Zasto je smijenjen Mario drmac

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

__Phoenix__

#326 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by __Phoenix__ »

Mariu se osladila funkcija...
FrozenCastle

#327 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by FrozenCastle »

Kod Senada mi je bilo najsmješnije kad je Rile rekao Mariu: Nemoj plakati, a lik ima crvenilo očiju od prvog dana, vjerovatno od nesanice zbog svega ovoga a on njemu nemoj plakati hahaha
Edin H.

#328 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Edin H. »

__Phoenix__ wrote:Mariu se osladila funkcija...
Kome ne bi :D
Dr. Kuca

#329 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Dr. Kuca »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Istina. Ovaj mi auto popravljao par puta. radio u skodinom salonu na AP-u.
Za*ebaješ?[/quote]

Ne. Ne znam da nije u medjuvremenu zavrsio kakav fax, ima i privatnu radnju u vogosci.
Drvosjeca iz Dejcica

#330 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Dr. Kuca wrote:

Istina. Ovaj mi auto popravljao par puta. radio u skodinom salonu na AP-u.
Za*ebaješ?
Ne. Ne znam da nije u medjuvremenu zavrsio kakav fax, ima i privatnu radnju u vogosci.[/quote]

Pa šta onda pizde što je smijenjen, i neka je. :oops:
kica

#331 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by kica »

odlican glumac, pogotovo za mlade
palermo

#332 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by palermo »

Pa zar je netko pizdio što je smijenjen taj automehaničar iz Upravnog odbora :? :?
Drvosjeca iz Dejcica

#333 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

palermo wrote:
Pa zar je netko pizdio što je smijenjen taj automehaničar iz Upravnog odbora :? :?
Taj upravni odbor u kojem je bio automehaničar je dao ostavku nakon smjene Drmača. Ja opet ne želim da vjerujem da je Drmač toliko glup (ili možda jeste) da u upravni odbor gura osobu sa zanatom. Drmač je velik glumac, talentovan ali mu ovo nije trebalo ako je zaista istina, ponavljam opet se nekako nadam da nije.
palermo

#334 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by palermo »

Taj upravni odbor u kojem je bio automehaničar je dao ostavku nakon smjene Drmača. Ja opet ne želim da vjerujem da je Drmač toliko glup (ili možda jeste) da u upravni odbor gura osobu sa zanatom. Drmač je velik glumac, talentovan ali mu ovo nije trebalo ako je zaista istina, ponavljam opet se nekako nadam da nije.
Pobogu druže, pa nije Mario birao Upravni odbor, ???
Drvosjeca iz Dejcica

#335 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

palermo wrote:
Rile ga optuži da je on doveo ljude u taj upravni odbor, sada da li je birao ili ne je manje bitno. Na kraju taj UO je dao ostavku zbog smjene Drmača. Mislim nemam pojma kakve su to igranke ali Rile ima pravo kada kaže da osoba sa zanatom automehaničara nema šta tražiti u upravnom odboru.
palermo

#336 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by palermo »

Rile ga optuži da je on doveo ljude u taj upravni odbor, sada da li je birao ili ne je manje bitno. Na kraju taj UO je dao ostavku zbog smjene Drmača. Mislim nemam pojma kakve su to igranke ali Rile ima pravo kada kaže da osoba sa zanatom automehaničara nema šta tražiti u upravnom odboru.
Pa ko bira članove Upravnih odbora javnih institucija ? Ne bira ih direktor

Vjerujem da će Rile biti konzistentan u svojim odlukama, pa sada tražiti smjenu i one pevaljke sa mjesta predsjednika Uprvanog odbora JU Muzeja Sarajevo
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#337 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by pici »

palermo wrote:
Pa ko bira članove Upravnih odbora javnih institucija ? Ne bira ih direktor

Vjerujem da će Rile biti konzistentan u svojim odlukama, pa sada tražiti smjenu i one pevaljke sa mjesta predsjednika Uprvanog odbora JU Muzeja Sarajevo

i od Babicke sina da vidimo reference jel kompaktibilan su kulturu i koga je preskociJo na konkursu ako ga je bilo... Minisere vadi tefter i krivicne prijave, obeco si, nisi valjda osto PIZDA
pumica

#338 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by pumica »

Za izbor clanova bilo kojeg Upravnog odbora potrebno je raspisati konkurs.
Po kojem konkursu su izabrani/imenovani novi clanovi UO Pozorista mladih :?
Rile odabrao :roll: ... u gostovanju na Face tv pametuje o protivzakonitom konkursu za direktora koji je on morao ponistiti, a za izbor clanova UO uopste ne raspise konkurs i jos prica kako su strucniji od prethodnih clanova ... mos mislit kaze strucnjak Rile :roll:
julisiz es grant

#339 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by julisiz es grant »

pumica wrote:Za izbor clanova bilo kojeg Upravnog odbora potrebno je raspisati konkurs.
Rile odabrao :roll: ... u gostovanju na Face tv pametuje o protivzakonitom konkursu za direktora koji je on morao ponistiti, a za izbor clanova UO uopste ne raspise konkurs i jos prica kako su strucniji od prethodnih clanova ... mos mislit kaze strucnjak Rile :roll:
Odakle znaš da nije raspisivan konkurs za UO?
UO bira direktora, a ne obratno. Direktor može uticati da se u UO odabere neko njemu naklonjen, ali to znači da taj direktor ima zaista jake veze u trenutnoj političkoj garnituri.
Nero Histrion

#340 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Nero Histrion »

palermo wrote:
Rekao je da je taj automehanicar pravnik po struci. Ima negdje u intervjuu.
Reisova

#341 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Reisova »

Nisam čitala od početka ali ipak više vjerujem Mariu nego Riletu. Baš da je toliko moćan da on trpa ljude u UO nema mi smisla. Jednostavno mi Rile nema nikakvog kredibiliteta, nadam se da griješim ali....
supercali

#342 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by supercali »

palermo wrote:
A sta treba biti da bi bio u upravnom odboru?
Otkud znamo da taj nema bolje upravljacke sposobnosti od rileta recimo koji bio kao mogao u taj uo
julisiz es grant

#343 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Za upravni odbor ne trebaju upravljačke sposobnosti, ali treba VSS.
supercali

#344 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by supercali »

Upravni odbor a ne trebaju upravljacke sposobnosti
Zanimljivo
Neko pomenu da je pravnik sto znaci da je vanredno zavrsiondrugu neku srednju a i pravni ako je istina
Hocemo li ljude suditi po profesiji? A posebno po profesiji koju su zavrsili?
julisiz es grant

#345 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

supercali wrote:Upravni odbor a ne trebaju upravljacke sposobnosti
Zanimljivo
Neko pomenu da je pravnik sto znaci da je vanredno zavrsiondrugu neku srednju a i pravni ako je istina
Upravni odbor, uprkos imenu, ne upravlja ustanovom u onom smislu riječi koji se pod tim obično podrazumijeva. Ne pregovara, ne sklapa poslove, ne rukovodi alokacijom ljudskih i materijalnih resursa unutar firme, nije u svakodnevnom kontaktu sa zaposlenima, ne vrši disciplinsku funkciju prema uposlenima, ne predstavlja firmu prema vani itd. Sve su to funkcije direktora, koji je MENADŽER firme, i koje zahtjevaju menadžerske sposobnosti.
Upravni odbor je tijelo sastavljeno iz predstavnika osnivača i zaposlenika, koje ima više nadzornu funkciju. On donosi statut firme, usvaja godišnji plan i finansijski izvještaj (i jedno i drugo podnosi direktor), donosi određene zaključke koji su potrebni u datom trenutku i koji obavezuju direktora na određene postupke i slično. Dakle, jedno hermetično tijelo koje usmjerava rad direktora, kad je to potrebno.
NeenaSa

#346 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by NeenaSa »

:-) :izet:

I to sve iz pozicija, predispodpozicija :-)

Malo morgen.
supercali

#347 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by supercali »

julisiz es grant wrote:
supercali wrote:Upravni odbor a ne trebaju upravljacke sposobnosti
Zanimljivo
Upravni odbor, uprkos imenu, ne upravlja ustanovom u onom smislu riječi koji se pod tim obično podrazumijeva. Ne pregovara, ne sklapa poslove, ne rukovodi alokacijom ljudskih i materijalnih resursa unutar firme, nije u svakodnevnom kontaktu sa zaposlenima, ne vrši disciplinsku funkciju prema uposlenima, ne predstavlja firmu prema vani itd. Sve su to funkcije direktora, koji je MENADŽER firme, i koje zahtjevaju menadžerske sposobnosti.
Upravni odbor je tijelo sastavljeno iz predstavnika osnivača i zaposlenika, koje ima više nadzornu funkciju. On donosi statut firme, usvaja godišnji plan i finansijski izvještaj (i jedno i drugo podnosi direktor), donosi određene zaključke koji su potrebni u datom trenutku i koji obavezuju direktora na određene postupke i slično. Dakle, jedno hermetično tijelo koje usmjerava rad direktora, kad je to potrebno.
A mehanicar ne moze usmjeravati?
pumica

#348 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by pumica »

julisiz es grant wrote:
pumica wrote:Za izbor clanova bilo kojeg Upravnog odbora potrebno je raspisati konkurs.
Odakle znaš da nije raspisivan konkurs za UO?
UO bira direktora, a ne obratno. Direktor može uticati da se u UO odabere neko njemu naklonjen, ali to znači da taj direktor ima zaista jake veze u trenutnoj političkoj garnituri.
Konkurs za novi UO nije bio raspisan ... izabrani su za pola dana.

Edit:
Gdje sam ja tvrdila da direktor bira UO?
Last edited by pumica on 21/03/2016 22:36, edited 1 time in total.
julisiz es grant

#349 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Može, ali za to nije nužna menadžerska sposobnost. Pogotovo što nije jedini član tijela.
Ali mora imati VSS da bi konkurisao, tako da ako je to imao, po meni je irelevantno to što je automehaničar.
julisiz es grant

#350 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

pumica wrote:
Konkurs za novi UO nije bio raspisan ... izabrani su za pola dana.
Pa morao se postaviti privremeni UO, kad su ovi podnijeli ostavke (ili smijenjeni, svejedno). Ne može se konkurs propisati u kratkom vremenu.
EDIT: Pošto UO imenuje vlada na prijedlog nadležnog ministarstva, nisam siguran čak da po zakonu mora da se raspiše javni oglas (za direktora, naravno, mora), iako u praksi obično bude oglas.
Post Reply