Daphy,to je nekad kao hronicna bolestDaphna wrote:Nije problem nemanje već je problem manjak želje da se potrudiš da zadržiš ono što nađeš. Ne može se poslije 2-3 izlaska skontati da li je neko materijal za ozbiljnu vezu (jer je Aida u uvodnom postu potencirala ozbilju). Sigurno je izlazila, upoznavala frajere, pa skontala u glavi, onako pred spavanje, ah nije ovaj za mene... Ili je nju frajer "otkačio" radeći to istoljubav_aha wrote:Daphna wrote:Eh, da i Daphy proba koju pametnu prozboriti...
...Dobar momak i dobra djevojak se mogu naći, ali mi sami sebi to otežavamo. Došlo nam je nekakvo instant vrijeme i mi sami bi sve da imamo odmah i sada! ŠipakNiko više nije strpljiv da upozna drugu osobu u potpunosti. Pune nam glave drugih briga pa da još trpimo i nekog drugog. E tu je kvaka.
... Nekada treba proći kroz brojne krizne situacije, konflikte... Pa da shvatimo koga tj; kakvu osobu imamo pored sebe. Nekada se može zaljubiti i zavoljeti, ne poslije mjesec-dva-tri... Već i poslije godinu dana. Ponekad treba prihvatiti i ono najbolje što se nudi u datom trenutku, ne ići slijepo dalje već poraditi na tome što već imaš. Često iz takvih odnosa izraste nešto lijepo. Da, sve je to rizično i dugotrajno, ali je poenta u tome. Ulagati u sebe, u drugog, u vezu. Ne kažem da je to obrazac po kojem treba svaki put ići, ne može se glavom kroz zid, ali mi se čini da su takve veze nekako jače.
... ma nisu brige problem Daphy![]()
... "poraditi na onome sto imas..." oh,pa ti vec koristis glagol "imas",ovdje je problem nemanje![]()
Kako skontati da li je dobar ili ne ako ga već ne nađeš (nećemo za svaku osobu koju sretnemo na ulici reći jeee, evo ga). A čim nađeš...Zato i jeste glagol "imati".
Off topic, sve mi se čini da je Aida ovdje samo da "zaganja" Chmolju![]()
AidaCK i njen behut