Breivik i Mladic su ubijali. Ja nisam niti planiram. Ne osjecam mrznju prema bilo kome zbog bilo kojeg osnova. Svako devijantno ponasanje ima uzrok koji nisu u nekon momentu bili u kontroli devijantnog pojedinca. To religija nikad nece uvaziti sto me automatizmom cini moralnijim. Ja sam tolerantan, religije nisu. Bas je jednostavno.Towelie wrote:Tolerantnost nije isto sto i moralnost. Jeste njen deo, ali je tolerantnost t samo jedan njen segment. Sve i da ovo jeste isto, opet nemas dokaze za ovako nesto, vec tvrdis da si moralniji od religija samo zato jer si ti tako rekao. Istu tvrdnju moze izreci i Mladic ili Brejvik bez problema oslanjajuci se na svoj subjektivni stav.Vise sam moralan samom cinjenicom da sam tolerantniji od bilo koje religije
Zašto je potrebna religija?
- sigh
#2226 Re: Zašto je potrebna religija?
-
Bujrum majstore
#2227 Re: Zašto je potrebna religija?
Ne znas ti bolan nista, i sumLJIV si mi.sigh wrote:Breivik i Mladic su ubijali. Ja nisam niti planiram. Ne osjecam mrznju prema bilo kome zbog bilo kojeg osnova. Svako devijantno ponasanje ima uzrok koji nisu u nekon momentu bili u kontroli devijantnog pojedinca. To religija nikad nece uvaziti sto me automatizmom cini moralnijim. Ja sam tolerantan, religije nisu. Bas je jednostavno.Towelie wrote:Tolerantnost nije isto sto i moralnost. Jeste njen deo, ali je tolerantnost t samo jedan njen segment. Sve i da ovo jeste isto, opet nemas dokaze za ovako nesto, vec tvrdis da si moralniji od religija samo zato jer si ti tako rekao. Istu tvrdnju moze izreci i Mladic ili Brejvik bez problema oslanjajuci se na svoj subjektivni stav.Vise sam moralan samom cinjenicom da sam tolerantniji od bilo koje religije
Tacno mi se javi kad me sretnes na ulici, da te zaobidjem il da prodjem kroz tebe.
- Towelie
#2228 Re: Zašto je potrebna religija?
Opet ti isto. Ja sam tolerantniji jer sam ja tako rekao.
Dzaba, ne vredi.
- sigh
#2229 Re: Zašto je potrebna religija?
Nemoj sam prolazit kroz meneBujrum majstore wrote: Ne znas ti bolan nista, i sumLJIV si mi.
Tacno mi se javi kad me sretanes na ulici, da te zaobidjem il da prodjem kroz tebe.
- hrastov žižak
#2230 Re: Zašto je potrebna religija?
a ko, inače, može iznijet taj objektivni stav?Towelie wrote: Tolerantnost nije isto sto i moralnost. Jeste njen deo, ali je tolerantnost t samo jedan njen segment. Sve i da ovo jeste isto, opet nemas dokaze za ovako nesto, vec tvrdis da si moralniji od religija samo zato jer si ti tako rekao. Istu tvrdnju moze izreci i Mladic ili Brejvik bez problema oslanjajuci se na svoj subjektivni stav.
-
Bujrum majstore
#2231 Re: Zašto je potrebna religija?
Salu na stranu, imam desetak prijatelja vjernika (sve tri konfesije) koji su jako slicni tebiTowelie wrote:Opet ti isto. Ja sam tolerantniji jer sam ja tako rekao.Dzaba, ne vredi.
i zezamo se na ovakve teme non stop, respect.
- hrastov žižak
#2232 Re: Zašto je potrebna religija?
muslimani, pravoslavci, cigani?Bujrum majstore wrote:Salu na stranu, imam desetak prijatelja vjernika (sve tri konfesije) koji su jako slicni tebiTowelie wrote:Opet ti isto. Ja sam tolerantniji jer sam ja tako rekao.Dzaba, ne vredi.
- Towelie
#2233 Re: Zašto je potrebna religija?
Zapravo, niko. Zato sam i trazio definiciju realnog. Pod niko, podrazumevam niko od ljudi. Apsolut je vec nesto drugo.phrastov žižak wrote:a ko, inače, može iznijet taj objektivni stav?Towelie wrote: Tolerantnost nije isto sto i moralnost. Jeste njen deo, ali je tolerantnost t samo jedan njen segment. Sve i da ovo jeste isto, opet nemas dokaze za ovako nesto, vec tvrdis da si moralniji od religija samo zato jer si ti tako rekao. Istu tvrdnju moze izreci i Mladic ili Brejvik bez problema oslanjajuci se na svoj subjektivni stav.
-
Bujrum majstore
#2234 Re: Zašto je potrebna religija?
Halali, muslimani, katolici i pravoslavci.hrastov žižak wrote:muslimani, pravoslavci, cigani?Bujrum majstore wrote:Salu na stranu, imam desetak prijatelja vjernika (sve tri konfesije) koji su jako slicni tebiTowelie wrote:Opet ti isto. Ja sam tolerantniji jer sam ja tako rekao.Dzaba, ne vredi.
A znam i cigana, snjima je najbolje!
- hrastov žižak
#2235 Re: Zašto je potrebna religija?
Koji apsolut, misliš na Jahvea?Towelie wrote:Zapravo, niko. Zato sam i trazio definiciju realnog. Pod niko, podrazumevam niko od ljudi. Apsolut je vec nesto drugo.phrastov žižak wrote:a ko, inače, može iznijet taj objektivni stav?Towelie wrote: Tolerantnost nije isto sto i moralnost. Jeste njen deo, ali je tolerantnost t samo jedan njen segment. Sve i da ovo jeste isto, opet nemas dokaze za ovako nesto, vec tvrdis da si moralniji od religija samo zato jer si ti tako rekao. Istu tvrdnju moze izreci i Mladic ili Brejvik bez problema oslanjajuci se na svoj subjektivni stav.
-
Bujrum majstore
#2236 Re: Zašto je potrebna religija?
Manitu, pa se ti pusi!!!!!hrastov žižak wrote:Koji apsolut, misliš na Jahvea?Towelie wrote: Zapravo, niko. Zato sam i trazio definiciju realnog. Pod niko, podrazumevam niko od ljudi. Apsolut je vec nesto drugo.p
- hrastov žižak
#2237 Re: Zašto je potrebna religija?
meni je Haretu Vinetu za apsolute.Bujrum majstore wrote:Manitu, pa se ti pusi!!!!!hrastov žižak wrote:Koji apsolut, misliš na Jahvea?Towelie wrote: Zapravo, niko. Zato sam i trazio definiciju realnog. Pod niko, podrazumevam niko od ljudi. Apsolut je vec nesto drugo.p
- Towelie
#2238 Re: Zašto je potrebna religija?
Apsolut je zapravo jedan, samo sa razlicitim imenima.
-
Bujrum majstore
#2239 Re: Zašto je potrebna religija?
Meni je Blek Stena.hrastov žižak wrote: meni je Haretu Vinetu za apsolute.
- hrastov žižak
#2240 Re: Zašto je potrebna religija?
teške riječi mladiću, a jel taj apsolut voli sudstvo, pravo i te šampionske nauke?Towelie wrote:Apsolut je zapravo jedan, samo sa razlicitim imenima.
-
safran
#2241 Re: Zašto je potrebna religija?
Ovaj lik je psiholog - ovo kao da pravnika pitaju za mišljenje o izgradnji dalekovoda. Mislim, ima on izgrađen stav ali utemeljen na čemu tačno. A izgled jeste bitan i uvijek je bio bitan - asortativno parenje - ovo, ono ....nasa wrote:Olivier Curry, teoretičar evolucije s London School of Economics, smatra kako će ljudska rasa svoj vrhunac doživjeti oko 3000 godine, a potom će, zbog ovisnosti čovječanstva o tehnologiji, stvari krenuti nizbrdo, prenosi BBC.
Ljudi će postati sve izbirljiviji pri odabiru partnera zbog čega će se za 100.000 godina ljudska rasa podijeliti u dvije podvrste - višu i nižu. U višu rasu spadat će visoki, vitki, zdravi, privlačni, inteligentni i kreativni, a u nižu rasu spadat će ljudi koji su stjecajem okolnosti evoluirali u manje inteligentna i ružna bića nalik na gobline. Tako bar tvrdi profesor Curry.
Ipak, predviđa kako će ljudi, u bližoj budućnosti, za 1000 godina, evoluirati u divove visoke između 180 i 210 centimetara, a životni vijek će se produžiti na 120 godina.
Dodajmo još i da će ljudi, po istoj teoriji, zbog ovisnosti o tehnologiji izgubiti vještine komunikacije i interakcije s drugima što će za sobom povući i gubitak emocija kao što su ljubav, suosjećanje, poštovanje i povjerenje.![]()
znaci izgled je bitan ili sta je htio reci, hm, ko zna, mozda je samo nesto sanjao
-
Bujrum majstore
#2242 Re: Zašto je potrebna religija?
Blek Stena ne, on je od Kulovica iz Kragujevca.hrastov žižak wrote: teške riječi mladiću, a jel taj apsolut voli sudstvo, pravo i te šampionske nauke?
- Towelie
#2243 Re: Zašto je potrebna religija?
Apsolut je pravican i ljudima je naredio da sude po pravdi, te se stoga moze reci da On voli pravedno sudstvo. Naravno, na nacin na koji je Apsolut definisao.hrastov žižak wrote:teške riječi mladiću, a jel taj apsolut voli sudstvo, pravo i te šampionske nauke?Towelie wrote:Apsolut je zapravo jedan, samo sa razlicitim imenima.
-
Bujrum majstore
#2244 Re: Zašto je potrebna religija?
Isti sam ti tak'i, ne bi vjerovao.Towelie wrote:Apsolut je pravican i ljudima je naredio da sude po pravdi, te se stoga moze reci da On voli pravedno sudstvo. Naravno, na nacin na koji je Apsolut definisao.hrastov žižak wrote:teške riječi mladiću, a jel taj apsolut voli sudstvo, pravo i te šampionske nauke?Towelie wrote:Apsolut je zapravo jedan, samo sa razlicitim imenima.
- hrastov žižak
#2245 Re: Zašto je potrebna religija?
a kako da znamo kako je Apsolut to definisao, gdje je to definisano? čime da se vodimo, o Apsolute?Towelie wrote:Apsolut je pravican i ljudima je naredio da sude po pravdi, te se stoga moze reci da On voli pravedno sudstvo. Naravno, na nacin na koji je Apsolut definisao.hrastov žižak wrote:teške riječi mladiću, a jel taj apsolut voli sudstvo, pravo i te šampionske nauke?Towelie wrote:Apsolut je zapravo jedan, samo sa razlicitim imenima.
-
Bujrum majstore
#2246 Re: Zašto je potrebna religija?
De popusti covjeka, eno ti Chagalj pa se igrajte.hrastov žižak wrote:a kako da znamo kako je Apsolut to definisao, gdje je to definisano? čime da se vodimo, o Apsolute?Towelie wrote: Apsolut je pravican i ljudima je naredio da sude po pravdi, te se stoga moze reci da On voli pravedno sudstvo. Naravno, na nacin na koji je Apsolut definisao.
- Towelie
#2247 Re: Zašto je potrebna religija?
Kur'an. Ili sveta knjiga druge religije koju odaberes a koja za sebe tvrdi da je objava od Boga.
-
Bujrum majstore
#2248 Re: Zašto je potrebna religija?
Znaci, knjiga za sebe tvrdi da je objava od Boga.Towelie wrote:Kur'an. Ili sveta knjiga druge religije koju odaberes a koja za sebe tvrdi da je objava od Boga.
Nemoj ti meni sta zamjeriti al ti si intelektualac, vidi se,
okani se toga.
-
Cerebrum
#2249 Re: Zašto je potrebna religija?
Ako brda mogu imati oci sto knjige ne bi usta ? 
- hrastov žižak
#2250 Re: Zašto je potrebna religija?
Čim si napisao ovo ili Apsolut pobjego. Odlepršo. Razaposlutio se vas. Ako je to Kitab jasni, onda okej, trenutno je nas pešes milijardi izvan dometa tog Apsoluta. Ko nas jebe kad ne znamo.Towelie wrote:Kur'an. Ili sveta knjiga druge religije koju odaberes a koja za sebe tvrdi da je objava od Boga.