Citaj malo specijalac sta pisem a onda me prevodi!!!Altsa wrote:ne znas sto je drmac smijenjen ali si prvo potegao to da je smijenje zato stro je hrvat. od tebe dosta.
Zasto je smijenjen Mario drmac
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#151 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
-
SerijeSync
#152 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
hrasno38 wrote:Slusaj indijanac zaboli me kurac kako razmislja SDS, SNSD i HDZ jer su to fasisticke stranke koje se 4 godine nisu kitile sa multi-kulti i onim cjelovita BiH zahvaljujici i Hrvatima pa i Srbima koji su glasali za nju, pa Sarajevo i u ratu kosmopolitski grad a A BiH nije jednonacionalna itd itd price koje su se pricale da se ne bi dobilo po guzovima i od medjunarodne zajednice i prica koja je prolazila i prica koja jeste bila istinita u vecoj mjeri. Danas u tom istom multi Sarajevu da trazis lupom naci ces od 100 direktora mozda 1-2 da nisu Bosnjaci, iz firmi koje su privatizovali SDA tajkuni se vrlo mudro i smisljeno ciste nebosnjacki kadrovi pod krinkom tehnoloskih visaka. Zato i jeste interesantna ova prica jer se bas radi o nekom Mariju koji je sasvim sigurno incident u glavnom gradu BiH i onako bas udara u oci mada ponavljam svako ima svoju pricu a cija je tacna ja ne znam.Altsa wrote:dobro si se zajebao ti. nit sam sda niti sam ikada glasao niti cu. a ti si dobro puko pa ti zato i predlazem terapiju jer si nasao nama da pametujes kako je u sarajevu i kako se biraju direktori. svu tvoju pricu pobija to da je mario vec bio direktor - hrvat za koje ti kazes da su donji u sarajevu. eto ti ces nam otvoriti oci sa svojim filozofiranjem. svi to znamo i koja god partija je na vlasti isto radi. ovo nije svojstveno samo sda koja je odron odrona i sbb-u koji je jos veci odron. zato popij tableticu nece da ti skodi. pun mi qurac frustriranih kretena.
-
julisiz es grant
#153 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Ja koliko vidim ti si taj koji gleda nacionalnu pripadnost, niko normalan to nije ni spomenuo.hrasno38 wrote:Slusaj indijanac zaboli me kurac kako razmislja SDS, SNSD i HDZ jer su to fasisticke stranke koje se 4 godine nisu kitile sa multi-kulti i onim cjelovita BiH zahvaljujici i Hrvatima pa i Srbima koji su glasali za nju, pa Sarajevo i u ratu kosmopolitski grad a A BiH nije jednonacionalna itd itd price koje su se pricale da se ne bi dobilo po guzovima i od medjunarodne zajednice i prica koja je prolazila i prica koja jeste bila istinita u vecoj mjeri. Danas u tom istom multi Sarajevu da trazis lupom naci ces od 100 direktora mozda 1-2 da nisu Bosnjaci, iz firmi koje su privatizovali SDA tajkuni se vrlo mudro i smisljeno ciste nebosnjacki kadrovi pod krinkom tehnoloskih visaka. Zato i jeste interesantna ova prica jer se bas radi o nekom Mariju koji je sasvim sigurno incident u glavnom gradu BiH i onako bas udara u oci mada ponavljam svako ima svoju pricu a cija je tacna ja ne znam.Altsa wrote:dobro si se zajebao ti. nit sam sda niti sam ikada glasao niti cu. a ti si dobro puko pa ti zato i predlazem terapiju jer si nasao nama da pametujes kako je u sarajevu i kako se biraju direktori. svu tvoju pricu pobija to da je mario vec bio direktor - hrvat za koje ti kazes da su donji u sarajevu. eto ti ces nam otvoriti oci sa svojim filozofiranjem. svi to znamo i koja god partija je na vlasti isto radi. ovo nije svojstveno samo sda koja je odron odrona i sbb-u koji je jos veci odron. zato popij tableticu nece da ti skodi. pun mi qurac frustriranih kretena.
-
Dr Arsla
#154 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Prezime napisano malim početnim slovomsunceKOtepsija wrote:evo citam smijenjen, tj nije mu produzen ugovor od sest mejseci koji je istekoa ova neka sto mu je navodno zarucnoica tvrdi da to nije isstina te da je u pozoristu zaradila ukupno 13,5 KM, a mario prijeti da ce otic iz zemlje cuvat ovce u australiji, a ministar tvrdi da mu je mario slao dopise da otpusti neke glumce koji tu rade od pamtivjekaElma Ahmetović, članica glumačkog ansambla Pozorišta mladih kazala je kako ova ustanova ima ukupno 40 uposlenika i kako su svi zadovoljni njegovim radom, te kako bi voljeli da on ostane njihov direktor naredne četiri godine, ako ne i duže.
- hrasno38
#155 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Ja sam taj koji gleda nacionalnu pripadnost i to smeta a ne smeta kada Bosnjaci kmece po citavoj BiH o istoj stvari i ugrozavanju njihovih demokratskih prava da zive normalno i da budu zaposleni conda je to OK!!!! Da ponovim gradivo ima nas podosta sto smo 92 godine izabrali ovu stranu jer smo mislili da je jedina ispravna i ocekivali smo da na toj strani imamo potpuno ista prava kao i svi ostali. E imamo kurac za razliku od ostalih i ne mali broj puta sam dozivio da mi se kaze "ko te je tjero da ostanes ovdje".!!! Interesantno da se bas zadesi taj jedan jedini Mario popije nogu jer on jeste glumac i ima reference za razliku od UO iz DF da bude direktor. UO su stranacki postavljeni ljudi i to znam da se mete sa promjenom vlasti ali zasto se mete neko ko ima reference da bude ditrektor izuzev ako zaista nije nepotizam u pitanju i krupne greske u koracima????julisiz es grant wrote:Ja koliko vidim ti si taj koji gleda nacionalnu pripadnost, niko normalan to nije ni spomenuo.hrasno38 wrote:Slusaj indijanac zaboli me kurac kako razmislja SDS, SNSD i HDZ jer su to fasisticke stranke koje se 4 godine nisu kitile sa multi-kulti i onim cjelovita BiH zahvaljujici i Hrvatima pa i Srbima koji su glasali za nju, pa Sarajevo i u ratu kosmopolitski grad a A BiH nije jednonacionalna itd itd price koje su se pricale da se ne bi dobilo po guzovima i od medjunarodne zajednice i prica koja je prolazila i prica koja jeste bila istinita u vecoj mjeri. Danas u tom istom multi Sarajevu da trazis lupom naci ces od 100 direktora mozda 1-2 da nisu Bosnjaci, iz firmi koje su privatizovali SDA tajkuni se vrlo mudro i smisljeno ciste nebosnjacki kadrovi pod krinkom tehnoloskih visaka. Zato i jeste interesantna ova prica jer se bas radi o nekom Mariju koji je sasvim sigurno incident u glavnom gradu BiH i onako bas udara u oci mada ponavljam svako ima svoju pricu a cija je tacna ja ne znam.Altsa wrote:dobro si se zajebao ti. nit sam sda niti sam ikada glasao niti cu. a ti si dobro puko pa ti zato i predlazem terapiju jer si nasao nama da pametujes kako je u sarajevu i kako se biraju direktori. svu tvoju pricu pobija to da je mario vec bio direktor - hrvat za koje ti kazes da su donji u sarajevu. eto ti ces nam otvoriti oci sa svojim filozofiranjem. svi to znamo i koja god partija je na vlasti isto radi. ovo nije svojstveno samo sda koja je odron odrona i sbb-u koji je jos veci odron. zato popij tableticu nece da ti skodi. pun mi qurac frustriranih kretena.
-
Mohamad Sissoko
#156 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Pedera kad neko istuce nema drugog razloga osim to sto je peder, nebosnjak kad bude smijenjen nema drugog razloga osim tog sto je nebosnjak itd itd.
Ustaljena matrica.
Ustaljena matrica.
-
julisiz es grant
#157 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Jebi ga jarane, šta da ti kažem. Ne bih ti bio u koži.
Buditi se i lijegati svaki dan među ljudima za koje vjeruješ da te mrze, jebeno je to.
Buditi se i lijegati svaki dan među ljudima za koje vjeruješ da te mrze, jebeno je to.
- hrasno38
#158 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Ne uopste ne mislim da zivim medju ljudima koji me mrze...boze sacuvaj...ja nemam problem sa ljudima nego sa stokom kao sto su SDA prvaci koje vodi poznati "trezor efendija" Bakir Izetbegovic!julisiz es grant wrote:Jebi ga jarane, šta da ti kažem. Ne bih ti bio u koži.
- Altsa
#159 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
tema je mario drmac i to zasto je on smijenjen. ti ne znas zasto je smijenjen ali maliciozno to odmah prebacujes na to da je zbog toga sto je hrvat. tu svaka konverzacija sa tobom kao normalnom osobom prestaje.hrasno38 wrote:Slusaj indijanac zaboli me kurac kako razmislja SDS, SNSD i HDZ jer su to fasisticke stranke koje se 4 godine nisu kitile sa multi-kulti i onim cjelovita BiH zahvaljujici i Hrvatima pa i Srbima koji su glasali za nju, pa Sarajevo i u ratu kosmopolitski grad a A BiH nije jednonacionalna itd itd price koje su se pricale da se ne bi dobilo po guzovima i od medjunarodne zajednice i prica koja je prolazila i prica koja jeste bila istinita u vecoj mjeri. Danas u tom istom multi Sarajevu da trazis lupom naci ces od 100 direktora mozda 1-2 da nisu Bosnjaci, iz firmi koje su privatizovali SDA tajkuni se vrlo mudro i smisljeno ciste nebosnjacki kadrovi pod krinkom tehnoloskih visaka. Zato i jeste interesantna ova prica jer se bas radi o nekom Mariju koji je sasvim sigurno incident u glavnom gradu BiH i onako bas udara u oci mada ponavljam svako ima svoju pricu a cija je tacna ja ne znam.Altsa wrote:dobro si se zajebao ti. nit sam sda niti sam ikada glasao niti cu. a ti si dobro puko pa ti zato i predlazem terapiju jer si nasao nama da pametujes kako je u sarajevu i kako se biraju direktori. svu tvoju pricu pobija to da je mario vec bio direktor - hrvat za koje ti kazes da su donji u sarajevu. eto ti ces nam otvoriti oci sa svojim filozofiranjem. svi to znamo i koja god partija je na vlasti isto radi. ovo nije svojstveno samo sda koja je odron odrona i sbb-u koji je jos veci odron. zato popij tableticu nece da ti skodi. pun mi qurac frustriranih kretena.
- hrasno38
#160 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Ne znam!!! Znas li ti?Altsa wrote:tema je mario drmac i to zasto je on smijenjen. ti ne znas zasto je smijenjen ali maliciozno to odmah prebacujes na to da je zbog toga sto je hrvat. tu svaka konverzacija sa tobom kao normalnom osobom prestaje.hrasno38 wrote:Slusaj indijanac zaboli me kurac kako razmislja SDS, SNSD i HDZ jer su to fasisticke stranke koje se 4 godine nisu kitile sa multi-kulti i onim cjelovita BiH zahvaljujici i Hrvatima pa i Srbima koji su glasali za nju, pa Sarajevo i u ratu kosmopolitski grad a A BiH nije jednonacionalna itd itd price koje su se pricale da se ne bi dobilo po guzovima i od medjunarodne zajednice i prica koja je prolazila i prica koja jeste bila istinita u vecoj mjeri. Danas u tom istom multi Sarajevu da trazis lupom naci ces od 100 direktora mozda 1-2 da nisu Bosnjaci, iz firmi koje su privatizovali SDA tajkuni se vrlo mudro i smisljeno ciste nebosnjacki kadrovi pod krinkom tehnoloskih visaka. Zato i jeste interesantna ova prica jer se bas radi o nekom Mariju koji je sasvim sigurno incident u glavnom gradu BiH i onako bas udara u oci mada ponavljam svako ima svoju pricu a cija je tacna ja ne znam.Altsa wrote:dobro si se zajebao ti. nit sam sda niti sam ikada glasao niti cu. a ti si dobro puko pa ti zato i predlazem terapiju jer si nasao nama da pametujes kako je u sarajevu i kako se biraju direktori. svu tvoju pricu pobija to da je mario vec bio direktor - hrvat za koje ti kazes da su donji u sarajevu. eto ti ces nam otvoriti oci sa svojim filozofiranjem. svi to znamo i koja god partija je na vlasti isto radi. ovo nije svojstveno samo sda koja je odron odrona i sbb-u koji je jos veci odron. zato popij tableticu nece da ti skodi. pun mi qurac frustriranih kretena.
- Thorgerson
#161 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
ne kontam sta dize halabuku...
stranacki ljudi na svim pozicijama, dodju, budu, odu, dodju, budu, odu...
tako mora i on...
Kako je on dosao na ovu poziciju?
Ali eto, mozda coek hoce da mijenja sistem, mada mu nije bilo mrsko kad je njega DF tu ubacio.
stranacki ljudi na svim pozicijama, dodju, budu, odu, dodju, budu, odu...
tako mora i on...
Kako je on dosao na ovu poziciju?
Ali eto, mozda coek hoce da mijenja sistem, mada mu nije bilo mrsko kad je njega DF tu ubacio.
-
palermo
#162 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Pa ja lično mislim da je ovdje SDA trebala reći SBB-u i Mirvadu, ne trunite, Mario ostaje kao direktor, to je i naš interes. Posebno ako se zaista pokazao kao dobar direktor. To bi bilo onako odgovorno političko ponašanje.
Mario je originale Hrvat koji je svoju profesionalnu i životnu sudbinu vezao sa Sarajevo, i bilo bi nekada mudro sagledati stvari iz neke drugačoije perspektive.
Ovako, ostaju repovi....i prostor za manipulaciju nacionalnim. Pri čemu je apsolutno nevažno to što znamo da će Mario odletjeti prevashondo zbog dnevne politike
Mario je originale Hrvat koji je svoju profesionalnu i životnu sudbinu vezao sa Sarajevo, i bilo bi nekada mudro sagledati stvari iz neke drugačoije perspektive.
Ovako, ostaju repovi....i prostor za manipulaciju nacionalnim. Pri čemu je apsolutno nevažno to što znamo da će Mario odletjeti prevashondo zbog dnevne politike
-
hAZNADAR
#163 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Nisu ni mnogi Huseini, Sulejmani, Mirsadi,.... po ukusu SDA mafije a kamoli jedan Mario.
Ne volim da se prema nemuslimanima u Sarajevu postavljamo kao prema zasticenim vrstama koje se ne smiju dirati,... i ne volim kad je pad jednog Marija, Gradimira,.. uvijek veca vijest nego pad nekog Huseina.
Ali moramo priznati da je nepopularnost nemuslimana postao standard u bosnjackom drustvu. Pocev od skole gdje se djeca pogresnog imena cesto mobaju, pa preko zaposlenja i napose do visokih funkcija gdje imamo par ikebana koje poziraju nasu multietnicnost.
Bosnjacko drustvo polako skrece udesno htjeli mi to priznati ili ne. Najgore je sto ce na udaru biti posteni ljudi u bosnjackoj zoni djelovanja i hajrice se mrvice na racun rodbinskih veza u SDA. Vise od pola zemlje je halalosum - bosnjacka desnica tu nece nikoga dirati.
Ne volim da se prema nemuslimanima u Sarajevu postavljamo kao prema zasticenim vrstama koje se ne smiju dirati,... i ne volim kad je pad jednog Marija, Gradimira,.. uvijek veca vijest nego pad nekog Huseina.
Ali moramo priznati da je nepopularnost nemuslimana postao standard u bosnjackom drustvu. Pocev od skole gdje se djeca pogresnog imena cesto mobaju, pa preko zaposlenja i napose do visokih funkcija gdje imamo par ikebana koje poziraju nasu multietnicnost.
Bosnjacko drustvo polako skrece udesno htjeli mi to priznati ili ne. Najgore je sto ce na udaru biti posteni ljudi u bosnjackoj zoni djelovanja i hajrice se mrvice na racun rodbinskih veza u SDA. Vise od pola zemlje je halalosum - bosnjacka desnica tu nece nikoga dirati.
-
Patriotska_Liga
#164 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Inače odgovorno političko ponanašnje je jedno od popularnijih ponašanja u našoj politici.
-
VjecitiStudent
#165 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Nikada nema odgovornog ponašanja, prethodna garnitura uvijek leti pa makar bila sastavljena sve od samih oskarovaca i nobelovaca.palermo wrote:Pa ja lično mislim da je ovdje SDA trebala reći SBB-u i Mirvadu, ne trunite, Mario ostaje kao direktor, to je i naš interes. Posebno ako se zaista pokazao kao dobar direktor. To bi bilo onako odgovorno političko ponašanje.
SDA demokratiju smo tražili i dobili ...
- Banksy
#166 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Pa ako su Mario i Dario ''SDA interes'' (VjecitiStudent wrote:Nikada nema odgovornog ponašanja, prethodna garnitura uvijek leti pa makar bila sastavljena sve od samih oskarovaca i nobelovaca.palermo wrote:Pa ja lično mislim da je ovdje SDA trebala reći SBB-u i Mirvadu, ne trunite, Mario ostaje kao direktor, to je i naš interes. Posebno ako se zaista pokazao kao dobar direktor. To bi bilo onako odgovorno političko ponašanje.
SDA demokratiju smo tražili i dobili ...
-
Innovation
#167 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Banksy wrote:![]()
Pa ko ga, bogati, stavi na tu poziciju, ako je krme u Teheranu, otkud onda uopće nebošnjak na čelu pozorišta ako smo u aparthejdu?
Mario Drmać je na direktorsko mjesto došao kao kadar DF-a izbacivši iz fotelje Bošnjake Zlatka Topčića ili Nermina Tulića, ne sjećam se. Došla nova vlast i kao svaka do sada skida Marija i stavlja svoj kadar. U tom svijetu živimo i po tom svijetu je i Mario sjeo u fotelju prihvativši pravila igre koja su mu tad bila potaman. Iz onoga što nam je dostupno iz medija, Mario je očajno radio posao - bolje da ne idemo u detalje, oslonivši se , kako sam sinoć reče, na upravni odbor kojeg su činili automehaničar, konobar, i slično DF društvo. Nova vlast dovodi nove ljude, ohrabruje što je novi upravni odbor sačinjen od visokokvalificiranih ljudi iz teatra, a ko će biti novi direktor, reći će politika, kao i dosad.
Pokušavati priču o Mariju i njegovom ličnom interesu podići na nivo tobožnje kolektivne ugroženosti nebošnjaka u Sarajevu je odvratno, zlonamjerno i vratiće se kao bumerang onome koji je diže.
- insomnia78
#168 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
@Banksy objasnila
-
VjecitiStudent
#169 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Kurta, Murta, Kurta, Murta, Kurta, Murta, Kurta, Murta, pardon Mario, pa onda opet Kurta, Murta, ....Uprkos nerijetkim medijskim sukobima sa partnerom u državnoj i kantonalnoj vlasti, Strankom demokratske akcije, u praksi im nije smetalo da zajedničkim snagama na mjesto predsjednika JU Biblioteke Sarajevo imenuju Muhidina Bukvu, sekretara SDA Općine Centar, umjesto Lejle Kodrić, jedine doktorice bibliotekarstva u BiH. U Upravni odbor JU Pozoriste mladih je smjesten predsjednik Općinskog odbora Demokratske fronte Ilijas Semir Dizdarević, a novi predsjednik UO Centra za kulturu KS je Zlatan Kapić, kandidat DF-a na proteklim izborima za Skupstinu KS. U UO Centra za kulturu je mjesto nasao i Namir Čomaga, član Općinskog odbora DF-a Stari Grad Sarajevo, te Jasmin Salihbegović iz Općinskog odbora DF-a Novo Sarajevo. Lana Velić iz OO DF-a Novi Grad je nagrađena mjestom u Međunarodnom teatarskom festivalu – Scena MESS, bas kao i njena kolegica iz Hadžića Sanja Mujezinović, te Nihad Kestendžić iz Starog Grada. Predsjednik OO DF Centar Sarajevo Edin Abdurahmanović je novi član UO Sarajevske filharmonije Nekadasnji savjetnik Željka Komsića, Željko Bakalar, je novi predsjednik Nadzornog odbora Centra za kulturu KS, a član je i Nadzornog odbora Međunarodnog teatarskog festivala – Scena MESS.
...
- Pitar s Kariba
#170 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
O Mariju imam pozitivno mišljenje, onoliko koliko ga ja poznajem sa tv ekrana i pozorišnih dasaka. Kako je obavljao funkciju direktora, niti detalje oko njegove smjene, ne znam- nisam upoznat. Jedino znam da oni koji ovu smjenu pokušavaju da prebace na nacionalni teren i podignu halabuku o ugroženosti u Teheranu, samo pokazuju koliko su sami nacionalno opterećeni, pa ništa, ama baš ništa ne mogu gledati drugačije nego kroz tu fucking prizmu.
-
julisiz es grant
#171 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Što je najgore, to su sve ovi "građanski orijentirani", "nenacionalisti" i sl.Pitar s Kariba wrote:O Mariju imam pozitivno mišljenje, onoliko koliko ga ja poznajem sa tv ekrana i pozorišnih dasaka. Kako je obavljao funkciju direktora, niti detalje oko njegove smjene, ne znam- nisam upoznat. Jedino znam da oni koji ovu smjenu pokušavaju da prebace na nacionalni teren i podignu halabuku o ugroženosti u Teheranu, samo pokazuju koliko su sami nacionalno opterećeni, pa ništa, ama baš ništa ne mogu gledati drugačije nego kroz tu fucking prizmu.
Jebote, čovjek godinama bio na malom ekranu, generacije (velikim dijelom bošnjačke) djece odrastale uz "Mario, ario, rio, io, o" i sad neko iskopa da je nekome problem to što je Hrvat
-
palermo
#172 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Tek sad vidjeh ovo............iz kojih medija, gdje je to pisano, dokumentovano da je očajno radio svoj posao ? Ne upratih to, pa ako ti nije zahmetliBanksy wrote:
Mario Drmać je na direktorsko mjesto došao kao kadar DF-a izbacivši iz fotelje Bošnjake Zlatka Topčića ili Nermina Tulića, ne sjećam se. Došla nova vlast i kao svaka do sada skida Marija i stavlja svoj kadar. U tom svijetu živimo i po tom svijetu je i Mario sjeo u fotelju prihvativši pravila igre koja su mu tad bila potaman. Iz onoga što nam je dostupno iz medija, Mario je očajno radio posao - bolje da ne idemo u detalje, oslonivši se , kako sam sinoć reče, na upravni odbor kojeg su činili automehaničar, konobar, i slično DF društvo. Nova vlast dovodi nove ljude, ohrabruje što je novi upravni odbor sačinjen od visokokvalificiranih ljudi iz teatra, a ko će biti novi direktor, reći će politika, kao i dosad.
Pokušavati priču o Mariju i njegovom ličnom interesu podići na nivo tobožnje kolektivne ugroženosti nebošnjaka u Sarajevu je odvratno, zlonamjerno i vratiće se kao bumerang onome koji je diže.
- Banksy
#173 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Nije vrijedno, palermo, halali.
- hrasno38
#174 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Super kad je tako i kad si tako sirokogrud i nacionalno neopterecen onda mi nabroj koliko to u glavnom gradu BiH ima direktora (firmi, skola, dekana fakulteta) a da nisu Bosnjaci...napominjem izjavu jednog velikog covjeka Jove Divjaka:julisiz es grant wrote:Što je najgore, to su sve ovi "građanski orijentirani", "nenacionalisti" i sl.Pitar s Kariba wrote:O Mariju imam pozitivno mišljenje, onoliko koliko ga ja poznajem sa tv ekrana i pozorišnih dasaka. Kako je obavljao funkciju direktora, niti detalje oko njegove smjene, ne znam- nisam upoznat. Jedino znam da oni koji ovu smjenu pokušavaju da prebace na nacionalni teren i podignu halabuku o ugroženosti u Teheranu, samo pokazuju koliko su sami nacionalno opterećeni, pa ništa, ama baš ništa ne mogu gledati drugačije nego kroz tu fucking prizmu.
Jebote, čovjek godinama bio na malom ekranu, generacije (velikim dijelom bošnjačke) djece odrastale uz "Mario, ario, rio, io, o" i sad neko iskopa da je nekome problem to što je Hrvat(iako ne znamo kako se on nacionalno izjašnjava)
"Divjak navodi da su od ukupnog broja osoblja Armije BiH Srbi činili 18% a Hrvati 12% udjela, međutim do 1996. taj je broj spao na 1 % na obje nacionalne skupine".
Ajde me prosvjetlite i objasnite mi da je to sasvim normalno da danas u glavnom gradu BiH koji se kiti na sve strane sa kosmopolitizmom, sarolikosti, istorijom. crkvama i sinagogama pored naravno dzamija nema ni 1% na rukovodecim mjestima ljudi koji nisu Bosnjaci! Po opstinama da ne pricam dakle naravno i normalno je da nekoga ko je prosipo krv za ovu zemlju pa bio to Hrvat ili Srbin ili Rom u A BiH danas nema nigdje ni na mapi osim ako nije u pitanju nekakv incident ili u pitanju SDA cvijece (Gojer). Godinama se SDA dicila demokratijom predstavljajuci Raguza kao direktora koji nije Bosnjak e sad vise nema ni Raguza
Ponavljam ne znam niti me interesuje je li Mario zasluio ili ne tu stolicu ali neke stvari jednostavno te pecnu i vjerovatno kazes i nesto sto ne mislis u normalnim okolnostima...medjutim statistike su neumoljive i iskljucivo na osnovu statsitika ono govno iz Laktasa ovaj grad skoro i da moze da prca kako god hoce. Naravno ovdje je najnormalnije da nacelnik opcine u Sarajevu bude Focak, direktor Kamernog teatra 55 Tuzlak itd itd samo nek je SDA pa makar i drogu tusio!!!!
- hrasno38
#175 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Ja ne nadjoh ni da je clan DF-a! A ocajno je radio svoj posao jer je to rekao ministar Mirvad Kuric sto znaci da je to "sveto slovo"!!palermo wrote:Tek sad vidjeh ovo............iz kojih medija, gdje je to pisano, dokumentovano da je očajno radio svoj posao ? Ne upratih to, pa ako ti nije zahmetliBanksy wrote: