teško je nać dobru osobu jer smo u kafiću svi isti
Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Officer Crabtree
#251 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
šta bi', prespav'o sam ofanzivu izgleda
- Don Quixote
#252 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Hebi ga officeru, dok ti dodje, sijelo se raspade..
Taman smo nasli dobru osobu al sudija svira korake, dobi zuti i 2 minuta iskljucenje!
Nesmijes se toliko udaljavat od foruma, znas da je danas tesko naci dobru osobu!
Taman smo nasli dobru osobu al sudija svira korake, dobi zuti i 2 minuta iskljucenje!
Nesmijes se toliko udaljavat od foruma, znas da je danas tesko naci dobru osobu!
- avantgarde
#253 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Ma.Le.Na wrote: ne kazem da treba ici ispod nekih svojih kriterija...ali sta su uopste kriteriji?!
sta je to DOBRA osoba?!
nekome je kriterij taj da nece ni da pogleda nekoga sa SSS...obicno su to iskompleksirani primjerci koji ne vide dalje od nosa..
i eto koliko je ovaj "kriterij" razuman..
da li uopce skolska sprema odredjuje da li je neko dobar ili nije..
ili jos smjesnije postave uslov da momak ima auto![]()
haloooo
da ne nabrajam dalje...stupidne "kriterije"...
tacno je ovo sto je komi napisao
djevojke vecinom postave neke uslove koji su nebulozni..ne zele da probaju s nekim ko ne ispunjava neki od tih uslova..i onda se zale da nema "dobrih" osoba..
ili upoznaju nekoga ko ispunjava sve ove uslove (obicno poprilicno zahtjevne) i naravno "taj" je svestan da ispunjava te uslove pa je i sam nafuran i pun sebe...i normalno nije "dobra" osoba..
ono sto JA smatram dobrom osobom je osoba koja MENE cijeni i postuje...pazi i voli...
SVE ostalo je nebitno...rasa..nacionalnost...skolska sprema...imovinsko stanje..itd itd.
JEBO sve ovo materijalno ako on mene ne postuje i ne pazi
s te strane...jesam...upoznala sam jako puno finih dobrih osoba...i bila u vezi s njima...
- ljubav_aha
#254 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
kriteriji se mjere padeznimm pitanjimaavantgarde wrote:Ma.Le.Na wrote: ne kazem da treba ici ispod nekih svojih kriterija...ali sta su uopste kriteriji?!
sta je to DOBRA osoba?!
nekome je kriterij taj da nece ni da pogleda nekoga sa SSS...obicno su to iskompleksirani primjerci koji ne vide dalje od nosa..
i eto koliko je ovaj "kriterij" razuman..
da li uopce skolska sprema odredjuje da li je neko dobar ili nije..
ili jos smjesnije postave uslov da momak ima auto![]()
haloooo
da ne nabrajam dalje...stupidne "kriterije"...
tacno je ovo sto je komi napisao
djevojke vecinom postave neke uslove koji su nebulozni..ne zele da probaju s nekim ko ne ispunjava neki od tih uslova..i onda se zale da nema "dobrih" osoba..
ili upoznaju nekoga ko ispunjava sve ove uslove (obicno poprilicno zahtjevne) i naravno "taj" je svestan da ispunjava te uslove pa je i sam nafuran i pun sebe...i normalno nije "dobra" osoba..
ono sto JA smatram dobrom osobom je osoba koja MENE cijeni i postuje...pazi i voli...
SVE ostalo je nebitno...rasa..nacionalnost...skolska sprema...imovinsko stanje..itd itd.
JEBO sve ovo materijalno ako on mene ne postuje i ne pazi
s te strane...jesam...upoznala sam jako puno finih dobrih osoba...i bila u vezi s njima...![]()
- avantgarde
#255 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Sta,zar je bilo nekih nesporazuma na ovako "lakoj" temi?

- kala
#256 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Baš bi bilo dobro da pojasniš, moglo bi biti interesantno. Ironija ili stav?ljubav_aha wrote:kriteriji se mjere padeznimm pitanjima
- ljubav_aha
#257 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
stav,iako ,mozda ironicno "zvuci"kala wrote:Baš bi bilo dobro da pojasniš, moglo bi biti interesantno. Ironija ili stav?ljubav_aha wrote:kriteriji se mjere padeznimm pitanjima
- avantgarde
#258 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
ispricaj mi nesto o tvojim stavovima,mozda i nisu nemoguci a spreman sam i moje stavove jos jednom "preispitat...ko zna,mozda i nadjem gresku u njima. 
- zovemsecrveni
#259 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Last edited by zovemsecrveni on 09/11/2011 21:49, edited 1 time in total.
- Don Quixote
#260 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Nije nikad' ni bilo... Uvijek ju je bilo samo tesko zadrzati....zovemsecrveni wrote:Pa i nije tesko naci dobru osobu, ako se covjek malo potrudi. Danas je ljudima mnogo teze naci dobro u sebi, cini mi se...
- edo_79
#261 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Don Quixote wrote:Nije nikad' ni bilo... Uvijek ju je bilo samo tesko zadrzati....zovemsecrveni wrote:Pa i nije tesko naci dobru osobu, ako se covjek malo potrudi. Danas je ljudima mnogo teze naci dobro u sebi, cini mi se...
Potpisujem ....
- avantgarde
#262 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
znacil' to da cemo se sad "srodit"??

- avantgarde
#263 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Malo sam se gore zez'o ali licno mislim da postoji veoma mnogo dobrih osoba ali zbog danasnjeg nacina zivota mnoge od tih dobrih osoba napravile su distancu oko sebe na ovaj ilin onaj nacin.Treba im dati sansu i vremena i ne stupati u kontakt sa takvim osobama ono u stilu:hej gdje si ba,znas ja sam dobar co'jk??!!!
To mo's tamo pokusat gdje ti nije bitno sta ces napravit a sve ostalo treba vremena.
Ja licno radije se na pocetku "prodam" da sam mnogo losiji nego sto sam zbilja los i spreman sam to do jedne odredjene granice branit dok ne skuzim datu osobu.To se zove nesto kao samozastita ili ogradjivanje.
To mo's tamo pokusat gdje ti nije bitno sta ces napravit a sve ostalo treba vremena.
Ja licno radije se na pocetku "prodam" da sam mnogo losiji nego sto sam zbilja los i spreman sam to do jedne odredjene granice branit dok ne skuzim datu osobu.To se zove nesto kao samozastita ili ogradjivanje.
- ljubav_aha
#264 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
avantgarde wrote:Malo sam se gore zez'o ali licno mislim da postoji veoma mnogo dobrih osoba ali zbog danasnjeg nacina zivota mnoge od tih dobrih osoba napravile su distancu oko sebe na ovaj ilin onaj nacin.Treba im dati sansu i vremena i ne stupati u kontakt sa takvim osobama ono u stilu:hej gdje si ba,znas ja sam dobar co'jk??!!!
ja sma prilicno ekstorvertna osoba
kod mene je spontanost najbolji nacin licnog preentiranja
- ljubav_aha
#265 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
uvijek postoji prostor za greske,nismo savrseni,ali treba biti jasan sa vlastitim stavovima i kompromisima,ma nije tako komplikovano ako se realiziza sa postenim namjeramaavantgarde wrote:ispricaj mi nesto o tvojim stavovima,mozda i nisu nemoguci a spreman sam i moje stavove jos jednom "preispitat...ko zna,mozda i nadjem gresku u njima.
- TiDamJa
#266 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
dobrih ljudi ima dovoljno, samo je vecina na vi sa samim sobom.
- ljubav_aha
#267 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
TiDamJa wrote:dobrih ljudi ima dovoljno, samo je vecina na vi sa samim sobom.
mislis umaju problem multiple-personalities ili postuju sebe vise nego druge
budi malo konkretan
- Don Quixote
#268 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Mislim da hoce da kaze da su ljudi postali asocijalni i zatvoreni. U stalnoj borbi za egzistenciju i na oprezu da ih neko ne izhebe na putu od kuce do posla i nazad, stvaraju taj odbrambeni gard kojeg se, sve cesce, zaboravljaju osloboditi cak i kada su u drustvu najblizih... A mozda ne mislim dobro!?ljubav_aha wrote:TiDamJa wrote:dobrih ljudi ima dovoljno, samo je vecina na vi sa samim sobom.
mislis umaju problem multiple-personalities ili postuju sebe vise nego druge![]()
![]()
budi malo konkretan
- ljubav_aha
#269 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
hm,misli da to nije iskljuciv problem,kad osoba ezli upoznati nekoga,moze se vrlo dobro portuditi ako zeliDon Quixote wrote:Mislim da hoce da kaze da su ljudi postali asocijalni i zatvoreni. U stalnoj borbi za egzistenciju i na oprezu da ih neko ne izhebe na putu od kuce do posla i nazad, stvaraju taj odbrambeni gard kojeg se, sve cesce, zaboravljaju osloboditi cak i kada su u drustvu najblizih... A mozda ne mislim dobro!?ljubav_aha wrote:TiDamJa wrote:dobrih ljudi ima dovoljno, samo je vecina na vi sa samim sobom.
mislis umaju problem multiple-personalities ili postuju sebe vise nego druge![]()
![]()
budi malo konkretan
napisao je "na vi sa samim sobom" ,stoga se osvrnuo na unutarnji konflikt ,koji naravno produbljuje "sukob"sa ostalom vecinom i manjinom,no nisma bas sigurna sto je TiDamJa htio konkretno reci,tako da je OnDaoNama vlro neodredjenu poruku
- Don Quixote
#270 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Jest... Nisam zasp'o svu noc, samo o tome razmislj'o!ljubav_aha wrote:hm,misli da to nije iskljuciv problem,kad osoba ezli upoznati nekoga,moze se vrlo dobro portuditi ako zeli
napisao je "na vi sa samim sobom" ,stoga se osvrnuo na unutarnji konflikt ,koji naravno produbljuje "sukob"sa ostalom vecinom i manjinom,no nisma bas sigurna sto je TiDamJa htio konkretno reci,tako da je OnDaoNama vlro neodredjenu poruku
Hajde da onda njemu postavimo da nam se, eventualno, javi i dodatno obrazlozi svoj prethodni stav... Pa da i ja malo odspavam konacno
- avantgarde
#271 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Nisam primijetio da sam na temi;ljubav sex,tako da sam ja napisao jedno uopsteno iskustvo medju jludima a ovdje se koliko vidim ovo pitanje;zasto je danas tesko naci dobru osobu odnosi prvensteno na zivotnog partnera ili bracnog druga?!Don Quixote wrote:Jest... Nisam zasp'o svu noc, samo o tome razmislj'o!ljubav_aha wrote:hm,misli da to nije iskljuciv problem,kad osoba ezli upoznati nekoga,moze se vrlo dobro portuditi ako zeli
napisao je "na vi sa samim sobom" ,stoga se osvrnuo na unutarnji konflikt ,koji naravno produbljuje "sukob"sa ostalom vecinom i manjinom,no nisma bas sigurna sto je TiDamJa htio konkretno reci,tako da je OnDaoNama vlro neodredjenu poruku![]()
Hajde da onda njemu postavimo da nam se, eventualno, javi i dodatno obrazlozi svoj prethodni stav... Pa da i ja malo odspavam konacno
Stoga ispravljanje.
Last edited by avantgarde on 11/02/2010 16:09, edited 1 time in total.
- Soul_Sista
#273 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
..stvari se mijenjaju, ljudi, veze, relacije..tako i onaj kojeg imas pored sebe. ljudi valjda pocinju od toga da su veze staticna stvar...znas, ono nadju nekog i to je TO, za uvijek ce biti onakav kakav je bio dan kad su se ugledali na uliciSa_dy wrote:Znate sta je najgore,kad mislis da imas super osobu pored sebe,volite se,postujete,nemate tajne,zivite jedno za drugo,dovoljno ga poznajes,i onda te ta osoba tako razocara.
- ljubav_aha
#274 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Soul_Sista wrote:..stvari se mijenjaju, ljudi, veze, relacije..tako i onaj kojeg imas pored sebe. ljudi valjda pocinju od toga da su veze staticna stvar...znas, ono nadju nekog i to je TO, za uvijek ce biti onakav kakav je bio dan kad su se ugledali na uliciSa_dy wrote:Znate sta je najgore,kad mislis da imas super osobu pored sebe,volite se,postujete,nemate tajne,zivite jedno za drugo,dovoljno ga poznajes,i onda te ta osoba tako razocara.ali corak
i bolje je da je tako, jer bi zivot bio jako dosadan, dobro je da se nekad razocaramo jer se onda zamislimo sami nad sobom
![]()
svaka osoba moze naslutiti kad nesto ne stima,problem je ignorisanje takvih "sugestija"
- Don Quixote
#275 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Jel' to ponovo dolazimo do ranije teze koja je na dobrom putu da postane fraza...ljubav_aha wrote:svaka osoba moze naslutiti kad nesto ne stima,problem je ignorisanje takvih "sugestija"
TiDamJa wrote:dobrih ljudi ima dovoljno, samo je vecina na vi sa samim sobom.