Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post Reply
Chef_Sale

#1 Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by Chef_Sale »

Ljudi, šta mislite zašto je baš sada uhapšen Lijanović i njegova "grupa"?
Nije da se bunim. Bolje ikada nego nikada, ali nije mi jasno zašto baš sada. Jel' se to netko boji da Lijanović izađe na izbore i poslije bude jezičac na vagi koji može odnijeti prevagu određenim političkim snagama? Ako se ne boji - onda bi ga pustili na izbore i poslije hapsili i sudili!
Ili, zašto ga nisu prije hapsili? Teško mi je vjerovati da prije nije bilo sumnji i elemenata dovoljnih da se krene sa istragom.
Kako god, ovo sigurno nije samo obračun sa kriminalom nego se radi i o političkom obračunu.
A kad pomislim kome bi mogao najviše smetati, nekako mi se čini da bi to najlogičnije bilo HDZ-u.
Dakle, zašto baš sada i tko mu je nasapunao dasku?
Dr. Kuca

#2 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by Dr. Kuca »

Nije vazno, vazno je da je uhapsen.
Chef_Sale

#3 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by Chef_Sale »

skan wrote:Dodikova (SIPA) usluga Covicu, pod uslovom da ovaj trazi treci iskljucivo na teritoriju FBIH i da bosnjacku paznju odvlaci sa genocidne. I kurvi se mora platiti.
Gle, logično je da je Čoviću to najveća konkurencija i da ga ima na zubu od prošlih izbora. Ne mislim da Lijanović puno smeta srbima niti bošnjacima, ali zato hrvatima (HDZ-ovima) smeta jako puno. Sad smo u situaciji da su čelnici HSP-a i Boljitka uhapšeni ili bili hapšeni. Ako je to djelo HDZ-a, onda im je itekako pokazao koliko je moćan. Samo, nešto ne mislim da je Čović toliko moćan. I on se treba dobro paziti svakakvih provjera, tajnih službi i drugih organizacija zbog svega što se priča o njemu.
Ridjobrki

#4 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by Ridjobrki »

Chef_Sale wrote: Samo, nešto ne mislim da je Čović toliko moćan. I on se treba dobro paziti svakakvih provjera, tajnih službi i drugih organizacija zbog svega što se priča o njemu.
Ne treba se paziti dok god ima političku moć. Dok god je nekome jakom potreban biće slobodan, baš kao i Lijanovići. Koalicija potrošena, novi izbori - nova nafaka, krupan ulov za pokazati se uspješnim u borbi protiv kriminala i korupcije - svi su elementi bili tu.

Sad možda ima i opcija da je cijela stvar režirana i da će optužnica ili njen veći dio pasti, da će Lijanovići možda nešto malo odležati i izići da uživaju u svom bogatstvu i ne petljaju se više u politiku...
Seoskivaralica

#5 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by Seoskivaralica »

Ridjobrki wrote:
Chef_Sale wrote: Samo, nešto ne mislim da je Čović toliko moćan. I on se treba dobro paziti svakakvih provjera, tajnih službi i drugih organizacija zbog svega što se priča o njemu.
Ne treba se paziti dok god ima političku moć. Dok god je nekome jakom potreban biće slobodan, baš kao i Lijanovići. Koalicija potrošena, novi izbori - nova nafaka, krupan ulov za pokazati se uspješnim u borbi protiv kriminala i korupcije - svi su elementi bili tu.

Sad možda ima i opcija da je cijela stvar režirana i da će optužnica ili njen veći dio pasti, da će Lijanovići možda nešto malo odležati i izići da uživaju u svom bogatstvu i ne petljaju se više u politiku...
:thumbup: jal izaci kao moralni pobjednici jer je "sve montirano"...
Mislim oni su postena firma ovo ono....
Ko zna , sta zatreba na predstojecim to ce da BIDNE......
modem33

#6 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by modem33 »

Chef_Sale wrote:Ljudi, šta mislite zašto je baš sada uhapšen Lijanović i njegova "grupa"?
Nije da se bunim. Bolje ikada nego nikada, ali nije mi jasno zašto baš sada. Jel' se to netko boji da Lijanović izađe na izbore i poslije bude jezičac na vagi koji može odnijeti prevagu određenim političkim snagama? Ako se ne boji - onda bi ga pustili na izbore i poslije hapsili i sudili!
Ili, zašto ga nisu prije hapsili? Teško mi je vjerovati da prije nije bilo sumnji i elemenata dovoljnih da se krene sa istragom.
Kako god, ovo sigurno nije samo obračun sa kriminalom nego se radi i o političkom obračunu.
A kad pomislim kome bi mogao najviše smetati, nekako mi se čini da bi to najlogičnije bilo HDZ-u.
Dakle, zašto baš sada i tko mu je nasapunao dasku?

firma Lijanovici rade privredni kriminal ..... ali i mnoge bosanceros firme isto jer to SDP vlada dopusta. Dovoljno je da blokirane racune je dozvoljeno prenos novca putem BH poste i da je Niksic (SDP) odobrio u parlamentu prije 2 mjeseca da BH posta i dalje sudjeljuje u platnom prometu inace je bankrot BH posta ( mora se familija namiriti ).

Lijanovici su uhapseni "pred izbore" i ovo je predizborno hapsenje ... a bit ce pusteni nakon 2 mjeseca mozda i prije. ....

Da su trebali biti uhapseni prije ..... eeeeeeeeeee o tome se moze diskutovati.
Chef_Sale

#7 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by Chef_Sale »

modem33 wrote:Dovoljno je da blokirane racune je dozvoljeno prenos novca putem BH poste i da je Niksic (SDP) odobrio u parlamentu prije 2 mjeseca da BH posta i dalje sudjeljuje u platnom prometu inace je bankrot BH posta ( mora se familija namiriti ). ...
Što se tiče ovoga, ovo je logičan potez koji ide u korist BH Pošte. Znači, radi se o zaštiti nacionalnog interesa.
Moglo se doduše to sve dati bankama, pa bi onda banke ubirale novac a Pošta bi propala pa bi je onda država mora financirati iz džepova građana. Ukratko, ne smatram ovo lopovlukom nego pomaganjem Pošti.
It_is_a_Leclerc

#8 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by It_is_a_Leclerc »

Da Krajišnici ne bi imali kome prodati glasove.
zulfo

#9 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by zulfo »

Dr. Kuca wrote:Nije vazno, vazno je da je uhapsen.
Ovo je predstava za glup, gluplji ko što je i ovaj krelac
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by Truba »

u nas kad god se nešto dogodi
zašto baš danas...
VjecitiStudent

#11 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by VjecitiStudent »

Nakon one smijurije sa Budimirom i podmetanja novca u kantu, što smo svi mogli vidjeti na TV, nikakvih dilema nema da se tužilaštvo aktivira preko daljinskog, od kojih je jedan primjerak definitivno kod SDP-a.
quaqro

#12 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by quaqro »

kakve veze ima SDP kada je tužilac čampara SDA http://www.avaz.ba/clanak/130736/porodi ... nstitucije
dulekrele

#13 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by dulekrele »

pa da eliminisu jednu stranku iz izbornog procesa
mO k3

#14 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by mO k3 »

Eno pustise jednog , ponovo blamaza ?? :mrgreen:
bingov buraz

#15 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by bingov buraz »

Kriminalci klasicni.Kao i ostatak bagre iz parlamenata ovoga i onoga.
JThomas

#16 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by JThomas »

prestali slušati veće lopove od sebe.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by pici »

Mladen Ivanković Lijanović pušten iz pritvora
Nada Dalipagić, advokat braće Lijanović, izjavila je Srni da je jutros iz pritvora pušten Mladen Ivanković Lijanović, poslanik u Parlamentu BiH i predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak.
HUUUUUUUU dobron je a ja misliJo izmaĆemi 100KM za glasovanje :mrgreen:
Banksy

#18 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:Nakon one smijurije sa Budimirom i podmetanja novca u kantu, što smo svi mogli vidjeti na TV, nikakvih dilema nema da se tužilaštvo aktivira preko daljinskog, od kojih je jedan primjerak definitivno kod SDP-a.
Mislim da je taj snimak podmetanja Budimiru najbolja ilustracija sistema i prakse vladavine SDP-a u protekle četiri godine - sila, brutalnost, montaže, prevare, namještaljke, šibica, laž.
Ništa tako sadržajno i konkretno, a bez ijedne riječi, ne govori kroz šta smo prošli zadnjih godina kao što to govori ovaj snimak.
energy star

#19 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by energy star »

Da netko iz SDA ili SDP pobije autobus male djece, opet ne bi bio sudski gonjen.

Stavljeni su iznad zakona.

Koliko će to biti dobro za ovu državu, vidjeti ćemo!
modem33

#20 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by modem33 »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:Nakon one smijurije sa Budimirom i podmetanja novca u kantu, što smo svi mogli vidjeti na TV, nikakvih dilema nema da se tužilaštvo aktivira preko daljinskog, od kojih je jedan primjerak definitivno kod SDP-a.
Mislim da je taj snimak podmetanja Budimiru najbolja ilustracija sistema i prakse vladavine SDP-a u protekle četiri godine - sila, brutalnost, montaže, prevare, namještaljke, šibica, laž.
Ništa tako sadržajno i konkretno, a bez ijedne riječi, ne govori kroz šta smo prošli zadnjih godina kao što to govori ovaj snimak.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

SDP me podsjetio na RTS 1991 i 92 godine .... Ucenici RTS-a.

SDP-ovcima samo treba TV zabraniti da ne "uvelicavaju svoje lazi i propagandu" kao sto su neki dan dosli sa 20 autobusa van Tuzle u Tuzlu ..... da bi prikazali kao Tuzla voli SDP.

Pa nitko iz Tuzle ne voli "zbog ilegalne naplate parkinga i 200% skupljih rezija" ...
klmnopq

#21 Re: Zašto je baš sada uhapšen Lijanović

Post by klmnopq »

Chef_Sale wrote:Dakle, zašto baš sada i tko mu je nasapunao dasku?
I ja se pitam zašto, na žalost, tek sada a ne puno ranije, a dasku je sam sebi podmazao
Post Reply