E to si dobro rekla!! Mi danas nismo uopste zadovoljni, imamo sve ali uvjek nam nesto fali. i ne samo to kad imamo nekoga kraj sebe koji je dobar, fin, pametan i ne znam vise ni ja sta onda se traze mane. postali smo perfekcijonisti da je to zloladyblue18 wrote: Tesko je, zato sto niko ne zna sta hoce. Svi bi nesto, a onda kad im to das oni hoce ono gore.
Komplikovani smo...
Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- 100tnukmova
#26 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
- ljubav_aha
#27 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
sve sto si podvukla nije u mom problematicnom spiskukiki-miki wrote:@ljubavi-moramo se malo više otvoriti prema drugima,biti ili barem smanjiti dosadašnje predrasude prema drugima,pogotovo pri prvim susretima.Ne glumiti,opustiti se i nabaciti osmijeh na lice.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#28 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Ma ima i toga...ljudi zele nesto bolje.100tnukmova wrote: E to si dobro rekla!! Mi danas nismo uopste zadovoljni, imamo sve ali uvjek nam nesto fali. i ne samo to kad imamo nekoga kraj sebe koji je dobar, fin, pametan i ne znam vise ni ja sta onda se traze mane. postali smo perfekcijonisti da je to zlo
Ali vecinom ono sto je dobro odbacimo od sebe i zaglavimo s nekom drugom suprotnoscu...sa onim kakve ne zelimo...
cudna neka logika ali istinita...
- ljubav_aha
#29 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
ladyblue18 wrote:Ja mislim da svaka krpa nadje zakrpu sto se kaze...
predrasuda
-
Bušman
#30 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Ja kad skontam, jedina fina osoba meni sam ja sam
Jeb ga, od sebe se ne moze pobjeci pa ti ostane jedino da se zadovoljis tim sto imas.
A ovo ostalo naleti usput, samo treba znati uhvatiti prije nego pobjegne

A ovo ostalo naleti usput, samo treba znati uhvatiti prije nego pobjegne
- ljubav_aha
#31 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
upravo tako,nema reccpeta kiki-mikicekiki-miki wrote:Eh ne znam draga.Može biti i do toga da ti živiš u skroz drugom svijetu od ovog gdje ja živim.Nemam neki recept koji će upaliti za sve,a bome niti koji će upaliti svaki put kod mene.
- 100tnukmova
#32 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
da slazem se ali upravo ta potraga za nekakvim perfekcijonizmom nas dovede (i muskarce i zene) u ovakvu situaciju. a da ljudi malo vise upale mozak i slusaju srce bilo bi normalnih veza i manje razvoda!ladyblue18 wrote:Ma ima i toga...ljudi zele nesto bolje.100tnukmova wrote: E to si dobro rekla!! Mi danas nismo uopste zadovoljni, imamo sve ali uvjek nam nesto fali. i ne samo to kad imamo nekoga kraj sebe koji je dobar, fin, pametan i ne znam vise ni ja sta onda se traze mane. postali smo perfekcijonisti da je to zlo
Ali vecinom ono sto je dobro odbacimo od sebe i zaglavimo s nekom drugom suprotnoscu...sa onim kakve ne zelimo...
cudna neka logika ali istinita...
- ljubav_aha
#33 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
kiki-miki wrote:Bušman wrote:A ovo ostalo naleti usput, samo treba znati uhvatiti prije nego pobjegne![]()
A može biti i ovako.
moze,ali ne mora
- ladyblue18
#34 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Ma vala ja krecem evo od sebe. Nit trazim nit sam ikada trazila neki perfekcionizam, samo hocu covjeka ali covjeka u pravom smislu te rijeci, koji ce me postovati, ne praviti budalu od mene, ne igrati se sa mnom.
Ali eto uvijek zabalim za nekim suprotnim, sto bi se reklo kod nas, za mangupom.
Nikad 2 dobra covjek da sastavi...
Ali eto uvijek zabalim za nekim suprotnim, sto bi se reklo kod nas, za mangupom.
Nikad 2 dobra covjek da sastavi...
- Dedo Hikmet
#35 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Treba biti uvijek otvoren za ljubav pa ce ljubav i doci.
Ponekad se mora i rizikovati i upustiti se jer ako se ceka predugo može se desiti
da osoba od interesa i nestane iz vidokruga.
To sa hemijom je super samo se na žalost u životu ne dogada tako cesto kao u filmovima
i pjesmama. Da su ljudi gledali na hemiju covjecanstvo bi odavno izumrlo.
Ovo vam piše covjek koji ima djece u 2 generacije a uskoro možda u tri generacije.
40+,20+
Ponekad se mora i rizikovati i upustiti se jer ako se ceka predugo može se desiti
To sa hemijom je super samo se na žalost u životu ne dogada tako cesto kao u filmovima
i pjesmama. Da su ljudi gledali na hemiju covjecanstvo bi odavno izumrlo.
Ovo vam piše covjek koji ima djece u 2 generacije a uskoro možda u tri generacije.
40+,20+
- ladyblue18
#36 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
E upravo ovoDedo Hikmet wrote:Treba biti uvijek otvoren za ljubav pa ce ljubav i doci.
Nije mi se jednom desilo...
- maler
#37 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
ili seprilagodi se ili odumri100tnukmova wrote:Aida ,cao!
Slazem se u potpunosti sa tobom kad kazes da je danas tesko naci nekoga pravog za ljubav, slazem se i sa time da je sve vise i vise ljudi koji traze vezu preko neta! Razlog toga je, po meni, nedostatak pravih vrijednosti u danasnjem drustvu. Taj poremecaj u sistemu vrijednosti je doveo do toga da imamo masu ljudi koji furaju materijalne stvari i misle da time mogu imati sve...mogu...al malo morgen! Zato je sve manje i manje ne iskvarenih ljudi koji ostaju pri zemlji i zive normalan zivot koji nije zahtjevan a i sami time traze normalne osobe za normalnu vezu (malo sam pretjero sa ovim normalnim)! To je jedno a drugo na netu imamo mogucnost da pisemo opustenije nego sto bi to radili u drustvu. I zato je moguce da su neke stvari napisano ovako na sljepo, ne poznavajuci nikoga, iskrenije nego sto to budu price uz kafu! ali opet i to je od osobe do osobe, ko je iskren, taj je uvijek iskren!
- ljubav_aha
#38 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
zar je to rizikDedo Hikmet wrote:Ponekad se mora i rizikovati i upustiti se jer ako se ceka predugo može se desiti
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#39 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
imam potrebu ovo reći ne znam ni gdje ni na kojem topiku ovaj mi je prvi iskočio
ljepše se osjećam pored 5 knjiga nego u društvu pet djevojaka
eto moj stav o tim savršenim bićima koja se odazivaju na izraze kao što su koke i trebe
i o današnjim muškoženskim odnosima i procesima udvaranja i mudrijašenja

eto moj stav o tim savršenim bićima koja se odazivaju na izraze kao što su koke i trebe
- Daphna
#40 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Eh, da i Daphy proba koju pametnu prozboriti...
Ja bih prvo, ako dozvolite, postavila jedno pitanje svima vama a posebno Aidi... Šta je to srodna duša? Kako se to definiše? Vjerovala sam i ja da to postoji ali sada sve manj vjerujem u to. Da li je to neko ko nam u potpunosti odgovara i kako samo ono "srodna" kaže, da li je to osoba koja nam je srodna u svemu?! Vraga se može naći takva osoba! Evo polazim od sebe, ja volim motore, auta, lude rok koncerte na kojima se mogu izvrištati dok ne poderem glasnice, volim elektronsku muziku, volim R'N'B, volim odlaske u pozorišta, kino, volim prirodu i sve što ima veze s njom... Volim svašta nešto. Mogu li naći nekoga ko voli sve to? Hard! Very hard... Tako da meni teorija o srodnoj duši ne pije vode.
Nazad na temu. Dobar momak i dobra djevojak se mogu naći, ali mi sami sebi to otežavamo. Došlo nam je nekakvo instant vrijeme i mi sami bi sve da imamo odmah i sada! Šipak
Niko više nije strpljiv da upozna drugu osobu u potpunosti. Pune nam glave drugih briga pa da još trpimo i nekog drugog. E tu je kvaka.
Nije sve ni u hemiji i onom "kliku" na prvu. Ne možemo očekivati da se pogledamo i znamo da je to taj/ta. Nekada treba igrati i na drugu loptu, nastaviti izlaziti, družiti se sa tom osobom, razgovarati, razmjenjivati stavove i mišljenja. Jbg, biti ako treba i fuck buddies
Nekada treba proći kroz brojne krizne situacije, konflikte... Pa da shvatimo koga tj; kakvu osobu imamo pored sebe. Nekada se može zaljubiti i zavoljeti, ne poslije mjesec-dva-tri... Već i poslije godinu dana. Ponekad treba prihvatiti i ono najbolje što se nudi u datom trenutku, ne ići slijepo dalje već poraditi na tome što već imaš. Često iz takvih odnosa izraste nešto lijepo. Da, sve je to rizično i dugotrajno, ali je poenta u tome. Ulagati u sebe, u drugog, u vezu. Ne kažem da je to obrazac po kojem treba svaki put ići, ne može se glavom kroz zid, ali mi se čini da su takve veze nekako jače.
Ja bih prvo, ako dozvolite, postavila jedno pitanje svima vama a posebno Aidi... Šta je to srodna duša? Kako se to definiše? Vjerovala sam i ja da to postoji ali sada sve manj vjerujem u to. Da li je to neko ko nam u potpunosti odgovara i kako samo ono "srodna" kaže, da li je to osoba koja nam je srodna u svemu?! Vraga se može naći takva osoba! Evo polazim od sebe, ja volim motore, auta, lude rok koncerte na kojima se mogu izvrištati dok ne poderem glasnice, volim elektronsku muziku, volim R'N'B, volim odlaske u pozorišta, kino, volim prirodu i sve što ima veze s njom... Volim svašta nešto. Mogu li naći nekoga ko voli sve to? Hard! Very hard... Tako da meni teorija o srodnoj duši ne pije vode.
Nazad na temu. Dobar momak i dobra djevojak se mogu naći, ali mi sami sebi to otežavamo. Došlo nam je nekakvo instant vrijeme i mi sami bi sve da imamo odmah i sada! Šipak
Nije sve ni u hemiji i onom "kliku" na prvu. Ne možemo očekivati da se pogledamo i znamo da je to taj/ta. Nekada treba igrati i na drugu loptu, nastaviti izlaziti, družiti se sa tom osobom, razgovarati, razmjenjivati stavove i mišljenja. Jbg, biti ako treba i fuck buddies
- metar_drva
#41 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
ti imas "issues"komi wrote:imam potrebu ovo reći ne znam ni gdje ni na kojem topiku ovaj mi je prvi iskočio![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
eto moj stav o tim savršenim bićima koja se odazivaju na izraze kao što su koke i trebei o današnjim muškoženskim odnosima i procesima udvaranja i mudrijašenja
![]()
![]()
- ladyblue18
#42 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Daphna
Samo...nema se danas plaho zivaca za ulaganje u vezu i te cake...mahom se odustaje cim primjetis da nesto ne stima...a ne bi to tako trebalo biti.
Samo...nema se danas plaho zivaca za ulaganje u vezu i te cake...mahom se odustaje cim primjetis da nesto ne stima...a ne bi to tako trebalo biti.
- ljubav_aha
#43 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Daphna wrote:Eh, da i Daphy proba koju pametnu prozboriti...
...Dobar momak i dobra djevojak se mogu naći, ali mi sami sebi to otežavamo. Došlo nam je nekakvo instant vrijeme i mi sami bi sve da imamo odmah i sada! ŠipakNiko više nije strpljiv da upozna drugu osobu u potpunosti. Pune nam glave drugih briga pa da još trpimo i nekog drugog. E tu je kvaka.
... Nekada treba proći kroz brojne krizne situacije, konflikte... Pa da shvatimo koga tj; kakvu osobu imamo pored sebe. Nekada se može zaljubiti i zavoljeti, ne poslije mjesec-dva-tri... Već i poslije godinu dana. Ponekad treba prihvatiti i ono najbolje što se nudi u datom trenutku, ne ići slijepo dalje već poraditi na tome što već imaš. Često iz takvih odnosa izraste nešto lijepo. Da, sve je to rizično i dugotrajno, ali je poenta u tome. Ulagati u sebe, u drugog, u vezu. Ne kažem da je to obrazac po kojem treba svaki put ići, ne može se glavom kroz zid, ali mi se čini da su takve veze nekako jače.
... ma nisu brige problem Daphy
... "poraditi na onome sto imas..." oh,pa ti vec koristis glagol "imas",ovdje je problem nemanje
- maler
#44 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
fakat ovaj topik je za tebe nosensmetar_drva wrote:ti imas "issues"komi wrote:imam potrebu ovo reći ne znam ni gdje ni na kojem topiku ovaj mi je prvi iskočio![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
eto moj stav o tim savršenim bićima koja se odazivaju na izraze kao što su koke i trebei o današnjim muškoženskim odnosima i procesima udvaranja i mudrijašenja
![]()
![]()
- maler
#45 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
maler wrote:fakat ovaj topik je za tebe nonsensmetar_drva wrote:ti imas "issues"komi wrote:imam potrebu ovo reći ne znam ni gdje ni na kojem topiku ovaj mi je prvi iskočio![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- bez_ideje
#46 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Ljudi su sve ambiciozniji i puno vise ulazu u sebe ,pa samim tim i kriteriji rastu......polako dolazi do jedne potpune samoodrzive licnosti,koja se nerijetko odluci da joj ne treba "druga polovica" ,ako ne direktno onda indirektno,prolongiraju nalazenje partnera ili svjesno zakucaju ekser na skali ocekivanja previsoko. Padaju tradicionalne vrijednosti,sve manje postoji osjecaj moranja zadovoljenja forme porodice,partnera.....Individualnost jaca ,popustljivosti je premalo........
Sta je dobra osoba? Mozda je dojucerasnja dobra osoba-vrijedna,iskrena,koja se zalaze i za sebe i koja ce pomoci drugome..danas "naivcina koji pusta da ga drugi gaze i propusta prilike zarad nekog prijateljstva"......dvije opako radikalne struje su se formirale ,a ona kriticna masa u razvoju u nedostatku informiranosti,obrazovanja i poznavanja prilika krece za povrsnim ,radikalnim i krajnje losim primjerom jedne i druge strane!
Sta je dobra osoba? Mozda je dojucerasnja dobra osoba-vrijedna,iskrena,koja se zalaze i za sebe i koja ce pomoci drugome..danas "naivcina koji pusta da ga drugi gaze i propusta prilike zarad nekog prijateljstva"......dvije opako radikalne struje su se formirale ,a ona kriticna masa u razvoju u nedostatku informiranosti,obrazovanja i poznavanja prilika krece za povrsnim ,radikalnim i krajnje losim primjerom jedne i druge strane!
- ljubav_aha
#47 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
bez_ideje wrote:Ljudi su sve ambiciozniji i puno vise ulazu u sebe ,pa samim tim i kriteriji rastu......polako dolazi do jedne potpune samoodrzive licnosti,koja se nerijetko odluci da joj ne treba "druga polovica" ,ako ne direktno onda indirektno,prolongiraju nalazenje partnera ili svjesno zakucaju ekser na skali ocekivanja previsoko. Padaju tradicionalne vrijednosti,sve manje postoji osjecaj moranja zadovoljenja forme porodice,partnera.....Individualnost jaca ,popustljivosti je premalo........
znaci,kao sto sam napisala u mom trecem postu na istoj temi,neovisnost je ujedno glavni uzrocnik ali i posljedica problema
- Daphna
#48 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Nije problem nemanje već je problem manjak želje da se potrudiš da zadržiš ono što nađeš. Ne može se poslije 2-3 izlaska skontati da li je neko materijal za ozbiljnu vezu (jer je Aida u uvodnom postu potencirala ozbilju). Sigurno je izlazila, upoznavala frajere, pa skontala u glavi, onako pred spavanje, ah nije ovaj za mene... Ili je nju frajer "otkačio" radeći to istoljubav_aha wrote:Daphna wrote:Eh, da i Daphy proba koju pametnu prozboriti...
...Dobar momak i dobra djevojak se mogu naći, ali mi sami sebi to otežavamo. Došlo nam je nekakvo instant vrijeme i mi sami bi sve da imamo odmah i sada! ŠipakNiko više nije strpljiv da upozna drugu osobu u potpunosti. Pune nam glave drugih briga pa da još trpimo i nekog drugog. E tu je kvaka.
... Nekada treba proći kroz brojne krizne situacije, konflikte... Pa da shvatimo koga tj; kakvu osobu imamo pored sebe. Nekada se može zaljubiti i zavoljeti, ne poslije mjesec-dva-tri... Već i poslije godinu dana. Ponekad treba prihvatiti i ono najbolje što se nudi u datom trenutku, ne ići slijepo dalje već poraditi na tome što već imaš. Često iz takvih odnosa izraste nešto lijepo. Da, sve je to rizično i dugotrajno, ali je poenta u tome. Ulagati u sebe, u drugog, u vezu. Ne kažem da je to obrazac po kojem treba svaki put ići, ne može se glavom kroz zid, ali mi se čini da su takve veze nekako jače.
... ma nisu brige problem Daphy![]()
... "poraditi na onome sto imas..." oh,pa ti vec koristis glagol "imas",ovdje je problem nemanje
Kako skontati da li je dobar ili ne ako ga već ne nađeš (nećemo za svaku osobu koju sretnemo na ulici reći jeee, evo ga
Off topic, sve mi se čini da je Aida ovdje samo da "zaganja" Chmolju
- Aida_CK
#49 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
OK. kako postati ovisnik???pepa vam noc,idem ja pavatiljubav_aha wrote:bez_ideje wrote:Ljudi su sve ambiciozniji i puno vise ulazu u sebe ,pa samim tim i kriteriji rastu......polako dolazi do jedne potpune samoodrzive licnosti,koja se nerijetko odluci da joj ne treba "druga polovica" ,ako ne direktno onda indirektno,prolongiraju nalazenje partnera ili svjesno zakucaju ekser na skali ocekivanja previsoko. Padaju tradicionalne vrijednosti,sve manje postoji osjecaj moranja zadovoljenja forme porodice,partnera.....Individualnost jaca ,popustljivosti je premalo........
znaci,kao sto sam napisala u mom trecem postu na istoj temi,neovisnost je ujedno glavni uzrocnik ali i posljedica problema
- ladyblue18
#50 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Daphna wrote:
Nije problem nemanje već je problem manjak želje da se potrudiš da zadržiš ono što nađeš. Ne može se poslije 2-3 izlaska skontati da li je neko materijal za ozbiljnu vezu