Zasto Ford F?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dede merdzane
#1 Zasto Ford F?
Na slici su prikazani najprodavaniji modeli vozila u USA po drzavama. Zar ljudi imaju toliku potrebu da voze auto sa velikom nepokrivenom prikolicom? Mozda bi i razumio na jugu, gdje nema padavina, ali u sjevernim dijelovima valja svako jutro pobacati snijeg iz prikolice.

- mobsterc
#2 Re: Zasto Ford F?
Gledaj cuda, kazu da se prikolica moze pokriti...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#3 Re: Zasto Ford F?
Vecinom je SAD lud za oruzjem i lovom. Kako vidim bas u takvim drzavama je Ford F najprodavaniji. Tamo gdje zive "seljaci" ili red neck
. Neces u Golfa,Corollu ili neki drugi auto staviti upravo ustreljenog jelena ili slicnu divljac.
A ti pick up su kao dio kulture u Americi kao i pistolj i puska. Da su postojali auti kada se pisao ustav,u drugom amadmanu bi pored oruzja stajalo i Pick Up
A ti pick up su kao dio kulture u Americi kao i pistolj i puska. Da su postojali auti kada se pisao ustav,u drugom amadmanu bi pored oruzja stajalo i Pick Up
-
Alive
#4 Re: Zasto Ford F?
Zanimljiva tema. I meni je to fascinantno kod njih...
- mayab
#5 Re: Zasto Ford F?
Ima ih par u Sarajevu, koje cudoviste, tj.kamion 
-
jefferson
#6 Re: Zasto Ford F?
Ima nekoliko razloga za to:
1. Ford T, najpoznatije americko auto, koje je postalo prvo serijsko auto u smislu u kojem mi to danas razumijemo, je ustvari prvi Pick-up. Mogao je orat, vozit, ovo ono.
2. Amerikanci se vole baviti svacim, pa iz tog razloga i potreba da se u kuci ima bar jedno takvo auto.
3. Ceste su vrlo siroke i velike, kao i sve ostalo u SAD, pa F-150 ili neki drugi Pick-up upste nije neka posebna pojava
4. Benzin je dosta jeftiniji
5. Odrzavanje je dosta jeftinije nego recimo VW ili BMW i sl.
6. Americka radna snaga je vrlo mobila, i vjeruj mi, dosta puta sam morao iznajmiti pick-up radi svojih potreba, selidba itd, itd.
narvno, ima i previse ljudi koji ih kupuju zbog toga sto je eto pick-up, ali sta ces.
1. Ford T, najpoznatije americko auto, koje je postalo prvo serijsko auto u smislu u kojem mi to danas razumijemo, je ustvari prvi Pick-up. Mogao je orat, vozit, ovo ono.
2. Amerikanci se vole baviti svacim, pa iz tog razloga i potreba da se u kuci ima bar jedno takvo auto.
3. Ceste su vrlo siroke i velike, kao i sve ostalo u SAD, pa F-150 ili neki drugi Pick-up upste nije neka posebna pojava
4. Benzin je dosta jeftiniji
5. Odrzavanje je dosta jeftinije nego recimo VW ili BMW i sl.
6. Americka radna snaga je vrlo mobila, i vjeruj mi, dosta puta sam morao iznajmiti pick-up radi svojih potreba, selidba itd, itd.
narvno, ima i previse ljudi koji ih kupuju zbog toga sto je eto pick-up, ali sta ces.
- relax11
#7 Re: Zasto Ford F?
Moja ga je sestra kupila u Atlanti, pitam je sto ce tebi to, kaze da budem u fazonu hahah 
-
Tuzla111
#8 Re: Zasto Ford F?
Svaki pick up se moze natkriti pozadi, i izgleda prelijepo.

ford F je nista posebno, pogotovo sa novim motorima koje moras dobro zavrtiti da dobijes snagu.
Dodge RAM i Nissan Titan su mnogo bolji, pogotovo mi se svidio dodge ram.
to je zvijer.

ford F je nista posebno, pogotovo sa novim motorima koje moras dobro zavrtiti da dobijes snagu.
Dodge RAM i Nissan Titan su mnogo bolji, pogotovo mi se svidio dodge ram.
to je zvijer.

- drndalo
#9 Re: Zasto Ford F?
Ti bi pod hitno trebao na pregled oftalmologu... Ili na operaciju chira na ukusu...Tuzla111 wrote:Svaki pick up se moze natkriti pozadi, i izgleda prelijepo.
![]()
-
goran16v
#10 Re: Zasto Ford F?
Kod nas se pick-up odnosno nijedno vozilo sa odvojenim terentim prostorom ne moze registrovati na fizicko lice ukoliko nema osnova za ZVP. Zna li ko kakva je situacija u drugim drzavama u EU? Mozda bi kod nas bili zastupljeniji da je drugacije.
- drndalo
#11 Re: Zasto Ford F?
Tesko, mi telad i ovce vozimo u G2... 
-
goran16v
#12 Re: Zasto Ford F?
Ja sam prije par god prodavao sluzbene Navarre koje je neko na neku foru uspio reg. kao putnicke i bila je prava pomama za njima na aukciji jer su kupci mislili da ih mogu reg, na svoja imena. Nazalost prilikom preregistracije promjenjen tip vozila.