Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Black swan wrote:zašto u ovim radnjama rade kako da kazem vjerski nastrojeni ljudi koji ne znaju pozdraviti ni na dobar dan ni zdravo
gleda te ko da si mu pobio fameliju
Zato što su to anam oni pozdravi, a papak za to nema tolerancije. Kod mene u zgradi sagnu glavu i prođu pored tebe... Fuj
i odmah izgubi volju kad bitam za bateriju
šta je konto da ću mu ostaviti 1300 za novi mob da može ranije zatvboriti
Godinama vec kupujem telefone kod njih i moram priznati da niti sa jednim (a bilo ih je 5-6 koji i danas rade bez problema) nikad nije bilo problema. Istina malo su neljubazni i ne znaju bas objasniti.
Da li je neko uzimao TV kod njih kakva su iskustva ?
Uzimao sam jednom Panasonic trimer i sve proslo bez problema,dobio fisikalni racun,sve uredno pa ne kuzim svu ovu pljuvacinu po forumu.
Dinostula wrote:Da li je neko uzimao TV kod njih kakva su iskustva ?
Uzimao sam jednom Panasonic trimer i sve proslo bez problema,dobio fisikalni racun,sve uredno pa ne kuzim svu ovu pljuvacinu po forumu.
Moje iskustvo sa njima govori, pored toga što su jako neljubazni, da su telefoni koji se tu prodaju uglavnom namjenjeni za tržišta van Evrope (Kina, Indija), tako da, što se tiče hardwerske strane pored toga što su sporiji nego EU modeli, većina njih ne podržava LTE 800Mhz frekvenciju. Kada se konačno uvede kod nas 4G, ti telefoni neće imati prijem signala van gradova, a možda ni u gradovima jer ne podržavaju najbitniju frekvenciju za 4G a to je 800Mhz.
To si na karticu uzimao?
Platio kesom uredno kod njih u Ferhadiji.
Cudno je da si dobio fiskalni, jer kad trazis fiskalni, moras platiti pravu cijenu, a ne onu. Jesi li siguran da si dobio fiskalni, jer si mozda dobio racun i to je to. Pljuvacina je prema njima i ostalim, jer ti daju neupotrebljivu garanciju. Samim tim znaci da mozes i sam naruciti sve to preko neta, i isto dobijes ili cak kvalitetnije i jeftinije.
diablobih wrote:
Cudno je da si dobio fiskalni, jer kad trazis fiskalni, moras platiti pravu cijenu, a ne onu. Jesi li siguran da si dobio fiskalni, jer si mozda dobio racun i to je to. Pljuvacina je prema njima i ostalim, jer ti daju neupotrebljivu garanciju. Samim tim znaci da mozes i sam naruciti sve to preko neta, i isto dobijes ili cak kvalitetnije i jeftinije.
Ma dobio 100% fisikalni racun bar tako pise na njemu.
Sa trimerom nisam imao nikakvih problema sad kakvi su kod drugih stvari pojma nemam.
Ono što neko navede da radnje nemaju pravo da dižu cijene keša i kartice, je upravu.
Radio sam duži period instalacije POS uređaja za jednu banku, pa sam par puta naletio na ugovor od klijenta da mu objasnim šta je šta.
Znači potpisivanjem tog ugovora trgovac snosi odgovornost banci za tu kamatu (što se nalazi u ugovoru), samim time dobije reklamu za kupce "KUPOVINA NA RATE BEZ KAMATA".
Druga je stvar kako ti isti trgovci mogu pored inspekcija to da rade, da l' su kakvi talovi ili šta, Bog zna. Uđe inspektor, izađe sa telefonom i eto.
Posmatrac_007 wrote:Moje iskustvo sa njima govori, pored toga što su jako neljubazni, da su telefoni koji se tu prodaju uglavnom namjenjeni za tržišta van Evrope (Kina, Indija), tako da, što se tiče hardwerske strane pored toga što su sporiji nego EU modeli, većina njih ne podržava LTE 800Mhz frekvenciju. Kada se konačno uvede kod nas 4G, ti telefoni neće imati prijem signala van gradova, a možda ni u gradovima jer ne podržavaju najbitniju frekvenciju za 4G a to je 800Mhz.
Posmatrac_007 wrote:Moje iskustvo sa njima govori, pored toga što su jako neljubazni, da su telefoni koji se tu prodaju uglavnom namjenjeni za tržišta van Evrope (Kina, Indija), tako da, što se tiče hardwerske strane pored toga što su sporiji nego EU modeli, većina njih ne podržava LTE 800Mhz frekvenciju. Kada se konačno uvede kod nas 4G, ti telefoni neće imati prijem signala van gradova, a možda ni u gradovima jer ne podržavaju najbitniju frekvenciju za 4G a to je 800Mhz.
100%
100 % nigdje veze. Sto se tice mobitela sa kineskog trzista svi uredno koriste 4g mrezu. Mozda da se malo napusti bosna sa tim mobitelom i kupi kartica mreze koja koristi 4g mozda bi se znalo i pravo stanje licno samsung c7 (inace samo za kinesko trziste) t mobile njemacka sasvim uredno radi...
100%
100 % nigdje veze. Sto se tice mobitela sa kineskog trzista svi uredno koriste 4g mrezu. Mozda da se malo napusti bosna sa tim mobitelom i kupi kartica mreze koja koristi 4g mozda bi se znalo i pravo stanje licno samsung c7 (inace samo za kinesko trziste) t mobile njemacka sasvim uredno radi...
rovac13 wrote:Kod mene kineski telefon xiaomi kroz hrvatsku radi normalno na 4g
Ne znam zasto nebi radio neki samsung lg i slicno
Radi u dometu 4g signala na 1800Mhz ali kada je dostupan samo signal na 800Mhz što će biti slučaj kod nas jer će se forsirati više 800Mhz signal zbog većeg dometa, tada ne može raditi nigdje van grada.
rovac13 wrote:Kod mene kineski telefon xiaomi kroz hrvatsku radi normalno na 4g
Ne znam zasto nebi radio neki samsung lg i slicno
Radi u dometu 4g signala na 1800Mhz ali kada je dostupan samo signal na 800Mhz što će biti slučaj kod nas jer će se forsirati više 800Mhz signal zbog većeg dometa, tada ne može raditi nigdje van grada.
Ajde ba sto si zapeo za 4G kad ga nece uvest 100 godina nasima nije u cilju da uvedu jer ovako zarade milione na mobilnom internetu
Ja sam kupovao kod njih 2 telefona pise da su sastevljeni u Vijetnamu sto je po meni ok
Situacija iz univerzalnog:
Dolazi policajac sa telefonom u ruci govoreći kako želi zamjeniti telefon koji je kupljen u univerzalnom 24.9. Prodavač mu govori da ne može jer je prošlo 8 dana, takav telefon je sad polovan i ne može vratiti ponovo u radnju. Policajac pokupi telefon i govori momku da izadje nasamo da popricaju. Za 2 minute policajac bira novi telefon a gledam kako "stari" pakuje u kutiju.
99% da će taj telefon vratiti u prodaju i reći da je nov... Strašno...
Isti tako htio da uzmem a50 kod njih taj dan i vidim jedan a50 već na stolu otvorena mu kutija. I govorim mu da želim uzeti a50 i on lagano vrati telefon u kutiju i nudi mi taj, naravno pod novim se vodi... Tražio telefon koji je vakumiran kaže mi da kod njih nema takvih telefona... Znači oni mogu lagano uzeti svaki telefon koristiti ga vratiti na fabricke i prodavati kao nov ili još gore izvade ti punjač original i stave fus i to prodaju....
ug_lee wrote:Situacija iz univerzalnog:
Dolazi policajac sa telefonom u ruci govoreći kako želi zamjeniti telefon koji je kupljen u univerzalnom 24.9. Prodavač mu govori da ne može jer je prošlo 8 dana, takav telefon je sad polovan i ne može vratiti ponovo u radnju. Policajac pokupi telefon i govori momku da izadje nasamo da popricaju. Za 2 minute policajac bira novi telefon a gledam kako "stari" pakuje u kutiju.
99% da će taj telefon vratiti u prodaju i reći da je nov... Strašno...
Isti tako htio da uzmem a50 kod njih taj dan i vidim jedan a50 već na stolu otvorena mu kutija. I govorim mu da želim uzeti a50 i on lagano vrati telefon u kutiju i nudi mi taj, naravno pod novim se vodi... Tražio telefon koji je vakumiran kaže mi da kod njih nema takvih telefona... Znači oni mogu lagano uzeti svaki telefon koristiti ga vratiti na fabricke i prodavati kao nov ili još gore izvade ti punjač original i stave fus i to prodaju....
Prije mjes-dva kupio kod njih. Vakumiran, pet kutija mi covjek dao da boju izaberem.