Zasto dobri ljudi rano umiru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

DZONPI

#1 Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by DZONPI »

Ovo je fakat i znam najmanje 10 primjera gdje bas ali bas dobri ljudi koji su vazda pomagali druge posteni ono sto kazu na ranu ih stavit odose rano kad kazem rano mislim manje vise oko 50 godina.Neposteno.
animals

#2 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by animals »

E sta je postenije, zivot ili smrt..
pitanje je..
Sephora

#3 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by Sephora »

Pa dobri ljudi su vjerovatno i vise osjetljivi na sve i svasta - sve uzimaju k srcu ..

A obicni kazu za civijeka tek kad umre da je bio "dobar"...i svi zale za njim..
ferratilis

#4 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by ferratilis »

Mene više zanima jedna druga stvar, a vezana je za ovo pitanje. Da li je stvarno ovo doba u kome živimo najgore, barem što se tiče (ne)morala i humanosti? Znam da svaka generacija govori da je njima najteže, al čini se da je svakim danom sve crnje i crnje. Eto, ja imam 24 a ne vidim nikakvu perspektivu niti sam optimista. Nekako mi se čini da ulazimo u novo mračno doba :(
RNG_25

#5 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by RNG_25 »

DZONPI wrote:Ovo je fakat
Nije.
Santi

#6 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by Santi »

Dobri ljudi se više nerviraju zbog toga što život nije fer. Stres ubija.

To be stupid, selfish, and have good health are three requirements for happiness, though if stupidity is lacking, all is lost.
Gustave Flaubert
dustaban

#7 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by dustaban »

a mozda je obrnuto - losi dugo zive!
:sad:
SaraFina

#8 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by SaraFina »

Potiskivanja bijesa, ljutnje i sl negativnih emocija ostavlja negativne posljedice po psihičko i fizičko zdravlje.
ferratilis

#9 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by ferratilis »

SaraFina wrote:Potiskivanja bijesa, ljutnje i sl negativnih emocija ostavlja negativne posljedice po psihičko i fizičko zdravlje.
da ljudi ne potiskuju bijes i negativne emocije, šta misliš da li bi bilo dovoljno zatvora da se smjeste svi koji bi izrazili taj bijes? :D
insomnia78

#10 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by insomnia78 »

Santi wrote:Dobri ljudi se više nerviraju zbog toga što život nije fer. Stres ubija.

To be stupid, selfish, and have good health are three requirements for happiness, though if stupidity is lacking, all is lost.
Gustave Flaubert
Misliš?
Être bête, égoïste et avoir une bonne santé, voilà les trois conditions voulues pour être heureux. Mais si la première vous manque, tout est perdu.
:lol:
O'zone
Globalni moderator

#11 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by O'zone »

Kao što su svi već naveli dobre ljude po narodski "ubije nepravda"

Kad si tvrdokožac zaboli te za tuđim nevoljama i problemima, bijedi, jadu i sirotinji lako ti je prevrnuti ploču u glavi kad god se desi nešto što ti ne paše, ne uzimaš ka srcu šta ti ljudi kažu, kritiku i stres...jednostavno zaboli te vodit s onom use, nase i podase
Santi

#12 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by Santi »

insomnia78, ne budali. Znaš u koju je svrhu citat ovde.
SaraFina

#13 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by SaraFina »

ferratilis wrote:
SaraFina wrote:Potiskivanja bijesa, ljutnje i sl negativnih emocija ostavlja negativne posljedice po psihičko i fizičko zdravlje.
da ljudi ne potiskuju bijes i negativne emocije, šta misliš da li bi bilo dovoljno zatvora da se smjeste svi koji bi izrazili taj bijes? :D
Pa nisam ja mislila bijes i negativne emocije da treba ispoljavati u nasilnom obliku nekom.
Nego jednostavno u nekim situacijama dobro je i pozeljno izraziti svoje emocije riječima makar bile i negativne.

Uzmimo za primjer vezu ili brak. Potiskivanje negativnih osjećaja kod jednog od partnera ili će s vremenom dovesti do toga da osoba " pukne" ili će brak/veza izgubiti svoju svrsishodnost/kvalitet ili će pak doći do totalnog raskola.
Dakle, emocije nije uvijek nuzno prikrivati, jer to moze imati i kontraefekat.
animals

#14 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by animals »

ferratilis wrote:Mene više zanima jedna druga stvar, a vezana je za ovo pitanje. Da li je stvarno ovo doba u kome živimo najgore, barem što se tiče (ne)morala i humanosti? Znam da svaka generacija govori da je njima najteže, al čini se da je svakim danom sve crnje i crnje. Eto, ja imam 24 a ne vidim nikakvu perspektivu niti sam optimista. Nekako mi se čini da ulazimo u novo mračno doba :(
Ti si depresivan..ovo je najbolje doba u povijesti covjecanstva..
nikad se bolje nije zivjelo..
insomnia78

#15 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by insomnia78 »

Santi wrote:insomnia78, ne budali. Znaš u koju je svrhu citat ovde.
:lol: :thumbup:
casanova123

#16 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by casanova123 »

Dobri ljudi se nerviraju iznutra :D
pojede ih stres..
Šveđanin

#17 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by Šveđanin »

ferratilis wrote:Mene više zanima jedna druga stvar, a vezana je za ovo pitanje. Da li je stvarno ovo doba u kome živimo najgore, barem što se tiče (ne)morala i humanosti? Znam da svaka generacija govori da je njima najteže, al čini se da je svakim danom sve crnje i crnje. Eto, ja imam 24 a ne vidim nikakvu perspektivu niti sam optimista. Nekako mi se čini da ulazimo u novo mračno doba :(
Ne. Skroz netacno. Neda mi se puno pisati, kasno je ali neki su ti ukratko rekli.
jao_situacije

#18 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by jao_situacije »

čuj rano :roll:
prvo i osnovno problem je što ljudi misle da imaju zagarantiran životni rok kao da se mora doživjeti 80 godina :-)
niko ne zna koliko mu je života ostalo i niko nema ekskluzivitet na neki životni vijek.
još jedna nebuloza na ovoj temi "čovjek umro jer je sve uzimao k srcu nervirao se" i sl. niko ne umire od bolesti ili neke zdravstvene poteškoće već umire od smrti.
kad ti je suđeno umrijećeš i to je sva pamet i mudrost oko toga, možeš biti najzdraviji ili najbolesniji, mlad ili star ali ćeš umrijeti u trenutku koji je suđen.
jao_situacije

#19 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by jao_situacije »

Šveđanin wrote:
Ne. Skroz netacno. Neda mi se puno pisati, kasno je ali neki su ti ukratko rekli.
ako misliš na moral i humanost jeste, najgore je.
ako misliš na životni standard, na našem kontinentu nikad nije bolje bilo.. na ostalim kontinentima je slika drugačija..
ljudi su se dehumanizirali i sve vrijednosti osim materijalnih zanemaruju.
ne mislim da može biti mnogo gore od ovoga gdje smo sada.. :roll:
Blek Stena

#20 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by Blek Stena »

jao_situacije wrote:čuj rano :roll:
prvo i osnovno problem je što ljudi misle da imaju zagarantiran životni rok kao da se mora doživjeti 80 godina :-)
niko ne zna koliko mu je života ostalo i niko nema ekskluzivitet na neki životni vijek.
još jedna nebuloza na ovoj temi "čovjek umro jer je sve uzimao k srcu nervirao se" i sl. niko ne umire od bolesti ili neke zdravstvene poteškoće već umire od smrti.
kad ti je suđeno umrijećeš i to je sva pamet i mudrost oko toga, možeš biti najzdraviji ili najbolesniji, mlad ili star ali ćeš umrijeti u trenutku koji je suđen.
:lol: da umre covjek od smjeha sta ljudi sve pisu :D
jao_situacije

#21 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by jao_situacije »

Blek Stena wrote:
jao_situacije wrote:čuj rano :roll:
:lol: da umre covjek od smjeha sta ljudi sve pisu :D
:?:
RNG_25

#22 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by RNG_25 »

Negativne emocije ne treba potiskivati, već ih ne treba ni imati, niti dozvoliti sebi njihovo stvaranje i propagaciju kroz svoje biće. Nema ništa pozitivno u negativnim emocijama, pa ni njihovo navodno "ispravno" kanalisanje i ispoljavanje to ne mijenja. Izmijeniti svoje stavove, poglede, načine razmišljanja i sve ostalo, a sve u svrhu eliminisanja same mogućnosti stvaranja negativnih emocija, jeste ispravan put, po mom skromnom mišljenju.
zambaklija

#23 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by zambaklija »

Zato što brzo skontaju da su donji i da imaginarni bog čitaj gaja, voli zle i tako ote pa se pojedu živi šo nisu zli :skoljka:
zambaklija

#24 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by zambaklija »

Zato što brzo skontaju da su donji i da imaginarni bog čitaj gaja, voli zle i tako ote pa se pojedu živi šo nisu zli :skoljka:
zambaklija

#25 Re: Zasto dobri ljudi rano umiru

Post by zambaklija »

:? :? :? :? Ja nisam niš barko :? :? :? :? :ljulja:
Post Reply