walkabout wrote:JEDRILICA wrote:Ja znam da bi mi stara sestru objesila kada bi izasla u spavacici vani!...pa zar da izlazi brez spavacice...
![]()
![]()
![]()
Zasto je Mostar najljepsi grad ?
- Pikova-dama
#51 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
-
JEDRILICA
#52 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
Pikova-dama wrote:walkabout wrote:JEDRILICA wrote:Ja znam da bi mi stara sestru objesila kada bi izasla u spavacici vani!...pa zar da izlazi brez spavacice...
![]()
![]()
![]()
![]()
Razumjemo se dobro, jel'de Pikova damo!
- Pikova-dama
#53 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
Razumjemo se dobro, jel'de Pikova damo!
Totalno!!!
- stranac2
#54 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
Tek kada odes van grada skuzis velicinu Mostara ... Ona klima , ona arhiktetura .. ono sprdanje ......onaj miris smokve u teskoj hladovini pod pecinama uz Neretvu ...oni brzi spontani izleti u Gradac ...prvomajsko kupanje na Buni ...itd itd ....uhhhhhh
- DaysleepeR
#55 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
nigdje na svijetu gorih i neodgovornijih vozača od mostaraca
ma briga njih za bilo čiji život
- uvjek dobar gost
#56 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
Bogme mislim da Sarajevu ja lično dajem prednost...DaysleepeR wrote:nigdje na svijetu gorih i neodgovornijih vozača od mostaraca
-
bierkof
#57 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
Kada ćemo mi u Mostaru dobiti tradicionalnu koridu, da ne moramo ići u Sarajevo na teferič?

- Josip
#58 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
zato jer ima Radobolju, Bunu, Bunicu, Jasenicu i Neretvu
-
.:FuN:.
#59 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
Ja ne znam, ili sam bio na pogresnim mjestima ili mi apsolutno ne odgovara po ukusu.
Onaj dio most i oko mosta je lijepo sto jest jest, ali apsolutno mi nista vise nije bilo interesantno.
Nisam puno obisao gradova (u BiH) ali od ovog sto sam vidio...Sa, Sa, Sarajevo ima cudnu moc.... haha
Onaj dio most i oko mosta je lijepo sto jest jest, ali apsolutno mi nista vise nije bilo interesantno.
Nisam puno obisao gradova (u BiH) ali od ovog sto sam vidio...Sa, Sa, Sarajevo ima cudnu moc.... haha
- Josip
#60 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
.:FuN:. wrote:Ja ne znam, ili sam bio na pogresnim mjestima ili mi apsolutno ne odgovara po ukusu.
Mostar je jedan prljav, i nekulturan grad. to nažalost moram reći ma koliko mi bilo teško.
a ima Mostar puno više za pokazati od staroga grada, posebno okolica Mostara.
nego naši se ne trude ili ne znaju da to pokažu
-
.:FuN:.
#61 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
Dobro, ne bih sad ulazio dublje i govorio o ljudima jer ih nisam upoznao.Josip wrote:.:FuN:. wrote:Ja ne znam, ili sam bio na pogresnim mjestima ili mi apsolutno ne odgovara po ukusu.
Mostar je jedan prljav, i nekulturan grad. to nažalost moram reći ma koliko mi bilo teško.
Izasao sam na autobuskoj stanici i kroz milion ulica prosao dok nisam dosao do mosta.
Namjerno sam malo krivudao eto ko da nesta vidim a u biti nisam nista vidio.
Onda sam fino lijepo sjeo u prvi kafic(rupu) preko mosta i to na sprat i napio se toliko da se ne sjecam jesam li isao jos gdje. I to je bilo to:D
Mozda da je u drustvu bio koji Mostarac da nam pokaze stagod...mozda bih drugacije razmisljao:D
-
capricorn29
#62 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
Mostar apsolutno nije trenutno najljepši grad u bosni i hercegovini.
-
mamica papucarka
#63 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
ko i Sarajevo, kad prodjes M. Dvor.:FuN:. wrote:Ja ne znam, ili sam bio na pogresnim mjestima ili mi apsolutno ne odgovara po ukusu.
A on ce
navijam za Mostar i one sarace oko Starog Mosta. Ja u Bosni nista nisam ljepse vidjela od Starog Mosta i boje Neretve, I to kada se posmatra sa terese ona dva kafica. Definitivno da ti se dusa odmori
Znac :Mostar, Sarajevo, Jajce... Moram priznat da u Stolcu nisam nikad bila (ustvari, jesam kao dijete, ali se previse ne sjecam), a eto vjerovatno bi da odem i vidim bilo na prvom, ili drugom mjestu
- nokia6170
#64 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
mostar ima jedini ono sto ga cini posebnim u svijetu..stari most...svi ostali gradovi u bih sa turistickog aspekta su smijesne kopije vec vidjenog u becu, istanbulu i drugim gradovima evrope.
moze neko biti vezan za svoje selo ili grad, al iz malo sireg ugla posmatranja..pogotovo iz inostranstva, to je cinjenica da je mostar jedini vrijedan interesovanja.
ljudi iz inostranstva o bosni znaju samo za dva grada...mostar i sarajevo...sarajevo po olimpijadi, ali vise po ratu, a za mostar po ljepoti i starom mostu.
mostar bez starog mosta je obicna selendra...sa starim mostom najpoznatija selendra.
a sto se tice mostaraca, trenutno su i vecinski i na desnoj i lijevoj obali fasisticki orjentisani u svojim glavama i dole nema napretka jos zadugo. oni sami dijele grad na zapadni i istocni...pristali su na sve ratne podjele i ne pada im napamet da odustanu od toga.
sa jedne strane baliluk, a sa druge ustastvo...a srbi su davno izdali taj grad i odlucili da ne bude i njihov.
zao mi je sto je tako, ali mostarom vladaju konjic, blagaj, jablanica, siroki brijeg, posusje, i ostale hercegovacke selendre koji u biti mrze stari most kao simbol mostara.
suma sumarum ovog rata je mentalna pobjeda ruralnog nad urbanim.
moze neko biti vezan za svoje selo ili grad, al iz malo sireg ugla posmatranja..pogotovo iz inostranstva, to je cinjenica da je mostar jedini vrijedan interesovanja.
ljudi iz inostranstva o bosni znaju samo za dva grada...mostar i sarajevo...sarajevo po olimpijadi, ali vise po ratu, a za mostar po ljepoti i starom mostu.
mostar bez starog mosta je obicna selendra...sa starim mostom najpoznatija selendra.
a sto se tice mostaraca, trenutno su i vecinski i na desnoj i lijevoj obali fasisticki orjentisani u svojim glavama i dole nema napretka jos zadugo. oni sami dijele grad na zapadni i istocni...pristali su na sve ratne podjele i ne pada im napamet da odustanu od toga.
sa jedne strane baliluk, a sa druge ustastvo...a srbi su davno izdali taj grad i odlucili da ne bude i njihov.
zao mi je sto je tako, ali mostarom vladaju konjic, blagaj, jablanica, siroki brijeg, posusje, i ostale hercegovacke selendre koji u biti mrze stari most kao simbol mostara.
suma sumarum ovog rata je mentalna pobjeda ruralnog nad urbanim.
- dushmanka_sa
#65 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
Rođena sam Sarajka, ali Mostar nosim u srcu. Kad god odem u taj prelijepi grad osjećam se kao da sam došla u drugu zemlju. Ne treba mi ništa kada čujem Neretvu kako huči. 
- stranac2
#66 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
Mostar (prije svega Stari Grad) ,dolina Neretve,Blagaj,Pocitelj , Podvelezje i ostala okolina MOstara .... nema nista ljepse ...
.
Druga stvar gradjenje kuca ...dok je u Sarajevu fora sto vise betona i armature u Mostaru polako ono starisnki kamen na kamen ...
.
Druga stvar gradjenje kuca ...dok je u Sarajevu fora sto vise betona i armature u Mostaru polako ono starisnki kamen na kamen ...
- iz dna duše
#67 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
Još da Mostar očisti one prilaze gradu sa juga i sjevera, onda bih mogla priačati o njegovoj ljepoti...Ovako, trebala bih ne gledati dok ne dodjem do starog mosta i tu otvoriti oči i: prelijepo je...
Ali kažem baš zato što volim Mostar: de malo sredite te prilaze...
Isto tako, jako je u biti malo renovirano uništenih objekata, samo skroz usako jezgro, ostalo je sztašno-niklo već poveliko drveće iz nekadašnjih domova, ustanova itd...žalosno...Rat je gotov prije 13 godina i umjesto što se dijeli Mostar na dva dijela, neka se građani, pravi Mostarci ujedine i izaberu vlast koja će skupa sa njima vratiti stari sjaj Mostaru...
Isto tako, jako je u biti malo renovirano uništenih objekata, samo skroz usako jezgro, ostalo je sztašno-niklo već poveliko drveće iz nekadašnjih domova, ustanova itd...žalosno...Rat je gotov prije 13 godina i umjesto što se dijeli Mostar na dva dijela, neka se građani, pravi Mostarci ujedine i izaberu vlast koja će skupa sa njima vratiti stari sjaj Mostaru...
-
Ereinion
#68 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
Ovi boldirani većinom biraju vlast al u ŠveCkoj, bez uvrede ikome. Stvar je ta što Mostar nema sada ni 30% prijeratnog stanovništva. Trenutna većina stanovnika Mostara grad ne pamti kao jedan nego kao dva, tako da se teško možemo nadati da će oni izabrati vlast koja bi ujedinila grad (ni sami to ne podržavaju, pogledajte bljesak.info i komentare).iz dna duše wrote:Još da Mostar očisti one prilaze gradu sa juga i sjevera, onda bih mogla priačati o njegovoj ljepoti...Ovako, trebala bih ne gledati dok ne dodjem do starog mosta i tu otvoriti oči i: prelijepo je...
- iz dna duše
#69 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
Slažem se donekle s tobom, ali ne prihvatam ništa u životu zdravo za gotovo, pa ni to,Ereinion wrote:Ovi boldirani većinom biraju vlast al u ŠveCkoj, bez uvrede ikome. Stvar je ta što Mostar nema sada ni 30% prijeratnog stanovništva. Trenutna većina stanovnika Mostara grad ne pamti kao jedan nego kao dva, tako da se teško možemo nadati da će oni izabrati vlast koja bi ujedinila grad (ni sami to ne podržavaju, pogledajte bljesak.info i komentare).iz dna duše wrote:Još da Mostar očisti one prilaze gradu sa juga i sjevera, onda bih mogla priačati o njegovoj ljepoti...Ovako, trebala bih ne gledati dok ne dodjem do starog mosta i tu otvoriti oči i: prelijepo je...
Mislim da ni tih 30% pravih Mostaraca ne treba da prihvati to kao Bogom dano..
-
Ereinion
#70 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
Dobro bi bilo kad ne bi prihvatali...iz dna duše wrote:Slažem se donekle s tobom, ali ne prihvatam ništa u životu zdravo za gotovo, pa ni to,Ereinion wrote:Ovi boldirani većinom biraju vlast al u ŠveCkoj, bez uvrede ikome. Stvar je ta što Mostar nema sada ni 30% prijeratnog stanovništva. Trenutna većina stanovnika Mostara grad ne pamti kao jedan nego kao dva, tako da se teško možemo nadati da će oni izabrati vlast koja bi ujedinila grad (ni sami to ne podržavaju, pogledajte bljesak.info i komentare).iz dna duše wrote:Još da Mostar očisti one prilaze gradu sa juga i sjevera, onda bih mogla priačati o njegovoj ljepoti...Ovako, trebala bih ne gledati dok ne dodjem do starog mosta i tu otvoriti oči i: prelijepo je...
Mislim da ni tih 30% pravih Mostaraca ne treba da prihvati to kao Bogom dano..
- iz dna duše
#71 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
Navijam za vas!!
Polako ali istrajno biće pomaka!!
Polako ali istrajno biće pomaka!!
- Josip
#72 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
volim mostar zbog mediteranske klime. još uvjek se možemo kupati na Blatu. jučer je u 5 sati bilo 35°C. još dugo će biti tolo i moći će se vani sjediti.
- Gandalf
#73 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
Neretva definitivno opušta i odmara oči - pravi raj za gledat - lično sam mišljenja da je Stari Most najupečatljivija građevina u BIH - ako išta simbolizira BIH to je onda Stari 
- red army
#74 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
Kao npr Goranci,Cim Ilici STA??? haj bola zna se sta je srce Mostara i sta cini Mostar,mojne mi te price!Josip wrote:.:FuN:. wrote:Ja ne znam, ili sam bio na pogresnim mjestima ili mi apsolutno ne odgovara po ukusu.
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#75 Re: Zasto je Mostar najljepsi grad ?
Kao sto Dusmanka rece-Nista i ne teba kada cujem Neretvu.Danas dan provedoh u Mostaru(do 19 sati)i opet isti osjecaj kao kada god dodjem ovamo-Fascinira me.Mislim da bih satima mogla sjediti na onom kamenu pored Neretve ispod Starog mosta.....
A ono sto je ipak ljepse od ovoga jeste Vrelo Bune
A ono sto je ipak ljepse od ovoga jeste Vrelo Bune