@kiki

za WC
a ostalo
pa haj'mo ovako , za proizvodnju ama bas nicega je zasluzna religija
za vilu i mecku je zaluzna religija
to sto zene ne vozaju auto je zasluzna religija
za to sto im drzava obezbjedi sve je zasluzna religija itd.
Ne mozes samo izdvojiti ono sto je lose.Pazi ja se slazem s tobom da oni vode samoubijajucu politiku i ekonomiju ali ali ali
70% ih zivi pravo dobro i ne rada haman nista i zato to fercera.
E sad vi mene pokusavata ubjediti da je to nista, pusti to sto imaju love, a mi zivimo u svijetu u kojem se sve vrti oko love. To je suplja prica, nikom nije mrsko da je bogat, a vecini je to prioritet.
Ako me pokusavas ubijediti da to nije zasluga islama, ne treba, znam, isto kao sto znam da nije ni to sto je lose...
Nije da islam ne igra nikakvu ulogu, naravno da je bitan u cijeloj prici ali odavno nije presudan...i to je sve.
Citavo povlacenje price oko njihovog manjka slobode, o prevrtanju u kojem su cas zlostavljaci i zlostavljacice hamala iz inih zemalja, a cas su jadni i ugrozeni zbog manjka slobode koji namece islam pa opet malo slika ne tako islamskih princeza koje jurcaju po zapadu, pa red burki....sve krajnosti i sve jesu istina mnogih islamskih zemalja ali budimo dosljedni, to je realnost svih zemalja svijeta...
I kod nas ces naci milionske aute i ljude s kolicima u kontejneru, nacices pokrivene nacices preotkrivene...
U Americi su san odsanjali mnogi i postigli svasta, a neki se vrte oko sipke i sanjaju u prikolici....
I sta sad, nesto jeste i moj i tvoj ideal, nesto nije.Isto kao sto nesto u islamskim jeste islam nesto nije.
Ali ti nisi llicemjer ako recimo kazes da vjerujes u demokratiju koja moze da se primjenjuje od kontejnera do srebrnog audija ali ja eto jesam ako kazem da vjerujem u islam jer mora biti da bude idealan u svakoj varijanti i iz cijih god usta izadje..
E onda na kraju ces kao uvijek reci, a morao bi biti jer je Bozanski, a ja kazem nismo u raju i tako dalje i sire poznata prica koja razvodni i daje privid i meni i tebi da nekave argumente imamo.....dok ti ateista i ja vjernik zivimo u istom bh.loncu, a ovi od kojih je prica krenula se suncaju na Maldivima...
Da budes bogat na ovom svijetu nema pravila, mozes biti zlo ili dobro, vjernik ili nevjernik, da zavrsis prestizne fakultete isto, da nadjes posao isto...i ocemu onda pricamo, o nekavim pravilima koje bi voljeli da postoje...
A ustvari smo na istoj strani, i ja bih voljela da uci, radi, doprinesi je jedina formula za uspjeh na ovom svijetu ali nazalost nije....
Tako da me nikako neces ubjediti da je Saudijcu jako, jako lose jer nije sa ili bez islama, problem je samo sto ti to neces da vidis....on ima busotinu koju mi nemamo i tu je sva razlika.