Googlerica wrote:uh KK, pisem istinu

jer inace ne bi ovako regirala
pisem forumskim jezikom,pismenost je rezultat ignorisanja gramatike

no,najvaznije je da sam u svakom postu na doticnoj temi napisala istinu

Kakvu , ba, istinu ti pišeš?
Na komantar (moj) Živim u svojoj zemlji zato što želim živjeti u svojoj zemlji, jer po
mojim standardima i željama mi puno znači biti uz meni bliske ljude i mahale mog djetisntva ti odgovaraš kako sam ja luzer

, kako se "nisam snašla" i kako nije "inostranstvo za svakoga"
Ma, nemoj, trebalo biti naučnik 1993 pa dobiti politički azil kao bosanac,
Onda na (opet moju) opasku da ne podnosim šovinizam, rasizam i segregaciju i ne želim biti njen objekat niti u seuper light obliku ti kažeš da je to sasvim cool, sasvim ok i da su to dječije bolesti svakog dijasporca

i da ja tebi kao sad fino prepričam sve do u detalje šta se to meni i kad desilo, pa ćeš ti kao donijeti neki zaključak. Ti se šokiraš, šlafiraš što netko može živjeti vani (ja imam svoju kuću tamo, mogu kad hoću), ali, eto, odabrao je živjeti u BIH i stalno me podsjećaš na dva bosanca u madridu koji mom mužu redovno kažu da je budala bez blama, jer živi u BIH. ONi se zlopate tamo, ali nema veze, oni su vani i kontaju da su samim tim uspješni
O kakvim onda ti istinama govoriš? Ti si samo dovoljno drska, da ulaziš u nečije osobne želje i odabire reletivizirajući ih i nastojeći nametnuti svoje. To nije civilizacijska osobina i to nisi naučila vani, to ovdašnja primitivna navika koju nosiš i pokazuješ, a tobože se zgražaš primitivluka ovdje.
Da dodam.. naslov teme je pogrešan. dijaposra ne kuka, dijspora se hvališe, često potpuno neosnovano, jer odemo ponekad vani i vidimo kako žive. Ni približno kako nam serviraju u napuhanim pričama.