Zasto Hrvatska odlaze smece u BiH?

taxi_driver

Post by taxi_driver »

SE7EN wrote:
taxi_driver wrote:
SE7EN wrote: Da li zato treba zmiriti sto nam Hrvatska donosi smece i otpad ? EUFOR smo mi doveli i zato "moramo " jesti njihova govna .Ne moramo ali daj prijedlog kako da to rijesimo .Znaci , EUFOR moze , moze onda doci i japanska vojska sa svojim otpadom .Hocu reci da EUFOR ne mozes zaustaviti na granici ali kamion iz Orebica sa smecem mozes .A da sve smetljare i govnare treba istjerati iz Bosne valjda je svima jasno .Onda nam ostaju oni nasi majmuni sto bacaju kese i false od cole u potoke .Ali bolje i to nego nuklerni otpad iz Hrvatske i Evrope . Crna nam je sudbina .Tuga i zalost i cemer teski .

jarane ti bi da branis nesto u tamo onima krajevima gdje su rvati?e ne mere to tako.buni se kad otpad budu istresali po sarajevu.
kad vas nije briga sto thompson pjeva po grudama i kiseljaku koji vas k.... boli ako su rvati iz bosne dozvolili da rvati iz rvatske svoja govna istresaju po njihovoj zemlji? :D :D :D :D
Po cijoj zemlji ? :? :? :? :?

pa nije tvoja valjda?otidji u katastar pa mozda i saznas cija je zemlja.ili da se ispravno izrazim ,to ti je herceg-bosanski kanton.

ili se vodis onom poslovicom.sto je moje to je samo moje a sto je njihovo to je i moje.
mislim malo je kontradiktorno,da se ovdje buinite zasto se prosipa smece po neumu,a kad treba neko da pjeva, onda kazete neka ga tamo u neumu nek pjeva nama u sarajevu nece.
znaci ne prosipaju smece po sarajevu i mozes biti miran.ne treba da te zanima sta se desava po neumu.
spreca

Post by spreca »

taxi_driver wrote:
SE7EN wrote:
Dolazim wrote:A, sta mislite kakv otpad dovlaci EUFOR i odlaze po Igmanu i napustenim rudnicima okolo kaknja itd????
Da li zato treba zmiriti sto nam Hrvatska donosi smece i otpad ? EUFOR smo mi doveli i zato "moramo " jesti njihova govna .Ne moramo ali daj prijedlog kako da to rijesimo .Znaci , EUFOR moze , moze onda doci i japanska vojska sa svojim otpadom .Hocu reci da EUFOR ne mozes zaustaviti na granici ali kamion iz Orebica sa smecem mozes .A da sve smetljare i govnare treba istjerati iz Bosne valjda je svima jasno .Onda nam ostaju oni nasi majmuni sto bacaju kese i false od cole u potoke .Ali bolje i to nego nuklerni otpad iz Hrvatske i Evrope . Crna nam je sudbina .Tuga i zalost i cemer teski .

jarane ti bi da branis nesto u tamo onima krajevima gdje su rvati?e ne mere to tako.buni se kad otpad budu istresali po sarajevu.
kad vas nije briga sto thompson pjeva po grudama i kiseljaku koji vas k.... boli ako su rvati iz bosne dozvolili da rvati iz rvatske svoja govna istresaju po njihovoj zemlji? :D :D :D :D

thompson je hodjuce govno dode i ode ali govna koja oni dovoze ostaju i nikuda ne odlaze
spreca

Post by spreca »

taxi_driver wrote:
SE7EN wrote:
taxi_driver wrote:

pa nije tvoja valjda?otidji u katastar pa mozda i saznas cija je zemlja.ili da se ispravno izrazim ,to ti je herceg-bosanski kanton.

ili se vodis onom poslovicom.sto je moje to je samo moje a sto je njihovo to je i moje.
mislim malo je kontradiktorno,da se ovdje buinite zasto se prosipa smece po neumu,a kad treba neko da pjeva, onda kazete neka ga tamo u neumu nek pjeva nama u sarajevu nece.
znaci ne prosipaju smece po sarajevu i mozes biti miran.ne treba da te zanima sta se desava po neumu.

opet pricas gluposti
jel neum samo onih koji zive tamo ?
SE7EN

Post by SE7EN »

taxi_driver wrote:
SE7EN wrote:
taxi_driver wrote:

" herceg -bosanski kanton " :? :? prvi put cujem da tako nesto postoji .Ako ne moze tzv Herceg Bosna Mate Bobana moze kanton gdje ce nam Tudjamn ostavljati svoja govna .U znak protesta sto nismo pristali da se u BiH osnuje nacisticko fasistacka tvorevina Tudjamna i Bobana . Ja vrlo dobro znam kome pripada Neum ali ti to ne znas .Pozivas se katastar isto kao i Radovan Karadjic koji je tvrdio da po katastru Srbima pripada 64 % Bosne pri tome zaboravljajuci isto kao i ti da planine sume i rijeke i jezera pripadaju Bosni i Hercegovini.Takodje privatna zemlja na koj se nalaze kuce i dvorista samo katastarski prpadaju nekom Peri i Juri ali su tu zemlju dobili samo na koristenje .To je bosanska zemlja posudjena Juri u Neumu da tu zivi i nista vise od toga .To nije hrvatska zemlja , to je bosanska zemlja .Ti svoju kucu i svoju zemlju ne mozes odnijeti u Belgiju .Samo se ti mozes odseliti tamo ako budes svoja govna sijao po Holandiji .Ali prvo na sud i u zatvor sto si srao a tek onda izgon.Ti se gadno varas ako je meni svjedno sto Thomson bez problema pjeva u Grudama a ja ko se biva protivim sto pjeva u Sarajevu .To su samo tvoje zelje da ja Grude dijelim od sarajeva .Grude su u BOSNI ( dobro si procitao ) isto kao i u Sarajevu , samo sto ja nemam mogucnosdt da zabranim njemu da serte po grudama ali i tome ce doci vrijeme .Ti definitivno gubis zivce i pokazujes svoje lice koji svaki dan sve vise lici na njusku Daria Kordica .Nosis li naocale ?
Vratimo se temi .Neum je MOJ . Neum je bosanski i nece Sranjo Tudjamn ostavljati svoja govna tamo , vec ih je dovoljno ostavio u Mostaru u Stocu , u Prozoru u Vakufu ...i u sarajevu gdje je kiseljacki HVO dobio od srba topnistvo da malo i oni zapucaju po Sarajevu ...stata da se ne propusti prilika .Ti si vrlo bezobrazan covjek cim si uspio na temi ekologija da "pronadjes " razlog zasto Hrvatska svoj otpad moze da ostavlja na teritioriji jedne suverene drzave na koju je izvrsila agresiju a da zato nije odgovorala :x :x :x :x :x :x :x
array

#30 Re: Zasto Hrvatska odlaze smece u BiH?

Post by array »

Ivy wrote:
Na smetlištu pronađeno mrtvo novorođenče

Na smetlištu u Neumu pronađeno je mrtvo novorođenče staro svega dan ili dva. Beba je stigla jednim od kamiona za odvoz smeća iz Orebića, izvijestio je zamjenik načelnika dubrovačko-neretvanske policije Ivan Kukrika.

Kukrika kaže da je policija razgovarala s vozačem kamiona te da im je on potvrdio da je smeće dovezeno iz Orebića. Direktor komunalnog poduzeća Orebić, Milan Roso, za Dnevnik.hr je potvrdio da je novorođenče stiglo na jednom od njihovih kamiona.Radnici koji sortiraju smeće, primjetili su u njemu mrtvo novorođenče te pozvali policiju.Ubrzo nakon toga, policija je kontaktirala vozača kamiona, a on svog direktora. 'Jučer u poslijepodnevnim satima, odvezeno je smeće iz Orebića na smetlište u Neumu. Vozač kamiona nazvao me oko 16 sati i rekao da ima informacije da se u teretu nalazi mrtvo novorođenče', rekao je Roso.'Vozač nije primjetio bebu, istovario je smeće, zatvorio kamion i napustio područje smetlišta. Nakon toga kontaktirala ga je policija i rekla da je u smeću nađeno mrtvo novorođenče', dodao je Roso. Novorođenče je prevezeno u Dom zdravlja Čapljina na obdukciju. Na slučaju zajedno rade policije Hrvatske i BiH.
Eto dijete stradalo ni krivo ni duzno ali pored toga mi je upalo u oci da Hrvatska odlaze smece u BiH...dokle? :x :x :x :x
Mislim da si pogresno postavio temu iako znam sta si htjeo da kazes. Tema se je trebala zvati "Zasto BH prima smece iz Hrvatske"?
BH bi se o tome trebala brinuti a ne Hrvatska koja se rjesava svog smeca za jeftine pare.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

SE7EN wrote:
taxi_driver wrote:
SE7EN wrote: Po cijoj zemlji ? :? :? :? :?

" herceg -bosanski kanton " :? :? prvi put cujem da tako nesto postoji .Ako ne moze tzv Herceg Bosna Mate Bobana moze kanton gdje ce nam Tudjamn ostavljati svoja govna .U znak protesta sto nismo pristali da se u BiH osnuje nacisticko fasistacka tvorevina Tudjamna i Bobana . Ja vrlo dobro znam kome pripada Neum ali ti to ne znas .Pozivas se katastar isto kao i Radovan Karadjic koji je tvrdio da po katastru Srbima pripada 64 % Bosne pri tome zaboravljajuci isto kao i ti da planine sume i rijeke i jezera pripadaju Bosni i Hercegovini.Takodje privatna zemlja na koj se nalaze kuce i dvorista samo katastarski prpadaju nekom Peri i Juri ali su tu zemlju dobili samo na koristenje .To je bosanska zemlja posudjena Juri u Neumu da tu zivi i nista vise od toga .To nije hrvatska zemlja , to je bosanska zemlja .Ti svoju kucu i svoju zemlju ne mozes odnijeti u Belgiju .Samo se ti mozes odseliti tamo ako budes svoja govna sijao po Holandiji .Ali prvo na sud i u zatvor sto si srao a tek onda izgon.Ti se gadno varas ako je meni svjedno sto Thomson bez problema pjeva u Grudama a ja ko se biva protivim sto pjeva u Sarajevu .To su samo tvoje zelje da ja Grude dijelim od sarajeva .Grude su u BOSNI ( dobro si procitao ) isto kao i u Sarajevu , samo sto ja nemam mogucnosdt da zabranim njemu da serte po grudama ali i tome ce doci vrijeme .Ti definitivno gubis zivce i pokazujes svoje lice koji svaki dan sve vise lici na njusku Daria Kordica .Nosis li naocale ?
Vratimo se temi .Neum je MOJ . Neum je bosanski i nece Sranjo Tudjamn ostavljati svoja govna tamo , vec ih je dovoljno ostavio u Mostaru u Stocu , u Prozoru u Vakufu ...i u sarajevu gdje je kiseljacki HVO dobio od srba topnistvo da malo i oni zapucaju po Sarajevu ...stata da se ne propusti prilika .Ti si vrlo bezobrazan covjek cim si uspio na temi ekologija da "pronadjes " razlog zasto Hrvatska svoj otpad moze da ostavlja na teritioriji jedne suverene drzave na koju je izvrsila agresiju a da zato nije odgovorala :x :x :x :x :x :x :x

jarane kontradiktoran si.sad te odjednom briga za govna u neumu,a nije te briga sto thomson pjeva fasisticke pjesme po kiseljaku?ono, ko si ti da se pitas za neum?valjda stanovnici neuma mogu dozvoliti ili zabraniti nekom da odlaze otpad na njohovom zemljistu tj opstini.

a ti otidji u neum pa se kurci ovako kao po forumu.otidji dole pa udji u kafic i reci ovo sto si napisao ovdje.pa ces vidjeti koliko je neum tvoj.zanosis se bez veze,kad i sam znas kakva je situacija u bosni.a to sto bi ti volio da bude to ces moci samo oruzjem uraditi,a i za to je prosao vakat.nego se smiri i pokusaj glasati za nekog ko ce sprovoditi iste zakone na citavoj teritoriji bosne a i hercegovine,a ne samo na dijelovima gdje je njegov narod u vecini.
i to u vezi govana a i u vezi thompsona.
Ivy

Post by Ivy »

Evo sjetili se nasi, mozda citaju Sa-x forum, ko ce ga znati?
Lazović: Zašto se otpad iz Hrvatske odlaže na bh obalu?

Povodom pronalaska mrtve bebe na deponiji smeća u Neumu i informacija da je neodgovorna majka iz susjedne Hrvatske, delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Miro Lazović zatražio je na današnjoj sjednici tog doma u Sarajevu da odgovorni ispitaju zašto se otpad iz susjedne Hrvatske odlaže na bosanskohercegovačku obalu, odnosno na područje Neuma, jedinog bh. grada na moru.

Pemijer FBiH Nedžad Branković odgovorio je odmah Lazoviću da je Federalna vlada već naložila preispitivanje ovog problema.
:? :shock:
Lazović naglašava da treba ispitati propusnost bh. granica i inicirati da se zaštite, ocjenjujući žalosnim što je tek ovako nesretan događaj potaknuo odgovorne na rješavanje problema.
SE7EN

Post by SE7EN »

Ivy wrote:Evo sjetili se nasi, mozda citaju Sa-x forum, ko ce ga znati?
Lazoviæ: Za¹to se otpad iz Hrvatske odla¾e na bh obalu?

Povodom pronalaska mrtve bebe na deponiji smeæa u Neumu i informacija da je neodgovorna majka iz susjedne Hrvatske, delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Miro Lazoviæ zatra¾io je na dana¹njoj sjednici tog doma u Sarajevu da odgovorni ispitaju za¹to se otpad iz susjedne Hrvatske odla¾e na bosanskohercegovaèku obalu, odnosno na podruèje Neuma, jedinog bh. grada na moru.

Pemijer FBiH Ned¾ad Brankoviæ odgovorio je odmah Lazoviæu da je Federalna vlada veæ nalo¾ila preispitivanje ovog problema.

Da je ovaj Lazovic nesto vise od delegata mozda bi tu nesto i bilo .
Da je on npr premijer vlade ali Nedzad Brankovic kada uzme stvar u svoje u ruke mozes ocekivati nuklerani otpad u sred Neuma i jos stotinu kamiona smeca ....ko je vidio da je jedan SDA-ovac nesto dobro napravio za ovu jadnu i nesretnu zemlju :oops:
:? :shock:
Lazoviæ nagla¹ava da treba ispitati propusnost bh. granica i inicirati da se za¹tite, ocjenjujuæi ¾alosnim ¹to je tek ovako nesretan dogaðaj potaknuo odgovorne na rje¹avanje problema.
Maraschino

Post by Maraschino »

Novo,najnovije,

Hrvatska se ispricava pucanstvu BiH sto su prebacivali smece u i oko nase avlije.Hrvatska se u daljnjem tekstu zaklinje u svo smece da vise nece prljati nasu avliju a da ce isto od sada pa na dalje i u buduce odlagati i prebacivati susjedima Slovencima...

preneseno sa eko smetljarnika.net :)
Šandor

Post by Šandor »

taxi_driver wrote:jarane kontradiktoran si.sad te odjednom briga za govna u neumu,a nije te briga sto thomson pjeva fasisticke pjesme po kiseljaku?ono, ko si ti da se pitas za neum?valjda stanovnici neuma mogu dozvoliti ili zabraniti nekom da odlaze otpad na njohovom zemljistu tj opstini.

a ti otidji u neum pa se kurci ovako kao po forumu.otidji dole pa udji u kafic i reci ovo sto si napisao ovdje.pa ces vidjeti koliko je neum tvoj.zanosis se bez veze,kad i sam znas kakva je situacija u bosni.a to sto bi ti volio da bude to ces moci samo oruzjem uraditi,a i za to je prosao vakat.nego se smiri i pokusaj glasati za nekog ko ce sprovoditi iste zakone na citavoj teritoriji bosne a i hercegovine,a ne samo na dijelovima gdje je njegov narod u vecini.
i to u vezi govana a i u vezi thompsona.
Već dugo vremena te posmatram i pitam se koliko ćeš se još praviti lud?

Tema je prebačena tamo gdje joj je mjesto. Da li ti to govori nešto? :?

U BiH postoje 3 (T-R-I) države. To ovdje svako zna.

Prema tome, niti mogu uticati na odlaganje smeća u Neumu niti mogu uticati na izdavanje dozvole za koncert u Kiseljaku. Ako slučajno dignem glas bit ću optužen za nacionalnu netrpeljivost i balinluk (čak i u medijima iz Hrvatske).

Mislim da Hrvati u Kiseljaku, Busovači i Vitezu nikad neće glasati za neke druge stranke osim za HDZ. Otiđi na izbori.ba i uvjeri se. Posebno su homogeni u Vitezu i Busovači jer tamo imaju samo jedan glas više u opštinskom vijeću. Evo sad sam provjerio (da ne bude da lupam). Samo jedan glas ih dijeli od statusa manjine u obje opštine. Samo tada ćemo moći spriječiti koncert u ta dva mjesta. Možda već slijedeće godine.

Znam kako ovo zvuči ali TO je naša realnost. Nema nikakvih šansi da će Hrvati iz tih opština podržati progresivne snage. Draže im je da im čitav Pelješac istresa smeće pred kuću.

Zbog gore navedenih činjenica uspostavljanje trećeg entiteta ove godine je od vitalnog značaja. U suprotnom, teritorija na kojoj provode aparthejd smanjivat će se kao i dosad jer Ustav to omogućava. Vašingtonski sporazum i postojanje >mješovitih< kantona.
seljancica

Post by seljancica »

U BiH postoje 3 (T-R-I) države. To ovdje svako zna.

Svaki dan covjek nesto novo nauci... :-)
SE7EN

Post by SE7EN »

seljancica wrote:U BiH postoje 3 (T-R-I) dr¾ave. To ovdje svako zna.

Svaki dan covjek nesto novo nauci... :-)
To je on mislio metaforicki , onako vise figurativno ... :-D :-D da bi docarao Taxisti neke stvarcice na koje ovaj svjesno zmiri .Zemlja koja ima 3 predsjednika nikako nije normalna i u tom kontekstu trebas posmatrati simboliku o 3 " drzave " . :-x A istina je da covjek nauci svaki dan ponesto , istina ziva . 8)
P.S. Svidja mi tvoj nick , nosis li pletenice :-)
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

Objavljeno 09.05.2007.
Vlada FBiH informirana da je prevoženje smeća iz Hrvatske u BiH rezultat sporazuma

Nakon slučaja pronalaska bebe ubijene u Hrvatskoj na smetljištu u Neumu, Vlada Federacije BiH je dobila informaciju da je prevoženje smeća iz jedne u drugu državu na tom području rezultat sporazuma komunalnih preduzeća općine Neum i općina s područja Pelješca, saopćio je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu federalni premijer Nedžad Branković.

Branković je kazao da je uputio pismo predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Nikoli Špiriću i ministru sigurnosti Tariku Sadoviću tražeći da državne institucije analiziraju kako se to moglo dogoditi.

- Mi smo otvorili pitanje onih poslova koje su nadležnost države, što, nažalost, najbolje pokazuje koliko još nismo zaštitili vlastite granice i koliko još ne poštujemo svoju državu, rekao je on.

(FENA)
seljancica

Post by seljancica »

Bas ti hvala na objasnjenju. Sta bi mi ovdje bez tebe, ko bi nam objasnjavao ovako komplikovane stvari....
Da, istina je da covjek svaki dan nesto nauci. Pa i ovaj!
Ne sumnjam da ti se svidja moj nick. Pazljivo je izabran, upravo tebe da zadovolji.... :-)

P.S. Zanimljiv ti datum registracije... :D
brdo

Post by brdo »

predlazem da vlada BiH IZNAJMI JEDAN VELIKI AVION ILI ZRAKOPLOV KAKO GA NAZIVAJU U HRVATSKOJ POSTO NEMAJU SVOGA PA DA UTOVARE SVE SMECE KOJE JE STIGLO IZ HRVATKE I VRATE IM GA NA NJIHOVU JADRANSKU OBALU PA NEKA SE MALO ZAMISLE STA SU NAPRAVILI SUPCI :x :x
Maksim

Post by Maksim »

.... ljudi smirite se, Hrvatska smece odlaze samo u kontenjer koji se prostire od Une do Drine......
Maraschino

Post by Maraschino »

Arslan wrote:Objavljeno 09.05.2007.
Vlada FBiH informirana da je prevoženje smeća iz Hrvatske u BiH rezultat sporazuma
Nakon slučaja pronalaska bebe ubijene u Hrvatskoj na smetljištu u Neumu, Vlada Federacije BiH je dobila informaciju da je prevoženje smeća iz jedne u drugu državu na tom području rezultat sporazuma komunalnih preduzeća općine Neum i općina s područja Pelješca, saopćio je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu federalni premijer Nedžad Branković.

Branković je kazao da je uputio pismo predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Nikoli Špiriću i ministru sigurnosti Tariku Sadoviću tražeći da državne institucije analiziraju kako se to moglo dogoditi.

- Mi smo otvorili pitanje onih poslova koje su nadležnost države, što, nažalost, najbolje pokazuje koliko još nismo zaštitili vlastite granice i koliko još ne poštujemo svoju državu, rekao je on.

(FENA)
Hebo drzavu kada svako moze potpisati sporazum.U tim kamionima moze biti i pakovanje govana ali to komunalcima iz Neuma ne smeta zato sto su to hrvatska govna.Pa ako ih toliko volite idite tamo pa ih udisite do mile volje nemojte ih nama uvoziti. (uf jesam prost :-) )

E sada mozemo zamisliti sta je sve Lijanovic uvozio-izvozio,ovo gore pomenuto sigurno nije :D
Pasiflora

Post by Pasiflora »

Zasto Hrvatska odlaze smece u BiH?
A zasto mi idemo kod njih na more?
Post Reply