Zašto je nastala RS!?

Post Reply
vivaldi

#301 Re: Zašto je nastala RS!?

Post by vivaldi »

CPT wrote:Milosevic je glasao za narod i ne obratno... Milosevic je bacao cvijece na tenkove, pakovao ljude u hladnje, masovne grobnice, konc. logore, ...
sto jutros narod nije baco cvijece na tenkove? sto nije juce? prekljuce? prije 3 dana? sto narod juce nije pakovao ljude u hladnjace?

znas zasto? zato sto onaj glavni nije rekao da tenkovi izadju na ulice, zasto sto nije rekao da pocinje rat, ubistva...i sve dok je tako narodni sentimenti (kakvi god da su) ostaju medju zida...
CPT

#302 Re: Zašto je nastala RS!?

Post by CPT »

славянин wrote:
CPT wrote:
Milosevic je glasao za narod i ne obratno... Milosevic je bacao cvijece na tenkove, pakovao ljude u hladnje, masovne grobnice, konc. logore, ...
Sad taj svoj stav prenesi na temu migranti jer kukas na sve strane o generalizaciji i etiketiranju... To se zove dvolicnost znas.
Koliko je ono ljudi za glasalo za Milosevica? Vise puta? I on je bio jos "najnormalniji". Ili se to pravimo Englezi?
CPT

#303 Re: Zašto je nastala RS!?

Post by CPT »

vivaldi wrote:
CPT wrote:Milosevic je glasao za narod i ne obratno... Milosevic je bacao cvijece na tenkove, pakovao ljude u hladnje, masovne grobnice, konc. logore, ...
sto jutros narod nije baco cvijece na tenkove? sto nije juce? prekljuce? prije 3 dana? sto narod juce nije pakovao ljude u hladnjace?

znas zasto? zato sto onaj glavni nije rekao da tenkovi izadju na ulice, zasto sto nije rekao da pocinje rat, ubistva...i sve dok je tako narodni sentimenti (kakvi god da su) ostaju medju zida...
To nije istina... Narod je ocekivao i trazio da tenkovi izadju. Jedva je cekao da se napije krvi ustasama/balijama/... Da Milosevic nije dao ono sto su ocekivali zavrsio bi svoje davno. I na kraju su ga prodali jer nije ispunio "obecanje". Ne zbog 100.000 mrtvih, unistene drzave, ...
славянин

#304 Re: Zašto je nastala RS!?

Post by славянин »

CPT wrote:
Koliko je ono ljudi za glasalo za Milosevica? Vise puta? I on je bio jos "najnormalniji". Ili se to pravimo Englezi?
Ti se pravis Englez tako sto na jednoj temi "svi smo individue,razliciti,svako odgovara za svoje postupke,nemojmo generalizirati narode, bla bla bla" A ovamo "svi Srbi su isti,oni su glasali dakle svi su takvi bla bla bla" .... mislim to me ne iznenadjuje ali eto samo jos jednom da ti napisem mozda sam svoje stavove malo preispitas a mozes nastaviti da lazes sam sebe kao sto vjerovatno i oces.
vivaldi

#305 Re: Zašto je nastala RS!?

Post by vivaldi »

CPT wrote:To nije istina... Narod je ocekivao i trazio da tenkovi izadju. Jedva je cekao da se napije krvi ustasama/balijama/... Da Milosevic nije dao ono sto su ocekivali zavrsio bi svoje davno. I na kraju su ga prodali jer nije ispunio "obecanje". Ne zbog 100.000 mrtvih, unistene drzave, ...
to ti mislis..po tvom pisanju narod je danas isti ko i tad i ko u uvijek, pa samim tim opet ostaje pitanje zasto tenkovi ne izlaze na ulice iako to kako kazes narod trazi jos od trenutka kada su ih garazirali zadnji put? ako to, kako ti mislis, narod trazi evo vec 20 ili vise godine zasto se narodu nije udovoljilo?
CPT

#306 Re: Zašto je nastala RS!?

Post by CPT »

славянин wrote:
CPT wrote:
Ti se pravis Englez tako sto na jednoj temi "svi smo individue,razliciti,svako odgovara za svoje postupke,nemojmo generalizirati narode, bla bla bla" A ovamo "svi Srbi su isti,oni su glasali dakle svi su takvi bla bla bla" .... mislim to me ne iznenadjuje ali eto samo jos jednom da ti napisem mozda sam svoje stavove malo preispitas a mozes nastaviti da lazes sam sebe kao sto vjerovatno i oces.
Da ponovimo? Jedna grupa jeste stalno i velikom vecinom podrzavala Milosevica. Njegovov rezim i njegovu politiku. To je cinjenica, to nije generalizacija. Nisu Kinezi prelazili iz Srbije u HR i BiH. Nisu Kinezi u Haagu.
CPT

#307 Re: Zašto je nastala RS!?

Post by CPT »

vivaldi wrote:
CPT wrote:To nije istina... Narod je ocekivao i trazio da tenkovi izadju. Jedva je cekao da se napije krvi ustasama/balijama/... Da Milosevic nije dao ono sto su ocekivali zavrsio bi svoje davno. I na kraju su ga prodali jer nije ispunio "obecanje". Ne zbog 100.000 mrtvih, unistene drzave, ...
to ti mislis..po tvom pisanju narod je danas isti ko i tad i ko u uvijek, pa samim tim opet ostaje pitanje zasto tenkovi ne izlaze na ulice iako to kako kazes narod trazi jos od trenutka kada su ih garazirali zadnji put? ako to, kako ti mislis, narod trazi evo vec 20 ili vise godine zasto se narodu nije udovoljilo?
Jer ne mogu... In zbog toga sto nece. Btw, kod nas je "narod" prijetio klanjem puno prije Milosevica. Nakon sto je Miloseviceva JNA nase pustila iz logora, "narod" se pobrinuo da sve zapele (zive). Al bice da je to Milosevica.
vivaldi

#308 Re: Zašto je nastala RS!?

Post by vivaldi »

CPT wrote:Jer ne mogu... In zbog toga sto nece. Btw, kod nas je "narod" prijetio klanjem puno prije Milosevica. Nakon sto je Miloseviceva JNA nase pustila iz logora, "narod" se pobrinuo da sve zapele (zive). Al bice da je to Milosevica.
druze, cijeli svijet oduvijek funkcionise na principu (ne) mogucnosti, a ne na principu ljubavi. ali necemo o svijetu, nego evo da se fokusiramo na ovaj nas balkasnki jad i cemer. de mi reci jedno jedino "ostrvo ljubavi i prijatejstva"? de mi reci jedan jedini narod koji ne mrzi haman sve svoje komsije - kreni od hrvatske pa nikog ne zaobidji sve do turske. znaci samo jedan jedini narod od njih desetak.

ali uprkos svoj toj mrznji, kao sto i sam znas, kao sto svi znamo, ne gine se vec godinama, da ne kazem decenijama jer je 10-ak, ili u vrh glavr stotinjak ljudi tako odlucilo i to ce trajati sve dok ne odluce suportno. znaci nisu bitni osjecaji stotinjak miliona ljudi vec odluke njih desetak ili max stotinjak.

ja mislim da ce mir ovaj put potrajati, iz tvog pisanja mi se cini da ti ne mislis tako, ali to je ok. svako ima pravo na svoje misljenje
CPT

#309 Re: Zašto je nastala RS!?

Post by CPT »

vivaldi wrote:
CPT wrote:Jer ne mogu... In zbog toga sto nece. Btw, kod nas je "narod" prijetio klanjem puno prije Milosevica. Nakon sto je Miloseviceva JNA nase pustila iz logora, "narod" se pobrinuo da sve zapele (zive). Al bice da je to Milosevica.
druze, cijeli svijet oduvijek funkcionise na principu (ne) mogucnosti, a ne na principu ljubavi. ali necemo u svijetu, nego evo da se fokusiramo na ovaj nas balkasnki jad i cemer. de mi reci jedno jedino "ostrvo ljubavi i prijatejstva"? de mi reci jedan jedini narod koji ne mrzi haman sve svoje komsije - kreni od hrvatske pa nikog ne zaobidji sve do turske. znaci samo jedan jedini narod od njih desetak.

ali uprkos svoj toj mrznji, kao sto i sam znas, kao sto svi znamo, ne gine se vec godinama, da ne kazem decenijama jer je 10-ak, ili u vrh glavr stotinjak ljudi tako odlucilo i to ce trajati sve dok ne odluce suportno. znaci nisu bitni osjecaji stotinjak miliona ljudi vec odluke njih desetak ili max stotinjak.

ja mislim da ce mir ovaj put potrajati, iz tvog pisanja mi se cini da ti ne mislis tako, ali to je ok. svako ima pravo na svoje misljenje
Znaci sad smo presli od toga da je Milosevic kriv da se "svi mrzimo".... Pa i to nije bas istina. Nisu Slovenci harali Vojvodinom. A ni Makedonci Vukovarom. Ne sjecam se su nesto Albanci divljali po BiH. Vise manje svi zive "normalno" od devedesetih. Mozes pokusati i teorijom #3
vivaldi

#310 Re: Zašto je nastala RS!?

Post by vivaldi »

CPT wrote:Znaci sad smo presli od toga da je Milosevic kriv da se "svi mrzimo".... Pa i to nije bas istina. Nisu Slovenci harali Vojvodinom. A ni Makedonci Vukovarom. Ne sjecam se su nesto Albanci divljali po BiH. Vise manje svi zive "normalno" od devedesetih. Mozes pokusati i teorijom #3
mislim da tvoja teorija pada u vodu, jer si poceo izmisljati. milosevica nisam uopste spomenuo ni u jednom postu.

ne samo da ga nisam spomenuo vec sve vrijeme pisem u prezentu, a slobo nije prezent vec odavno.
CPT

#311 Re: Zašto je nastala RS!?

Post by CPT »

vivaldi wrote:
CPT wrote:Znaci sad smo presli od toga da je Milosevic kriv da se "svi mrzimo".... Pa i to nije bas istina. Nisu Slovenci harali Vojvodinom. A ni Makedonci Vukovarom. Ne sjecam se su nesto Albanci divljali po BiH. Vise manje svi zive "normalno" od devedesetih. Mozes pokusati i teorijom #3
mislim da tvoja teorija pada u vodu, jer si poceo izmisljati. milosevica nisam uopste spomenuo ni u jednom postu.

ne samo da ga nisam spomenuo vec sve vrijeme pisem u prezentu, a slobo nije prezent vec odavno.
sigurno znas da nije bilo misljeno doslovce Milosevic... Diskusija je Milosevic/vlast/rezim/... VS narod. Milosevica odavno nema, a sve ostalo isto.

vivaldi

#312 Re: Zašto je nastala RS!?

Post by vivaldi »

CPT wrote:sigurno znas da nije bilo misljeno doslovce Milosevic... Diskusija je Milosevic/vlast/rezim/... VS narod. Milosevica odavno nema, a sve ostalo isto.
ama nije to ni bitno. ono sto je bitno je da nema rata, nema mrtvih glava, ubijanja, silovanja, paljenja, protjerivanja...s tim uzasom se ne moze nista porediti. ni ova kolona, ni slavljenje zlocinaca, ni ulice po zlocinicma, ni zastave, ni da "vlah ne vlada"...koliko god ove stvari bile odvratne one ne mogu u istu recenicu sa ratom. ustvari ne sa ratom, vec sa samo jednim jedinim danom rata
muha_sa

#313 Re: Zašto je nastala RS!?

Post by muha_sa »

kiligonzales

#314 Re: Zašto je nastala RS!?

Post by kiligonzales »

Nastala zato sto je to Slobi trebalo i njihovom velikosrpskom aparatu.
Post Reply