Zasto i kako je " Bas carsija " opstala ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Skljoco

Post by Skljoco »

BECHO wrote:
Skljoco wrote:
BECHO wrote: A sto si ti bio u logoru moj SKljoco? Jel zato sto si Bosanac ili zato sto imas obrezanu chunu?
----------------------
Da prostis , Cak mi ni Cuna nije obrezana ... nisam dao kratiti pa bog !
Onda mora da ti je ime pravo BOSANSKO. :D
----------------------------------
Po Cuni i Imenu samo se identifikuje "bosnjacki" patriotizam , bosanskohercegovacki po
Srcu , dusi , toleranciji . postenju ...
Skljoco

Post by Skljoco »

BECHO wrote:
Skljoco wrote:
BECHO wrote: A sto si ti bio u logoru moj SKljoco? Jel zato sto si Bosanac ili zato sto imas obrezanu chunu?
--------------------------
ZNACI , jedino sto sam bio Bosanskohercegovac odnosno BOSANAC !
Jah, patetike moj Skljoco. I Batko je "Bosanac" pa ga ne zatvorise u logor. :D
-------------------
Batko je Bosanac TERITORIJALAC jer mu je to odredila Teritorija na kojoj je zivio i ubijao
a ja sam Bosanac jer sam sam odlucio da pripadam naciji i narodu drzave BiH .
Znaci Batko je Srbin ali i Bosanac TERITORIJALAC bez njegove zelje a ja sam BOsanac jer sam nacionalno Bosanac i svojom voljom.
Sad ti "Becire" vidi gdje se ovdi krije patetika koju spominjes .
BECHO

Post by BECHO »

Skljoco wrote:
BECHO wrote:
Skljoco wrote: ----------------------
Da prostis , Cak mi ni Cuna nije obrezana ... nisam dao kratiti pa bog !
Onda mora da ti je ime pravo BOSANSKO. :D
Po Cuni i Imenu samo se identifikuje "bosnjacki" patriotizam , bosanskohercegovacki po
Ma bravo Skljoco. Radojko je sutao dahije po Srebrenici samo zbog duse, postenja i tolerancije a ne zbog imena i chune. Jel tako patrioto bosansko-hercegovacki?
BECHO

Post by BECHO »

Skljoco wrote:
BECHO wrote:
Skljoco wrote: --------------------------
ZNACI , jedino sto sam bio Bosanskohercegovac odnosno BOSANAC !
Jah, patetike moj Skljoco. I Batko je "Bosanac" pa ga ne zatvorise u logor. :D
-------------------
Batko je Bosanac TERITORIJALAC jer mu je to odredila Teritorija na kojoj je zivio i ubijao
Znaci Batko je Srbin ali i Bosanac TERITORIJALAC bez njegove zelje a ja sam BOsanac jer sam nacionalno Bosanac i svojom voljom.
A mi smo Kurdi koji su iz Kurdistana dosli branit rodni kraj. Jel tako Skljoco? :D
Skljoco

Post by Skljoco »

BECHO wrote:
Skljoco wrote:
BECHO wrote: Onda mora da ti je ime pravo BOSANSKO. :D
Ma bravo Skljoco. Radojko je sutao dahije po Srebrenici samo zbog duse, postenja i tolerancije a ne zbog imena i chune. Jel tako patrioto bosansko-hercegovacki?
Na tvoju zalost , al je tako !
----
a na ono sta ti asociras trazim odgovor na pitanje ,

A sto Radojko nije sutao osunacene i Muje po Srbiji kad je takvih pola miliona ?
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Vas se obatrojica danas primate ko saucesce.....

Dete ljudi, predahnite uz intermezzo...
BECHO

Post by BECHO »

Skljoco wrote:
BECHO wrote:
Skljoco wrote: ----------------------------------
----

A sto Radojko nije sutao osunacene i Muje po Srbiji kad je takvih pola miliona ?
Skljoco, tema nisu "Srbi islamske vjeroispovjesti", nego "Turci" i "Dahije" iz Kurdistana. :D
Skljoco

Post by Skljoco »

BECHO wrote:
Skljoco wrote:
BECHO wrote: Jah, patetike moj Skljoco. I Batko je "Bosanac" pa ga ne zatvorise u logor. :D
-------------------
A mi smo Kurdi koji su iz Kurdistana dosli branit rodni kraj. Jel tako Skljoco? :D
---------------------------
Najveci procenat "Bosnjacka" imaju kurdski Etnicki identitet a ... prije bi se reklo da su i Srbijanci TERITORIJALCI ( sandzaklije ) dosle u BiH da i oni jame komad teritorije za svoj "Bosnjakistan" nego da su dosli branit multietnicku,multivjersku nacionalnu drzavu BiH !
Ma nemoj Becho sanjat da ste vi dosli u BiH da je branite !
Ko ti je to i kad rekal ?
Skljoco

Post by Skljoco »

BECHO wrote:
Skljoco wrote:
BECHO wrote: Ma bravo Skljoco. Radojko je sutao dahije po Srebrenici samo zbog duse, postenja i tolerancije a ne zbog imena i chune. Jel tako patrioto bosansko-hercegovacki?
----

Skljoco, tema nisu "Srbi islamske vjeroispovjesti", nego "Turci" i "Dahije" iz Kurdistana. :D
Srbi i Srbijanci islamske vjeroispovjesti NIJE ISTO .
Ti si Srbijanac islamske vjeroispovjesti jer ti je to odredila TERITORIJA drzave na cijoj zivis a u Sreberenici prije pocetka srpske agresije nije bilo ni jednog "Bosnjaka" koliko je meni popznato . Mozda ti imas bolje informacije ?
Skljoco

Post by Skljoco »

BECHO wrote:
Skljoco wrote:
BECHO wrote: Ma bravo Skljoco. Radojko je sutao dahije po Srebrenici samo zbog duse, postenja i tolerancije a ne zbog imena i chune. Jel tako patrioto bosansko-hercegovacki?
----

Tema je " Bas carsija " ... :?
BECHO

Post by BECHO »

Skljoco wrote:
BECHO wrote:
Skljoco wrote: -------------------
Najveci procenat "Bosnjacka" imaju kurdski Etnicki identitet a ... prije bi se reklo da su i Srbijanci TERITORIJALCI ( sandzaklije ) dosle u BiH da i oni jame komad teritorije za svoj "Bosnjakistan" nego da su dosli branit multietnicku,multivjersku nacionalnu drzavu BiH !
Nismo eto, mi "Kurdi" smo branili SulejmanOcelaniju od cetnika, uja i babinih proletera. :D
BECHO

Post by BECHO »

Skljoco wrote:
BECHO wrote:
Skljoco wrote: --------------------------
----

Ti si Srbijanac islamske vjeroispovjesti jer ti je to odredila TERITORIJA drzave na cijoj zivis a u Sreberenici prije pocetka srpske agresije nije bilo ni jednog "Bosnjaka" koliko je meni popznato . Mozda ti imas bolje informacije ?
Ne, raja iz Srebrenice su bili Bosanci i Hercegovci prije rata, k'o sto si i ti bio vjerovatno. :roll: :D
Skljoco

Post by Skljoco »

BECHO wrote:
Skljoco wrote:
BECHO wrote: A mi smo Kurdi koji su iz Kurdistana dosli branit rodni kraj. Jel tako Skljoco? :D
Nismo eto, mi "Kurdi" smo branili SulejmanOcelaniju od cetnika, uja i babinih proletera. :D
Niste je Becho branili vec NAPADALI zajedno sa Srbima i Hrvatima , atakovali na Bosanskohercegovce kao sto i danas radite .
monolog

Post by monolog »

Hajde nazad na carsiju... Ja razumijem sta Skljoco hoce da kaze, ali se slazem samo s tim da smo svi Bosanci.

Nego to sto Skljoco lupa da cetnici nisu razorili Bascarsiju (a to je valjda tema) je apsurdno. Mozda poslije ove slike kaze da smo ovo sami uradili???

http://archnet.org/library/images/one-i ... e_id=23530

Mada nije tesko pomisliti da se Bascarsija "izvukla" kad se danas pogleda. Evo sta kaze jedan strendzer:

"I went back yesterday to see old BasCarsija I had filmed in 1974. I was astonished to find it had come through the war almost unscathed. I learned later that it hadn't. It had been a prime target of the artillery..."

Da ponovim... 1995 godine Bascarsija nije bila za PREPOZNATI. SVE je bilo poruseno. I sad se nadje neko da **re kako nije nista bilo!!! I onda se jos sprda kao "uuu otisli crepovi". Nemas ti pojma sta je bombardovanje i kako izgleda pogodjena kuca.

I o Sandzaklijama lupas. Nemas pojma o cemu pricas.
Skljoco

Post by Skljoco »

BECHO wrote:
Skljoco wrote:
BECHO wrote: Skljoco, tema nisu "Srbi islamske vjeroispovjesti", nego "Turci" i "Dahije" iz Kurdistana. :D
Ne, raja iz Srebrenice su bili Bosanci i Hercegovci prije rata, k'o sto si i ti bio vjerovatno. :roll: :D
-------------
To sam vec milion puta objasnio pa i tebi ali evo i sad cu ti na volju ,
Bosanskohercegovci u srcu i dusi tj. muslimani koji su se osjecali pripadnicima Nacije i Naroda R.BiH na popisu '91.godine su se zadrzali na Vjerskom identitetu jer su ocekivali od navih vlasti da se R.BiH vrati u Ustav drzavotvornost njenih identiteta . To dog rijesenja oni su se izjasnili samo sa Vjerskim identitetom Musliman sto meni daje za pravo da su tako postupili svi oni koji su se izjasnili kao Muslimani .
Da te podsjetim, na tom popisu 5% gradjana BiH izjasnilo se da su "Bosnjaci" !
I to je dovoljan argumenat da potvrdi da su se svi Muslimani osjecali nacionalno Bosancima i da su cekali da se taj problem ustavno rijesi .
Skljoco

Post by Skljoco »

monolog wrote:Hajde nazad na carsiju... Ja razumijem sta Skljoco hoce da kaze, ali se slazem samo s tim da smo svi Bosanci.

Nego to sto Skljoco lupa da cetnici nisu razorili Bascarsiju (a to je valjda tema) je apsurdno. Mozda poslije ove slike kaze da smo ovo sami uradili???

http://archnet.org/library/images/one-i ... e_id=23530

Mada nije tesko pomisliti da se Bascarsija "izvukla" kad se danas pogleda. Evo sta kaze jedan strendzer:

"I went back yesterday to see old BasCarsija I had filmed in 1974. I was astonished to find it had come through the war almost unscathed. I learned later that it hadn't. It had been a prime target of the artillery..."

Da ponovim... 1995 godine Bascarsija nije bila za PREPOZNATI. SVE je bilo poruseno. I sad se nadje neko da **re kako nije nista bilo!!! I onda se jos sprda kao "uuu otisli crepovi". Nemas ti pojma sta je bombardovanje i kako izgleda pogodjena kuca.

I o Sandzaklijama lupas. Nemas pojma o cemu pricas.
-----------------------------
quote="monolog"]Hajde nazad na carsiju... Ja razumijem sta Skljoco hoce da kaze, ali se slazem samo s tim da smo svi Bosanci.
--------------------
Svi koji zive u BiH su Bosanci TERITORIJALCI ali pripadnost naciji i narodu drzave BiH je sasma nesto trece .
Srbin u BiH je pripadnik drzave Srbije i zbog toga je Srbin itd.
Sandzaklije su Srbijanci jer zive na teritoriji drzave Srbije a nacionalno su pitaj boga sta , hoce da budu "Bosnjaci" i da taj identitet nametnu drzavi koja se zove Bosna i Hercegovina sto je apsurd nad apsurdima . Sjede Sacvir i kaze ... rekne ... itd ... Oh ...
Skljoco

Post by Skljoco »

BECHO wrote:
Skljoco wrote:
BECHO wrote: Skljoco, tema nisu "Srbi islamske vjeroispovjesti", nego "Turci" i "Dahije" iz Kurdistana. :D
------------------
Pa tacno , Bili su Muslimani i NISU bili "Bosnjaci" !
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Skljoco nemoj lupat. Da nismo bili na forumu nesto bih ti drugo rekao.
Prvo: Nije "Bas carsija" nego Bascarsija ili je i ona kurdski cetvrt bez identiteta pa se mora pisat sa navodnicima?
Drugo:Bila zrtva srpske agresije kao i ostalo Sarajevo dok si ti sjedio u fotelji u Njemackoj.
Trece: Moram te pitat sta zelis da reknes, da Srbi nisu mrzili "Turke" i vrsili istrjebljenje i agresiju?
cetvrto: Po koji puta ti opet moram objasnjavat. Srbijanac je teritorijalno ime za covjeka iz Srbije a Srbin pripadnik njenog naroda. Bosanac je teritorijalno ime za covjeka iz Bosne a Bosnjak pripadnik njenog naroda.
Peto: Sto se tice Sandzaklija oni su vecinom Bosnjaci koji su dosli da brane maticnu domovinu, primjer je rahmetli Zamo Ducic iz Plava(vise o njemu na temi "Smrt gorskog lava").
Sesto: Sarajevo poslije agresije je bilo totalno razruseno a imalo je oko 10.000 zrtava od kojih je oko 1.500 djece plus neznam jos kolko ranjenih. I to sve civili a kamoli jos oslobodilacki borci. Tako stidi se sa ovom temom koja ima za cilj(sto se vidi iz aviona) da negira agresiju i razaranje Sarajeva.
Eto.
mr2

Post by mr2 »

:lol: :lol: skljoco azilant 8) 8) a jos i zajebant :P :P
muha_sa

Post by muha_sa »

Viječnicu nikad obnovio ne bih,da se ja pitam ostavio bih je da nas zauvijek podsjeća na srpski barbarizam.
Nije momku zamjerit,vjerovatno je pogrešno informisan.
rajvosa

#46 Re: Zasto i kako je " Bas carsija " opstala ?

Post by rajvosa »

Skljoco wrote:
felichi wrote:
Skljoco wrote:U spaljenom i sravnjenom Sarajevu "Bas carsija" je ostala skoro pa neostecena
skljoco, gdje si ti bio ratnih godina...
---------------
U Saveznoj Republici Njemackoj !
A sto pitas?

Skloco,
Bolje kani se Bosne i rata.....Pisi nesto drugo ziv bio.....
bpsang

Post by bpsang »

Skljoco wrote:
monolog wrote:Skljoco, ako jednog dana budes u posjeti Sarajevu, pogledaj krovove na "Bas carsiji" (zasto navodnici i zasto odvojeno?). Vidjeces da su crepovi poprilicno novi. Pogledaj i ratne slike Sarajeva, vidjeces da nije bas onako kako tvrdis. Nije ih tesko naci na internetu, ne znam jesi li se uopste potrudio ili onako lupas teme. Da su cetnici kojim slucajem usli u grad, sumnjam da bi stedili sibice i benzin (ima gradova u kojim su se piromani dokazali).

Kako je carsija centar grada sa najatraktivnijim lokacijama za prodavnice i cevabdzinice, najbrze se i obnovila pa se tebi mozda ucinila netaknuta, mada i sada ima par "providnih" zgrada.

Tema ti je neukusna... :(
Znaci , Crepovi su stradali ?
A mozel ova varijanta , Mozda je "Bas carsija" bila izvan domasaja srpske agresorske artiljerije ? "
Ako je bila u domasaju onda je zalosno govoriti o polupanim Crepovima .
CRIJEPOVI SKLJOCAVI :D :D :D

stvarno bi te trebalo vratiti u vremenski period 1992-1995 i staviti te na sred Bascarsije, da osjetis licno i personalno kako je to bilo,
a ne da sa strane tvrdis i dokazujes kako to nije bilo :x :x :x
The_Fluid

Post by The_Fluid »

skljoco,
ponekad ipak pretjerujes, za tebe i ostale koji nisu vidjeli ili nisu bili u Sarajevu u periodu 1992-95, jos jednom, slijede fotografije (da se zapamti):

Image

Image
Skljoco

Post by Skljoco »

The_Fluid wrote:skljoco,
ponekad ipak pretjerujes, za tebe i ostale koji nisu vidjeli ili nisu bili u Sarajevu u periodu 1992-95, jos jednom, slijede fotografije (da se zapamti):

Image

Image
---------------------------------------
A sta pokazuje prva slika ?
Vojni analiticari bi rekli ,
- Zgrada na ovoj slici je stradala od pjesadije !
------------------------
I neko je zazalio sto me nije postavio na sred "Bas carsije" u vrijeme kad su agrsorske srpske snage spaljivale Sarajevo !
Pa da vidimo sta bi mi se dogodilo ako me "retroaktivno" razapnu na "Bas carsiji" kod np. Sadrvana !
I ...
Skljoco

Post by Skljoco »

The_Fluid wrote:skljoco,

Image

Image
----------------------
"The" na zalost , nisi svatio poentu i poruku moje teme !
"Udji" malo dublje i pazljivije u temu pa mozda i skontas ...
Post Reply