CPT wrote:Jer ne mogu... In zbog toga sto nece. Btw, kod nas je "narod" prijetio klanjem puno prije Milosevica. Nakon sto je Miloseviceva JNA nase pustila iz logora, "narod" se pobrinuo da sve zapele (zive). Al bice da je to Milosevica.
druze, cijeli svijet oduvijek funkcionise na principu (ne) mogucnosti, a ne na principu ljubavi. ali necemo o svijetu, nego evo da se fokusiramo na ovaj nas balkasnki jad i cemer. de mi reci jedno jedino "ostrvo ljubavi i prijatejstva"? de mi reci jedan jedini narod koji ne mrzi haman sve svoje komsije - kreni od hrvatske pa nikog ne zaobidji sve do turske. znaci samo jedan jedini narod od njih desetak.
ali uprkos svoj toj mrznji, kao sto i sam znas, kao sto svi znamo, ne gine se vec godinama, da ne kazem decenijama jer je 10-ak, ili u vrh glavr stotinjak ljudi tako odlucilo i to ce trajati sve dok ne odluce suportno. znaci nisu bitni osjecaji stotinjak miliona ljudi vec odluke njih desetak ili max stotinjak.
ja mislim da ce mir ovaj put potrajati, iz tvog pisanja mi se cini da ti ne mislis tako, ali to je ok. svako ima pravo na svoje misljenje