Zasto dijasporci samo kukaju?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Locked
vazi

#551 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by vazi »

kako vam se vise da mlatit praznu slamu :D

dijaspora nikako ne valja ako se ne obuce sta ce jado ako se obuce sta ovdje prosipa pamet znam ga ja nije se znao najest :D

dijasora vama ne moze ugoditi :D

tuzemcima vazda daj i vazda im malo koliko god das, opet oni frajeri, zivot i raj su u bosni, vi ste pacenici tamo daleko :D

neka svako zivi svoj zivot, ako moze lijepom moze ako ne moze zaobidji , produzi dalje
Luce

#552 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Luce »

Smijesno mi je razdvajanje dijaspore i stanovistva koje zivi u BiH.

Isti narod, isti mentalitet, isto ponasanje, samo sto su jedni igrom slucaja zavrsili van zemlje, drugi opet igrom slucaja zive u njoj. Odskacu iz obrasca jedino druge generacije koje su se rodile i odrasle vani.

Bosanci koji su u BiH nemaju ekskluzivno pravo na kukanje samim time sto zive u BiH.

Generalno, smeta mi osobina kukanja, ko god da kuka. Iza nje stoji nemoc i sazalijevanje samog sebe.
Googlerica

#553 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Googlerica »

KatarinaKosaca wrote: Pa da ti pojasnim učeni čovječe sa velikim školama.. Kada Adnan Ćatić pregrnut BIH zastavom postane prvak svijeta i u sred Njemačke se prvo obrati na bosanskom publici ili na leđima ima natpis "do not forget Srebrenica" je potpuno drugačije od onoga kad vojni dezerteri počnu da drže pridike o patriotizmu via internet, pri tom spočitavajući ljudima što su u svojoj kući i žele biti u svojoj kući nazivajući ih primitivcima, a cijelu zemlju neobrazovanom gomilom svjetine. Sasvim različito. U svim forumskim diskusijama 90% vas u tome prednjačiš ti i glogerica sa svim nikovima i jefferson jednostavno demonizirate ljude što imaju svoj izbor, a on je BIH. Tako samo pored visoke razine nepismenosti pokazujete i veliku netoleranciju prema svemu što se kosi sa vašim osobnim viđenjem. Jer čim netko napiše "Ja sam se vratio, ja ovdje volim", krene lavina napada na njega, sa obaveznom dozom hvalisanja o tobožnjim velikim uspjesima.
Zanimljivo je da to mahom rade takvi kao ti, oskudnog rječnika i loše konsktrukcije rečenice, dok , na primjer @malagueno, koji zna jezike uključujući i naš nema običaj ni da se hvališe školom ni obrazovanjem niti da demonizira ljude koji žive u BIH. Protiv tih i takvih nitko nema ništa. Kao ni protiv Ade Ćatića. Protiv takvih kao ti koji kao bjesne zvijeri hvataju svaki post u kojem netko nešto afirmativno napiše u prilog tezi življenja u svojoj kući, svakako da.
uh KK, pisem istinu :) jer inace ne bi ovako regirala ;-) :lol:

pisem forumskim jezikom,pismenost je rezultat ignorisanja gramatike :D no,najvaznije je da sam u svakom postu na doticnoj temi napisala istinu :-D
Googlerica

#554 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Googlerica »

Luce wrote:Smijesno mi je razdvajanje dijaspore i stanovistva koje zivi u BiH.

Isti narod, isti mentalitet, isto ponasanje, samo sto su jedni igrom slucaja zavrsili van zemlje, drugi opet igrom slucaja zive u njoj. Odskacu iz obrasca jedino druge generacije koje su se rodile i odrasle vani.

Bosanci koji su u BiH nemaju ekskluzivno pravo na kukanje samim time sto zive u BiH.

Generalno, smeta mi osobina kukanja, ko god da kuka. Iza nje stoji nemoc i sazalijevanje samog sebe.
nije tacno
Googlerica

#555 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Googlerica »

forel wrote:Kad prozoves ratne pobjegulje, odmah se pobune
eh ovo mi je najdrazi komentar o nama dijaspori :D :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#556 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by KatarinaKosaca »

Googlerica wrote:uh KK, pisem istinu :) jer inace ne bi ovako regirala ;-) :lol:

pisem forumskim jezikom,pismenost je rezultat ignorisanja gramatike :D no,najvaznije je da sam u svakom postu na doticnoj temi napisala istinu :-D
Kakvu , ba, istinu ti pišeš?

Na komantar (moj) Živim u svojoj zemlji zato što želim živjeti u svojoj zemlji, jer po mojim standardima i željama mi puno znači biti uz meni bliske ljude i mahale mog djetisntva ti odgovaraš kako sam ja luzer :roll: , kako se "nisam snašla" i kako nije "inostranstvo za svakoga" :D
Ma, nemoj, trebalo biti naučnik 1993 pa dobiti politički azil kao bosanac, :-) :-)
Onda na (opet moju) opasku da ne podnosim šovinizam, rasizam i segregaciju i ne želim biti njen objekat niti u seuper light obliku ti kažeš da je to sasvim cool, sasvim ok i da su to dječije bolesti svakog dijasporca :roll: i da ja tebi kao sad fino prepričam sve do u detalje šta se to meni i kad desilo, pa ćeš ti kao donijeti neki zaključak. Ti se šokiraš, šlafiraš što netko može živjeti vani (ja imam svoju kuću tamo, mogu kad hoću), ali, eto, odabrao je živjeti u BIH i stalno me podsjećaš na dva bosanca u madridu koji mom mužu redovno kažu da je budala bez blama, jer živi u BIH. ONi se zlopate tamo, ali nema veze, oni su vani i kontaju da su samim tim uspješni
O kakvim onda ti istinama govoriš? Ti si samo dovoljno drska, da ulaziš u nečije osobne želje i odabire reletivizirajući ih i nastojeći nametnuti svoje. To nije civilizacijska osobina i to nisi naučila vani, to ovdašnja primitivna navika koju nosiš i pokazuješ, a tobože se zgražaš primitivluka ovdje.

Da dodam.. naslov teme je pogrešan. dijaposra ne kuka, dijspora se hvališe, često potpuno neosnovano, jer odemo ponekad vani i vidimo kako žive. Ni približno kako nam serviraju u napuhanim pričama.
Last edited by KatarinaKosaca on 10/06/2014 10:55, edited 1 time in total.
damskot

#557 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by damskot »

Kako necu kukat .... Jebote na tri strane grada mi razbacana fam a zena me cuvala opet u 4toj . Isao u obdaniste isao u osnovnu . Pa znao sam 10.000 ljudi kolega drugara i drugarica .. Sad dodjem nema nikog sve papci otisli u dijasporu da slusaju FOLK . Nekontam pola ljudi kao da pricaju neki drugi jezik . Ma..... cuj sto kukaju ..
stakasa

#558 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by stakasa »

forel wrote:
mufa1 wrote:Zviz i evo recimo ovaj forel su najbolji dokaz kakvih sve debila ima i na jednoj i na drugoj strani.
Pa jbte prosto nevjerovatno koliko generalizovanja na obje strane.
Jest vala bas generaliziramo, 90% se dijasporaca ponasa na nacin koji mnogi ovdje navode, isto ko da zivimo na Marsu i eto ne vidimo i slijepi smo od ociju.O Zvizu necu da komentarisem, decko malo suvise gleda filmove posebno one spijunske, pa ga malo prenese.Imamo mi svi oci, i usi a Bgm mnogi i porodicu koja je u dijaspori, generalizujemo, pa od kud ovakva tema i od kud sve ove price o dijaspori ako eto ko biva nisu svi ''taki'' samo su pojedinci, a istina je da je najveci broj dijasporaca da Bog sacuva i sakloni i da su pojedinci ljudi koji se normalno ponasaju i odnose prema svojoj zemlji i vani i u njoj.
Otkud?
Pa tradicionalne boljke: primitivizam, neobrazovanost, zavist, sujeta...
KatarinaKosaca

#559 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by KatarinaKosaca »

stakasa wrote:Otkud?
Jes, dobro si, na tvoje obrazovanje se crkaje od ljubomore i zavisti. Sem što sam o sebi napišeš da si plaho obrazovan, nigdje se ne vidi :pisnula: :pisnula: :pisnula:
stakasa

#560 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by stakasa »

KatarinaKosaca wrote:
Jes, dobro si, na tvoje obrazovanje se crkaje od ljubomore i zavisti. Sem što sam o sebi napišeš da si plaho obrazovan, nigdje se ne vidi :pisnula: :pisnula: :pisnula:
Nego kako se je Manolo snaso u Bosni, radi li sta, ambicija neka? Ili grickate kiriju iz Madrida :D
Googlerica

#561 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Googlerica »

KatarinaKosaca wrote:
Googlerica wrote:uh KK, pisem istinu :) jer inace ne bi ovako regirala ;-) :lol:

Kakvu , ba, istinu ti pišeš?

Na komantar (moj) Živim u svojoj zemlji zato što želim živjeti u svojoj zemlji, jer po mojim standardima i željama mi puno znači biti uz meni bliske ljude i mahale mog djetisntva ti odgovaraš kako sam ja luzer :roll: , kako se "nisam snašla" i kako nije "inostranstvo za svakoga" :D
Ma, nemoj, trebalo biti naučnik 1993 pa dobiti politički azil kao bosanac, :-) :-)
Onda na (opet moju) opasku da ne podnosim šovinizam, rasizam i segregaciju i ne želim biti njen objekat niti u seuper light obliku ti kažeš da je to sasvim cool, sasvim ok i da su to dječije bolesti svakog dijasporca :roll: i da ja tebi kao sad fino prepričam sve do u detalje šta se to meni i kad desilo, pa ćeš ti kao donijeti neki zaključak. Ti se šokiraš, šlafiraš što netko može živjeti vani (ja imam svoju kuću tamo, mogu kad hoću), ali, eto, odabrao je živjeti u BIH i stalno me podsjećaš na dva bosanca u madridu koji mom mužu redovno kažu da je budala bez blama, jer živi u BIH. ONi se zlopate tamo, ali nema veze, oni su vani i kontaju da su samim tim uspješni
O kakvim onda ti istinama govoriš? Ti si samo dovoljno drska, da ulaziš u nečije osobne želje i odabire reletivizirajući ih i nastojeći nametnuti svoje. To nije civilizacijska osobina i to nisi naučila vani, to ovdašnja primitivna navika koju nosiš i pokazuješ, a tobože se zgražaš primitivluka ovdje.

Da dodam.. naslov teme je pogrešan. dijaposra ne kuka, dijspora se hvališe, često potpuno neosnovano, jer odemo ponekad vani i vidimo kako žive. Ni približno kako nam serviraju u napuhanim pričama.
KK,naravno da zivis u BiH u skaldu sa vlastitm standardom :thumbup: ;-)

ostatak posta si napisala,opet,o licnom zivotu,a nisma spomenula tvog muza,i potom se cudis jer ti forumska zadruga obraca "na licnom nivou" , tj,ti si odgovorna za sve sto napises o sebi na svom forumu,a mene absolutno ne interesira tvoj zivot :-D
zmajadaH

#562 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by zmajadaH »

stakasa wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Nego kako se je Manolo snaso u Bosni, radi li sta, ambicija neka? Ili grickate kiriju iz Madrida :D
Hajde nemoj biti trivijalan, probaj smisliti nešto orginalnije.....nemoj se ponašati kao dijasporac :mrgreen:
prometheus

#563 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by prometheus »

@Katarina

Imas ljude koji cijene druge ljude prema njihovim vrlinama, i one koji ocjenjuju samo povrsno, s njihove ogranicene i dehumanizirane prizme. Ovi drugi su uocljivi iz aviona, samo ih treba otresti, bilo na ulici ili forumu. Nikada se spustati na taj plicak i pojasnjavati/opravdavati svoj stav. Pusti ih nek uzivaju na Ibizi, isplazenog jezika u pozi s dva prsta i neka to kasnije medjusobno dijele na fejsbuku. Eto ti dobar dokumentarac o "evoluciji" nase vrste.

Mislim, razlika je uocljiva kakav je ko i nema potrebe ni imenovati ni etiketirati.
azea

#564 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by azea »

Dragi zemljaci koji imate tu srecu/nesrecu da ste jos u nasoj voljenoj i zajebanoj BiH- eto mene u utorak, pa bi vas zamolio da mi objasnite o cemu, kako i u kojim kolicinama mogu kukat bez da se preseravam?
Ili jezik za zube,osmjeh na usta (nakon sto se posjeti zubar, normalno...) i da sutim ?
zmajadaH

#565 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by zmajadaH »

azea wrote:Dragi zemljaci koji imate tu srecu/nesrecu da ste jos u nasoj voljenoj i zajebanoj BiH- eto mene u utorak, pa bi vas zamolio da mi objasnite o cemu, kako i u kojim kolicinama mogu kukat bez da se preseravam?
Ili jezik za zube,osmjeh na usta (nakon sto se posjeti zubar, normalno...) i da sutim ?
Nije ovo tema o tome kako domicili daju instrukcije emigrantima o kukanju. :razz:
Ovo je tema u kojoj domicili konstatuju da emigranti kukaju.I ništa više od toga. :mrgreen:
Sad koliko ima istine u svemu tome i koliko koga ova konstatacija pogađa je sasvim druga priča. :)
Pol_Pot

#566 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Pol_Pot »

azea wrote:Dragi zemljaci koji imate tu srecu/nesrecu da ste jos u nasoj voljenoj i zajebanoj BiH- eto mene u utorak, pa bi vas zamolio da mi objasnite o cemu, kako i u kojim kolicinama mogu kukat bez da se preseravam?
Preseravaj se koliko hoćeš, ali auto parkiraj kako parkiraš u Njemačkoj, smeće i opuške bacaj gdje bacaš u Njemačkoj i jebiga nemoj gladnim ljudima pričat kako kod vas u Njemačkoj toga nema. I sve će biti ok, bujrum ;)
KatarinaKosaca

#567 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by KatarinaKosaca »

Googlerica wrote:KK,naravno da zivis u BiH u skaldu sa vlastitm standardom :thumbup: ;-)

ostatak posta si napisala,opet,o licnom zivotu,a nisma spomenula tvog muza,i potom se cudis jer ti forumska zadruga obraca "na licnom nivou" , tj,ti si odgovorna za sve sto napises o sebi na svom forumu,a mene absolutno ne interesira tvoj zivot :-D

O čemu ti opet? Pa otvarala si sama nekoliko tema o uzaludnosti povratka, nazivala ljude koji ovdje žive luzerima, meni se rekla da se ja kao nisam snašla, nemajući pojma ništa, pravdala si rasizam u kontekstu obrane domaćina itd. I sad kao ja sam odgovorna. Za šta? Pa nije tajna da sam udata i da živim sa mužem. Kakve to ima veze? To što se tipično dijasporski zabija nos od čega se živi, to vama ide u prilog. NItko od vas nije reagirao na te i takve izljeve primitivizma, nego ih čak, eto, ti prva pravdaš. Dakle, ponavljam, u BIH ima primitivaca, ali što ih ima u dijaspori to je za priču. Pogledaj samo postove @stakasa, svoje i sve će ti se samo kazati...

@prometheus :thumbup: :kiss:
fidoremilienko

#568 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by fidoremilienko »

Zašto dijasporci samo kukaju?
Googlerica

#569 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Googlerica »

KatarinaKosaca wrote:
Googlerica wrote:KK,naravno da zivis u BiH u skaldu sa vlastitm standardom :thumbup: ;-)

O čemu ti opet? Pa otvarala si sama nekoliko tema o uzaludnosti povratka, nazivala ljude koji ovdje žive luzerima, meni se rekla da se ja kao nisam snašla, nemajući pojma ništa, pravdala si rasizam u kontekstu obrane domaćina itd. I sad kao ja sam odgovorna. Za šta? Pa nije tajna da sam udata i da živim sa mužem. Kakve to ima veze? To što se tipično dijasporski zabija nos od čega se živi, to vama ide u prilog. NItko od vas nije reagirao na te i takve izljeve primitivizma, nego ih čak, eto, ti prva pravdaš. Dakle, ponavljam, u BIH ima primitivaca, ali što ih ima u dijaspori to je za priču. Pogledaj samo postove @stakasa, svoje i sve će ti se samo kazati...
ti si pisala o rasizmu koji si dozvijela u Spanjolskoj ;-) naravno da se nisi uklopila u doticnu sredinu,to si napisala,procitaj svoje psotove :D

svaki tvoj post je tvom licnom zivotu i naravno svaki post upucen tebi dozivljavas subjektivno,to je sustina problema komunikacije sa tobom :-D
KatarinaKosaca

#570 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by KatarinaKosaca »

Googlerica wrote: ti si pisala o rasizmu koji si dozvijela u Spanjolskoj ;-) naravno da se nisi uklopila u doticnu sredinu,to si napisala,procitaj svoje psotove :D
Šta znači "uklopiti se"? Ako je to sakrivati identitet kako pojedini od vas pišu na forumu, nisam se uklopila. Ako je pravdati šovinizam da je to normala kao ti, nisam se uklopila. Ako je klepiti ušima na taj šovinizam, kao što si po vlastitim riječima priznala, nisam se uklopila. Ako je (vidiš ja se ne hvališem velikim školama) naučiti jezik, domaću književnost, političku scenu, povjest, onda sam se uklopila kao rijetko koji imigrant. Uostalom moje je dijete tamo 3 mjeseca godišnje, ja se ne mogu odreći te zemlje, ali mogu izabrati da meni moji prioriteti su život u BIH
Googlerica wrote:svaki tvoj post je tvom licnom zivotu i naravno svaki post upucen tebi dozivljavas subjektivno,to je sustina problema komunikacije sa tobom :-D
Opet spamaš. Nazivaš ljude luzerima bez da ih znaš :D , mrtva hladna napišeš " Nije inostranstvo za svakog" :-) :-) :-) (ima izljeva primitivizma od ovog stakasa, ali i njega si ovom izjavom prevazišla) i onda kao ja nešto lično, ovo ono. A istovremeno pitate od čega živim.. pa presmješno!
Googlerica

#571 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Googlerica »

KK,kako se ne umoris sa vlastitim opravdanjima :D
sha_ba

#572 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by sha_ba »

:meza: :mrgreen:
KatarinaKosaca

#573 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by KatarinaKosaca »

Googlerica wrote:KK,kako se ne umoris sa vlastitim opravdanjima :D
Zavisi šta podrazumjevaš pod pravdanje. Da sam na tvom mjestu jako bih se zabrinula oko pravdanja šovinizma, kao i relativizacije rasizma. Kad smo već kod pravdanja... to je puno opasnije i civilizacijski neprihvatljivo. Ali, tipično dijapsorski 8-)
Googlerica

#574 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Googlerica »

KK,tebe opasno drmaju frustracija i kompleksi :D
stakasa

#575 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by stakasa »

Googlerica wrote:KK,tebe opasno drmaju frustracija i kompleksi :D
Da je nema trebalo bi je izmisliti. Forumska kanta za nabijanje, jednostavno se na svaku prima :D
Locked