Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

zapartiju

#1 Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by zapartiju »

Znam da postoji tema o SDP-u ali moramo posebno odvojiti ovu u kojoj govorimo isključivo o propasti "Države za čovjeka" pa molim admina da ima razumijevanja.
Sjetite se samo agresivne kampanje 2010. godine, pompeznih najava i na kraju kad uporedimo učinjeno sa obećanim dolazimo do katastrofe. Koga vi smatrate odgovornim za ovu katastrofu?

Ne mogu se oteti dojmu da je najodgovorniji ovaj dvojac:

Image

Image

Ili smo krivi mi koji smo popili još jedan Lagumdžijin koktel iako je prethodni "Alijansa za promjene" bio mnogo gorak?
Janjicar

#2 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by Janjicar »

Rano vas salju iz izbornih stabova da pljujete po drugim strankama :run:
zapartiju

#3 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by zapartiju »

Janjicar wrote:Rano vas salju iz izbornih stabova da pljujete po drugim strankama :run:
Ne pljujem ja po drugim strankama. Ja živim za SDP ali ovo što su uradili od partije u posljednjih par godina je dno. Oni su popljuvali svoje članstvo i sve svoje glasače pa ako hoćete i cijelo stanovništvo. Lagumdžija nas je ponizio i sad želi isto to raditi preko Nikšića.
skambrljo

#4 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by skambrljo »

Pa sad, propala je kako za koga. Imaš ih mnogo kojima je to najljepši dio života. Evo spomenimo rodbinu i prijatelje slučajnog prolaznika, mnogobrojne uhljebe, direktore koji su direktno iz opanaka došli u najvažnija preduzeća.

A sitna buranija tu služi samo da bira Zlaju i slične njemu svako četiri godine, jbg tako im grah pao.
VladaFBiH

#5 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by VladaFBiH »

Pa to je propao projekt jednostavno jer su puno obečavali i ništa ispunili osim dijela da će nam biti bolje - i stvarno im je bolje nakon svega... isto tako propada i projekt zvani DF (koji je zaista bio dobro smišljen a sve u cilju da "sačuva" SDP glasače pod svojim "kutima" i eventualno regrutuje nove)...
Last edited by VladaFBiH on 07/09/2015 12:29, edited 3 times in total.
mg

#6 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by mg »

Fakat, rano ste počeli.

Na toj temi se pisalo godinama o SDP-u, pa niste dali reć- Sad opet u krug.

I negativna reklama je reklama...

Vi ste obrisani, i nadam se da bar 10 godina nećete preći izborni prag.

I nije samo Zlatko i teniser, svi SDP-ovci su kleptomani i lažni idealisti. Ni jedan se nije dobar pokazao.
Moenx

#7 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by Moenx »

Propala je dakako zbog nekvalitetnih ljudi tu nema spora
Cinicnih bahatih zajedljivih oholih i muljaskih lidera , clanova koji u krugovima dima paritijskih kancelarija nalaze vlastite lidere i utemeljuju vlastite pomalo pederske karijere
No to bi bio samo jedan razlog
Naime svjedoci jednog visedecenijskog procesa
Raskrstavanja sa socijalizmom
Dakle ljudi prije jedno dvadeset trideset godina socijalizam je postojao kao nesto realno
Nesto sto se hrvalo sa susjednim blokom kapitalizmom bilo realna i bitna politicka snaga
Bilo je i ostalo istorijska cinjenica
Gore pomenuti proces raskrstavanja sa socijalizmom bitno i esencijalnose razlikovao prema narodu koji se raskrstavao s njime
Pa pri tome ja licno mislim i na religiju istog naroda
Dakle drugcije su se od socijalizma odljepljivali katolici , drugcije pravoslavci i na koncu drzugcije muslimani
Dakle katolici koji su bili unutar tog socijalistickog bloka oni su pripadali istom ponajprije radi mucne kolonijal i fasist proslosti i nemorala zapada tako da je pravicnija i Bogu ugodnija bila tada majaka Rusija
U jednom trenutku dolazi pokojni pada Jovan VOjitila na scenu i naprosto prilicno mirno i lagano (da ne kazem argumentirano ) izvodi svoju raju (da ne kazem ovcice) iz tog bloka velikog brata Rusije
I tako dalje, kod recimo Rusa i Srba takodjer biljezimo neke zajednicke fenomene pri tom izlasku iz te ere......
JOs bih napomenuo da se mozda rai o svojevrsnom socoloskom cunamiju dakle cunami nastaje poslije zemljotres-- zemljotres cesto cesto nastaje kada jedna ploca se izmakne dodje do narusavanja tzv staticke ravnoteze (slicno je recimo i domino efekat)
Taj cunami je polucio svojevrsnim devijacijama u drustvu -- u srednjeevropskim drzavama povecava se prostiutucija, u RUsiji i Srbiji cvijeta mafija tajkuni i slicno
A u muslimanskom svijetu cvijetaju pa bio bih slobodan i rekao bih nesta kao dzihadisti

DAkle upravo iz tih i takvih obzorja mozda treba sagledavat nasu malu zemlju -- socijalizmu i slicnim idejama je mjesto na zapecku istorije a razdvajanje od iste moze biti i bolno jer vodi u neizvjesnot i gore pomenuti cunami gdje se moze desiti i negativno i pozitivno (primjer SLovenije koja je procvjetala poslije ere komunizma)
seln

#8 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by seln »

mg wrote:Fakat, rano ste počeli.

I nije samo Zlatko i teniser, svi SDP-ovci su kleptomani i lažni idealisti. Ni jedan se nije dobar pokazao.
Sreca nasa, pa su ostale partije postene ko mutevelija.
zapartiju

#9 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by zapartiju »

mg wrote:I nije samo Zlatko i teniser, svi SDP-ovci su kleptomani i lažni idealisti. Ni jedan se nije dobar pokazao.
To nije tačno! Ima mnogo poštenih ljudi unutar SDP koji su bili na margini zbog ovih gore. Bilo ih je i više ali su ih otjerali Zlatko i kompanija. Ali prije svega mi se moramo riješiti kriminalaca u vlastitim redovima. Jasno je da i Lagumdžija i Hadžić djeluju preko Nikšića i zato smatram da bi njegova pobjeda bila nešto najgore poslije prošlogodišnjih izbora i zato molim sve da biraju drugu opciju a najozbiljnija je Jasmin Imamović. Tek tad možemo sprovoditi svoje ideje u djelo.
Moenx

#10 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by Moenx »

I j aisto mislim da Jasmin moze istupiti naprijed i uhvatiti se u kolo sto bi se reklo u zargonu
AntiKrist

#11 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by AntiKrist »

Ofirno lobiranje za dzasmina,..trenerka ne gotivim ali je na kraju bolji izbor za SDP !!
Moenx

#12 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by Moenx »

He h govoreci u pryvcu usporedne analize Jasmina Imamvica i Nermina Niksica Jasmin IMamovic je ipak pojam
mg

#13 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by mg »

seln wrote:
mg wrote:Fakat, rano ste počeli.

Sreca nasa, pa su ostale partije postene ko mutevelija.
Ja sam tad 2010 glasao za SDP. a 2014 za DF! Nisam spominjao druge partije, ni njihovo poštenje, samo mi se povraća više od kleptoljevice!
mg

#14 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by mg »

zapartiju wrote:
mg wrote:I nije samo Zlatko i teniser, svi SDP-ovci su kleptomani i lažni idealisti. Ni jedan se nije dobar pokazao.
To nije tačno! Ima mnogo poštenih ljudi unutar SDP koji su bili na margini zbog ovih gore. Bilo ih je i više ali su ih otjerali Zlatko i kompanija. Ali prije svega mi se moramo riješiti kriminalaca u vlastitim redovima. Jasno je da i Lagumdžija i Hadžić djeluju preko Nikšića i zato smatram da bi njegova pobjeda bila nešto najgore poslije prošlogodišnjih izbora i zato molim sve da biraju drugu opciju a najozbiljnija je Jasmin Imamović. Tek tad možemo sprovoditi svoje ideje u djelo.
Borba za fotelje! Unutarstranačke.

U slučaju bilo kakvog rezultata na izborima, ide borba za fotelje na državnim i entitetskim i ko zna kojim nivoima!
Moenx

#15 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by Moenx »

Ali se zato s vremena na vrijeme mogu pozivati na odgovornost
hizo ramidovic

#16 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by hizo ramidovic »

nemoguti jarugo lagundzija i damir bit glavni krivci kacu oni uvjek bili motori partie i najaci ljudi unjoj jerbi breznjiha ta partia davno propala moraces uprjet prstom unekog drugog jersu ova dvoica uvjek stjeli sve naj bolje zaovu drzavu i zaovaj narod
Moenx

#17 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by Moenx »

Ma krivi su oni sto ne bi bili krivi ko da se neko zacudio molim te lijepo time sto su njih dva newkoc vladali strankom ko da to niko ne zna
GFluposti
jao_situacije

#18 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by jao_situacije »

:lol:
opet ste počeli :-) :roll:
koliko god tema pokrenuli, sdp je na smetljištu i nadam se da će tamo i ostati
putokaz1

#19 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by putokaz1 »

Pa Država za čovjeka u samom imenu podrazumjeva za jednog čovjeka s incijalima Z.L ili S.P. kako ga neki forumaši zezaju
Da je kampanja država za ljude e onda bi bilo to TO
zapartiju

#20 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by zapartiju »

hizo ramidovic wrote:nemoguti jarugo lagundzija i damir bit glavni krivci kacu oni uvjek bili motori partie i najaci ljudi unjoj jerbi breznjiha ta partia davno propala moraces uprjet prstom unekog drugog jersu ova dvoica uvjek stjeli sve naj bolje zaovu drzavu i zaovaj narod
Njih dvojica su dobri za SDP-ove protivnike. Više su nas oni uništili nego laži i podvale Radončića, Izetbegovića i Dodika zajedno.

Zato se svi istinski socijaldemokrati moramo ograditi od njihovih nedjela, izviniti se svim građanima BIH i zamoliti ih da nam ponovo ukažu povjerenje. Ali prije svega mi između sebe moramo izabrati Jasmina Imamovića za predsjednika partije. Nikšić je Zlatkova produžena ruka.
O'zone
Globalni moderator

#21 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by O'zone »

zapartiju wrote:Znam da postoji tema o SDP-u ali moramo posebno odvojiti ovu u kojoj govorimo isključivo o propasti "Države za čovjeka" pa molim admina da ima razumijevanja.
Sjetite se samo agresivne kampanje 2010. godine, pompeznih najava i na kraju kad uporedimo učinjeno sa obećanim dolazimo do katastrofe. Koga vi smatrate odgovornim za ovu katastrofu?

Ne mogu se oteti dojmu da je najodgovorniji ovaj dvojac:

Image

Image

Ili smo krivi mi koji smo popili još jedan Lagumdžijin koktel iako je prethodni "Alijansa za promjene" bio mnogo gorak?
To trebate skontat Vi u Centrali možda izdvojit i koji dinar/marku za anketiranje putem agencija kojima je to hljeb pa eventualno i dobijete odgovor. Možda i zato što ste ispali veće sranje od zelenih. Kuga koja nije pogodila BiH odavno. Opcija koja je ubila i zadnji tračak nade da će ikad u ovoj zemlji biti bolje. Zato ste propali.
almir90

#22 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by almir90 »

Pa nije propala, upravo suprotno. Niste vi to dobro shvatili. Parola "Država za čovjeka" ne znači da će država nešto napraviti za čovjeka, već suprotno, čovjek za državu. Da malo bolje pojasnimo, mi smo čovjek a Zlaja je bio država, i mi smo njemu sve omogućili u njegovom mandatu, tako da je obećanje ispunjeno, Zlaja ništa nije slagao, samo mi nismo znali da shvatimo značenje njegovih riječi. :D
hizo ramidovic

#23 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by hizo ramidovic »

zapartiju wrote:
hizo ramidovic wrote:nemoguti jarugo lagundzija i damir bit glavni krivci kacu oni uvjek bili motori partie i najaci ljudi unjoj jerbi breznjiha ta partia davno propala moraces uprjet prstom unekog drugog jersu ova dvoica uvjek stjeli sve naj bolje zaovu drzavu i zaovaj narod
Njih dvojica su dobri za SDP-ove protivnike. Više su nas oni uništili nego laži i podvale Radončića, Izetbegovića i Dodika zajedno.

Zato se svi istinski socijaldemokrati moramo ograditi od njihovih nedjela, izviniti se svim građanima BIH i zamoliti ih da nam ponovo ukažu povjerenje. Ali prije svega mi između sebe moramo izabrati Jasmina Imamovića za predsjednika partije. Nikšić je Zlatkova produžena ruka.
njiha dvoica ni su ni sta unistili tosu lazi koe poturaju njihovi protivnici lagundzija je pravi demokrata covijek koije udarijo temelj partie svesvoje posvetijo drzavi i narodu damir isto tako pakako oni mogu bit nekoko unistava ikako oni mogu bit krivci
mg

#24 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by mg »

zapartiju wrote:

Slažem se, i onda u miru da podjelite fotelje i nastavite dje su vaši prednici stali!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#25 Re: Zašto je propala "DRŽAVA ZA ČOVJEKA"

Post by KatarinaKosaca »

Nije propala nikakva država za čovjeka, jer nešto što ne postoji ne može ni propasti. To je bio puki slogan jedne političke stranke 2x na općim izborima. Ni manje ni više. Onaj ko misli i da je postojala, i da je propala ima ozbiljan problem percepcije stvarnosti. Ipak, izgleda je marketinška kuća uhapšenog Nevena K,, dobro uradila posao, dok se somovi pecaju.. :roll:
Post Reply