Zasto Fikret Abdic nije bio prvi predsjednik ?

@ke

#1 Zasto Fikret Abdic nije bio prvi predsjednik ?

Post by @ke »

Image
i pored toga sto je na prvim visepartijskim izborima dobio ubjedljivo najvise glasova fikret abdic nije postao prvi predsjednik,
nego je to bio kalifa :shock:

poznato je da je fikret svojom odlukom da podrzi SDA umjesto SDP, preokrenuo rezultate izbora u cazinskoj krajini

po mom misljenju to mu je bila katastrofalna greska, jer je poslije toga kalifa uradio sve da ga odstrani i po cijenu medju-bosanjckog sukoba :shock:

mejdutim fikretov pokret jos postoji i tesko da ce tek tako da nestane

http://www.dnz-bih.org/
Image
seas of cheese

Post by seas of cheese »

fico je legenda...
JBT

Post by JBT »

Zasto Bogic Bogicevic nije predsjednik RS-a?
JBT

Post by JBT »

....ili Srbije?
nostalgicar

Post by nostalgicar »

Zasto je Nešo otisao ?
Monya

Post by Monya »

Image
"Osveta koka u 7:45"
@ke, obecao sam ti....
Last edited by Monya on 15/10/2004 18:12, edited 1 time in total.
@ke

Post by @ke »

Monya wrote: @ke, obecao sam ti....
nisam mislio da si musko

inace ne otvara se slika se jako, jako sporo otvara, gubis vrijeme momce :(
Monya

Post by Monya »

Nick je Nick, momce.
Sta trebam popraviti da se slike brze otvaraju (mada to nije tema?
Vito Korleone

#9 Re: Zasto Fikret Abdic nije bio prvi predsjednik ?

Post by Vito Korleone »

@ke wrote:Image
i pored toga sto je na prvim visepartijskim izborima dobio ubjedljivo najvise glasova fikret abdic nije postao prvi predsjednik,
nego je to bio kalifa :shock:

poznato je da je fikret svojom odlukom da podrzi SDA umjesto SDP, preokrenuo rezultate izbora u cazinskoj krajini

po mom misljenju to mu je bila katastrofalna greska, jer je poslije toga kalifa uradio sve da ga odstrani i po cijenu medju-bosanjckog sukoba :shock:

mejdutim fikretov pokret jos postoji i tesko da ce tek tako da nestane

http://www.dnz-bih.org/
Image

Vidi mu bebaste face,isti Slobo :lol:

nesto nisam upucen u tu politiku,izgleda nesto je zabrljo pa sada svira klafir :lol: a kada izadje uzmite ga @ke sebi za predsjednika,dobar Vam je bio :x
Equinox

Post by Equinox »

Da je Fikret bio predsjednik mozda nebi bilo ni rata, a umjesto toga imamo 20.000 muslimana iz Kladuse i Cazina koji su kao izbjeglice od sopstvenog naroda izbjegli najvecim brojem u Ameriku ( Salt Lake City) :shock:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Ma dajte ljudi...Imali smo jak izbor, dvojicu robijasa... :mrgreen:
kekec

Post by kekec »

Zaj...bo ga prvi saf.
Isto kao i Adila Zulfikarpasica.
Vito Korleone

Post by Vito Korleone »

Equinox wrote:Da je Fikret bio predsjednik mozda nebi bilo ni rata, a umjesto toga imamo 20.000 muslimana iz Kladuse i Cazina koji su kao izbjeglice od sopstvenog naroda izbjegli najvecim brojem u Ameriku ( Salt Lake City) :shock:

Eto ih tebi Meho pa pravi snjima zapadnu i jos zapadniju krajinu :D

zajedno sa babom robijasem :D ,naravno kada izadje :D

lako vi nadjete zajednicku :D
Engram:X

Post by Engram:X »

Vito Korleone wrote:
Equinox wrote:Da je Fikret bio predsjednik mozda nebi bilo ni rata, a umjesto toga imamo 20.000 muslimana iz Kladuse i Cazina koji su kao izbjeglice od sopstvenog naroda izbjegli najvecim brojem u Ameriku ( Salt Lake City) :shock:

Eto ih tebi Meho pa pravi snjima zapadnu i jos zapadniju krajinu :D

zajedno sa babom robijasem :D ,naravno kada izadje :D

lako vi nadjete zajednicku :D
Image
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Da ti odmah direktno odgovorim na postavljeno pitanje: Fikret Abdić nije postao prvi predsjednik BiH zato što mu srbi nisu likvidirali Aliju kad su ga zarobili na aerodromu..a srbi ga nisu likvidirali zato što su zelene beretke zarobile konvoj vojnika i oficira jna koji su razmijenili za Aliju.

Eto nadam se da su ti sad barem neke dileme otklonjene..mada mislim da bi tebe trebale više da interesuju teme kao: ko je ubio đinđića? ibarska magistrala? da li je Arkan viđen živ u rio de janeiru? i sl.
Ta vaša (srpska) potreba da zabadate nos u tuđa posla me je uvijek fascinirala..neko bi reko da nemate dovoljno svojih problema :-)
majka

Post by majka »

pa ahmede posto tako pises, evo ti odgovor zasto

out of 1,750,000 Serbs in the territory of the NDH, at least 600,000 were murdered, 250,000 expelled and 200,000 forcibly converted to Catholicism by the Ustase regime.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

majka,
prichash nebuloze, de malo koriguj te cifre, za pochetak shto tjesh prave izvore da konsultujesh, i drugo ode ti sa teme.

monya,
ahhahahahah, za sliku, svaka chast.

ake,
what's the point teme? Zashto nije izabran, 14godina poslije pita se ake??? Jer je takav bio dogovor unutar SDA, kojoj je tada i sam Fikret Abdic pripadao, sve ostalo je povijest iliti historija.
majka

Post by majka »

prijavio sam se na sajt , jer sam iz sarajeva, a drugo jer mi je pun k.... da svi moj narod okrivljuju za sve, pa izgleda da smo krivi i za to sto su ustase pobili, rastjerali evo ima jedva 50 godina oko 1 miliun srba, i to je sasvim normalno?? i sad se svi cude odkud nam sve ono danas???

http://www.pavelicpapers.com/features/j ... tione.html

evo naucite malo Bosanske istorije, i to ne tako davne, da vise prestanete da serete ovda po furumu
majka

Post by majka »

e moj fluide.., da je ovo nejim slucajem netacno, sto nazalost nije... je nebi odrasto u Bosni bez babe i dede,a evo doslo vrijeme da i ja gledam u bosnu iz vana
missA

Post by missA »

majka wrote: http://www.pavelicpapers.com/features/j ... tione.html

evo naucite malo Bosanske istorije, i to ne tako davne, da vise prestanete da serete ovda po furumu
I gdje ovdje Bosanska istorija? :roll:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

missA wrote:

Pusti se ba s takvim diskusije...Njima kad prst pokazes oni pocnu pricat o srpskoj istoriji, ustasama, Turcima, Kosovu... :lol:
H2SO4

Post by H2SO4 »

missA wrote:

procitaj prvo pa onda komentarisi.Naravno nijke bosanska istorija,ali Krunoslav Draganovic je rodjeni Sarajlija a upravo on je kao katolicki svestenik uz pomoc Vatikana pomogao da najveci ratni zlocinci emigriraju za juznu ameriku.Prvo je sklonio Antu Pavelica (a on je hercegovac),uz pomoc Vatikana, pa zatim ´mnoge druge ukljucujuci i Barbie-a...

A da su ubijali u Jasenovcu-jesu,bar ja sam tako ucio u skoli.Recimo Luburic Maks je nabijao srpske bebe na bajonet
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

H2SO4 wrote:
missA wrote:

procitaj prvo pa onda komentarisi.Naravno nijke bosanska istorija,ali Krunoslav Draganovic je rodjeni Sarajlija a upravo on je kao katolicki svestenik uz pomoc Vatikana pomogao da najveci ratni zlocinci emigriraju za juznu ameriku.Prvo je sklonio Antu Pavelica (a on je hercegovac),uz pomoc Vatikana, pa zatim ´mnoge druge ukljucujuci i Barbie-a...

A da su ubijali u Jasenovcu-jesu,bar ja sam tako ucio u skoli.Recimo Luburic Maks je nabijao srpske bebe na bajonet
Jah, jesu i, a tek da se zna nisu samo Srbe ubijali u Jasenovcu, vec i Jevreje, Rome, Bosnjake, komuniste ?

I, opet, gdje je tu BOSANSKA istorija ? :mrgreen:
The_Fluid

Post by The_Fluid »

majka,
zhao mi je shto si odrastao bez babe i dede, no i sam znash da je puno i previshe djece, bosanske, koja danas odrastaju i bez roditelja, a kamoli bez njihovih roditelja

Ono shto zhelim retji, da je zvanichna ukupna (ovo ukljuchuje i poginule vojnike i civile ne samo ubijene u koncentracionim logorima) cifra stradalih u 2.svjetskom ratu na teritoriji ex-SFRJ oko 1.7miliona (stranci kazhu 1,5milion), a stradali su svi, ne samo Srbi, nego ponajvise Jevreji, pa i Slovenci i Boshnjaci, Romi i drugi.
itd.
missA

Post by missA »

H2SO4 wrote:.Naravno nijke bosanska istorija,ali Krunoslav Draganovic je rodjeni Sarajlija a upravo on je kao katolicki svestenik uz pomoc Vatikana pomogao da najveci ratni zlocinci emigriraju za juznu ameriku.A da su ubijali u Jasenovcu-jesu,bar ja sam tako ucio u skoli
Pa i vidim, da nije Bosanska istorija.
Zato se i cudim :roll:
Ako moramo zbog nekog svecenika koji je igrom slucaja rodjen u sarajevu, ovo zvati bosanskom istorijom, mislim....
Cijela Kat. crkva je bila upletena u prebacivanje fasista u lat. americke zemlje. Tadasnji Papa, Pij XII, je poznat pod imenom Hitlerov Papa.
Post Reply