Zasto je smijenjen Mario drmac

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pumica

#201 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by pumica »

Banksy wrote:
pumica wrote:
palermo wrote:
Tek sad vidjeh ovo............iz kojih medija, gdje je to pisano, dokumentovano da je očajno radio svoj posao ? Ne upratih to, pa ako ti nije zahmetli
Naravno da je zahmetli ... popljuvati nije zahmetli.
SBB matrica ponasanja.

Neko nedavno napisa - "ono kad te DF razocara (dodala bih - po upitnim mjerilima) pa ti onda i fahrino govno mirise".
Pljuje se SDA za svaki potez a onda se za iste takve poteze SBBa kaze "pa sta hoce Drmac...to je uvijek tako bilo...sta je ocekivao..."

DFu svaka cast sto su nekom poput Drmaca uopste dali sansu.
Ježim se i vrlo mi je neugodno kad me, po bilo kojem osnovu, citira ili sa mnom komunicira forumska glasnogovornica ljudi koji su nazdravljali likvidaciji trudnice u 7-mjesecu trudnoće.
Voljela bih, ako je moguće, da to više ne činiš, zaista.
Nije me strah, ali se osjećam vrlo nelagodno kad se o takve i očešem.
Hvala.
Bolje bi ti bilo da poradis na sebi nego sto pretpostavkama i insinuacijama nastojis da diskvalifikujes ne samo ljude koji su tema ovog pdfa nego i druge forumase.
Sta bi ti voljela, kako se osjecas, da li ti je ugodno, da li se jezis, da li te je strah i ostale gluposti uopste me ne zanimaju i mogla si da se ne zahmetis ni oko pisanja na tu temu.
Takodjer, sta cu ja ciniti prepusti meni da odlucim.

Ali zanima me odgovor na pitanje palerma, zanima me tema i izvoli odgovoriti koji mediji pisu i kompetentni su da tvrde i na osnovu cega je Drmac ocajno radio posao, pa da tvoj zahmet nekad bude i smislen.
Pitar s Kariba

#202 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Pitar s Kariba »

-LIBERO- wrote:
Pitar s Kariba wrote:Ja recimo mislim da Sarajevo, ako želi da bude veliki grad, mora prerasti taj mentalitet. Za razliku od Tuzle, Zenice, i ostalih gradova BiH, Sarajevo je glavni grad države i regionalni centar, pa je prirodno da ljudi iz drugih gradova teže ka Sarajevo a ne da je obrnuto. Sarajevo kao grad treba da privlači kvalitetne i najbolje ljude iz svih oblasti, iz regije koja mu teži, da im pruža prilike i prostor za život i rad, a oni da te prilike cijene i poštuju, te uzvrate na najbolji način. Od takvog odnosa će imati koristi svi, i oni koji dolaze u potrazi za prilikama i grad koji želi da bude grad.
Koliko znam Mirza Delibašić je Tuzlak, Safet Sušić Zavidovičanin, Josip Pejaković Travničanin, Valter je Sandžaklija .. pa šta sad?! A i Mario Ario je Mostarac!

A prije te, svima jednake prilike, ocito se moraju uclaniti u stranke.
Poenta i jeste u tome, sto se idiotski prioriteti, i pogresno poredani 'kvalitete', stavljaju u prvi plan. I to na svim nivoima pozicioniranja.

Istina je, da svi oni kojima je stalo do ovog drustva, drzave, itekako treba biti u interesu da se napokon prekine sa tim.

I zasto bi prilikom formiranja svake nove koalicije, nebitno kojih stranaka, bilo kao normalno, da se smjenjuju ovi bivsi, jer novi to sve shvataju kao izborni plijen?

Zasto nebi mogao, ako je zakonski moguce - recimo tri mandata- a neko kvalitetno radi svoj posao, da taj neko ostane na toj funkciji, bez obzira ko pobjedi na nekim izborima, i ko smatra svojim plijenom neke pozicije?

Totalna devijacija u drustvu.

Pogodni i poslusni vs. kvalitet, produktivnost, zdrava logika.

Nigdje necemo stici ako nastavimo brizno njegovati, i braniti, ovakav vid iracionaknog rezona.
A kako si ti zaključio, na osnovu ovog napisanog, gdje sam reagovao na klasičnu i pticama na grani dosadnu jadikovku "rođenih Sarajlija" o tome kako ovi "nerođeni u Sarajevu" zauzimaju mjesta nama rođenim i kako ovdje treba da mi rođeni imamo prednost i prioritet...bla bla, da ja podržavam stranačko-podobno poziciniranje nekvalitetnih kadrova po idiotskim prioritetima?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#203 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by -LIBERO- »

Samo sam se nadovezao na tvoj post, jer je u sustini ok, i pokusao da ispotenciram problematiku neralnog selektiranja, napredovanja, pozicioniranja...po principima koji trenutno vladaju.

Nisam ti direktno, u klasicnom smislu, replicirao...nego vise iskoristio tvoj post, da bih iskarikirao situaciju, i naglasio suludost danasnje 'logike' u nasem drustvu.
mayab

#204 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by mayab »

karanana wrote:fahro preuzeo.
rile shamara i osvjezava repertoar:
mjesto "aladin" na repertoaru je "fahrudin".
sa repertoara se skida i ljepotica i zvijer i stavlja se "bilsena i bakir".
mjesto bajke "zlatokosa i razbojnik" ide "ridjobradi razbojnik".
"fahrovo kraljevstvo" ce da zamijeni "ledeno kraljevstvo".
idu i premijere predstava "fahro na zrnu graska, hljebu i vodi" kao i fahrokio.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Großmeister

#205 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Großmeister »

Großmeister wrote:
hrasno38 wrote:
Banksy wrote:
Mario Drmać je na direktorsko mjesto došao kao kadar DF-a izbacivši iz fotelje Bošnjake Zlatka Topčića ili Nermina Tulića, ne sjećam se. Došla nova vlast i kao svaka do sada skida Marija i stavlja svoj kadar. U tom svijetu živimo i po tom svijetu je i Mario sjeo u fotelju prihvativši pravila igre koja su mu tad bila potaman. Iz onoga što nam je dostupno iz medija, Mario je očajno radio posao - bolje da ne idemo u detalje, oslonivši se , kako sam sinoć reče, na upravni odbor kojeg su činili automehaničar, konobar, i slično DF društvo. Nova vlast dovodi nove ljude, ohrabruje što je novi upravni odbor sačinjen od visokokvalificiranih ljudi iz teatra, a ko će biti novi direktor, reći će politika, kao i dosad.
Pokušavati priču o Mariju i njegovom ličnom interesu podići na nivo tobožnje kolektivne ugroženosti nebošnjaka u Sarajevu je odvratno, zlonamjerno i vratiće se kao bumerang onome koji je diže.
Ja ne nadjoh ni da je clan DF-a! A ocajno je radio svoj posao jer je to rekao ministar Mirvad Kuric sto znaci da je to "sveto slovo"!!
Realno, ne mora neko biti formalno član neke stranke, da bi ga ona postavila na neku funkciju. Ima masa primjera ljudi koji formalno nisu članovi neke stranke, formalno furaju fazon da su nestranački ljudi, a ustvari su simpatizeri neke stranke, sarađuju sa ljudima iz te stranke i zauzvrat bivaju postavljeni na neku funkciju. Neću da kažem da je ovdje to slučaj, mada mi sve ukazuje na to.

Ipak, ne znam zašto se digla tolika frka oko Maria. Postavljen kao v.d, istekao mandat. Super sve, ali zašto je problem da sad neko drugi bude v.d? Možda taj neko učini još bolje i veće stvari? Mislim da je sva ova medijska hajka koju je pokrenuo Mario, a čini mi se i njegova zaručnica koja se često spominje (lično sam vidio da ljudima na fb odgovara na svaki komentar i sl), u suštini bespotrebna. Njemu očito jeste stalo do funkcije, ali ne mislim da sad svi mi trebamo biti dio toga.
Samo da još jednom naglasim svoje mišljenje :D
muha_sa

#206 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by muha_sa »

gledajte ih fejs tu fejs kod Senada
karanana

#207 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by karanana »

bogami ga podera rile ko ja gazdinu mu novinu.
cyprus

#208 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by cyprus »

Oduva ga Rile meščini pravo...
dezurni_ucenik

#209 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:02, edited 1 time in total.
supercali

#210 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by supercali »

rile govori o kompetentnosti a kao on je kompetentan da bude ministar :-)
bach

#211 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by bach »

Zgazio ga Rile Ko Dodik prava bosnjackih povratnika u RS-u
cyprus

#212 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by cyprus »

Rasplakaće se Mario :o
Jolpaz

#213 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Jolpaz »

Svaka cast Riletu na nacinu komunikacije, razborito i normalno...
:thumbup: :bih:
dezurni_ucenik

#214 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:01, edited 1 time in total.
supercali

#215 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by supercali »

sad rile ide politicki a mario jbg jada jer je izgubio fotelju i radno mjesto
Mohamad Sissoko

#216 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Mohamad Sissoko »

"nemoj plakat" :lol: :lol: :lol: :lol: umro sam
Ridjobrki

#217 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Ridjobrki »

Meni je svejedno, ali Mario ne bi trebao u PMS-u hodati po televizijama...
Murisno1

#218 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Murisno1 »

Kolko me Mario razočaro, toliko me Rile pozitivno iznenadio. Mario se sam srozo ovdje ...
pumica

#219 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by pumica »

supercali wrote:rile govori o kompetentnosti a kao on je kompetentan da bude ministar :-)
Kopetentan ... sto bi reko Rile baraba
insomnia78

#220 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by insomnia78 »

Ridjobrki wrote:Meni je svejedno, ali Mario ne bi trebao u PMS-u hodati po televizijama...
:lol:
dezurni_ucenik

#221 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:01, edited 2 times in total.
chino

#222 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by chino »

Mario katastrofa.. Dere se, lupa od stol, prekida i vidi se da veze nema.. Mirvad ga je rasturio veceras definitivno sto iskreno nisam ocekivao.

Btw. Sto im Tulic šuknu obojci
Last edited by chino on 19/03/2016 20:19, edited 1 time in total.
karanana

#223 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by karanana »

evo sad i riletu fino spusti
Ridjobrki

#224 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Ridjobrki »

Postoji tzv. "Dubravkovo prokletstvo" koje kaže da ko god dođe kod Senada tražiti pravdu izgubi sve kredibiliteta što je od kuće ponio.
dezurni_ucenik

#225 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:01, edited 1 time in total.
Post Reply