Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Moderator: Benq
-
Ali_G
#201 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Mekline je autorizirani reseller i serviser.
-
djama
- diablobih
#203 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Pa ne popravlja se kod njih apple, nego si trebao odnijeti u macline.Harun! wrote: ↑30/01/2020 11:11 Moje iskustvo s njima je jako lose.
NIKAD NE KUPOVATI APPEL OD NJIH.
Nisu autorizovana radnja za prodaju Apple-a, tako da fisklani mozes gurnuti u *uzicu. Moj problem je bio da je sin zaboravio icloud user i pass, u takvi slucajevima Mecline uz fiskalni i garanciju vrati icloud, kao dokaz o vlasnistvu.
Ja sve ovo nisam znao kad se kupovalo niti sam razmisljao, mali nasao na netu a ja otisao i platio.
NIKAD UNIVEZALNO VISE, ZAOBIDJITE.
- mbenz
#204 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
sad ja nista ne kontam, evo konkretno ja sam mislio kupiti iphone u univerzalnom , i ako se pokvari mogu li ga odnjeti u mek bez fiskalnog ako ga ne dobijem i dali bi mi ga popravili tj dali bi uvazili garanciju , jer kazu iphone ima godinu dana od applea garancije gdje god ga kupio
-
djama
#205 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
naravno da mozes odnijeti bez problemambenz wrote: ↑30/01/2020 13:21 sad ja nista ne kontam, evo konkretno ja sam mislio kupiti iphone u univerzalnom , i ako se pokvari mogu li ga odnjeti u mek bez fiskalnog ako ga ne dobijem i dali bi mi ga popravili tj dali bi uvazili garanciju , jer kazu iphone ima godinu dana od applea garancije gdje god ga kupio
-
Ali_G
#206 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Zasto nemaju watch ne znam. Al jednostavnom posjetom njihove stranice se dobije info da su ovlasteni reselleri i serviseri.
Sto se tice servisa bez racuna...ja sam pitao uposlenika u Atstore da li je problem realizovanja garancije za uredjaj koji nije kupljen kod njih, on mi tada rece da nema problema, ponesete telefon, racun. To je nedoumica isto kao i da li garancija tece od datuma kupovine ili od datuma aktivacije.
Nek neko napise iz prve ruke ako ima iskustva
-
vojopd
#207 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Posto mi je dosadio android i samsung generalno, informisem se stalno oko apple i uredjaja. Kada aktiviras iphone imas godinu dana garancije i to je to. Ako se toliko hvale podrskom i garancijom, svejedno gdje je uzet telefon. To je neka logika. Odes direkt u apple store i reklamiras. A za apple watch, istyle srbija nema, a u hr ima. Istyle, mekline, atstore to su po meni "legalni sverceri". Kupe i preprodaju po vecoj cijeni. Ako grijesim ispravite me ovi koji koriste apple 
- diablobih
#208 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Od aktivacije telefona, znaci kada ga upalis po prvi put. Zato je bitno i da ga u prodavnici nisu palili.Ali_G wrote: ↑30/01/2020 14:17Zasto nemaju watch ne znam. Al jednostavnom posjetom njihove stranice se dobije info da su ovlasteni reselleri i serviseri.
Sto se tice servisa bez racuna...ja sam pitao uposlenika u Atstore da li je problem realizovanja garancije za uredjaj koji nije kupljen kod njih, on mi tada rece da nema problema, ponesete telefon, racun. To je nedoumica isto kao i da li garancija tece od datuma kupovine ili od datuma aktivacije.
Nek neko napise iz prve ruke ako ima iskustva
-
Demonijak
#209 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Ja sam imao isti problem, uz slikanje originalne kutije i racuna mi je Apple support "skinuo" icloud racun, nisam morao nikome platiti ni feninga, to je bilo prije 4,5 godina ali svakako mislim da je i danas dan ista politika...Harun! wrote: ↑30/01/2020 11:11 Moje iskustvo s njima je jako lose.
Nisu autorizovana radnja za prodaju Apple-a, tako da fisklani mozes gurnuti u *uzicu. Moj problem je bio da je sin zaboravio icloud user i pass, u takvi slucajevima Mecline uz fiskalni i garanciju vrati icloud, kao dokaz o vlasnistvu.
Ja sve ovo nisam znao kad se kupovalo niti sam razmisljao, mali nasao na netu a ja otisao i platio.
-
djama
#210 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Ma nista kutija niti racun. Evo iz prve ruke prijatelj kupio iphone 7 plus privatno od lika i kroz par dana crkne telefon, mrtav apsolutno nece nista i odnese ga u mekline bez ikakvih papira.
Proslo je dobrih mjesec dana kad su ga nazvali i rekli da dodje po novi uredjaj i posto nije htio 7 plus doda love i uzme 8 plus.
Proslo je dobrih mjesec dana kad su ga nazvali i rekli da dodje po novi uredjaj i posto nije htio 7 plus doda love i uzme 8 plus.
- seoBIH
#211 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Ne govoriš istinu, ti ili drug. Mekline NEĆE prihvatiti uredjaj pod garanciju bez dokaza o vlasništvu.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#212 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Pa naravno da nece, nece FBI-u da otkljucaju telefon a ne telefon iz Univerzalnog koji je dosao sa punjacem za indo-azijska trzista. 
-
djama
-
Safete Dilbere
#214 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Ne razumijem sto se pojedinci ibrete,ako nije prijavljeno da je telefon ukraden i ako znas sve sifre za iphone sto ga nebi napravili ako je u garanciji?Imaju oni sve kod sebe kad je kupljen jel pod garancijom,ne treba ti nikakav papir.
-
Mafioso
#215 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Ne znam ljudi ja se lijepo zabrinem za svoje mobitele kad čitam o ovoj firmi. Onda skontam da nisam imao problema uzeo sredinom 2016 Sony Xperia Z5 (650KM platio, jeftino ili skupo nezz, svidio mi se uzeo), a 31.12.2018. firma mi uzela za poklon Huawei P20 Pro (faktura cca 1200KM) evo do sada apsolutno nikakav problem nakon sigurno 10k slika i haman sam po čitav dan na mobitelu unuci će mi biti evoluirani humanoidi sa velikim očima, malim ustima i dugim palčevima hahaha. Sony još uvijek služi koristim ga za neke alternativne stvari tipa bluetooth muzika u autu i sl. i kad sam na dužem putu ako ovome istekne baterija (jako rijetko jer P20Pro ima strava bateriju). Nezz
Meni se ne čine toliko loši, ili sam jedini put u životu imao tu luđačku sreću da ne bude belaja sa nekime kod koga svi imaju belaja 
- Quaresma
#216 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
kojom sad to logikom ako ti je malac zaboravio icloud user i sifru ostali ne bi trebali uzimati kod njih telefone?Harun! wrote: ↑30/01/2020 11:11 Moje iskustvo s njima je jako lose.
- mayab
#217 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Uglavnom sam mobitele kupovao kod njih , za keš, jer su cijenom nenadmašni, i to me privuklo.
Nemam šta lagati, garantni list im je najblaže rečeno šegačenje, međutim , računam ako baš dotle dodje, ima i inspekcija, natovario bi im je , pa ma kako inspekcija bila neefikasna (po pričama raje) !
Problema u garanciji sam imao u dva navrata, i rijeseni su odmah, bez ikakve priče!
Tamo , mislim 2011. kupim Galaxy S1, preda mnom ga otvore upale, probaju, ugase i ja odem kući, kod kuće ga upalim , a ono zelena linija preko displeja, odmah se vratim, zamijenili mob u roku 15 minuta za drugi!
I da, uvijek su telefoni bili upakovani, i fiskalni račun, i cijena je bila ona koju sam vidio na webu, bez muljaža
Nemam šta lagati, garantni list im je najblaže rečeno šegačenje, međutim , računam ako baš dotle dodje, ima i inspekcija, natovario bi im je , pa ma kako inspekcija bila neefikasna (po pričama raje) !
Problema u garanciji sam imao u dva navrata, i rijeseni su odmah, bez ikakve priče!
Tamo , mislim 2011. kupim Galaxy S1, preda mnom ga otvore upale, probaju, ugase i ja odem kući, kod kuće ga upalim , a ono zelena linija preko displeja, odmah se vratim, zamijenili mob u roku 15 minuta za drugi!
I da, uvijek su telefoni bili upakovani, i fiskalni račun, i cijena je bila ona koju sam vidio na webu, bez muljaža
-
Harun!
#218 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Da, ali servis ne uvazava reklamaciju, jer nisu autorizovaNI da prodaju Apple. Tako da uslugu servisa ne mozes koristit.diablobih wrote: ↑30/01/2020 13:04Pa ne popravlja se kod njih apple, nego si trebao odnijeti u macline.Harun! wrote: ↑30/01/2020 11:11 Moje iskustvo s njima je jako lose.
-
Harun!
#219 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Pa ako imam garanciju tj. zna se sta ukljucuje garancija, ne mogu ostvairti uslugu servisa. U garanciju appla spada i vracanje icloud usera i pass ako imas fiskalni, garantni list i da je prodao ovlasteni prodavac. ovako cista prevara.Quaresma wrote: ↑05/02/2020 01:24kojom sad to logikom ako ti je malac zaboravio icloud user i sifru ostali ne bi trebali uzimati kod njih telefone?Harun! wrote: ↑30/01/2020 11:11 Moje iskustvo s njima je jako lose.
-
Safete Dilbere
#220 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Otidji u mekline pa pitaj tamo logicno da sa tim univerzalno nema nista oni su kad je apple u pitanju samo prodavnica ne servis.
- diablobih
#221 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Pa da, ides u macline, ne ides u univerzalno logicnoHarun! wrote: ↑06/02/2020 14:13Da, ali servis ne uvazava reklamaciju, jer nisu autorizovaNI da prodaju Apple. Tako da uslugu servisa ne mozes koristit.diablobih wrote: ↑30/01/2020 13:04Pa ne popravlja se kod njih apple, nego si trebao odnijeti u macline.Harun! wrote: ↑30/01/2020 11:11 Moje iskustvo s njima je jako lose.
-
Harun!
#222 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
- mbenz
#223 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
nema odgovarajuce teme ali evo da pitam, ima li iko iskustva sa private mob. shopom iz tuzle ?
- Quaresma
#224 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
- Basancheros
#225 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Samo ako kupuješ u Univerzalnom provjerim putem IMEI coda da li je teleofn na Black List - ukraded. Jer znam i svojim očima sam vidio da imaju telefone koje prodaju kao nove, a u stvari su ukredeni. S tim telefonom otiđi u EU i nemoj se uznenaditi ako ti policija pokuca na vrata. Pa ti se vadi odakle ti telefon.liaar wrote: ↑30/01/2020 09:09 Jebo te, gledam ovaj garantni iz Univerzalnog, i stvarno je bruka šta ljudi rade. U potrošnu opremu su naveli 99% dijelova mobitela, faktički samo software ostaje.
Ja kupih telefon preko BHTelecoma, imam problem sad sa displejom (pojavila se žuta mrlja na displeju na punjenju), odnio u ovlašteni servis, ljudi bez pogovora primili pod garanciju, što garantujem da bi bilo ko osim ovlaštenog prihvatio u garanciji.