Zasto je smijenjen Mario drmac
-
__Phoenix__
#326 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Mariu se osladila funkcija...
-
FrozenCastle
#327 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Kod Senada mi je bilo najsmješnije kad je Rile rekao Mariu: Nemoj plakati, a lik ima crvenilo očiju od prvog dana, vjerovatno od nesanice zbog svega ovoga a on njemu nemoj plakati hahaha
- Edin H.
#328 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Kome ne bi__Phoenix__ wrote:Mariu se osladila funkcija...
- Dr. Kuca
#329 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Za*ebaješ?[/quote]Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Istina. Ovaj mi auto popravljao par puta. radio u skodinom salonu na AP-u.
Ne. Ne znam da nije u medjuvremenu zavrsio kakav fax, ima i privatnu radnju u vogosci.
- Drvosjeca iz Dejcica
#330 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Ne. Ne znam da nije u medjuvremenu zavrsio kakav fax, ima i privatnu radnju u vogosci.[/quote]Dr. Kuca wrote:Za*ebaješ?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Istina. Ovaj mi auto popravljao par puta. radio u skodinom salonu na AP-u.
Pa šta onda pizde što je smijenjen, i neka je.
- kica
#331 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
odlican glumac, pogotovo za mlade
-
palermo
#332 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Pa zar je netko pizdio što je smijenjen taj automehaničar iz Upravnog odboraDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa šta onda pizde što je smijenjen, i neka je.
- Drvosjeca iz Dejcica
#333 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Taj upravni odbor u kojem je bio automehaničar je dao ostavku nakon smjene Drmača. Ja opet ne želim da vjerujem da je Drmač toliko glup (ili možda jeste) da u upravni odbor gura osobu sa zanatom. Drmač je velik glumac, talentovan ali mu ovo nije trebalo ako je zaista istina, ponavljam opet se nekako nadam da nije.palermo wrote:Pa zar je netko pizdio što je smijenjen taj automehaničar iz Upravnog odboraDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa šta onda pizde što je smijenjen, i neka je.![]()
-
palermo
#334 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Pobogu druže, pa nije Mario birao Upravni odbor, ???Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Taj upravni odbor u kojem je bio automehaničar je dao ostavku nakon smjene Drmača. Ja opet ne želim da vjerujem da je Drmač toliko glup (ili možda jeste) da u upravni odbor gura osobu sa zanatom. Drmač je velik glumac, talentovan ali mu ovo nije trebalo ako je zaista istina, ponavljam opet se nekako nadam da nije.
- Drvosjeca iz Dejcica
#335 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Rile ga optuži da je on doveo ljude u taj upravni odbor, sada da li je birao ili ne je manje bitno. Na kraju taj UO je dao ostavku zbog smjene Drmača. Mislim nemam pojma kakve su to igranke ali Rile ima pravo kada kaže da osoba sa zanatom automehaničara nema šta tražiti u upravnom odboru.palermo wrote:Pobogu druže, pa nije Mario birao Upravni odbor, ???Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Taj upravni odbor u kojem je bio automehaničar je dao ostavku nakon smjene Drmača. Ja opet ne želim da vjerujem da je Drmač toliko glup (ili možda jeste) da u upravni odbor gura osobu sa zanatom. Drmač je velik glumac, talentovan ali mu ovo nije trebalo ako je zaista istina, ponavljam opet se nekako nadam da nije.
-
palermo
#336 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Pa ko bira članove Upravnih odbora javnih institucija ? Ne bira ih direktorDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Rile ga optuži da je on doveo ljude u taj upravni odbor, sada da li je birao ili ne je manje bitno. Na kraju taj UO je dao ostavku zbog smjene Drmača. Mislim nemam pojma kakve su to igranke ali Rile ima pravo kada kaže da osoba sa zanatom automehaničara nema šta tražiti u upravnom odboru.
Vjerujem da će Rile biti konzistentan u svojim odlukama, pa sada tražiti smjenu i one pevaljke sa mjesta predsjednika Uprvanog odbora JU Muzeja Sarajevo
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#337 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
palermo wrote:Pa ko bira članove Upravnih odbora javnih institucija ? Ne bira ih direktorDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Rile ga optuži da je on doveo ljude u taj upravni odbor, sada da li je birao ili ne je manje bitno. Na kraju taj UO je dao ostavku zbog smjene Drmača. Mislim nemam pojma kakve su to igranke ali Rile ima pravo kada kaže da osoba sa zanatom automehaničara nema šta tražiti u upravnom odboru.
Vjerujem da će Rile biti konzistentan u svojim odlukama, pa sada tražiti smjenu i one pevaljke sa mjesta predsjednika Uprvanog odbora JU Muzeja Sarajevo
i od Babicke sina da vidimo reference jel kompaktibilan su kulturu i koga je preskociJo na konkursu ako ga je bilo... Minisere vadi tefter i krivicne prijave, obeco si, nisi valjda osto PIZDA
- pumica
#338 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Za izbor clanova bilo kojeg Upravnog odbora potrebno je raspisati konkurs.
Po kojem konkursu su izabrani/imenovani novi clanovi UO Pozorista mladih
Rile odabrao
... u gostovanju na Face tv pametuje o protivzakonitom konkursu za direktora koji je on morao ponistiti, a za izbor clanova UO uopste ne raspise konkurs i jos prica kako su strucniji od prethodnih clanova ... mos mislit kaze strucnjak Rile 
Po kojem konkursu su izabrani/imenovani novi clanovi UO Pozorista mladih
Rile odabrao
-
julisiz es grant
#339 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Odakle znaš da nije raspisivan konkurs za UO?pumica wrote:Za izbor clanova bilo kojeg Upravnog odbora potrebno je raspisati konkurs.
Po kojem konkursu su izabrani/imenovani novi clanovi UO Pozorista mladih![]()
Rile odabrao... u gostovanju na Face tv pametuje o protivzakonitom konkursu za direktora koji je on morao ponistiti, a za izbor clanova UO uopste ne raspise konkurs i jos prica kako su strucniji od prethodnih clanova ... mos mislit kaze strucnjak Rile
UO bira direktora, a ne obratno. Direktor može uticati da se u UO odabere neko njemu naklonjen, ali to znači da taj direktor ima zaista jake veze u trenutnoj političkoj garnituri.
-
Nero Histrion
#340 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Rekao je da je taj automehanicar pravnik po struci. Ima negdje u intervjuu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Taj upravni odbor u kojem je bio automehaničar je dao ostavku nakon smjene Drmača. Ja opet ne želim da vjerujem da je Drmač toliko glup (ili možda jeste) da u upravni odbor gura osobu sa zanatom. Drmač je velik glumac, talentovan ali mu ovo nije trebalo ako je zaista istina, ponavljam opet se nekako nadam da nije.palermo wrote:Pa zar je netko pizdio što je smijenjen taj automehaničar iz Upravnog odboraDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa šta onda pizde što je smijenjen, i neka je.![]()
- Reisova
#341 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Nisam čitala od početka ali ipak više vjerujem Mariu nego Riletu. Baš da je toliko moćan da on trpa ljude u UO nema mi smisla. Jednostavno mi Rile nema nikakvog kredibiliteta, nadam se da griješim ali....
- supercali
#342 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
A sta treba biti da bi bio u upravnom odboru?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Rile ga optuži da je on doveo ljude u taj upravni odbor, sada da li je birao ili ne je manje bitno. Na kraju taj UO je dao ostavku zbog smjene Drmača. Mislim nemam pojma kakve su to igranke ali Rile ima pravo kada kaže da osoba sa zanatom automehaničara nema šta tražiti u upravnom odboru.palermo wrote:Pobogu druže, pa nije Mario birao Upravni odbor, ???Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Otkud znamo da taj nema bolje upravljacke sposobnosti od rileta recimo koji bio kao mogao u taj uo
-
julisiz es grant
#343 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Za upravni odbor ne trebaju upravljačke sposobnosti, ali treba VSS.
- supercali
#344 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Upravni odbor a ne trebaju upravljacke sposobnosti
Zanimljivo
Neko pomenu da je pravnik sto znaci da je vanredno zavrsiondrugu neku srednju a i pravni ako je istina
Hocemo li ljude suditi po profesiji? A posebno po profesiji koju su zavrsili?
Zanimljivo
Neko pomenu da je pravnik sto znaci da je vanredno zavrsiondrugu neku srednju a i pravni ako je istina
-
julisiz es grant
#345 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Upravni odbor, uprkos imenu, ne upravlja ustanovom u onom smislu riječi koji se pod tim obično podrazumijeva. Ne pregovara, ne sklapa poslove, ne rukovodi alokacijom ljudskih i materijalnih resursa unutar firme, nije u svakodnevnom kontaktu sa zaposlenima, ne vrši disciplinsku funkciju prema uposlenima, ne predstavlja firmu prema vani itd. Sve su to funkcije direktora, koji je MENADŽER firme, i koje zahtjevaju menadžerske sposobnosti.supercali wrote:Upravni odbor a ne trebaju upravljacke sposobnosti
Zanimljivo
Upravni odbor je tijelo sastavljeno iz predstavnika osnivača i zaposlenika, koje ima više nadzornu funkciju. On donosi statut firme, usvaja godišnji plan i finansijski izvještaj (i jedno i drugo podnosi direktor), donosi određene zaključke koji su potrebni u datom trenutku i koji obavezuju direktora na određene postupke i slično. Dakle, jedno hermetično tijelo koje usmjerava rad direktora, kad je to potrebno.
-
NeenaSa
#346 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
I to sve iz pozicija, predispodpozicija
Malo morgen.
- supercali
#347 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
A mehanicar ne moze usmjeravati?julisiz es grant wrote:Upravni odbor, uprkos imenu, ne upravlja ustanovom u onom smislu riječi koji se pod tim obično podrazumijeva. Ne pregovara, ne sklapa poslove, ne rukovodi alokacijom ljudskih i materijalnih resursa unutar firme, nije u svakodnevnom kontaktu sa zaposlenima, ne vrši disciplinsku funkciju prema uposlenima, ne predstavlja firmu prema vani itd. Sve su to funkcije direktora, koji je MENADŽER firme, i koje zahtjevaju menadžerske sposobnosti.supercali wrote:Upravni odbor a ne trebaju upravljacke sposobnosti
Zanimljivo
Upravni odbor je tijelo sastavljeno iz predstavnika osnivača i zaposlenika, koje ima više nadzornu funkciju. On donosi statut firme, usvaja godišnji plan i finansijski izvještaj (i jedno i drugo podnosi direktor), donosi određene zaključke koji su potrebni u datom trenutku i koji obavezuju direktora na određene postupke i slično. Dakle, jedno hermetično tijelo koje usmjerava rad direktora, kad je to potrebno.
- pumica
#348 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Konkurs za novi UO nije bio raspisan ... izabrani su za pola dana.julisiz es grant wrote:Odakle znaš da nije raspisivan konkurs za UO?pumica wrote:Za izbor clanova bilo kojeg Upravnog odbora potrebno je raspisati konkurs.
Po kojem konkursu su izabrani/imenovani novi clanovi UO Pozorista mladih![]()
Rile odabrao... u gostovanju na Face tv pametuje o protivzakonitom konkursu za direktora koji je on morao ponistiti, a za izbor clanova UO uopste ne raspise konkurs i jos prica kako su strucniji od prethodnih clanova ... mos mislit kaze strucnjak Rile
UO bira direktora, a ne obratno. Direktor može uticati da se u UO odabere neko njemu naklonjen, ali to znači da taj direktor ima zaista jake veze u trenutnoj političkoj garnituri.
Edit:
Gdje sam ja tvrdila da direktor bira UO?
Last edited by pumica on 21/03/2016 22:36, edited 1 time in total.
-
julisiz es grant
#349 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Može, ali za to nije nužna menadžerska sposobnost. Pogotovo što nije jedini član tijela.
Ali mora imati VSS da bi konkurisao, tako da ako je to imao, po meni je irelevantno to što je automehaničar.
Ali mora imati VSS da bi konkurisao, tako da ako je to imao, po meni je irelevantno to što je automehaničar.
-
julisiz es grant
#350 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Pa morao se postaviti privremeni UO, kad su ovi podnijeli ostavke (ili smijenjeni, svejedno). Ne može se konkurs propisati u kratkom vremenu.pumica wrote:
Konkurs za novi UO nije bio raspisan ... izabrani su za pola dana.
EDIT: Pošto UO imenuje vlada na prijedlog nadležnog ministarstva, nisam siguran čak da po zakonu mora da se raspiše javni oglas (za direktora, naravno, mora), iako u praksi obično bude oglas.