Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
rubin

#201 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by rubin »

JOOOj kako vi meni maznete post :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D ....
rubin

#202 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by rubin »

Lady pa kamo ti merhamet:D?
Meshtar

#203 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Meshtar »

debela wrote:kako vam vise nije dosadilo ponavljati isprazne fraze o nekakvim drugacijim vrijednostima, losim ljudima i vjecito se samosazaljevati :? sve je isto ljudi i jucer i danas. kratko vam sjecanje ili niste pazljivo slusali kad pricaju stariji. podje li iko od sebe onako brutalno realno pa se zapita sta ja to nudim, kakav sam ja, kakvu sliku ostavljam, kakav utisak na druge ljude, znam li ja sta hocu, itd.

Osjećam se k'o na starom forumu 8) Đes deb legendo :-D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#204 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ladyblue18 »

rubin wrote:Lady pa kamo ti merhamet:D?
Evo ga tu je, sto pitas? 8-) :D
River_isle

#205 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by River_isle »

... egoizam i instinkt za zivljenjem su glavni krivci sto se malo ko obazire na druge nego ; kako bi moja tetka rekla, svako svoju tamburicu stima pa opleti :-D
Last edited by River_isle on 27/01/2010 17:39, edited 1 time in total.
Meshtar

#206 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Meshtar »

ladyblue18 wrote:
rubin wrote:Lady pa kamo ti merhamet:D?
Evo ga tu je, sto pitas? 8-) :D

Ona ni u ratu nije Merhameta vidjela :D

(imala one gotivne pakete preko ADRE) :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#207 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Chmoljo »

ladyblue18 wrote: Hmmm ja se sinoc majkemi raspravljala, prepirala, objasnjavala, pojasnjavala :D sa prijateljem. :D
Momka nemam pa dobro dodje i on :lol: :D
što ti je moderna djevojka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#208 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ladyblue18 »

Chmoljo wrote:
ladyblue18 wrote: Hmmm ja se sinoc majkemi raspravljala, prepirala, objasnjavala, pojasnjavala :D sa prijateljem. :D
što ti je moderna djevojka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
8-) :D
rubin

#209 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by rubin »

vid vid Cmoljica,ledice ma nemrem ovaj avatar uoload mrsko mi traziti slikice ali da ste mi ....cenz,jeste...ej onom nemoj ti meni plafusu dirati Mrrhameta ti....bicu dobja:D
ljubav_aha

#210 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ljubav_aha »

River_isle wrote:... egoizam i instinkt za zivljenjem su glavni krivci sto se malo ko obazire na druge nego ; kako bi moja tetka rekla, svako svoju tamburicu stima pa opleti :-D

toga je uvijek bilo,samo potajno,pitaj tetku :D
ljubav_aha

#211 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ljubav_aha »

Chmoljo wrote:

... i moderna momak :mrgreen:

stara novost,u svako doba,stara moda :-D
Loulou

#212 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Loulou »

Ghost_Rider_XXX wrote:Izgleda da nisam dobro shvacen. Danas objasnjavati razliku izmedju jednakosti i ravnopravnosti je totalno promasena tema, jer se to u nasem jeziku koristi kao sinonim.
Nisu sinonimi. Sinonimi su ravnopravnost i jednakopravnost.

A što se tiče tvog "restoranskog testa" - :lol:
To pokazuje da si je zaista slušao i promislio o tome, pa odlučio provjeriti da li, kod nje, funkcionira u praksi. :thumbup:

Oduvijek najčešće funkcioniram na način da, kad konobar/ica priđe, prvo pitam osobu s kojom sam - što će (bez obzira da li je u pitanju muško ili žensko), pa onda ja naručim.

edit: otvaranje vrata, pridržavanje jakne/kaputa(...), namještanje stolice, jednostavno ne volim, ali neću napravit scenu ukoliko to neko uradi. Ne bih, iz nekog tako, po mom mišljenju, bizarnog razloga, nekog dovela u neugodnu situaciju.
Last edited by Loulou on 27/01/2010 20:26, edited 1 time in total.
Ghost_Rider_XXX

#213 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Ghost_Rider_XXX »

Loulou wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:Izgleda da nisam dobro shvacen. Danas objasnjavati razliku izmedju jednakosti i ravnopravnosti je totalno promasena tema, jer se to u nasem jeziku koristi kao sinonim.
Nisu sinonimi. Sinonimi su ravnopravnost i jednakopravnost.

A što se tiče tvog "restoranskog testa" - :lol:
To pokazuje da si je zaista slušao i promislio o tome, pa odlučio provjeriti da li, kod nje, funkcionira u praksi. :thumbup:

Oduvijek najčešće funkcioniram na način da, kad konobar/ica priđe, prvo pitam osobu s kojom sam - što će (bez obzira da li je u pitanju muško ili žensko), pa onda ja naručim.

edit: otvaranje vrata, pridržavanje jakne/kaputa(...), namještanje stolice, jednostavno ne volim, ali neću napravit scenu ukoliko to neko uradi. Ne bih, iz nekog tako, po mom mišljenju, bizarnog razloga, nekog dovela u neugodnu situaciju.
Jednakost i ravnopravnost nisu sinonimi, ali kao sto rekoh danas je to uslo u jezik posebno lokalne idiome, i nemam ni zivaca ni volje ni zelje objasnjavati, ljudima u okolini sta je sta. Rijetkost je sresti nekog ciji domet u zivotu nije express i svet, stoga prihvatas stvari onakve kakve jesu.

I naravno jesam slusao i naravno znao sam da je to suplja prica i posto od te vrste pristupa dobijam pjege, odlucih joj pokazati kako stvari stoje u praksi. Sve skupa to me je jako zabavilo, mozda bezobrazno s moje strane, ali ipak sama je trazila.
metal_rules_cura

#214 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by metal_rules_cura »

ljubav_aha wrote:
metal_rules_cura wrote:Tema stvari generalizira, a to ne podnosim nikako. Svako, ali apsolutno svako, bez izuzetka, prije ili kasnije nadje upravo ono sto trazi. Sto bi stari ljudi rekli: "Nasla krpa zakrpu" ili "S kim si takav si", a u danasnje vrijeme kazu da privuces ono cime zracis i ono cemu tezis. Normalno, u svemu treba imati barem donekle dvije ciste kako bi se izbjeglo nepotrebno preveliko trosenje vremena (ono koje izlazi iz kategorije "sticanje iskustva") na neadekvatne ljude, jer sam gotovo 100% sigurna da je postavljanje kriterija onoga sto zelimo i trebamo a sto ne stvar nas samih a ne vremena u okruzenja u kojem zivimo.
postavaljnje kriterijuma se desava paralelno sa vremenom okruzenja i mjestom okruzenja

ne postoji absolutnost sanse da svaka krpa nadje zakrpu
Ovo prvo bih rekla da je prvenstveno izgovor i rezervna opcija koja bi se izgovorila u slucaju katastrofalne greske. Ako sam dobro shvatila, to bi znacilo da ako sam ja medju pingvinima moram izabrati pingvina a ne lava iako ga zelim. Prosto zato sto ga nema. E pa, u tom slucaju ja ne bih izabrala ni to nego bih cekala da naidje ono sto zelim. A naici ce, jer vrijeme je vrlo rastezljiva kategorija.

Apsolut kao kategorija ne postoji za bilo sta u zivotu, govorila sam o visokom procentu sanse iliti uspjesnosti u zavisnosti kako se postavis ;-)
Loulou

#215 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Loulou »

Ghost_Rider_XXX wrote:...
I naravno jesam slusao i naravno znao sam da je to suplja prica i posto od te vrste pristupa dobijam pjege, odlucih joj pokazati kako stvari stoje u praksi. Sve skupa to me je jako zabavilo, mozda bezobrazno s moje strane, ali ipak sama je trazila.
Ne vidim zašto bi bilo bezobrazno s tvoje strane, samo zato što si postupio onako kako je ona (prethodno) rekla da joj se sviđa. Druga je stvar to što je kod nje očito bilo samo "na riječima", ali ne u praksi. No, to ne znači da sve cure funkcioniraju na tom principu. Neke cure to zaista misle. Dakle, nije nužno "šuplja".
ljubav_aha

#216 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by ljubav_aha »

metal_rules_cura wrote: Ovo prvo bih rekla da je prvenstveno izgovor i rezervna opcija koja bi se izgovorila u slucaju katastrofalne greske. Ako sam dobro shvatila, to bi znacilo da ako sam ja medju pingvinima moram izabrati pingvina a ne lava iako ga zelim. Prosto zato sto ga nema. E pa, u tom slucaju ja ne bih izabrala ni to nego bih cekala da naidje ono sto zelim. A naici ce, jer vrijeme je vrlo rastezljiva kategorija.

Apsolut kao kategorija ne postoji za bilo sta u zivotu, govorila sam o visokom procentu sanse iliti uspjesnosti u zavisnosti kako se postavis ;-)

ahhh tooo,razumijemo se perefktno :thumbup:
Michun

#217 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Michun »

Jeste dosli do nekog zakljucka dok me nije bilo :D
idia

#218 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by idia »

Ghost_Rider_XXX wrote:
idia wrote:ghost rider, ravnopravnost nije isto sto i jednakost. niti ravnopravnost iskljucuje bonton :)
Izgleda da nisam dobro shvacen. Danas objasnjavati razliku izmedju jednakosti i ravnopravnosti je totalno promasena tema, jer se to u nasem jeziku koristi kao sinonim.
Drugo, naravno da ravnopravnost ne iskljucuje bonton, ali obrati paznju na moje prethodne postove, i zasto sam iskljucio bonton u datom trenutku.
2. znam, znam.. htjela sam samo da jos jednom napomenem :mrgreen:
1. ne slazem se :D ali o tome mozemo raspravljati drugom prilikom i na nekog drugoj temi :D
liso

#219 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by liso »

lol
bubica80

#220 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by bubica80 »

A valjdaa je tako vrijeme...:(
Gile Šampion

#221 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Gile Šampion »

bubica80 wrote:A valjdaa je tako vrijeme...:(
Možda nije do vremena,možda je do ljudi :)
Static-X

#222 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Static-X »

Ma ima nas fini, samo zivi napolje ne izlazimo :D
Danss

#223 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by Danss »

Ne valja danas biti ni dobar. Kad to skonta druga strana, onda pocne koristiti, i onda si donji. Kako ono kazu, vazda bolje prodje onaj ko je los, nego onaj ko je dobar. Nepisano pravilo :roll:

Edit: zaboravih glavno...ljubav je na izdisaju, sve je manje ima, kad je nestane, svi cemo biti zli :(
metal_rules_cura

#224 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by metal_rules_cura »

Danss wrote:Ne valja danas biti ni dobar. Kad to skonta druga strana, onda pocne koristiti, i onda si donji. Kako ono kazu, vazda bolje prodje onaj ko je los, nego onaj ko je dobar. Nepisano pravilo :roll:
Jedno je biti dobar, drugo naivan! ;-)
sakop

#225 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?

Post by sakop »

evo dokaza da zene trebaju popustati :)

http://www.sarajevo-x.com/lifestyle/vez ... /100128094

Goettlieb se trudi da ohrabri žene u 30-tim godinama da se zadovolje prosječnim i društveno prihvatljivim muškarcem, te prestanu tražiti "gospodina Savršenog".

jednostavno savrseno
Post Reply