Zao nam je, birani pretplatnik je trenutno nedostupan. Do iduceg cetvrtka.dugacki wrote:Eminice, pogledaj svoje privatne poruke!
zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
Moderator: Chloe
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#51 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
-
nagib nizbrdica
#52 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
draga eminice ti renome saloni vidim rade i imaju ucenike,ne znam zasto ih toliko prozivas u losem kontekstu,kad vidim imas svoje musterije i briga te za ostale.A za ucenike,platis im praksu pa ce se jagmit ko ce doci
-
beka_mo
#53 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
Ma to se zove ljubomora,ili nekonkurentnost. Ma Eminice ako si ti prosla trnovit put(kako kazes),i dosla do pozicije gdje si sad,zasto se brines.nagib nizbrdica wrote:draga eminice ti renome saloni vidim rade i imaju ucenike,ne znam zasto ih toliko prozivas u losem kontekstu,kad vidim imas svoje musterije i briga te za ostale.A za ucenike,platis im praksu pa ce se jagmit ko ce doci
Predlazem ti da bahatost,aroganciju malo ostavis. Jer takav stav i musterije zna otjerati a ne samo jadne ucenice,odnosno cistacice salona vam.
Zao mi je sto sam gruba,ali to tvoji postovi govore o tebi. Bahatost,visina neka...
-
life_oh_life
#54 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
eminica wrote:naravno da se praksa uvjek placala a to sto neki ne placaju to nije moj problem...to neplacanje su i uveli renome saloni ...pa zato i imaju po dva -tri salona hahaaa malo se njima obratite,nemam nista protiv...
a sto se tice gramatickih gresaka svakom se desava...a ima nas i pokrivenih ovdje hahaa na teraviju treba ici a ne na ovaj forum!!!skola mi ne treba ,slobodna sam da pisem kako volim i kako mi je laksesad svi pametni i skolovani
![]()
Ne kontam kako te nije stid...
Nadam se da si svjesna kakvu si reklamu napravila sebi i svom frizerskom...
Jadno do bola...
-
lamija_SA
#55 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
A svašta ovdje...
Evo ja ću malo na temu...
Frizerski zanat je uistinu dobar zanat i ne treba ga potcjenjivati. Dobrom frizeru samo trebaju makaze i on je osigurao svoju egzistenciju. Nama ekonomistima, pravnicima itd. nije tako jednostavno. Ne bih se baš složila da je umjetnost u pitanju, ali u svakom slučaju je izuzetan zanat.
Uistinu je teško naći učenicu u frizerskom salonu. Koliko ja znam praksa se plaća, ne mnogo, nesto kao dzeparac. Vjerovatno ima salona, odnosno gazdi koji ne daju nista, ali to su izuzeci.
Pročitala sam par komentara, kako učenice ne mogu ustvari ništa raditi, kako samo čiste. Učenice su učenice, i čisto sumnjam da biste vi dozvolili da učenica malo uči na vašoj glavi. Ipak, postepeno, učenice na starijim godinama počinju i konkretno da rade. Ispočetka čiste i gledaju, pa zatim uče mješati boje, peru kosu, feniraju, poslije šišaju...
Dosta od mene...
Frizerski zanat je uistinu dobar zanat i ne treba ga potcjenjivati. Dobrom frizeru samo trebaju makaze i on je osigurao svoju egzistenciju. Nama ekonomistima, pravnicima itd. nije tako jednostavno. Ne bih se baš složila da je umjetnost u pitanju, ali u svakom slučaju je izuzetan zanat.
Uistinu je teško naći učenicu u frizerskom salonu. Koliko ja znam praksa se plaća, ne mnogo, nesto kao dzeparac. Vjerovatno ima salona, odnosno gazdi koji ne daju nista, ali to su izuzeci.
Pročitala sam par komentara, kako učenice ne mogu ustvari ništa raditi, kako samo čiste. Učenice su učenice, i čisto sumnjam da biste vi dozvolili da učenica malo uči na vašoj glavi. Ipak, postepeno, učenice na starijim godinama počinju i konkretno da rade. Ispočetka čiste i gledaju, pa zatim uče mješati boje, peru kosu, feniraju, poslije šišaju...
Dosta od mene...
-
mIRCerka
#56 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
Kome se ikad potrefilo da mu ucenici peru kosu, taj gazdu vise ne pusta blizu glave za pranje - djeca se svojski trude i ispunjavaju ti svaki hir, cisto da zadovoljan odes sa one stolice.lamija_SA wrote:A svašta ovdje...![]()
Dosta od mene...
Placalo se to ili ne, mi se osvrnusmo na na nastup samozvane majstorice shishanja na ovom forumu...a vecina se slaze da ne bi dali ucenici 1.srednje da s makazama i trimerom skace oko glave.
PS
Musterija: E brico, mozes li mi siske osisat ukoso, ostavi pokoji repic pozadi, porezi me iznad desnog uha a solufe mi nemoj napravit jednake. Moze li?
Brico: Uh, ne znam hocu li moc!
Musterija: A kako si prosli put mogo da ti PM!!!!
- DobroJutroKolumbo
#57 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
Ovo treba spremiti za diplomski na Ekonomskom fakultetu! KAKO UNIŠTITI VLASTITI BUSINESS ZA NEKOLIKO SATI!
A ako je pokusaj namjestanja nekome , u cilju da mu se s...e posao , onda je ovo majstorski odrađeno! Onda bi naziv diplomskog trebao nositi naziv : KAKO RAZVALITI KONKURENCIJU! Ili ako je u pitanju nezadovoljna musterija : KAKO SE OSVETITI MARKETINSKI I FINANSIJSKI , OSOBI KOJA VAM NIJE PRUZILA TRAZENU USLUGU!

-
mIRCerka
#58 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
A recimo da provjerimo ko je u Royalu i zna li autoricu ove teme?DobroJutroKolumbo wrote:Ovo treba spremiti za diplomski na Ekonomskom fakultetu! KAKO UNIŠTITI VLASTITI BUSINESS ZA NEKOLIKO SATI!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A ako je pokusaj namjestanja nekome , u cilju da mu se s...e posao , onda je ovo majstorski odrađeno! Onda bi naziv diplomskog trebao nositi naziv : KAKO RAZVALITI KONKURENCIJU! Ili ako je u pitanju nezadovoljna musterija : KAKO SE OSVETITI MARKETINSKI I FINANSIJSKI , OSOBI KOJA VAM NIJE PRUZILA TRAZENU USLUGU!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- DobroJutroKolumbo
#59 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
Nemoj sama ici ziva bila , ako je ovo stvarno ona za koju se izdaje , ho's da te namlati metlom...mIRCerka wrote:A recimo da provjerimo ko je u Royalu i zna li autoricu ove teme?DobroJutroKolumbo wrote:Ovo treba spremiti za diplomski na Ekonomskom fakultetu! KAKO UNIŠTITI VLASTITI BUSINESS ZA NEKOLIKO SATI!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I onda objavimo
-
mIRCerka
#60 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
Jesam.DobroJutroKolumbo wrote:Nemoj sama ici ziva bila , ako je ovo stvarno ona za koju se izdaje , ho's da te namlati metlom...mIRCerka wrote:A recimo da provjerimo ko je u Royalu i zna li autoricu ove teme?DobroJutroKolumbo wrote:Ovo treba spremiti za diplomski na Ekonomskom fakultetu! KAKO UNIŠTITI VLASTITI BUSINESS ZA NEKOLIKO SATI!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I onda objavimo
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A ako nije , da te pocne stvarna vlasnica 5 sati ispitivati , kakav forum , sta je rekla , kako internet , da zove policiju a ti da budes svjedok , da ti se ime uz njeno nadje u "AS-u" , zapitaj se da li si toliki mazohista!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- DobroJutroKolumbo
#61 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
Haj onda ispitaj , ako ti se da zajebavat..."Vidimo se u citulji, kod frizera"mIRCerka wrote: Jesam.
-
mIRCerka
#62 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
Undercover misssion - mIRCi in RoyalDobroJutroKolumbo wrote:Haj onda ispitaj , ako ti se da zajebavat..."Vidimo se u citulji, kod frizera"mIRCerka wrote: Jesam.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
life_oh_life
#63 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
Nemoj sama ici ziva bila , ako je ovo stvarno ona za koju se izdaje , ho's da te namlati metlom...
A ako nije , da te pocne stvarna vlasnica 5 sati ispitivati , kakav forum , sta je rekla , kako internet , da zove policiju a ti da budes svjedok , da ti se ime uz njeno nadje u "AS-u" , zapitaj se da li si toliki mazohista!
[/quote]
Jesam.[/quote]
Joj kraljice!

Jesam.[/quote]
Joj kraljice!
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#64 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
Samo se ti zajebaji,kada se zamjeris sarajevskim frizerima i postanes persona non grata mora ces ici u drugi kanton na sisanjemIRCerka wrote:Undercover misssion - mIRCi in RoyalDobroJutroKolumbo wrote:Haj onda ispitaj , ako ti se da zajebavat..."Vidimo se u citulji, kod frizera"mIRCerka wrote: Jesam.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Skyfox
#65 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
ma ko da njima smeta blacenej konkurencije...
-
mIRCerka
#66 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
1. obicno idem u VF KOREJA, M. Sabic, super shishaju i normalne su frizerke.grunt wrote:Samo se ti zajebaji,kada se zamjeris sarajevskim frizerima i postanes persona non grata mora ces ici u drugi kanton na sisanje
2. Imam cak i privatnu frizerku koja dodje sa svojom opremom kod men kad je kakav radikalni zahvat u pitanju.
3. Ko se zamjeri MENI bolje mu je da zatvori biznis.
- sffovac
#67 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
sve mi familije, protracih godine zivote na bespotrebno skolovanje, a mogo sam bit brico
prokletstvo, napravio sam nepopravljivu gresku u zivotu, a mogao sam biti umjetnik
prokletstvo, napravio sam nepopravljivu gresku u zivotu, a mogao sam biti umjetnik
-
life_oh_life
#68 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
Mirci, jesi li sta saznala, mene zivo interesuje sta ce se dalje desavati sa tetom frizerkom...
-
mIRCerka
#69 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
Ih pa necu joj se ovako live najavit i doc odmah danaslife_oh_life wrote:Mirci, jesi li sta saznala, mene zivo interesuje sta ce se dalje desavati sa tetom frizerkom...
- sffovac
#70 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
nema sad izvlacenjamIRCerka wrote:Ih pa necu joj se ovako live najavit i doc odmah danaslife_oh_life wrote:Mirci, jesi li sta saznala, mene zivo interesuje sta ce se dalje desavati sa tetom frizerkom...
i aparat da poneses, da snimis umjece na djelu
-
mIRCerka
#71 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
Ne mogu danas fakat, do gushe sam u obavezama...a imam SONY CYBERSHOT 7,2 mpxsffovac wrote:nema sad izvlacenjamIRCerka wrote:Ih pa necu joj se ovako live najavit i doc odmah danaslife_oh_life wrote:Mirci, jesi li sta saznala, mene zivo interesuje sta ce se dalje desavati sa tetom frizerkom...
i aparat da poneses, da snimis umjece na djelu
-
life_oh_life
#72 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
mIRCerka wrote:Ih pa necu joj se ovako live najavit i doc odmah danaslife_oh_life wrote:Mirci, jesi li sta saznala, mene zivo interesuje sta ce se dalje desavati sa tetom frizerkom...
Fino ti to mudro, polako. Ja kakva sam odmah bih uletila, nimalo diskretno. Zato sve prepustamo tebi
- sffovac
#73 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
jos kad bi i diktafon ponijela, pa da koju pametnu zabiljezis, beskonacno bi ti bili zahvalni
ili da kakav mali mikrofon zalijepimo, al bojim se oznojices se na ovom vremenu, pa je diktafon pametnija solucija
ili da kakav mali mikrofon zalijepimo, al bojim se oznojices se na ovom vremenu, pa je diktafon pametnija solucija
-
life_oh_life
#74 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
Dobar prijedlog, nema sta. Al ne sumnjam da cemo dobiti prave informacije. Samo me strah za Mirci poslije-da je teta ne zapamti (ne djeluje mi nesto plaho fina i miroljubivasffovac wrote:jos kad bi i diktafon ponijela, pa da koju pametnu zabiljezis, beskonacno bi ti bili zahvalni
- JThomas
#75 Re: zasto je frizerima tesko dobiti ucenicu u Sarajevu?
kakva tema
uljepša mi dan
uljepša mi dan