Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Aida_CK
#1 Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
-
zelenashica
#2 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Uopšte ne mislim da je teško pronaći pravu osobu ukoliko smo mi sami dovoljno "pravi" da to nekome budemo
A o kriterijima radije ne bi,gomila tema je već na ovom forumu koja se bavi tom proBlematikom
...
A o kriterijima radije ne bi,gomila tema je već na ovom forumu koja se bavi tom proBlematikom
- JThomas
#3 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
što s' to tužna?
ima sve, samo treba znati gdje i kako tražiti.
- Aida_CK
#4 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Pa nekada su bili drugi standardi ...a sada kao da se sve izgubilo pod naletom materijalizma,nekih "lijevih" razloga za ljubav...nisam tuzna,samo se pitam :sta je to otudjilo ove mlade i ipak,prijatne ljude?Forumi,internet ....a teti u halterima ,ma znam da ima svega ,to i jeste problem...JThomas wrote:što s' to tužna?
- Dioda
#5 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Ako su ti jako visoki kriteriji pri izboru, naravno da je teskoAida_CK wrote:Sve je vise usamljenih,mladih ljudi koji traze ljubav putem neta ili na raznoraznim chatovima.Da li je stavarno tesko naci pravu osobu za ozbiljniju vezu ili je tehnologija i u ovoj sferi zivota pronasla "svoj" neiscrpan model?Ikakvi su uopste danas ,kriteriji za srodnu dusu?
I ljudi su danas sve manje spremni na kompromise, nema popustanja
Nikad te preko net-a neko ne moze toliko nervirati, koliko moze uzivo
- ljubav_aha
#6 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
zelenashice,moze li detaljinije obrazloziti svoj post,jer nisma sigurna jesam li dobro razumjelazelenashica wrote:Uopšte ne mislim da je teško pronaći pravu osobu ukoliko smo mi sami dovoljno "pravi" da to nekome budemo![]()
- JThomas
#7 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
pesimizam ne pomaže u traženju. vjeruj mi 
- Aida_CK
#8 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Znam:) ali kolika je istina u tom virtualnom i pravom iskazivanju emocija?Meni nista vise nije jasno... :zoka:Nemam ja visoke kriterije ,prije bih rekla da drugi to imaju...I da je jedino vazno naci dobru partiju za brak,imati ekstenzije,umetke,savrsene proporcije tijela, lica...klonirati komercijalnu ljepotu...a sto sa duhovnom stranom i karakterom?Dioda wrote:Ako su ti jako visoki kriteriji pri izboru, naravno da je teskoAida_CK wrote:Sve je vise usamljenih,mladih ljudi koji traze ljubav putem neta ili na raznoraznim chatovima.Da li je stavarno tesko naci pravu osobu za ozbiljniju vezu ili je tehnologija i u ovoj sferi zivota pronasla "svoj" neiscrpan model?Ikakvi su uopste danas ,kriteriji za srodnu dusu?
![]()
I ljudi su danas sve manje spremni na kompromise, nema popustanja![]()
Nikad te preko net-a neko ne moze toliko nervirati, koliko moze uzivoTako da je to vjerovatno razlog sto ljudi tako traze ljubav
Last edited by Aida_CK on 23/01/2010 22:30, edited 1 time in total.
-
zelenashica
#9 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Ama nema se tu šta obrazlagati draga ljubav_aha..jednostavno i sami smo mi postali u svojim očima "previše pravi" i normalno da onda ne postoji niko ko može dovoljno dobro da nas pratiljubav_aha wrote:zelenashice,moze li detaljinije obrazloziti svoj post,jer nisma sigurna jesam li dobro razumjelazelenashica wrote:Uopšte ne mislim da je teško pronaći pravu osobu ukoliko smo mi sami dovoljno "pravi" da to nekome budemo![]()
- Dioda
#10 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Pa vjerovatno je nekim ljudima lakse komunicirati preko interneta, dok se uzivo puno teze snalaze.Aida_CK wrote:Znam:) ali kolika je istina u tom virtualnom i pravom iskazivanju emocija?Meni nista vise nije jasno...Dioda wrote:Ako su ti jako visoki kriteriji pri izboru, naravno da je teskoAida_CK wrote:Sve je vise usamljenih,mladih ljudi koji traze ljubav putem neta ili na raznoraznim chatovima.Da li je stavarno tesko naci pravu osobu za ozbiljniju vezu ili je tehnologija i u ovoj sferi zivota pronasla "svoj" neiscrpan model?Ikakvi su uopste danas ,kriteriji za srodnu dusu?
![]()
I ljudi su danas sve manje spremni na kompromise, nema popustanja![]()
Nikad te preko net-a neko ne moze toliko nervirati, koliko moze uzivoTako da je to vjerovatno razlog sto ljudi tako traze ljubav
Mada sam primjetila da ljudi danas pokusavaju naci nekog savrsenog, nekog ko je kao "krojen" po nekim njihovim mjerilima, sto naravno nije nimalo lako. Da ne kazem da je skoro pa neizvodljivo. Znaci kriteriji bi se malo trebali spustiti, i ne pokusavati naci nekog ko je prelijep, prepametan, prepun para, pozrtvovan, pazljiv, itd.
Mozda da se podje od sebe
- Aida_CK
#11 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Potpuno se slazem Dioda ne mozes biti klon necijih shvatanja o savesenom i to i stvara kursluz...nazalost...dr .cmoljo:to ti mene na kaficu zoves? 
- ljubav_aha
#12 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
zelenashica wrote:Ama nema se tu šta obrazlagati draga ljubav_aha..jednostavno i sami smo mi postali u svojim očima "previše pravi" i normalno da onda ne postoji niko ko može dovoljno dobro da nas pratiljubav_aha wrote:zelenashice,moze li detaljinije obrazloziti svoj post,jer nisma sigurna jesam li dobro razumjelazelenashica wrote:Uopšte ne mislim da je teško pronaći pravu osobu ukoliko smo mi sami dovoljno "pravi" da to nekome budemo![]()
tražimo dlaku u jajetu
i niko nam nije dovoljno dobar..
zar taj problem nisu imale prethodne generacije
sto su uzroci tome,vlastita neovisnost...
- MoHiKaNaC
#13 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Aida u vucijoj jazbini - dio 1
Nego sto se teme tice... Ne brini Aida, ljudima ce za 100 godina biti jos gore. Nekad ce neko ovo vrijeme spominjati kao ''stara dobra vremena'' u smislu kako je tada postojao forum pa su se ljudi mogli lijepo upoznati, svako je mogao naci sebi ravnog, muskarci su mogli naci onu sa pravim umetcima, zene sebi kvalitetnog sponzora i sl...
Nego sto se teme tice... Ne brini Aida, ljudima ce za 100 godina biti jos gore. Nekad ce neko ovo vrijeme spominjati kao ''stara dobra vremena'' u smislu kako je tada postojao forum pa su se ljudi mogli lijepo upoznati, svako je mogao naci sebi ravnog, muskarci su mogli naci onu sa pravim umetcima, zene sebi kvalitetnog sponzora i sl...
- Aida_CK
#14 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Kao crvenkapica:( da da ali meni niko ne rece pravi razlog otudjenja?Mozda i Aida postane ono barem,emocionalni vuk...vid cmolje ccc...MoHiKaNaC wrote:Aida u vucijoj jazbini - dio 1
-
Brada_
#15 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
[/quote]Aida_CK wrote: Pa nekada su bili drugi standardi ...a sada kao da se sve izgubilo pod naletom materijalizma,nekih "lijevih" razloga za ljubav...nisam tuzna,samo se pitam :sta je to otudjilo ove mlade i ipak,prijatne ljude?Forumi,internet ....a teti u halterima ,ma znam da ima svega ,to i jeste problem...
- iceman ze
#16 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
prica mi drug, neku noc, u kaficu cura plese sa momkom, i pridje jaranica, mogu li ja sad malo sa njim, odgovori ona....ma jok ja sam ga prva upecala.....
a sad malo o temi, mislim da kad je covjek mladi, da je dosta tolerantniji, i ne primjecuje dosta stvari, pa nisu nasi stari govorili, da je se najbolje sto ranije ozeniti/udati....
Kaze mi jedan drug, da u njegovom kraju je prosjek mladozenja 22 godine..... 
a sad malo o temi, mislim da kad je covjek mladi, da je dosta tolerantniji, i ne primjecuje dosta stvari, pa nisu nasi stari govorili, da je se najbolje sto ranije ozeniti/udati....
- Mis mekinjas
#17 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Kao crvenkapica:( da da ali meni niko ne rece pravi razlog otudjenja?Mozda i Aida postane ono barem,emocionalni vuk...vid cmolje ccc...
[/quote]
nema pravog razloga otuđenja, sve ovisi kako gledaš na problem. Isto ti je na net-u, ili u disku, ako nalijećeš na budalu, nalijećeš, ako nalijećeš na super tipa, naletićeš i ovdje na njega..... Ajde, ja sam svog sadašnjeg našla na net-u, i super nam je k'o da se znamo cijeli život, a već traje, ohoho.....
nema pravog razloga otuđenja, sve ovisi kako gledaš na problem. Isto ti je na net-u, ili u disku, ako nalijećeš na budalu, nalijećeš, ako nalijećeš na super tipa, naletićeš i ovdje na njega..... Ajde, ja sam svog sadašnjeg našla na net-u, i super nam je k'o da se znamo cijeli život, a već traje, ohoho.....
- lord-executioner
#18 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Mene je naziv teme malo zavarao... "dobru osobu", mislio sam da se to odnosi na nekoga postenog, plemenitog, razumnog, neopterecenog, ko je sposoban da bude dobar prijatelj, dobar partner ili, da sumiramo, dobar i kvalitetan covjek. E naci nekoga takvog, to je vec potraga u ovom vremenu i ovoj drzavi...a naci pravu osobu za vezu i brak, to je subjektivno pitanje, jer ako je jedna osoba komplement drugoj, cak idealna drugoj, trecoj vjerovatno nije i nece biti. Najljepsi, najbogatiji, najsposobniji ( u svakom smislu
), najinteligentniji muskarac nece se svidjeti svakoj zeni, i vice versa , nebrojeno mnogo puta sam se puta susreo sa zgrazanjem "aaa, gdje ti ono nece valjat', em pametna, em 'napredna', 'nazadna'...", a jednako nebrojeno mnogo puta sam se zgrazao i sam nad necijom opijenoscu i necijem uvjerenju u savrsenstvo. Ja ti, Aida, mogu naci momka, aman zaman, da komsiluk puca na tebe iz zavisti, da ti mater zaboravi meso u burek staviti kad ga vidi i cuje, a ti se za njim ne bi dva puta okrenula ( ovo je retoricki i potencira subjektivnost, ne bih ni da me haubicom tjeraju nekome trazio bolju polovicu).
Last edited by lord-executioner on 23/01/2010 23:30, edited 1 time in total.
- mrtva kokoš
#19 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
ehhh blago tebi i tvojoj ljubavi i nisam ti ja nikakav kum, pises k`o kakav ...Raščupana wrote:Splinter wrote:vidi ove sto je ogorcena, rascupana sva nikakva. sta je nije niko trazio pa se sama nudisRaščupana wrote:Joj što volim ove sa net-a, svi lažu lijepo, pa kad već lažu, lijepo li ih je slušati, to je čudo....... Svakom bih dala, da me i ne pita......![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
gdje je tu kume, ogorčenost? To je ljubav prema muškom rodu.....
curi sto radi na donerima pokvarismo temu
ima finih i dobrih samo brzo planu, velika potraznja a mala ponuda.
zato sto uhvatis ne ispustaj iz ruku, ne ocajavaj vec ce te neko pozvati na caj
- mrtva kokoš
#20 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
znaci vrijeme mi jeiceman ze wrote:prica mi drug, neku noc, u kaficu cura plese sa momkom, i pridje jaranica, mogu li ja sad malo sa njim, odgovori ona....ma jok ja sam ga prva upecala.....![]()
a sad malo o temi, mislim da kad je covjek mladi, da je dosta tolerantniji, i ne primjecuje dosta stvari, pa nisu nasi stari govorili, da je se najbolje sto ranije ozeniti/udati....Kaze mi jedan drug, da u njegovom kraju je prosjek mladozenja 22 godine.....
- Bullet Tooth Tony
#21 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
volim sarajevo - x
- Mr.Lee
#22 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Hmm... naći "dobru" osobu za sebe je stvar svakog pojedinca i konkretnog slučaja.
Što se tiče toga da raja više komunicira (čitaj: bari, šupljira i ašikuje) putem interneta, mislim da je to normalna stvar. Pa naši očevi nisu išli pod pendžer svaku noć našim majkama kada je već tada bio izumljen telefon. Mi smo nova generacija koju prati i nova tehnologija i tome se prilagođavamo. Mišljenja sam da čovječiji život ne gubi na vrijednosti upotrebom novih komunikacijiskih tehnologija i sl., naprotiv, danas možeš biti u vezi sa djevojkom iz New Yorka i svaki dan razgovarati s njom, uživo je vidjeti i to gotovo potpuno besplatno.
Što se tiče toga da raja više komunicira (čitaj: bari, šupljira i ašikuje) putem interneta, mislim da je to normalna stvar. Pa naši očevi nisu išli pod pendžer svaku noć našim majkama kada je već tada bio izumljen telefon. Mi smo nova generacija koju prati i nova tehnologija i tome se prilagođavamo. Mišljenja sam da čovječiji život ne gubi na vrijednosti upotrebom novih komunikacijiskih tehnologija i sl., naprotiv, danas možeš biti u vezi sa djevojkom iz New Yorka i svaki dan razgovarati s njom, uživo je vidjeti i to gotovo potpuno besplatno.
- 100tnukmova
#23 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Aida ,cao!
Slazem se u potpunosti sa tobom kad kazes da je danas tesko naci nekoga pravog za ljubav, slazem se i sa time da je sve vise i vise ljudi koji traze vezu preko neta! Razlog toga je, po meni, nedostatak pravih vrijednosti u danasnjem drustvu. Taj poremecaj u sistemu vrijednosti je doveo do toga da imamo masu ljudi koji furaju materijalne stvari i misle da time mogu imati sve...mogu...al malo morgen! Zato je sve manje i manje ne iskvarenih ljudi koji ostaju pri zemlji i zive normalan zivot koji nije zahtjevan a i sami time traze normalne osobe za normalnu vezu (malo sam pretjero sa ovim normalnim)! To je jedno a drugo na netu imamo mogucnost da pisemo opustenije nego sto bi to radili u drustvu. I zato je moguce da su neke stvari napisano ovako na sljepo, ne poznavajuci nikoga, iskrenije nego sto to budu price uz kafu! ali opet i to je od osobe do osobe, ko je iskren, taj je uvijek iskren!
Slazem se u potpunosti sa tobom kad kazes da je danas tesko naci nekoga pravog za ljubav, slazem se i sa time da je sve vise i vise ljudi koji traze vezu preko neta! Razlog toga je, po meni, nedostatak pravih vrijednosti u danasnjem drustvu. Taj poremecaj u sistemu vrijednosti je doveo do toga da imamo masu ljudi koji furaju materijalne stvari i misle da time mogu imati sve...mogu...al malo morgen! Zato je sve manje i manje ne iskvarenih ljudi koji ostaju pri zemlji i zive normalan zivot koji nije zahtjevan a i sami time traze normalne osobe za normalnu vezu (malo sam pretjero sa ovim normalnim)! To je jedno a drugo na netu imamo mogucnost da pisemo opustenije nego sto bi to radili u drustvu. I zato je moguce da su neke stvari napisano ovako na sljepo, ne poznavajuci nikoga, iskrenije nego sto to budu price uz kafu! ali opet i to je od osobe do osobe, ko je iskren, taj je uvijek iskren!
- ljubav_aha
#24 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
kiki-miki wrote:Sad malo ozbiljno.![]()
Ma nije teško ako se potrudiš -vjeruj.Postoje dobri ljudi,samo što većina nas to ne zna cijeniti niti prepoznati pravu njihovu vrijednost.A za vezu bome nije samo dosta da je ta osoba dobra.Barem to ja znam.Imala sam isto takvo mišljenje kao nema dobrih,poštenih ovo-ono.A sad imam najmanje tri takve osobe,koje bi učinile sve za mene.Ali džaba nema onog nešto između nas,one hemije.Ali hvala Bogu što imam takve osobe pored sebe i što postoje.![]()
Samo lagano i pozitivno,jer dok god imaš i zrnce negativnosti u sebi nećeš moći prepoznati ono što tražiš.
sve si divno rekla kiki-mikice,ali kako da se potrudimo
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#25 Re: Zasto je danas tesko naci dobru osobu?
Ja mislim da svaka krpa nadje zakrpu sto se kaze...
I jest tesko, i nije...ne znam ni sama sta bih rekla.
Cinjenica je jedna, a to je da svi koji hoce dobru osobu na kraju zavrse sa nekim ih hebe u zdrav mozak.
Zene hoce finog, i nekog ko ih nece zajebavati, a polude za onim koji ih zajebaje kako mu je cejf.
Muskarci hoce finu, a onda kad im das finu onu pocnu pricu kako su fine najgore, jer su se jedno opekli na neku koja je glumila finu i dobru, pa sad je svaka ista...
Tesko je, zato sto niko ne zna sta hoce. Svi bi nesto, a onda kad im to das oni hoce ono gore.
Komplikovani smo...
A sto se tice toga da trazimo veze po netu...ima toga jako puno.
Ovdje je najlakse nekoga upoznati i njegovo razmisljanje, ali treba imati i na umu da je na internetu najlakse lagati a niko ne osjeca obavezu prema onom drugom.
Tako da...nije ni sve istina sto se napise na internetu.
I jest tesko, i nije...ne znam ni sama sta bih rekla.
Cinjenica je jedna, a to je da svi koji hoce dobru osobu na kraju zavrse sa nekim ih hebe u zdrav mozak.
Zene hoce finog, i nekog ko ih nece zajebavati, a polude za onim koji ih zajebaje kako mu je cejf.
Muskarci hoce finu, a onda kad im das finu onu pocnu pricu kako su fine najgore, jer su se jedno opekli na neku koja je glumila finu i dobru, pa sad je svaka ista...
Tesko je, zato sto niko ne zna sta hoce. Svi bi nesto, a onda kad im to das oni hoce ono gore.
Komplikovani smo...
A sto se tice toga da trazimo veze po netu...ima toga jako puno.
Ovdje je najlakse nekoga upoznati i njegovo razmisljanje, ali treba imati i na umu da je na internetu najlakse lagati a niko ne osjeca obavezu prema onom drugom.
Tako da...nije ni sve istina sto se napise na internetu.