Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

lala*

#1 Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by lala* »

Ako vas ima zagrijanih za ovu temu, onda pisite...imam sutra debatu a negacija sam, znaci trebaju mi argumenti zbog kojih vi mislite da je za Bosnu ipak bolje da ne udje u EU! Hvala unaprijed! :)
zavrzlama

#2 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by zavrzlama »

DemonLady wrote:Ako vas ima zagrijanih za ovu temu, onda pisite...imam sutra debatu a negacija sam, znaci trebaju mi argumenti zbog kojih vi mislite da je za Bosnu ipak bolje da ne udje u EU! Hvala unaprijed! :)
jer ce izlazak biti puno bolniji...sve ono sto BIH prenese na EU, bi kasnije neko iskoristio da prebaci na sebe i tako obesmislio BIH drzavnost...sad sebi desifruj ovaj post :wink:

prvo NATO pa EU..
ahuseino

#3 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by ahuseino »

Bankovni sistem...
Masinerija iskoristavanja donjih...
Ulazis jer im treba 3-4 miliona glava novog marketa... ako ikako moze da ne koriste tvoje produkte...

If shit hits the fan, you're still on your own...
quasar

#4 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by quasar »

svaki argument protiv ulaska je toliko beznačajan u odnosu na benefite i smiraj koji bi ova zemlja konačno našla,jer mi očigledno nismo dovoljno politički zreli da imamo nezavisnost, tj. mi ne znamo šta bi sa njom. Kod nas se demokratijom smatra svačije pravo da kaže šta misli, a *ebeš ti zemlju i sistem gdje svaka budala ima pravo da u medijima iznosi svoje nebuloze....pa evo i ja...

Argumenti protiv bi bili: očuvanje suverenosti (svakako je nemamo sa svim ovim unutrašnjim neprijateljima i gramzivim susjedima, stranim agencijama koje su se ugnijezdile i u vlast i u vojsku).
za suverenost moras biti energetski suveren, finasnijski, bankarski, komunikacijski...da ne nabrajam, svi su nam vozovi prosli.
zatim ocuvanje vlastitog prirodnog pogatstva, jer ćemo kao članica EU postati samo sirovinska baza razvijenih jer bolje ništa ne možemo uložiti u tu uniju osim rude, balvana, uglja, vode i struje. Opet će nam EU napraviti brze pruge da što brže može transportovati te sirovine tamo gdje će se na njima zaraditi desetostruko.
Očuvanje socijalnog mira, jer će strani vlasnici nemilosrdno učiniti novokupljene fabrike i rudnike profitabilnima, po cijenu otpuštanja polovice radnika. Pomoć koju će vlada dobiti za rješavanje socijalnih pitanja, nesposobnjakovići će potrošiti na svoje režije.
Jedino kad bi se desilo čudo pa da se najednom svi opamete, izaberu odgovorne ljude na odgovorna mjesta, urede državu da bude jeftina, sa malim brojem kantona i bez 13 vlada na 4 miliona stanovnika. dovoljna je jedna, ali eto nek budu i 3-4, pa da se počne praviti strategija, energetska, ekonomska, finansijska, da se počnu raditi reforme na korist većine, tj. naroda, radnika.
Cilj ulaska u EU je da imaš dobar život, normalnu državu, sistem koji funkcioniše, službe koje rade, i da se osjećaš sigurno. Ali u EU ne primaju zemlje koje to nemaju, to moraš sve srediti i uraditi da bi ušao, a ako to već postigneš, onda ne znam što bi trebali da trčimo tamo gdje nismo dobrodošli, i gdje i dan danas ne žele da nas vide, samo da bi im na tacni servirali naša prirodna bogatstva i sve ono što još vrijedi.

Ostanak van EU i NATO omogućiće da se Reis petlja u politiku bez kandidovanja na izborima, da Dodik ruši i ismijava državu, da Branković svima nama cinično govori kako je po zakonu krao i kako je on najveći heroj u Sarajevu...

Eto pa ti vidi, ako sam ti išta pomogao... ne bih ti bio u koži da branim ono u šta ne vjerujem.
kiky

#5 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by kiky »

kako koja godina prolazi razloga za neulazak bih u eu ili nato ima sve više ...
najosnovniji je ipak da te organizacije nisu prijateljski raspoložene prema nama i gledaju nas kao na "nužno zlo" tog nekakvog proširenja eu na svoje geografske granice ...
da li če uopšte biti tog daljnjeg proširenja, pitanje je, jer političari koji su sa entuzijazmom pravili eu su davno pomrli ili su u dubokoj starosti ...
nova garnitura eu birokrata cijeli taj projekat gleda samo kao na priliku za vlastito bogačenje i izgradnju nekakve karijere od koje če imat koristi dok su živi ...
samo puki lični interes, a gdje se savezi ili unije sklapaju na takav način, bez stvarnog prijateljstva i sa puno arogancije i ponižavanja, veze brzo pucaju ...
druga stvar je što zapadno evropski građani još uvijek žive od podjele na istok i zapad i nevjerujem da če ikad biti spremni prebacit svoju državnost na eu radi opšteg interesa ...
ova zadnja kriza to pokazuje kao i to da je zapadna evropa još uvijek trula od nacionalizama i neokolonijalističkih ambicija koje samo čekaju momenat da se iskobeljaju iz nametnutog eu mantila i nastave svoje stare lopovske poslove po svijetu od kojih se daleko lagodnije živi i duže ostaje na vlasti ...
sve u svemu ...
što dalje od zahoda manje če mo se govana najest ...
Maraschino

#6 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by Maraschino »

DemonLady wrote:Ako vas ima zagrijanih za ovu temu, onda pisite...imam sutra debatu a negacija sam, znaci trebaju mi argumenti zbog kojih vi mislite da je za Bosnu ipak bolje da ne udje u EU! Hvala unaprijed! :)
prvo im reci da probamo od nase zemlje napraviti ''svicarsku'' a posle toga imas 1001 razlog da ne ulazis u eu...

ovakvi kakvi smo...ti ces sutra morati cutati :D ili se provaljivati sa nasim ''prirodnim ljepotama'' bla, bla... :wink:
Goran_35

#7 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by Goran_35 »

1. Garant opstanka drzave BiH,njenog suvereniteta i cjelovitosti, te garant sigurnosti svih njenih gradjana je NATO !! Ulazak u NATO za drzavu BiH bi trebao da bude prioritet svih prioriteta!

2. Ekonomski prosperitet u porodici europskih drzava,postovanje demokratije i slobode gradjana BiH predstavlja ulazak u EU!!
U protivnom,ostajemo u blatu Balkana gdje cemo se "diviti"raznoraznim "umetnicama" poput Cece te "produktima visoke tehnologije" kakav je recimo opanak ... :D
katamaran101

#8 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by katamaran101 »

Odgovor lezi vec u onome sta rade Norveska i Svicarska...
Treba samo za njima...mi smo daleko od njih, ali ima dosta slicnosti..

- gubitak suverenosti,
- mala mogucnost odlucivanja,
- zadrzavanje vlastitog identita
- vlastite valute, kredibiliteta,
- vezivanje za propise i zakone drugih...

NATO nema interesa za nas, kao ni EU...suplja prica..
EU interesuje jeftina radna snaga, trziste za plasiranja vlastite robe,
energija, jedno mjesto uprave / Brisel, zastita svojih interesa gdje mi sebe
nismo u stanju prepoznati, prema tome - cemu?
EU nije osnovana da bi dijelila mrd. eura, vec da ih ubire...kako..pa, ekonomska ovisnost..
krediti, zaduzenost..uslovi..ustupci..sve sama navlakusa. Bolje da ostanemo svoji, ako ide...
michio

#9 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by michio »

Norveska i Svicarska nisu u EU jednostavno sto jedni imaju naftu a drugi banke. Suprotno generalnom misljenju svicarska sa svojim bankama i ne zadovoljava EU kriterije.
Istina da je vecina gradjana u EU protiv EU ali pa 92 cilj referenduma izmedju ostalog su bile i euro integracije ako se ne sjecate pa valja zivjeti onako kako propovjedas :lol:
Goran_35

#10 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by Goran_35 »

katamaran101 wrote:Odgovor lezi vec u onome sta rade Norveska i Svicarska...
Treba samo za njima...mi smo daleko od njih, ali ima dosta slicnosti..

- gubitak suverenosti,
- mala mogucnost odlucivanja,
- zadrzavanje vlastitog identita
- vlastite valute, kredibiliteta,
- vezivanje za propise i zakone drugih...

NATO nema interesa za nas, kao ni EU...suplja prica..
EU interesuje jeftina radna snaga, trziste za plasiranja vlastite robe,
energija, jedno mjesto uprave / Brisel, zastita svojih interesa gdje mi sebe
nismo u stanju prepoznati, prema tome - cemu?
EU nije osnovana da bi dijelila mrd. eura, vec da ih ubire...kako..pa, ekonomska ovisnost..
krediti, zaduzenost..uslovi..ustupci..sve sama navlakusa. Bolje da ostanemo svoji, ako ide...

-ni jedna EU zemlja nije izgubila suverenitet!
-svaka EU zemlja ima i dalje mogucnost odlucvanja u svom nacionalnom parlamentu kao i svoj glas u europskom parlametu ,svaka EU zemlja moze glasati o izlasku iz EU isto onako kako je glasala da bi usla!Referendumom o kojem odlucuju domace politicke snage.
-svaka EU zemlja je zadrzala vlastiti identitet!
-svaka EU zemlja moze zadrzati vlstitu valutu ako zeli -primjer Svedsa,Danska,UK ,dok recimo Cesi,Slovaci,Madjari jos nisu ispunili uslov za euro pa i dalje imaju vlastitu valutu
-svaka EU zemlja ima vlastite propise i zakone,dok europski parlament radi u duhu zajednickog interesa,sobode i demokratije i u takvom ambijentu,zajednicih interesa,donosi odredjene zakone koji nemaju nista sa unutrasnjim uredjenjem i zakonima svake EU clanice a koji su u nadlenosti domaceg paramenta svake EU clanice..

NATO i EU nemaju interes za BIH ali BiH itekako treba da ima interes za NATO i EU,jer u protivnom docice u pitanje teritorijalna cjelovitost BiH kao i ekonomski napredak u sucaju da ne udje u EU!!!
EU ima jeftinu radnu snagu u Kini,Indiji,Bangladesu... Radna snaga u BiH nije nista jeftinija od recimo Poljske ili Ceske a pogotovu se ne moze porediti sa Kinom.
Energije FALI!Energja je najprofitabilnija privredna grana u buducosti,velika sansa za BiH koja je energetski gigant regije i u slucaju da BiH ne udje u EU ta energija ce biti koristena od strane bogatih,jednom rijecju BiH ce biti kolonija!! A ulaskom u EU BiH ce biti respektabilna clanica ,bogata energetskim resursima, koji ce biti iskoristeni po EU normama zastite covjekove okoline a koja ce bosnscima omoguciti ekonmsko blagostanje po normalim europskim cijenama za razliku od onih jeftinih koje bi bile nametnute ne ulaskom u EU i cime bi energetski resursi bili korisceni na nacin da se ne vodi racuna o zastiti covjekove okoline.

Da,tacno! EU je osnovana da ubire milijarde,da kao zajednca prosperira i donese dobrobit svim njenim gradjanima a pogotovo ta dobrobit je svakako u korist siromasnijih EU zemalja,jer EU svojim zakonima daje ekonomsku potporu za premjestane industrije iz razvijene u manje razvijenu EU zemlju.Prema tome protiv EU bi trebale biti razvijene EU zemlje zbog pomenute potpore iz EU kase koju koriste mnoga EU preduzeca,a zemlje poput BiH,Hrvatske,Srbije,Poljske,Slovacke,Rumunije,Bugarske treba da budu sretne da su primljene u EU jer to znaci samo bolje nikako gore.Prmjer premjestanja industrije je recimo "Continental",koji je premjstivsi fabriku iz Svedske u Portugal ubrao znacajna sredva iz EU kase koja podupire takve projekte a koji za nove siromasne clanice znaci novi posao i smanjenje nezaposlenosti sto vodi u ekonomski prosperitet.

Dakle 1000 razloga ZA a ni jedan protiv!!BiH svakao ima interes da udje u EU,ako bude moguce, a prioritet je ulazak u NATO - sto ce BiH omoguiti politicku stabinost i izlazak iz corsokaka polticke nestabilnosti te raznoraznih prijetnji raspadom koji bi rezultirao novim ratom!

1.ZA NATO
2.ZA EU

:bih:
Topla voda

#11 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by Topla voda »

trazi djevojka da joj pomognete u negacijskoj ekipi,a ne da drzite govore.

1.eu je privremena kategorija i ne rjesava politicke probleme koje bih ima,samo ih na odredjeno vrijeme stavlja u stranu
2.prisutnost bih u ekonomiji eu ce biti minorna,gubice se poslovi u javnom sektoru,siromastvo ce rasti,strane kompanije ce dobiti koncesije za iskoristavanje prirodnih dobara bih,uz minimalan doprinos zaposlenju i punjenju drzavnog proracuna,neophodnog za razumno vodjenje socijalne politike
Goran_35

#12 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by Goran_35 »

Topla voda wrote:trazi djevojka da joj pomognete u negacijskoj ekipi,a ne da drzite govore.

1.eu je privremena kategorija i ne rjesava politicke probleme koje bih ima,samo ih na odredjeno vrijeme stavlja u stranu
2.prisutnost bih u ekonomiji eu ce biti minorna,gubice se poslovi u javnom sektoru,siromastvo ce rasti,strane kompanije ce dobiti koncesije za iskoristavanje prirodnih dobara bih,uz minimalan doprinos zaposlenju i punjenju drzavnog proracuna,neophodnog za razumno vodjenje socijalne politike
1.EU ne rjesava untrasnje politicke probleme niti se moze postati clanicom EU sa takvim problemima!!EU je zajednica ekonomskog prosperiteta!!
2.Rumuni prije nisu mogli prodati svoje cipele u Njemaskoj,Svedskoj a sada mogu.

"Negacijska ekipa" nema ama bas nikakve razumne argumente!Moras biti dobro glup,pogotovo ako pripadas siromasnoj europskoj zemlji,pa da ne prihvatis clanstvo u EU
:bih:
katamaran101

#13 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by katamaran101 »

Gorane, ima dosta stvari koje se slažu sa ovim što izlažeš. Slažem se i ja.

Moje mišljenje je, da mi nismo zreli za tu ligu, koja je je sve, samo ne kolegijalna, kako se misli, da jeste.

Znamo i ti i ja, da je EU stara ideja, još od kralja Sunca, naovamo.
Trenutna EU, nije samo stvorena zbog zaštite tržišta ili da bude puki ekvivalent tržišta SAD.

Iza toga leže druge stvari, koje su osjetilii, bolje reći „nanjušili“ Norveška i Švicarska, koje ja ovako pratim, više informativno. I, sigurno da nešto veliko leži iza toga.

Možemo pričati, kako to sebi mogu da dozvole razvijene zemlje, a one to jesu i više nego se govori i misli.

Ne pita li se iko, zašto?
Koji je pravi razlog?

Ja mislim, čak i pretpostavljam zbog čega, a to zbog čega, stoji već zapisano u par knjiga i, kako izgleda, nije nimalo naivno.

Moje je mišljenje, ali ozbiljno, da mi nismo još zreli za tu ligu, da je bolje da se sačeka, ima više razloga zašto.

Vjeruj mi, oni požuruju, imaju taktiku, ulazak u EU, jer više njima treba.
Oni to rade zbog sebe, oni požuruju na sazrijevanje, koje je umjetno i nije dobro, ono nije za nas dobro. Naravno, da bi se pristupilo EU, traži se masa usaglašavanja, zakona, a mi smo daleko od toga. Jako daleko. Osim toga, pogledaj način i pravila odlučivanja?! Mali smo mi.

Iskreno govoreći i ja sam bio isto kao ti oduševljen nekim idejama, ali nakon par pročitanih ozbiljnih tekstova, knjiga, promijenio sam mišljenje, čak pozvao u pomoć i našu staru izreku „strpljen spašen“. Ja bih polako, blizu, a opet na distanci. Tako rade oni. Dok se ne iskristališe. Sve je to još mutno. Tvrdim, da je danas EU samo navlakuša. Kasnije ne znam.

Ne mora odmah značiti, ako je čovjek siromašan, da treba još da bude i glup?!
Naš siromašluk nema veze sa EU i ja ga se, iskreno rečeno ne stidim.
Ali mi je veći ponos, ako znam, na koji način su neki od njih stekli bogatstvo, trebamo li sada i mi tako?

Mi smo čisti i treba takvi da ostanemo. Imamo mi svojih resursa, samo da se to sredi...

Znam, nije nam lako, ali biće još lakše, da mi idemo svojim putem...trenutno. Ja bih drugačije.
EU je kao trend, ko ne kupi, nije u modi. To je moje mišljenje...Trenutno.
JabbaTheHutt

#14 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by JabbaTheHutt »

Zato jer ne pripadamo EU, kao ni Bugarska, Grčka i slični.
Nismo dovoljno razvijeni.

Inače, ja mislim da je za BiH EU spas. :-D
lala*

#15 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by lala* »

Bas hvala svima, i pomogli ste ali nije bilo dovoljno. Afirmacija je uspjela dokazati da je ipak bolje da BiH udje u EU...jbg :D
osa

#16 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by osa »

ova tema je preuranila nekih 7-8 godina, kako kažu naši ljudi "praviš ražanj a zec je još u šumi"...
detroit-mercy

#17 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by detroit-mercy »

Ne mole nas dovoljno, kada svi odreda kleknu i pitaju nas morel a onda ce mo prvo pustit Dodicka da hin se majke najebe pa onda rec more............
Goran_35

#18 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by Goran_35 »

detroit-mercy wrote:Ne mole nas dovoljno, kada svi odreda kleknu i pitaju nas morel a onda ce mo prvo pustit Dodicka da hin se majke najebe pa onda rec more............

"demokratsko" naprdjivacki ljubavni dvojac Tadic-Jeremic i produkt njihove ljubavi,neuspjeli abortus Laktasenko Mile Ferguson,se satrase pricajuci kako "BiH ne treba da udje u NATO",kako "za BiH nije dobra EU"?! :lol:

A sami se otimaju da udju u EU? Zasto?Pa da bi drzali BiH u kolonijalnom polozaju,nesmetano pljackali,kupovali struju za male pare pa preprodavali u EU za velike...

Za BiH je dovoljno da prodaje struju u EU.Da dodje na berzu struje,pa u zimu kada kwh poskupi 20 do 30 puta,kada fali struje maksimalno (a fali stalno) da uzme lovu fino,posteno,kulturno,evropejski :D
I naravno da ne pricam o ostalim prednostima,vec je nesto malo spomenuto.Treba biti sretan ako nas prime u EU!
NATO je naravno prioritet svih prioriteta
osa

#19 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by osa »

Goran_35 wrote:
detroit-mercy wrote:Ne mole nas dovoljno, kada svi odreda kleknu i pitaju nas morel a onda ce mo prvo pustit Dodicka da hin se majke najebe pa onda rec more............

"demokratsko" naprdjivacki ljubavni dvojac Tadic-Jeremic i produkt njihove ljubavi,neuspjeli abortus Laktasenko Mile Ferguson,se satrase pricajuci kako "BiH ne treba da udje u NATO",kako "za BiH nije dobra EU"?! :lol:

A sami se otimaju da udju u EU? Zasto?Pa da bi drzali BiH u kolonijalnom polozaju,nesmetano pljackali,kupovali struju za male pare pa preprodavali u EU za velike...

Za BiH je dovoljno da prodaje struju u EU.Da dodje na berzu struje,pa u zimu kada kwh poskupi 20 do 30 puta,kada fali struje maksimalno (a fali stalno) da uzme lovu fino,posteno,kulturno,evropejski :D
I naravno da ne pricam o ostalim prednostima,vec je nesto malo spomenuto.Treba biti sretan ako nas prime u EU!
NATO je naravno prioritet svih prioriteta
šta bi renomirane svjetske tvrtke dale za ovakvog ekonomskog maga, pazi nitko se nije sjetio prije "dovoljno je struju prodavati", a šta kad bih tu struju počme sama trošiti....
katamaran101

#20 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by katamaran101 »

1. Ulazak u klub EU, košta enormno..zašto vi nemate karticu golfskog kluba na Miamiju?
2. Vladavina, vlast i donošenje odluka je za mene ujedno i glavni argument:

Ulaskom u EU, dobija se određeni broj zastupničkih mjesta - po broju stanovnika...!!!

Zar mislite da Njemačka strahuje od islama u Turskoj (što je također u priči, ali nije primaran), jer se radi o 80 miliona novih st. od kojih se dobija isti br. zastupnika, koliko ih u EU ima i Njemačka?!

Obzirom da je turska ekonomija sposobnija i fleksibilnija od mnogih zemalja iz EU-kora, njihov strah (je opravdan) i puše sa te strane.

Osim toga, to je dizanje ruku, iz vremena koje poznajeo, samo vam dođe naredba, da usaglasite stavove i zakone. U šta se pretvarate? Vi ste, kao mala zemlja, samo“ provodnik struje“ i zakona koji drugi donesu. Na drugoj strani, da bi vi proveli neki zakon, na nivou EU, čovjek nije svjestan, koliki je to aparat, treba se probiti...to su nivoi, lobisti, konfuzna stanja, prilike, sve je 'na struju'...koga mi imamo da se tamo može probijati? Ko je taj? Većina nam ljudi ne zna jedan strani jezik, mnogi ne mogu da se probiju na opštinskom nivou, sada će on da ide u Brisel.

Brisel je daleko.
Brisel je fin.
Brisel je naš.

Do Brisela i nazad, treba vremena i vremena...

Brisel i jeste 'izmišljen' da na jednom mjestu ima SVU vlast, ne zbog NAS i VAS, već zbog sebe. Ko je tamo i šta tamo rade, TI pajdo nikada nećeš saznati, samo ćeš tu i tamo pročitati koje hapšenje, kako je neki od njih pokrao fondove pune i krcate, osnovane za pomoć Africi ispraznio, preusmjerio...da ne govorim o zemlji, telekomunikacijama, elektroprivredi, nekada društvenom vlastištvu koje prelazi u ruke sumnjivih korporacija, akcionerskih društava, iluminata, masona...dajte molim vas. Pogledajte samo šta se događa u auto industriji svijeta?

Mnogi nismo u stanju da pojmimo, o čemu je riječ.
I, to je samo jedan mali dio. Malešan, kao i ova tačkica na kraju.

To su argumenti.

(Što ne znači, da ne treba da školujemo i kadar za sutra).
bossnjak

#21 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by bossnjak »

Gay parada.
Dovoljan razlog da se ne uđe u EU
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#22 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by Bobi »

Neće se moći praviti rakije više nego što je dopušteno :D, najviše ce nastradati seoska domacinstva razno raznim zabranama od sadnje do držanja domaćih životinja..tacno ce biti regulisano šta koliko i ko može raditi,nece biti sive ekonomije u poljoprivredi i stočarstvu kao što je sad a to vala vecini BiH stanovništva trenutno ne odgovara :D.
muzicar_iz_parka

#23 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by muzicar_iz_parka »

Dok uđe BiH u Eu nece ni biti seoskog stanovnistva
kiligonzales

#24 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by kiligonzales »

Bez puske ne idi u rat, bez kurca u jebacinu, niti bez ekonomije i vladavine prava u EU.

Tako da bez pripreme u EU ne mozemo. Iako nam se otvara trziste i bolja i prihvatljivija zakonska regulativa, postoji bojazan da smo suvise mali da bi opstali u pogledu vlastite ekonomije i drustva i da bi ulaskom i ovo malo svoga mogli izgubiti.

Strani kapital bi ovdje pokupovao i onogo malo onoga sto zovemo svojim tj. onoga sto je u vlasnistvu drzave i nasih privatnika.

Hr je u crna rupa EU. Preko grane su, clanstvo u EU im je donjelo mnoge benefite, ali i mnoge probleme.

Dosta nam je za pocetak uskociti u NATO. :D
Haris.ba

#25 Re: Zasto je za BiH bolje da ne udje u EU? Arugumenti??

Post by Haris.ba »

Ovo isto ko da neko otvori anketu treba li Leotar da igra u Ligi prvaka.

P.S.
Godinama nisu htjeli da igraju u BH ligi, pa kad su skontali da nema love od UEFE - pristali. :D
Post Reply