ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
-
mg
#401 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
Ovo je zemlja Ustasa, Balija i Cetnika. Oni vladaju i oni su glavni...
Hrvati, Bosnjaci i Srbi bi se zacas dogovorili
- Kejn
#402 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
Ako ti se pod "uvijek" podrazumjeva kraj 19. vijeka, onda su se Srbi van Srbije i Hrvati van Hrvatske uvijek zvali Srbi i Hrvati...Seyfo wrote:On topic, zasto ali ZASTO su se Srbi van Srbije i Hrvati van Hrvatske uvijek zvali Srbi i Hrvati? Zasto nisu bili npr. u Bosni Bosanci koje vec vjeroispovjesti? Zasto nisu mogli biti recimo u Hrvatskoj Hrvati pravoslavne vjeroispovjesti i gotova prica? Ne bi danas Nikolu Teslu svojatali i jedni i drugi,svaka druga skola u RS se po njemu zove a bogme i beogradski aerodrom. A lik zivio na podrucju danasnje Hrvatske.
- Maraschino
#403 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
Da je kriminalac, bio bi hrvatski drzavljanin Nikola Tesla.fakat wrote:Tamo se rodio i otisao prvom prilikom, najveci dio zivota zivio u SAD, Srbiju ne znam je li mozda nekada posjetio.Seyfo wrote:On topic, zasto ali ZASTO su se Srbi van Srbije i Hrvati van Hrvatske uvijek zvali Srbi i Hrvati? Zasto nisu bili npr. u Bosni Bosanci koje vec vjeroispovjesti? Zasto nisu mogli biti recimo u Hrvatskoj Hrvati pravoslavne vjeroispovjesti i gotova prica? Ne bi danas Nikolu Teslu svojatali i jedni i drugi,svaka druga skola u RS se po njemu zove a bogme i beogradski aerodrom. A lik zivio na podrucju danasnje Hrvatske.
- Connaisseur Karlin
#404 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
Tesla je jednom posjetio BG, a danas je njegova urna postavljena u istoimenom muzejufakat wrote:Tamo se rodio i otisao prvom prilikom, najveci dio zivota zivio u SAD, Srbiju ne znam je li mozda nekada posjetio.Seyfo wrote:On topic, zasto ali ZASTO su se Srbi van Srbije i Hrvati van Hrvatske uvijek zvali Srbi i Hrvati? Zasto nisu bili npr. u Bosni Bosanci koje vec vjeroispovjesti? Zasto nisu mogli biti recimo u Hrvatskoj Hrvati pravoslavne vjeroispovjesti i gotova prica? Ne bi danas Nikolu Teslu svojatali i jedni i drugi,svaka druga skola u RS se po njemu zove a bogme i beogradski aerodrom. A lik zivio na podrucju danasnje Hrvatske.
- Connaisseur Karlin
#405 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
hrvati bosnjaci i srbi , a koji vole BiH, vjerovatno je drugacije vole, zato se upravo drugacija ljubav tri strane dozivljava cesce kao mrznja BiH, ali kao politicke zajednice, drzave drzavi ( ne kao prema domovini)exliberal-ex wrote:Opet cu da vas pitam....koja je definicija te ljubavi I ko ju je ustanovio ?
Evo ja sam cistokrvni srbin...I ja kazem da volim Bosnu I sta sad ?
Dali ja volim bosnu kao sto neki bosnjak voli...generalno gledajuci da ali ako pocnemo ubacivat politiku u tu ljubav onda definitivno ne
- Maharadza
#406 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
Ne samo ova zemlja, nego zemljE regije!mg wrote:Ovo je zemlja Ustasa, Balija i Cetnika. Oni vladaju i oni su glavni...
- Sanjarko
#407 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
A porijeklom djelimicno iz Bosne bio. Dido mu bio iz Hrvatske Krajine i ozenio Nenu Teslinu koja je bila iz Turske Krajine, a kako znam ona je na prostoru Cazina i okoline bila. A sto ovo niko ne govori to je vec druga stvar.fakat wrote:Tamo se rodio i otisao prvom prilikom, najveci dio zivota zivio u SAD, Srbiju ne znam je li mozda nekada posjetio.Seyfo wrote:On topic, zasto ali ZASTO su se Srbi van Srbije i Hrvati van Hrvatske uvijek zvali Srbi i Hrvati? Zasto nisu bili npr. u Bosni Bosanci koje vec vjeroispovjesti? Zasto nisu mogli biti recimo u Hrvatskoj Hrvati pravoslavne vjeroispovjesti i gotova prica? Ne bi danas Nikolu Teslu svojatali i jedni i drugi,svaka druga skola u RS se po njemu zove a bogme i beogradski aerodrom. A lik zivio na podrucju danasnje Hrvatske.
- Connaisseur Karlin
#408 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
posmatranje proijekla kao dio posmatranja necije nacionalne pripadnosti, a potpom nacionalna pripadnost na osnovu mjesta rodjenja, drzavljanstva, pasoa, pa i krstenice iz Crkve ( Tesla je krsten u parvoslavnoj ckrvi )Vizionar 1985 wrote:A porijeklom djelimicno iz Bosne bio. Dido mu bio iz Hrvatske Krajine i ozenio Nenu Teslinu koja je bila iz Turske Krajine, a kako znam ona je na prostoru Cazina i okoline bila. A sto ovo niko ne govori to je vec druga stvar.fakat wrote:Tamo se rodio i otisao prvom prilikom, najveci dio zivota zivio u SAD, Srbiju ne znam je li mozda nekada posjetio.Seyfo wrote:On topic, zasto ali ZASTO su se Srbi van Srbije i Hrvati van Hrvatske uvijek zvali Srbi i Hrvati? Zasto nisu bili npr. u Bosni Bosanci koje vec vjeroispovjesti? Zasto nisu mogli biti recimo u Hrvatskoj Hrvati pravoslavne vjeroispovjesti i gotova prica? Ne bi danas Nikolu Teslu svojatali i jedni i drugi,svaka druga skola u RS se po njemu zove a bogme i beogradski aerodrom. A lik zivio na podrucju danasnje Hrvatske.
- Sanjarko
#409 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
A Bosansko nema. jer svi Bosanski pravoslavci su Srbi dok eto Hrvatski pravoslavci su ipak neki Hrvati. PS. Tesla je porijeklom sa Kosova kako znam a ko zna tacno kojeg je porijekla kada bi se tacno skroz znalo sve.Connaisseur Karlin wrote:posmatranje proijekla kao dio posmatranja necije nacionalne pripadnosti, a potpom nacionalna pripadnost na osnovu mjesta rodjenja, drzavljanstva, pasoa, pa i krstenice iz Crkve ( Tesla je krsten u parvoslavnoj ckrvi )Vizionar 1985 wrote:
A porijeklom djelimicno iz Bosne bio. Dido mu bio iz Hrvatske Krajine i ozenio Nenu Teslinu koja je bila iz Turske Krajine, a kako znam ona je na prostoru Cazina i okoline bila. A sto ovo niko ne govori to je vec druga stvar.Tesla , u sustini, ima i hrvatsko i srpsko nasljedje
- Connaisseur Karlin
#410 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
niko BiH naucnim isntitucijama nije zabranio da prezentira Teslino porijeklo, iako esla nije nikad zivio ili radio projekte na podrucju BiHVizionar 1985 wrote:A Bosansko nema. jer svi Bosanski pravoslavci su Srbi dok eto Hrvatski pravoslavci su ipak neki Hrvati. PS. Tesla je porijeklom sa Kosova kako znam a ko zna tacno kojeg je porijekla kada bi se tacno skroz znalo sve.Connaisseur Karlin wrote:posmatranje proijekla kao dio posmatranja necije nacionalne pripadnosti, a potpom nacionalna pripadnost na osnovu mjesta rodjenja, drzavljanstva, pasoa, pa i krstenice iz Crkve ( Tesla je krsten u parvoslavnoj ckrvi )Vizionar 1985 wrote:
A porijeklom djelimicno iz Bosne bio. Dido mu bio iz Hrvatske Krajine i ozenio Nenu Teslinu koja je bila iz Turske Krajine, a kako znam ona je na prostoru Cazina i okoline bila. A sto ovo niko ne govori to je vec druga stvar.Tesla , u sustini, ima i hrvatsko i srpsko nasljedje
Teslino porijeklo od strane oba roditelja nije neobicno za internu migraciju Balkanskog stanovnsitva
- Sanjarko
#411 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
Pa ne zna se bas porijeklo, jer se ne znaju migracije sem ako neko nije cipirao mu pretke kao sto sad zivotinje cipiraju, tako da moze bit ko zna kojeg porijekla, ali stoji da mu je nana bila iz Bosne porijeklom. Znaci da je djelomicno porijeklom Bosanac, a ima jos dokaza za to ali cune o tome.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#412 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
bosnjak moze volitzi bih na 65% ostalo turska i arabija
a hrvat 120% bih
i opet ce na klixu bosnjak bitzi jaci od hrvata u ljubavi prema bih

a hrvat 120% bih
i opet ce na klixu bosnjak bitzi jaci od hrvata u ljubavi prema bih
- Sanjarko
#413 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
Daj ba, mani suplje i manje brlje.Black swan wrote:bosnjak moze volitzi bih na 65% ostalo turska i arabija
a hrvat 120% bih
i opet ce na klixu bosnjak bitzi jaci od hrvata u ljubavi prema bih![]()
- Sanjarko
#414 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
Tu kod Hrvata i Srba mozes slobodno Rusiju itd. ubacit.Vizionar 1985 wrote:Daj ba, mani suplje i manje brlje.Black swan wrote:bosnjak moze volitzi bih na 65% ostalo turska i arabija
a hrvat 120% bih
- Sanjarko
#415 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
Obicno pristojno uvijek skoro ali kad ovako lupi neko i podmece ne mogu da otrpim.Vizionar 1985 wrote:Tu kod Hrvata i Srba mozes slobodno Rusiju itd. ubacit.Vizionar 1985 wrote:Daj ba, mani suplje i manje brlje.Black swan wrote:bosnjak moze volitzi bih na 65% ostalo turska i arabija
a hrvat 120% bih
- Sara03
#416 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
Pravo je pitanje, zašto niko ne voli BiH 
- Mišo_Kovač
#417 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
Zašto bi je iko volio? Šupak svemira...
- spreca
#418 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
Ko kaze da je niko ne voli.....a oni koji je ne vole ni sami neznaju zasto ili su im tako rekli da nesmiju voliti zemlju u kojoj suse rodiliSara03 wrote:Pravo je pitanje, zašto niko ne voli BiH
- spreca
#419 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
kako je u shupku?Mišo_Kovač wrote:Zašto bi je iko volio? Šupak svemira...
- mO k3
#420 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
lol pa sto se ne dogovore .... hoces reci da su svi srbi cetnici , svi hrvati ustase i svi muslimani balije??mg wrote:Ovo je zemlja Ustasa, Balija i Cetnika. Oni vladaju i oni su glavni...
- mO k3
#421 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
ko to kaze ko to laze ? .... kako si to zakljucilaSara03 wrote:Pravo je pitanje, zašto niko ne voli BiH
- Sara03
#422 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
spreca wrote:Ko kaze da je niko ne voli.....a oni koji je ne vole ni sami neznaju zasto ili su im tako rekli da nesmiju voliti zemlju u kojoj suse rodili
Evo Bošnjaci vele, da Srbi i Hrvati ne vole BiH? Kažu, oni je jedini vole. Po kojim kriterijima mjere tu ljubav prema domovini?mO k3 wrote:ko to kaze ko to laze ? .... kako si to zakljucila
- mO k3
#423 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
Pa zar srbi i hrvati vole zemlju u kojo su rodjeni ??Sara03 wrote:spreca wrote:Ko kaze da je niko ne voli.....a oni koji je ne vole ni sami neznaju zasto ili su im tako rekli da nesmiju voliti zemlju u kojoj suse rodiliEvo Bošnjaci vele, da Srbi i Hrvati ne vole BiH? Kažu, oni je jedini vole. Po kojim kriterijima mjere tu ljubav prema domovini?mO k3 wrote:ko to kaze ko to laze ? .... kako si to zakljucila
Daj mi vise primjera ...
- Sara03
#424 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
Daj mi prvo kriterije prema kojima ti mjeriš ljubav prema BiH?mO k3 wrote:Pa zar srbi i hrvati vole zemlju u kojo su rodjeni ??
Daj mi vise primjera ...
- spreca
#425 Re: ZastO Hrvati I Srbi ne vole BiH?
Ima ih ali su rijetki.....vise ljudi zivi na mjesecumO k3 wrote:Pa zar srbi i hrvati vole zemlju u kojo su rodjeni ??Sara03 wrote:spreca wrote:Ko kaze da je niko ne voli.....a oni koji je ne vole ni sami neznaju zasto ili su im tako rekli da nesmiju voliti zemlju u kojoj suse rodiliEvo Bošnjaci vele, da Srbi i Hrvati ne vole BiH? Kažu, oni je jedini vole. Po kojim kriterijima mjere tu ljubav prema domovini?mO k3 wrote:ko to kaze ko to laze ? .... kako si to zakljucila
Daj mi vise primjera ...