Zašto kasne penzije?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
malivuk

#1 Zašto kasne penzije?

Post by malivuk »

ni danas penzioneri, A faza nisu dobili penzije. zna li neko informaciju? poštar kaže da mu pošta ne daje dovoljno novca.
cyprus

#2 Re: Zašto kasne penzije?

Post by cyprus »

Moja baka tek maloprije dobila (B faza). Stvarno mi nije jasno kako svaki mjesec penzija ne može prije 4-5-tog, a kad su izbori nacrta se prvog :-) Kako?
JThomas

#3 Re: Zašto kasne penzije?

Post by JThomas »

čarlama :D
Mr Hiccup

#4 Re: Zašto kasne penzije?

Post by Mr Hiccup »

bilo je na tv jucer
razlog je taj sto u jednoj turi mogu nositi samo odredjenu kolicinu novca tj. penzija, pa se po istu moraju vracati u "stab". vjerovatno mjera opreza zbog pljackanja ili postara-kockara. :lol:
kasnila je i u starom gradu, ali je danas stigla.
malivuk

#5 Re: Zašto kasne penzije?

Post by malivuk »

ako se malo matematički pogleda, veliki je novac u igri.novac stajao na banci od prije nove godine, i danas dio penzionera nije dobio penzije,a kamate polako rastu.treba bježati od pošte,pa makar kakve vrste bile njihove usluge.
O'zone
Globalni moderator

#6 Re: Zašto kasne penzije?

Post by O'zone »

Zato što penzioneri nisu bitan segment tj. nisu budže probaj u Federalnoj vladi zakasniti sa platom dva dana opšti haos bi nastao :mrgreen:
Zanima me šta bi bilo da jedan mjesec penzioneri ne izvrše uplatu režija :evil: jer su poznati kao najredovnije platiše,samo da bi se osvetili za kašnjenje penzija pa nek svi vide kako je kad ti kasni crkavica.
alcho

#7 Re: Zašto kasne penzije?

Post by alcho »

Mr Hiccup wrote:bilo je na tv jucer
razlog je taj sto u jednoj turi mogu nositi samo odredjenu kolicinu novca tj. penzija, pa se po istu moraju vracati u "stab". vjerovatno mjera opreza zbog pljackanja ili postara-kockara. :lol:
Dovoljno bi bilo da je samo malo mucnuo glavicom pa bi ovo i sam skontao...al jok - daj ti temu na forumu
malivuk

#8 Re: Zašto kasne penzije?

Post by malivuk »

alcho wrote:
Dovoljno bi bilo da je samo malo mucnuo glavicom pa bi ovo i sam skontao...al jok - daj ti temu na forumu
niđe bolan veze,pa poštara prati delegacija penzionera, čim primi novac na ruke, tako da od kladionice ili od plačkaša ne može biti ni govora.
alcho

#9 Re: Zašto kasne penzije?

Post by alcho »

malivuk wrote:
alcho wrote:
niđe bolan veze,pa poštara prati delegacija penzionera, čim primi novac na ruke, tako da od kladionice ili od plačkaša ne može biti ni govora.
De BA dozovi se...
malivuk

#10 Re: Zašto kasne penzije?

Post by malivuk »

izvini, ako ti je zasmetalo, obrisaćemo temu. vjerovatno ti nije interesantna.
alcho

#11 Re: Zašto kasne penzije?

Post by alcho »

malivuk wrote:izvini, ako ti je zasmetalo, obrisaćemo temu. vjerovatno ti nije interesantna.
Pa imas nekih stvari koje su cista logika, ne mora se za sve otvarati tema.
starii

#12 Re: Zašto kasne penzije?

Post by starii »

a sto ne otvorite racun u banci i tamo ne primate penzije...odes na bankomat i podignes..
malivuk

#13 Re: Zašto kasne penzije?

Post by malivuk »

starii wrote:a sto ne otvorite racun u banci i tamo ne primate penzije...odes na bankomat i podignes..
pun je ulaz starih i nemoćnih. ovi malo zdraviji to mogu, a kažu da je velika provizija.stvarno nisam u toku.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14 Re: Zašto kasne penzije?

Post by PipiDugaDevetka »

Čini mi se da poštari imaju platu oko 600 KM, pa mi je bilo muka davati svom poštaru od mojih 300 i nešto penzije ''uobičajenih'' 1 ili 2 KM. Prešao na banku, kad ja tamo, a ono, međutim, tamo se isto daje ''na kafu'', te za održavanje računa, te izdavanje i zanavljanje VISA kartice,...Uglavnom, više dajem banci nego poštaru. Pojedoh se,...

Dragi umriovljeni penzioneri, izdržimo još malo, nećemo dugo. Samo da se izabrana vlast ''vaspostavi''!
StupskaBitanga

#15 Re: Zašto kasne penzije?

Post by StupskaBitanga »

a šta ćete kad vam te iste penzije budu kasnile kad ne bude para
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#16 Re: Zašto kasne penzije?

StupskaBitanga wrote:a šta ćete kad vam te iste penzije budu kasnile kad ne bude para
Tastaturu pregriz'o daBgd-a! :D Ne sluti,...Nadam se da Behmen ima planove organizovanja narodnih kuhinja za ogroman broj korisinika.
Mr Hiccup

#17 Re: Zašto kasne penzije?

Post by Mr Hiccup »

PipiDugaDevetka wrote:Čini mi se da poštari imaju platu oko 600 KM, pa mi je bilo muka davati svom poštaru od mojih 300 i nešto penzije ''uobičajenih'' 1 ili 2 KM. Prešao na banku, kad ja tamo, a ono, međutim, tamo se isto daje ''na kafu'', te za održavanje računa, te izdavanje i zanavljanje VISA kartice,...Uglavnom, više dajem banci nego poštaru. Pojedoh se,...

Dragi umriovljeni penzioneri, izdržimo još malo, nećemo dugo. Samo da se izabrana vlast ''vaspostavi''!
zaduzi komsiju da uzima za tebe jer "kao" nisi kod kuce, a on nece imati obraza da daje tvoje pare
radi provjereno :lol:
PipiDugaDevetka

#18 Re: Zašto kasne penzije?

Mr Hiccup wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Čini mi se da poštari imaju platu oko 600 KM, pa mi je bilo muka davati svom poštaru od mojih 300 i nešto penzije ''uobičajenih'' 1 ili 2 KM. Prešao na banku, kad ja tamo, a ono, međutim, tamo se isto daje ''na kafu'', te za održavanje računa, te izdavanje i zanavljanje VISA kartice,...Uglavnom, više dajem banci nego poštaru. Pojedoh se,...

zaduzi komsiju da uzima za tebe jer "kao" nisi kod kuce, a on nece imati obraza da daje tvoje pare
radi provjereno :lol:
Nemam komšija, samo susjedi. Nije isto komšija i susjed!
lejlamo

#19 Re: Zašto kasne penzije?

Post by lejlamo »

a zasto meni kasni plata :? :D
Post Reply