Zašto je on hladan?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- julli
#1 Zašto je on hladan?
Družimo se četiri mjeseca, od kojih smo dva u vezi. Međutim, sa njim nikad nisi na čisto sa mislima po pitanju njegovih osjećanja (ako uopće postoje!).
Upoznali smo se slučajno, i mislila sam da će sve ostati na tome, ali nije. Prvi mjesec smo se isključivo samo čuli preko fejsa, isprva je bilo dosta "nategnuto", jer nas baš ništa nije zbližavalo, no i dalje nije stalo. Drugi mjesec smo počeli sa izlascima, na trećem spoju me je prvi put poljubio, na petom sam ja "pukla", jer nisam imala strpljenja više sa njim, niti smo bili prijatelji, niti par. Kad sam ga tada upitala šta smo, on je počeo da zamackuje, i poslala sam ga lijepo dovraga, međutim, ni tu nije stalo. Sutra dan je rekao da me želi upoznati bolje, i u ozbiljnijem svijetlu. U redu, izašli smo, dala sam sve od sebe, ali ponovo ništa. Na sedmom spoju smo ponovo imali rasprvu oko toga šta smo, on je tvrdio da smo prijatelji, ja sam tvrdila da nismo, kada me je upitao šta ja želim od njega, nisam mogla da izustim šta želim, pa sam izustila da se prijatelji ne ponašaju kao nas dvoje, i da od slijedećeg puta.. naše granice će se smanjiti, sve će se bazirati isključivo na prijateljstvu, nije ništa rekao. Da bi nakon dva sata rekao da mi možemo biti nešto više, i jedva je izgovorio šta to. Jedva! Od tada smo skupa, ali ja sve više gubim strpljenje, no ipak nemam snage da prekinem. Na kraju krajeva, stalo mi je. Volim biti sa njim. Ispuni me na jedan čaroban način. Imam iza sebe jednu dugu vezu, potpuno suprotnu od ove, međutim, kao da tek sada upoznajem značenje riječi ljubav, sa njim učim ponovo već naučeno, ali tek sada je to - to! Prvi put nemam potrebu da posjedujem nekog do kog mi je stalo, prvi put imam vezu punu slobode, bez ikakvih potreba, zahtjeva, pritiska, ali... ali.. ali.. jedini problem je taj što je on jbn hladan. Jedva da će izustiti nešto što osjeća, sve tople riječi uvijek ostaju neizgovorene, prije će mi dokazati nekim djelom da mu je stalo, nego mi ih reći, ukoliko mu nešto zasmeta, također će preušutjeti, drugo vidimo se jednom tjedno, a čujemo se svega 2, 3 puta tjedno, i u većini slučajeva se ja javljam prva, a za nekoliko dana idem u drugi grad, na fax, i viđat ćemo se još rijeđe. To je ono što me mori. U biti ja ni ne bih voljela da je on slatkoriječiv, da mi se javlja svaki dan po x puta, da me obasipa pažnjom.. bila bih zadovoljna da mi pošalje dnevno jednu jedinu poruku, ali ne.. to je nemoguće. I sve više, i više sam negativno nastrojena prema tome. Ali kad se vidimo, tad sve počinje da nestaje, postojimo samo on i ja, kada me pogleda, poljubi ili zagrli, onda mi nije potreban nijedan dokaz da li mu značim ili ne, no to je samo tako kad se vidimo. Pitam se kako da neko može biti u vezi, a da ga uopće ne zanima da li mu je partner živ, kako je, šta li radi, i slična pitanja. Kad mu kažem nešto takvo, on samo odgovori: "zamaraš se glupostima, da mi nije stalo do tebe, prekinuo bih davno"... Zaboravila sam napomenuti da sam mu ja prva djevojka, čija je veza u javnosti, a ne skrivena, inače ga niko nije vidio sa djevojkom nikad prije, sav je samozatajan, sa druge strane, on je neko sa kim imaš osjećaj da je imao seksualnog iskustva više nego što bi iko pomislio. Huh. Ali sve o sebi nosi šutke. Ne znam! Prekinula bih, ali.. strah me da ću se pokajati, mada kad sve saberem i oduzmem, pitam se ima li smisla ostajati sa njim...
Upoznali smo se slučajno, i mislila sam da će sve ostati na tome, ali nije. Prvi mjesec smo se isključivo samo čuli preko fejsa, isprva je bilo dosta "nategnuto", jer nas baš ništa nije zbližavalo, no i dalje nije stalo. Drugi mjesec smo počeli sa izlascima, na trećem spoju me je prvi put poljubio, na petom sam ja "pukla", jer nisam imala strpljenja više sa njim, niti smo bili prijatelji, niti par. Kad sam ga tada upitala šta smo, on je počeo da zamackuje, i poslala sam ga lijepo dovraga, međutim, ni tu nije stalo. Sutra dan je rekao da me želi upoznati bolje, i u ozbiljnijem svijetlu. U redu, izašli smo, dala sam sve od sebe, ali ponovo ništa. Na sedmom spoju smo ponovo imali rasprvu oko toga šta smo, on je tvrdio da smo prijatelji, ja sam tvrdila da nismo, kada me je upitao šta ja želim od njega, nisam mogla da izustim šta želim, pa sam izustila da se prijatelji ne ponašaju kao nas dvoje, i da od slijedećeg puta.. naše granice će se smanjiti, sve će se bazirati isključivo na prijateljstvu, nije ništa rekao. Da bi nakon dva sata rekao da mi možemo biti nešto više, i jedva je izgovorio šta to. Jedva! Od tada smo skupa, ali ja sve više gubim strpljenje, no ipak nemam snage da prekinem. Na kraju krajeva, stalo mi je. Volim biti sa njim. Ispuni me na jedan čaroban način. Imam iza sebe jednu dugu vezu, potpuno suprotnu od ove, međutim, kao da tek sada upoznajem značenje riječi ljubav, sa njim učim ponovo već naučeno, ali tek sada je to - to! Prvi put nemam potrebu da posjedujem nekog do kog mi je stalo, prvi put imam vezu punu slobode, bez ikakvih potreba, zahtjeva, pritiska, ali... ali.. ali.. jedini problem je taj što je on jbn hladan. Jedva da će izustiti nešto što osjeća, sve tople riječi uvijek ostaju neizgovorene, prije će mi dokazati nekim djelom da mu je stalo, nego mi ih reći, ukoliko mu nešto zasmeta, također će preušutjeti, drugo vidimo se jednom tjedno, a čujemo se svega 2, 3 puta tjedno, i u većini slučajeva se ja javljam prva, a za nekoliko dana idem u drugi grad, na fax, i viđat ćemo se još rijeđe. To je ono što me mori. U biti ja ni ne bih voljela da je on slatkoriječiv, da mi se javlja svaki dan po x puta, da me obasipa pažnjom.. bila bih zadovoljna da mi pošalje dnevno jednu jedinu poruku, ali ne.. to je nemoguće. I sve više, i više sam negativno nastrojena prema tome. Ali kad se vidimo, tad sve počinje da nestaje, postojimo samo on i ja, kada me pogleda, poljubi ili zagrli, onda mi nije potreban nijedan dokaz da li mu značim ili ne, no to je samo tako kad se vidimo. Pitam se kako da neko može biti u vezi, a da ga uopće ne zanima da li mu je partner živ, kako je, šta li radi, i slična pitanja. Kad mu kažem nešto takvo, on samo odgovori: "zamaraš se glupostima, da mi nije stalo do tebe, prekinuo bih davno"... Zaboravila sam napomenuti da sam mu ja prva djevojka, čija je veza u javnosti, a ne skrivena, inače ga niko nije vidio sa djevojkom nikad prije, sav je samozatajan, sa druge strane, on je neko sa kim imaš osjećaj da je imao seksualnog iskustva više nego što bi iko pomislio. Huh. Ali sve o sebi nosi šutke. Ne znam! Prekinula bih, ali.. strah me da ću se pokajati, mada kad sve saberem i oduzmem, pitam se ima li smisla ostajati sa njim...
Last edited by julli on 11/09/2012 19:41, edited 2 times in total.
- madner
#2 Re: Zašto je on hladan?
Mislim da bi mu trebala popustiti kako bi se razbile barijere.
- julli
#3 Re: Zašto je on hladan?
Ili će se meni otopiti strpljenje dok budem pokušavala da ga otopim. 
- Not My Idea
#4 Re: Zašto je on hladan?
Mozda covjek ide polako, opusteno. Pa znate se samo 4 mjeseca.
Mozda mu nije stalo koliko tebi.
Mozda mu je stalo al ne zna pokazat.
Kako god, pusti ga da malo dahne.
Mozda mu nije stalo koliko tebi.
Mozda mu je stalo al ne zna pokazat.
Kako god, pusti ga da malo dahne.
- medvjed23
#5 Re: Zašto je on hladan?
zanimljiva tema
na koju ulijećem kako bih sebi olakšao praćenje iste i kako bih metno odgovarajući soundtrack
nastavite...

na koju ulijećem kako bih sebi olakšao praćenje iste i kako bih metno odgovarajući soundtrack
nastavite...
- julli
#6 Re: Zašto je on hladan?
Not My Idea: Stvarno ga ne davim sa tim, naprotiv, svega sam mu dva puta rekla za to kako mi smeta, i kako vidim da se ne mijenja ništa, odustala sam, koliko radi toga što znam da se ni idući put ako bih mu šta rekla za to, opet bi bilo kao da ni nisam rekla, a toliko i radi toga što ne želim da ga gušim sa tim. Takav je kakav je, vidim da mu to i ne ide za rukom. Ali ja ni ne želim da on mene obasipa pažnjom, slatkim porukicama, izljevima emocija, štoviše, sama bježim od takvih likova, meni je sasvim dovoljno da mi pošalje jednu jedinu poruku na dan, tek da znam da me se sjetio, ili da me prozove u krajnjem slučaju, ali eto.. tako da sve više imam osjećaj da mu nije ni stalo, jer koji je smisao takve veze?!
-
Anti Anti Fa
#7 Re: Zašto je on hladan?
a mozda je tip emotivni bogalj.ne umije da se izrazi i pokaze.Ono sjedi drvo na drvo i dobro je
- kritichar
#8 Re: Zašto je on hladan?
ljubite se, fuj

- Not My Idea
#9 Re: Zašto je on hladan?
Pa igraj i ti po njegovom, nemoj se ni ti njemu javljat cesce nego on tebi. Kako ti, tako i on.julli wrote:Not My Idea: Stvarno ga ne davim sa tim, naprotiv, svega sam mu dva puta rekla za to kako mi smeta, i kako vidim da se ne mijenja ništa, odustala sam, koliko radi toga što znam da se ni idući put ako bih mu šta rekla za to, opet bi bilo kao da ni nisam rekla, a toliko i radi toga što ne želim da ga gušim sa tim. Takav je kakav je, vidim da mu to i ne ide za rukom. Ali ja ni ne želim da on mene obasipa pažnjom, slatkim porukicama, izljevima emocija, štoviše, sama bježim od takvih likova, meni je sasvim dovoljno da mi pošalje jednu jedinu poruku na dan, tek da znam da me se sjetio, ili da me prozove u krajnjem slučaju, ali eto.. tako da sve više imam osjećaj da mu nije ni stalo, jer koji je smisao takve veze?!
Ako onda vidis da je njemu svejedno, onda haj ti svojim poslom.
- julli
#10 Re: Zašto je on hladan?
daakritichar wrote:ljubite se, fuj![]()
- julli
#11 Re: Zašto je on hladan?
Huh! To bi značilo da ćemo se čuti četiri puta mjesečno.Not My Idea wrote:julli wrote:Not My Idea: Pa igraj i ti po njegovom, nemoj se ni ti njemu javljat cesce nego on tebi. Kako ti, tako i on.
Ako onda vidis da je njemu svejedno, onda haj ti svojim poslom.
Jednom smo se prepirali radi slične situacije, i on je regaovao porpilično hladno, kao "opterećuješ se glupostima!" kako on kaže, i dovelo je do toga da sam i prekinula, na šta je on rekao "u redu", i otišao, ali kako sam bila u efektu bijesa, rekla sam mu kako je najveći ass hole kojeg znam, i poslala ga u tri lijepe, na šta se on vratio, iiii fino mi objasnio sve ono što je mogao da objasni isprva dok smo se tek prepirali, ali eto.. nije, no izlgadili smo situaciju. Međutim, drugim riječima, on ako vidi da nešto ne ide, on će nastaviti svojim putem, ali ako vidi da meni nije svejedno, i onda kad ja napravim prvi korak, onda će i on regaovati, drukčije - NIŠTA.
- julli
#12 Re: Zašto je on hladan?
ništa, valjda ti pomogne moja temamedvjed23 wrote:zanimljiva tema![]()
na koju ulijećem kako bih sebi olakšao praćenje iste i kako bih metno odgovarajući soundtrack![]()
- mobsterc
#13 Re: Zašto je on hladan?
Puno se vi nesto prepirete za 2 mjeseca veze... Sada bi trebalo ruze da cvjetaju. Moj savjet, batali ti to i nadji nesto u cemu ces uzivati bez prepirke, ocitu tu nema nista. Ti bi sada ispravljala krivu drinu...
- julli
#14 Re: Zašto je on hladan?
Stvar je što se uopće ne prepiremo, posebice ne u zadnjih mjesec, kad sve izbrojim, u ova četiri mjeseca, svega je dva puta došlo do prepiranja.mobsterc wrote:Puno se vi nesto prepirete za 2 mjeseca veze... Sada bi trebalo ruze da cvjetaju. Moj savjet, batali ti to i nadji nesto u cemu ces uzivati bez prepirke, ocitu tu nema nista. Ti bi sada ispravljala krivu drinu...
- alchak.ba
#15 Re: Zašto je on hladan?
mozda ga stavljas pod pritisak da kaze sta hoce.
opusti se i neka bude sto treba biti
-
rookfash
#16 Re: Zašto je on hladan?
aman jarabi kako zene vole sve zakomplikovati...jel ti fino s njim, jeste, odlicno, nastavis tim laganim tempom. nije, ok, raskines i trazis nekog ko ti vise odgovara...neg ni ti ne znas bil kakila il bi piskila. ako ti odgovara njegovo drustvo, prica, javi mu se i provodite vrijeme zajedno, nemoj cekati da ti se on javi, mozda je nesiguran u sebe, mozda ne zna citati tvoje znakove pa nece da se izofira, mozda je u nekoj frci s vremenom trenutno, ali nece da te zamara svojim problemima, moze bit hiljadu stvari...ako ti se na svaku odazove i ne izbjegava te i ne petlja ti u tom smislu nemas razloga za brigu, jer da "hoce da raskinete davno je to mogao uciniti". uzivaj i ne opterecuj se glupostima, i prestani citati savjete po kosmopolitenu, teenu i ostalim budalastinama ili ne do Bog igrati kakve igrice, neg radi u zivotu sta ti pashe i u cem uzivas 
- julli
#17 Re: Zašto je on hladan?
Maah, ne stavljam ga, rekoh već, svega sam mu dva put spomenula da mi se ponekad smeta to njegovo ponašanje, i kako sam vidjela da nema smisla to više spominjati, od tada šutim na sve što mi zasmeta. Kako da bude pritiska uostalom, kad se čujemo svega dva, tri puta sedmično...alchak.ba wrote:mozda ga stavljas pod pritisak da kaze sta hoce.
- alchak.ba
#18 Re: Zašto je on hladan?
pa mozda te uopste ne zeli kraj sebe.
- Kemal Malovčić
- julli
#20 Re: Zašto je on hladan?
Jeste, fino mi je, napisala sam to već u prvom postu, kao i to da se većinom ja javljam prva, drugo, vidimo se jednom sedmično, ne znam ni ja sama zašto, ali tako je otkako se znamo, ali i on radi svakim danom sem nedjelje od 07 do 18h, pa ne želim da ga sa tim opterećujem. Ne čitam savjete na teenu, prevazišla sam to, možda sam zato ovdje došla. Samo pokušavam da kažem da se sve isključivo svodi od mene, doduše on je i sam rekao: "ukoliko ti ne učiniš prva korak, zašto bih ja?!"rookfash wrote:aman jarabi kako zene vole sve zakomplikovati...jel ti fino s njim, jeste, odlicno, nastavis tim laganim tempom. nije, ok, raskines i trazis nekog ko ti vise odgovara...neg ni ti ne znas bil kakila il bi piskila. ako ti odgovara njegovo drustvo, prica, javi mu se i provodite vrijeme zajedno, nemoj cekati da ti se on javi, mozda je nesiguran u sebe, mozda ne zna citati tvoje znakove pa nece da se izofira, mozda je u nekoj frci s vremenom trenutno, ali nece da te zamara svojim problemima, moze bit hiljadu stvari...ako ti se na svaku odazove i ne izbjegava te i ne petlja ti u tom smislu nemas razloga za brigu, jer da "hoce da raskinete davno je to mogao uciniti". uzivaj i ne opterecuj se glupostima, i prestani citati savjete po kosmopolitenu, teenu i ostalim budalastinama ili ne do Bog igrati kakve igrice, neg radi u zivotu sta ti pashe i u cem uzivas
- julli
#21 Re: Zašto je on hladan?
Onda bi prekinuo valjda, jer je i sam rekao da prekida veze jako brzo kad mu dosadi djevojka, čak i jednom kad smo se raspravljali, jer ja ne želim još sex, on je rekao na kraju: "nema veze, meni da je samo do toga sa tobom, prekinuo bih već, ali za tebe me vežu neki drugi osjećaji."alchak.ba wrote:pa mozda te uopste ne zeli kraj sebe.
zapetljano!
- alchak.ba
#22 Re: Zašto je on hladan?
jesi popušila ovu foru?julli wrote:Onda bi prekinuo valjda, jer je i sam rekao da prekida veze jako brzo kad mu dosadi djevojka, čak i jednom kad smo se raspravljali, jer ja ne želim još sex, on je rekao na kraju: "nema veze, meni da je samo do toga sa tobom, prekinuo bih već, ali za tebe me vežu neki drugi osjećaji."alchak.ba wrote:pa mozda te uopste ne zeli kraj sebe.
zapetljano!
- julli
#23 Re: Zašto je on hladan?
huh. foru?!alchak.ba wrote:jesi popušila ovu foru?
- alchak.ba
#24 Re: Zašto je on hladan?
skoro svaki muskarac u tim godinama to kaze curijulli wrote:huh. foru?!alchak.ba wrote:jesi popušila ovu foru?
ma i kasnije
- scorpion7
#25 Re: Zašto je on hladan?
Eeeee u moje najbolje doba dok sam bio u snazi i moci imao sam isti problem.... samo sto sam ima curu a druga se zalila mjesecima da sam prema njoj kad se vidimo emotivno hladan
doduse mi smo se sretali cesce od jednom sedmicno... pravo musko djubre....