Zasto dijasporci samo kukaju?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Locked
insomnia78

#476 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by insomnia78 »

KatarinaKosaca wrote:
insomnia78 wrote:Evo je :D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Upravo te opisah u postu. :wink:
Koji sam ja?
Ne prepoznah se

insomnia78

#477 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by insomnia78 »

todd_smith wrote:
stakasa wrote:
todd_smith wrote:Mi, vi, oni. I pricas o SDA politici. Ok.
Da, o SDA politici podobnih, probranih, privilegovanih... U konfliktu sa svima osim sa vlastitim interesom. Znas ti dobro.
Nego, ho's bodrit dijasporu na svjetskom? Da ti ne zasmeta identitetu?
Najbolji NAS igrac svih vremena je igrac iz Sarajeva, bio tu tokom rata i poslije tek otisao. Zive mu svi ovdje, i on namjerava.

Mora da ti je srce bilo puno kada su mu protiv Egipta skandirali.
Bože

insomnia78

#478 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by insomnia78 »

Sad cu ja ko malo dijete pitati sta bi taj vas rodjeni sarajlija mogao uraditi da mu nije bilo dijaspore, sam bi igro napad, odbranu i branio
:D :D :D :D
Da nije to sto jeste psovali bi ste mu mater seljacku i pricali kako je sljego iz Brijesca

todd_smith

#479 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by todd_smith »

Ocigledno nisi skontao cilj posta, kao sto ranije rekoh ti si "lezernija" verzija onog Zviza.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#480 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by KatarinaKosaca »

todd_smith wrote:Ocigledno nisi skontao cilj posta, kao sto ranije rekoh ti si "lezernija" verzija onog Zviza.
:thumbup: Upravo tako. S tim da @zviz sam za sebe piše, ovaj proganja postove i napada i kidiše bez da išta kaže.
insomnia78

#481 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by insomnia78 »

Kme, kme
Posto toliko mrzis dijasporu ne znam kako uspjevas zivjeti sa jednim?

KatarinaKosaca

#482 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by KatarinaKosaca »

insomnia78 wrote:Kme, kme

Onaj sa kojim živim niti pljuje ljude koji žive u svojoj zemlji , niti proganja njihove postove po španjolskim forumima, niti cijelu naciju naziva retardima. velika razlika :wink: Voli nsvoju zemlju, niti tjera nekoga da emigrira, niti da ostane, jednostavno daje slobodu svakome da odlučuje da živi gdje želi bez da se drzne diskutirati svačiji osobni izbor.
Nešto kao ti glogerica i jeferson zajedno sa stakasa :lol: :lol: :lol:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#483 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Zviz »

KatarinaKosaca wrote:

Onaj sa kojim živim niti pljuje ljude koji žive u svojoj zemlji , niti proganja njihove postove po španjolskim forumima, niti cijelu naciju naziva retardima. velika razlika :wink: Voli nsvoju zemlju, niti tjera nekoga da emigrira, niti da ostane, jednostavno daje slobodu svakome da odlučuje da živi gdje želi bez da se drzne diskutirati svačiji osobni izbor.
Zaboravila si mene. :roll: Ja sam orhidea pluralne demokratije, mana u nekim drzvama diktatura bi znacila sloboda, jer bi narod oslobodila od politickih budalestina, koje slusaju svaki dan. Sto se spanije tice, kamenjar i ciganija na kvadrat - budimo realni. Jedino sto im valja je geografski polozaj kad je rijec o klimi sve drugi nevelja nicemu. Ja sam samo realan nista vise. Ko hoce da se laze neka prise, da tamo sve smirgla ko motor od Mercedesa.
todd_smith

#484 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by todd_smith »

Zviz wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Zaboravila si mene. :roll: Ja sam orhidea pluralne demokratije, mana u nekim drzvama diktatura bi znacila sloboda, jer bi narod oslobodila od politickih budalestina, koje slusaju svaki dan. Sto se spanije tice, kamenjar i ciganija na kvadrat - budimo realni. Jedino sto im valja je geografski polozaj kad je rijec o klimi sve drugi nevelja nicemu. Ja sam samo realan nista vise. Ko hoce da se laze neka prise, da tamo sve smirgla ko motor od Mercedesa.
Uzas.
KatarinaKosaca

#485 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by KatarinaKosaca »

Zviz wrote:Zaboravila si mene. .
ti uopće ne spadaš u kategoriju spomenutih. Ti razgolitiš bosanski socijala sistem dijasporaša dok ovi pišu o vilama, bogatstvu, i prihodima, smatrajući život vani po defaultu neki svoj veliki uspjeh i omalovažavajući sve koji su u BIH. Uz to nikad baš ničim ne pokažu ništa od toliko istaknutih kvaliteta obrazovanja, ali sami sebe hvale :D
Ako netko samo napiše "Volim svoju zemlju i hoću u noj da živim", eto hin na čelu sa nepismenim insomniom78 da se nagovori... da sam dijaspora molila bih da ne govore u moje ime. Ali, mene jako asociraju na jednu koja dođe iz austrije sa polovnim mercedesom (jako polovnim) i tablicama Amela3 :D Identičan mentalni sklop. I Amela3 misli da je uspješna i obrazovana i da joj svi zavide :lol: :lol:
insomnia78

#486 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by insomnia78 »

Nije ni tebi lako
Fakat
Mislis da se to ne vidi?
Nema osobe na forumu, u stvarnosti vjerovatno jos i manje, koja te uzima za ozbiljno

KatarinaKosaca

#487 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by KatarinaKosaca »

insomnia78 wrote:Nema osobe na forumu, u stvarnosti vjerovatno jos i manje, koja te uzima za ozbiljno

Sem što se identificiraš sa reprezentacijom daješ sebi za pravo da govoriš u ime svih članova foruma :D

Kako napisah, nema kuknjave, ima samo lažno hvalisanje, naslov teme treba mjenjati..
insomnia78

#488 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by insomnia78 »

Ko sto rekoh nije ti lako, ne znam samo cemu tolika ogorcenost a ni ne zanima me iskreno
Ja sam sa ovom temom zavrsio
Jebe mi se sta neko, bilo to u zemlji ili inostranstvu, misli o meni
Dovoljni su mi ljudi koji me poznaju, ostali...

animals

#489 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by animals »

Poenta ove teme je sama osoba i njen odgoj..bez obzira gdje otisao i gdje trenutno zivis, tvoj te odgoj i tvoja kultura prate na svakome koraku..od sebe ne mozes pobjeci..
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#490 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Zviz »

@ Katarina

Kao prvo ti jos malo ko parava sizika! Nebi ti vidila Spanije da se nisi udala. Vecina nebi vidila grada da nije bilo rata u BiH. Pustimo ove koji su otisli sa poslom poslje rata (ti su za mene se na neki nacin snasli)... tokom rata je mogao ko je god htjeo otici, prakticki citava BiH je mogla pobjeci da je htjela. Vecina je sigurno rekla "hebo ovo, ja odoh"... na to se gleda u BiH sa razlicitim ocima. Ima ljudi u BiH "sto organski nemogu smisliti "dijasporu", jel rijec o zavidnosti ili nekom ugrizenom patriotizmu necu zalaziti. Ovi koji su se toboze udali iz ljubavi (aka papira) haj cuo sam ja tih prica brdo... niko nekaze muz ili zena / ljubav, neko svi strogo zarucnik - zarucnica tacno znas da je "ljubav" preko dvogleda...

Sto se tice Bosanaca i socijale u Danskoj, kao prvo vecina nije na socijali nego prima invalidsku penziju. Broj socialaca je jako mal od generacije koja je davno dosla od ove sakice sto je preko brakova dosla (mozes ih na prste nabrojati) su na socijali ili imaju ko neki "flexjob" / nesto rade (mal broj stai - ciste negdje nesto) a ostalo dotira opcina!

Kao drugo niko sebi nije skocio u muku koliko su ljudi izmedju sebe, a pogotovo u zadnje vrijeme je procvjetao kriminal oruzijem sa tih prostora, i svi koji putuju tim avtobusima (eskurzije sa Kanticima, Turistima, Papayama i sl. agencijama) moraju da predaju spisak putnika, sve se provjerava! Imas u policiji ljudi koji su zaposljeni samo da se bave jugovicima. Odcvikavanje jugovica koji cak je najvise unutar njih. U mjestu Randers se zna ko odcvikava... Bosanac Bosance! U Koldingu je isto. Cojek dodje i popisuje ko ide za dole a onda preda u opcinu e taj i taj... to vise nije ni skrivnost samo tom iz BiH ako bude falila dlaka sa glave ovi vamo mogu racunati da ce letiti iz Danske... pa te iste koji ih cvika placaju da ih necvika...

Nesto drugo sto brdo jugovica odnosno 99,9% u Danskoj nema pojma tj. da drzava Danska tacno zna gdje ljudi borave kad idu u BiH, vodi se evidencija, adrese imaju, salju se ljudi da ih slikaju da bi bio dokaz itd. Ne samo tu, nego i za ove koji se ko odesle u neku drugu drzavu clanicu EU, pretezno Austriju kod rodbine. Ja i vise nisam toliko u tim sistemima, nego po potrebi se bavim tim (na zahtjev opcine) oni meni konkretno donesu sve papire, i tanco sve pise, pa cak i slike i ono i ovo... koji ovdje kukaju da su invalidi a u BiH zidaju kucu. Ja nemam nekog izbora nego da im kazem i da kazem sta su posljedice, a onda kukaju... Ja sad u sistemu mogu ukucati tablice auta i vidjeti koliko je kredita na autu, ma skoro sve mogu naci, eto samo sto jos nepise gdje je trenutno parkiran... mogu pogledati u bilo ciji racun itd.

Ovo je policajska drzava... i nema tu duge jel hoces da imas platu svaki mjesec 6-8.000€ brutto, jel hoces da imas socijalnu pomoc od 2.000€ netto, jel hoces dzaba zdravstvo, jel hoces dzaba solstvo itd. onda ces pristati da znam i sta jedes. Ako ti se nesvidja onda idi u negdje drugo pa se *jebi.

Kad to budes uhavizala u zele izmedju uziju onda ces znati, da nema ovdje B od balkana... danci imaju metode, i koriste neke koje su prvi put vidile svjetlo za vrijeme Hitlera. Jos malo da ce ces morati i javno napisati kad se sexas, da se zna...
animals

#491 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by animals »

Zviz, ti sve znas..ko CIA si :D
direstraits0078

#492 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by direstraits0078 »

Zviz u elementu, kao i obicno, lupa ko maksim po diviziji. :run: Haman da radi u PET-u, honorarno, malo free-lancinga, malo ugovor o djelu. :lol:
matic.ivan

#493 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by matic.ivan »

Veliki pozdrav za sve DIjasporce !!!

Forumasi moji dragi :-)

I LOVE YOU! :kiss:

http://www.forum-bosanskog-naroda.de
Last edited by matic.ivan on 28/07/2014 11:07, edited 1 time in total.
forel

#494 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by forel »

Kad prozoves ratne pobjegulje, odmah se pobune, prozoves ove koferuse sto su se poudale rad papira i one se nadju uvrijedjene, i onda kazu mrzis dijsporu itd.Niko vas ne mrzi, nego ste vi sami stvorili amozitet kod naroda koji je ovdje, svojim prevashodno ponasanjem.Otici da uspijes nije grijeh, isti taj ''seljak iz Brijesca'' je otisao vani, upravu si ovdje ne bi, ali isto tako, tog ''seljaka iz Brijesca'' ces vidjet u sred carsije kako sa obicnom rajom pije kafu, kulturniji je od 90% dijasporaca koji na petnest dana dodju da svoj seljakluk koji nesmiju ispoljavati vani ispolje ovdje.Taj ''seljak iz Brijesca'' je cijelu svoju porodicu ostavio ovdje i nikad ne zaboravlja ko je sta je i odakle je.Neces cuti Edin Đeko bacao smece u rijeku za vrijeme poplave, dok su nasi kulturni dijasporci jedva docekali da se pobaca.Bacatel vi tako po Njemackoj, Austriji, SveCkoj, i svim tim drzavama smece?Sumnjam, ali svoj seljakluk rado ispoljite.I onda ste svi ultra patriote, hajd de.Nemoze covjek doc do rijeci o vama kad je rijec o BiH, jos ako se u kontekst stavi rat, reko' bi covjek sutra ce u BiH da osvane pola miliona dijasporaca da zapocnu rat.Kad treba kritikovat drzavu, dijasporci najglasniji '' e znas kako je to kod nas u Njemackoj'', pa hajd gospodo rikverc u BiH pa da pravimo od BiH drugu Njemacku.Vamo dodjete '' e znas tamo se mora radit, skup zivot, skupa kirija, znas'' price koje svaka druga porodica u BiH slusa od svojih posjetitelja.Hvalit nam se ko da smo mi pecinski ljudi pa eto ne znamo nista kako je to vani, nemojte, pa gledamo i mi TV.Neobicno je sva se dijaspora odjednom pronadje uvrijedjena kad se oplete po njima, svi mi koji ovdje ukazujemo na stvari koje dijasporci rade da od sebe sve vise prave strancima a najmanje bosancima smo zavidni, ovakvi ili onakvi.Svako malo ispadne neki socan detalj od nase dijaspore, i onda se svi vi pitate e vi nas mrzite, vi ste nama zavidni, a ne gledaju sta rade seljacine iz Austije koji u nabujalu rijeku tresu kese sa smecem, ne gledaju seljacine koji za vrijeme minute sutnje iskazuju svoj primtiivizam na utakmici i tako more slucajeva.Svoj seljakluk ne prosipate vani, jer cete vani za takve stvari da dobijete po nosu, pa se onda vratite u domovinu pa se ''razmasete'' ko ste ko vi sto bi reko moj prijatelj '' Boga za bradu povukli''.Ova tema odlicno se zna na kog se odnosi, a mnogi od vas da se niste pronasli ne bi se ni javili na ovu temu.Posto vidim gore nam pojedinci trune o pravopisu i tome, zao nam je drugovi, kad sam trebao ucit svoj jezik bjezao od granata, pa nismo stigli po'fatat sve imali problema sa bolesnicima koji su pucali po nama.

Zivis u dijaspori?Dobro ti je?Cool, neka ti je, al nemoj mi palamudit o zemlji u koju dodjes 15 dana u godini.90% vas lokalno stanovnistvo smatra gradjanima drugog reda, a sto i ne bi?Dosli ste ljudima na grbacu i oduzimate im hljeb, ljudi vas primili ko izbjeglice vi se ustolicili.Ne mrzim nikog, a i sto bi, moj narod nikad nije bio narod mrznje nego narod ljubavi koja je preovladala kod velike vecine koja je ovdje ostala a nazalost najbolji medju nima su ostavili svoje zivote za ovu drzavu.Za dvije tri generacije, ce se asimilirat u drustvo bas kao sto se desilo u Francuskoj da su se alzirci i svi bivsi kolonijalni narodi dovedeni u Francusku asimilirali u francusko drustvo, mozda jesu zadrzali religiju kao nasljedstvo, ali zivot nacin zivota, odjevanja pa i ponasanja je zapadnjacki.
paladinka

#495 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by paladinka »

direstraits0078 wrote:Zviz u elementu, kao i obicno, lupa ko maksim po diviziji. :run: Haman da radi u PET-u, honorarno, malo free-lancinga, malo ugovor o djelu. :lol:
Njega zovu po potrebi da rjesava slucajeve..... oplakah :-)
fidoremilienko

#496 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by fidoremilienko »

pratim :D

dosad zviz izdominirao.
Ommadawn

#497 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Ommadawn »

forel wrote:

Uzimaj ti sta god hoces, da ne znam kakav je bio rat reko bi e njemu jedinom bilo tesko u ratu, njemu jedinom htijeli silovat mater, sestru, strijeljat oca i mucit.Nekom rat nekom brat, ponovno kazem, neko je iskoristio guzvu dok su najbolji od najboljih ove zemlje ginuli da se bogati na racun njihovih kostiju.Odvadi malo, i ja sam prosao rat, i meni su sa brda ubijali clanove porodice, drzali mene na snajperskom nisanu, pa i nas su silovali posebno po Grbavici i Vogosci, pa smo zivi , a za zdravlje ne pitaj.Nemam ja sta da odlucujem/ne odlucujem, onaj ko nije dijelio muku ove drzave tesko da moze shvati i da je voli.Ti si odmaglio, otisao 93' sasvim uredu, nemoj mislit da te nesto osudjujem sto si otisao, moglo ti se i izvukao se.Nemoj zaboravit i mnogi od tih ''tajkuna'' su se isparili na polovini rata, ako bas neko hoce, prvi komadant Zelenih bertki je odmaglio 93.Mos mislit komadant pa odmaglio.Tesko jest, al se borimo, narod u BiH ne sada nego kroz citavu historiju se borio za zivot i prezivljavanje, najlahkse je iz udobne dijaspore kritikovat, ako si namjerio da kritikujes haj nazad pa da skupa mjenjamo stanje u drzavi.
Halo ba frajeru, ko je rekao da je SAMO MENI bilo najgore?? Ja nisam. Nego rekao sam ti da sam i ja dozivio rat, mada nisam bio tokom cijelog rata - je li mi to neka greska? Sta sam, trebao ostati do Dejtonskog sporazuma kojeg 1993 nije bilo ni na vidiku? Starci gledali da spasimo glave, pa uzimas ono sto je najbolje.
Nikome nisam rekao da je nekome bilo lakse osim naravno politicarima i guzonjama koji su bili u udobnom i toplom, najedeni dok je neko ratovao da bi njima bas bilo dobro i da bi odbranio sebe i svoju familiju. Nikome, ama bas nikome nije bilo lako i gotovo.

Drugo, ne kukam, ni ovdje ni u Bosnu kad odem. Jeste da mi se utroba okrene deset puta kada mi rodbina i prijatelji pricaju kako im je grozno u Bosni, ali za razliku od onih koji su doveli do tog stanja - ja ih barem slusam! I gledam da im pomognem koliko je to u mojoj mogucnosti. Ako me pitaju kako mi je gdje sam, odgovaram da mi je odlicno i necu da kukam. Naravno, imam i ja svoje probleme ali ko ih nema. Samo sto su moji tek pjescana zrnca naspram njihovih stijena.

Trece, kao sto sam prethodno rekao - nemam nikakvih bosanskih simbola, nisam clan nijedne bosanske zajednice niti bilo cega drugog iz prostog razloga jer nisam patriota. Jesam li manje Bosanac zbog toga - nisam!

Cetvrto, ukoliko jedes krvav bosanski kruh - je li ti neko iz dijaspore kriv zbog toga? Krivi smo mi sto smo otisli iz Bosne? Niko nije otisao od vruceg kolaca. Jesmo li manje Bosanci zbog toga - nismo. Svaka drzava na svijetu ima dijasporu. I vjeruj mi, nijedna se ne razlikuje od druge. Upoznao sam i hrvatsku i srpsku a i albansku dijasporu - razlika je u imenima i prezimenima. I naravno nacionalnim simbolima. Doduse, ne kolju se izmedju se. Valjda nije u trendu.

Peto - sta mislis koliko mladih i obrazovanih ljudi godisnje napusti Bosnu i Hercegovinu u potrazi za boljim zivotom? Sta mislis koliko njih koji studiraju vani dodju nazad i ostvare nesto u Bosni i Hercegovini?
Bosanci itekako imaju jak potencijal ali ukoliko nemaju poznanstvo i adekvatno prezime - dzaba im i doktorat sa Oxforda! I onda ja takvu drzavu moram da volim?? Ne moram i necu - bujrum ko hoce!

Sesto - primjer moje prijateljice da bi polozila ispit koji je pripremila, profesor je prije pitanja predlozio "ili da provedemo vikend zajedno ili da mi doneses jedno zaklano tele, pa ti izaberi". Djevojka je zbog toga pala u depresiju!! Je li to drzava koja to dozvoljava (a dozvoljava jer profa ima jaku politicku zaledjinu) vrijedna da se voli - po meni licno nije!

Sedmo - kao sto sam naveo, nigdje nisam potpisao da se odricem bosanskog drzavljanstva pa se svejedno moram prijavljivati sto je proces ne daj boze nikome. Kako su inace sluzbenici koji to rade prijatni, pomislio bi covjek da im je Staljin neki daljni rodjak.

Osmo - moj prijatelj vec 3 mjeseca nije primio platu, od cega zivi ni sam ne znam i svejedno svaki dan dolazi na posao. Nema institucije kojoj moze da se pozali, niti moze bilo koga tuziti. Da ne govorim da nije socijalno osiguran i da mu se ne uplacuje radni staz. U nekim drzavama je to skandal - u Bosni je to svakodnevnica i normala vec 25 godina.

Deveto - znas li koliko je Bosanaca i Hercegovaca poslije 1997 godine uslo na crno iz Njemacke, koja je tad odlucila da vrati bosanske izbjeglice nazad u Bosnu i Hercegovinu, u Svedsku? Znas li koliko ih je sto su se vratili iz Njemacke u Bosnu i Hercegovinu kasnije zatrazilo (a mnogi su i dobili) azil u Svedskoj? Cirka 15.000 (tacan broj nazalost ne znam)!!

Deseto - nemoj misliti da ja gotivim one papke koji se kurce svojim autima i razbacuju se okolo i ponasaju kao da su uhvatili boga za muda. Ja ih se grozim i sramotim! Necu ni na ulici da ih pozdravljam.

I ja ne kritikujem iz udobne dijaspore narod u Bosni i Hercegovini. Kritikujem ljude kao sto si ti jer gaje misljenje da ne zasluzujemo naziv Bosanac/Hercegovac.

Ko hoce da bude veliki patriota - neka to bude, pa bio u Bosni ili bio u dijaspori. Ko je navikao da kuka, kukat ce bilo gdje. Ja niti sam patriota niti kukam, jer imam pametnija posla. Kad mi nesto u zivotu ide lose, gledam da to poboljsam ili promijenim.
mufa1

#498 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by mufa1 »

Zviz i evo recimo ovaj forel su najbolji dokaz kakvih sve debila ima i na jednoj i na drugoj strani.
Pa jbte prosto nevjerovatno koliko generalizovanja na obje strane.
OptimusPrime

#499 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by OptimusPrime »

Evo ja sam vec godinu i kusur u dijaspori. Radio u BiH 6 godina nakon zavrsetka faksa, stekao iskustvo u IT sektoru. Ljudi me nasli preko LinkedIn, nakon 4 intervjua, evo me to. Da budem iskren, ne kukam :), bilo bi me stid, ipak sam 30 godina proveo u BiH i znam sve sta se desava. Ovdje je sve bolje, jesu troskovi veci, ali su i plate vece.
Ja ovo smatram jednim korakom u mom profesionalnom zivotu, svijet je postao globalno selo. Zašto biti bijesan na nekoga ko je iskoristio tu priliku? Zašto sve trpati u isti tor?
vazi

#500 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by vazi »

stvarno vam je ovo sve nepotrebno..jedan smo narod, svi pokusavamo da zivimo zivot dostojnan covjeka pa bili mi u tuzemstvu ili inozemstvu...ne vidim u cemu je problem?

Da je dijaspora ostala kod kuce bili bi isti kao ovi koji su ostali a isto tako da su ovi sto su ostali otisli bili bi isti kao i dijaspora tj ovi koji su otisli :-D , naravno barem u 90% slucajeva

Kontekst i okolnosti kroje covjeka i sve dok se ne nadjemo u nekoj situaciji mozemo samo pretpostavljati kako bismo reagovali i sta bismo to mi ucinili....sto uopste ne znaci da bismo isto to ucinili da se zaista nadjemo u situVaciji :-D

nemojte se bezbeze prepucavati nego pokusajte razumjeti jedni druge pa ako u tome ne uspijete onda prodjite jedni pored drugih mirno, bez kacenja
Locked