, po toj definiciji, je ona Haretova letva u Bihacu.
Znacenje te letve u nasoj novijoj istoriji je vaznije od ovih eventualnih ubistava o kojima vi govorite.
Pa vidite vi molim vas sta u islamskom svijetu znaci kad te pogode cipelom.

Nama toga fali. Ja da sam bio novinar koji je intervjuisao Brankovica kad je izrekao najkurchevitiju izjavu u našoj povjesti, da je sve oko stana bilo po zakonu... ja da sam tad drzao mikrofon ili stajao iza kamere... utuko bi ga jal mikrofonom, jal cipelom i to sve snimio. A kad bih ugasio kameru utuko bih ga i kamerom.
Eto takvih nama atentatora fali.

Da smo to na vrijeme napravili Brankovicu ne bi nam se sad ovako kurchili Lagumdzija i Fahro.
____
P.S. Dze se mogu nabaviti te tablete? Ali ako moze bez recepta! :mrgreen:
dječak sa šibicama

#50 Re: Zasto kod nas nema atentata?!

Damir_5 wrote:
dječak sa šibicama wrote:

Ma otkud ja znam ko im je podmetnuo tablete, neke Sheve sigurno :D

Neki dan taksista na sva usta, kako su Sheve ubili ovog profesora sto je nadjen na Lapisnici... kod nas raja sve zna :D
Post Reply