Ili budi Srbin, Hrvat, Bošnjak i učestvuj u vlasti, u radu, u državi.
Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
- lua
#101 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Logično da je preko noći post'o Hrvat. K'o i Suljagić preko noći Bošnjak. Nemaš opciju nikakvu drugu. Je li to tako teško skontati?
Da imaju opcije i ja bih lakše živjela, ali nema. Imaš samo ovo: ILI budi Ostali, jer se ne osjećaš Srbinom, Hrvatom ili Bošnjakom i onda ga puši, da prostiš, jer si nebitan totalno.
Ostali ovdje nikome ne znače ništa, samo daj da je mom narodu u mojoj nahiji dobro. Zato i jesmo kurac od države i još veći kurac od ljudi. Crknut ćemo od bijede i zlobe. Al' svi skupa. Nema tu razlike. 
-
channel10
#102 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Po ovoj njihovoj smrdljivoj prici ne mozes biti ni Bosnjak, Hrvat ili Srbin dok legitimni iz tog naroda/stranke ne aminuju.lua wrote:Logično da je preko noći post'o Hrvat. K'o i Suljagić preko noći Bošnjak. Nemaš opciju nikakvu drugu. Je li to tako teško skontati?Da imaju opcije i ja bih lakše živjela, ali nema. Imaš samo ovo: ILI budi Ostali, jer se ne osjećaš Srbinom, Hrvatom ili Bošnjakom i onda ga puši, da prostiš, jer si nebitan totalno.
Ili budi Srbin, Hrvat, Bošnjak i učestvuj u vlasti, u radu, u državi.Ostali ovdje nikome ne znače ništa, samo daj da je mom narodu u mojoj nahiji dobro. Zato i jesmo kurac od države i još veći kurac od ljudi. Crknut ćemo od bijede i zlobe. Al' svi skupa. Nema tu razlike.
Prvo kod poglavice da odobri i izda ti certifikat da si jedan od to troje, pa tek onda mozes dalje
Svega u Bozijoj basti
- Stoner
#103 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Naravno da nije bila opcija, ledtejebo, kad ovo nije država tih ljudi.lua wrote:
Da je bila opcija, k'o što nije, da se Komšić kandiduje kao Bosanac, k'o što jest, niko nikad ne bi preglasao nijednog Hrvata.
Za razliku od tebe, o utjelovljenju bosanstva, ja nemam ništa protiv Hrvata u ovoj državi, k'o što me ne smetaju ni Srbi u ovoj državi, a ne smetaju me ni Bošnjaci u ovoj državi, kamo li Romi, Židovi, Bosanci, Englezi, Švabe, Turci, Arapi. Je li zaista misliš da su ljudi koji su dali svoj glas Željku Komšiću to učinili iz čiste pakosti spram Hrvata? Ako to misliš onda se grdno varaš. I lijepo da si rekao da ti se jebe za manjine, to dokazuje da si fašista. Što bi jedni imali sva prava, dok drugi nemaju ništa? Nije pravedno. Al' ti se i za pravdu jebe, je l' de? Sve dok tebe nepravda ne zguzi. Onda ćeš se pitati, imaš li ti pravo ljude ovako marginalizirati?
Osim toga, Komšić je dijete iz srpskohrvatskog braka, a sam tvrdi da se nikad nije osjećao kao Hrvat pa zašto se onda izjasnio tako? Zašto ne kao Srbin? Zato što ih ne može preglasati.
SDP ga je stvorio za izborne manipulacije i kada ih je napustio kritikovali su ga zbog izbornih manipulacija.
I naravno da dobar dio njegovih glasača jeste glasao da napakosti Hrvatima, pa pogledaj naziv teme.
Smiješno je da mene nazivaš fašistom zbog stava o manjinama dok u isto vrijeme lijepiš slike Tita po forumu, baš kao i Komšić samo što njemu na zidu vise a isti taj Tito je na divljački način manjine istrijebio.
Demokratija djeluje po principu većine i manjine.
- madner
#104 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Koje je sad manjine istrijebio?
Jedan od principa demokratije jeste da su licna odnosno gradjanska prava iznad kolektivnih.
Jedan od principa demokratije jeste da su licna odnosno gradjanska prava iznad kolektivnih.
-
BAK-eV
#105 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Ako hocemo legalitet onda se treba ukinuti Predsjednistvo!
Jer ovakvo uredjenje sada nema niti ce ikada imati legalitet a nije cak normalno i za druge visenacionalne drzave.
Neka se bira predsjednik drzave.
A premijer, ministar finasija, vanjskih poslova .... moraju onda biti neki kandidati iz drugih naroda, koji imaju najvise glasova na nivou drzave.
Time bi se postiglo i normalno uredjenje i POTREBA pravljenja koalicija i raspodjele prije izbora.
Recimo dosadilo bi Bosnjacima da stalno biraju Predsjednika i time gube mjesto premijera i sl. itd .....
Jer ovakvo uredjenje sada nema niti ce ikada imati legalitet a nije cak normalno i za druge visenacionalne drzave.
Neka se bira predsjednik drzave.
A premijer, ministar finasija, vanjskih poslova .... moraju onda biti neki kandidati iz drugih naroda, koji imaju najvise glasova na nivou drzave.
Time bi se postiglo i normalno uredjenje i POTREBA pravljenja koalicija i raspodjele prije izbora.
Recimo dosadilo bi Bosnjacima da stalno biraju Predsjednika i time gube mjesto premijera i sl. itd .....
-
Hafis
#106 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Da je postojala određena doza ''pakosti'' i ''šukanja''kod ondašnjeg izbora Komšića u predsjedništvo zorno govore i podatci ovih zadnjih izora.
Gdje se istopilo tih 200 000 glasova koji nedostaju od one magične brojke 330 000? Zašto tih 200 000 0božavatelja njegovog lika i djela nisu poduprijeli stranku koja nosi njegovo ime u svom nazivu?
Gdje se istopilo tih 200 000 glasova koji nedostaju od one magične brojke 330 000? Zašto tih 200 000 0božavatelja njegovog lika i djela nisu poduprijeli stranku koja nosi njegovo ime u svom nazivu?
Last edited by Hafis on 15/10/2014 16:40, edited 1 time in total.
- madner
#107 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Gdje su Harisovi glasovi iz 2006 2010? 
-
Hafis
#108 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
2010 g. se prelili Komšiću. Okruglo njih 200 000.madner wrote:Gdje su Harisovi glasovi iz 2006 2010?
- AliceInChains
#109 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Bilo kako bilo. teško će ovaj put biti tvom sefu kukati o ugroženosti puca sa vrha države.Hafis wrote:2010 g. se prelili Komšiću. Okruglo njih 200 000.madner wrote:Gdje su Harisovi glasovi iz 2006 2010?
- madner
#110 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Hoces reci da glasaci iz izbornog ciklusa u izborni ciklus donose razlicite odluke?
Svaka cast, to je jedna velika misao.
Mada si je dobro kamuflirao sa ovim satro argumentum da je to bio zapravo suk Hrvatima.
Mada si je dobro kamuflirao sa ovim satro argumentum da je to bio zapravo suk Hrvatima.
- Sarkazam
#111 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Takvo tvoje aminovanje je Komsic imao kod SDP-a: - "Proglasavam te, viteze Komsicu, za hrvata. Od sutra si hrvat i ides u bitku za presednika nam BiH".channel10 wrote:Po ovoj njihovoj smrdljivoj prici ne mozes biti ni Bosnjak, Hrvat ili Srbin dok legitimni iz tog naroda/stranke ne aminuju.lua wrote:Logično da je preko noći post'o Hrvat. K'o i Suljagić preko noći Bošnjak. Nemaš opciju nikakvu drugu. Je li to tako teško skontati?Da imaju opcije i ja bih lakše živjela, ali nema. Imaš samo ovo: ILI budi Ostali, jer se ne osjećaš Srbinom, Hrvatom ili Bošnjakom i onda ga puši, da prostiš, jer si nebitan totalno.
Ili budi Srbin, Hrvat, Bošnjak i učestvuj u vlasti, u radu, u državi.Ostali ovdje nikome ne znače ništa, samo daj da je mom narodu u mojoj nahiji dobro. Zato i jesmo kurac od države i još veći kurac od ljudi. Crknut ćemo od bijede i zlobe. Al' svi skupa. Nema tu razlike.
Prvo kod poglavice da odobri i izda ti certifikat da si jedan od to troje, pa tek onda mozes dalje![]()
Svega u Bozijoj basti
- AliceInChains
#112 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Ne uzmi mu za zlo. Iz perspektive Ljudi, sklonim HDZ-u to skoro pa i jeste tako. Čim nevoljno podjeli HDZ glasove sa drugim strankama, pa bio to i HDz1990, zvoni ugroženost.madner wrote:Hoces reci da glasaci iz izbornog ciklusa u izborni ciklus donose razlicite odluke?
-
channel10
#113 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Uh jebalo sebeSarkazam wrote:Takvo tvoje aminovanje je Komsic imao kod SDP-a: - "Proglasavam te, viteze Komsicu, za hrvata. Od sutra si hrvat i ides u bitku za presednika nam BiH".channel10 wrote:Po ovoj njihovoj smrdljivoj prici ne mozes biti ni Bosnjak, Hrvat ili Srbin dok legitimni iz tog naroda/stranke ne aminuju.lua wrote:Logično da je preko noći post'o Hrvat. K'o i Suljagić preko noći Bošnjak. Nemaš opciju nikakvu drugu. Je li to tako teško skontati?Da imaju opcije i ja bih lakše živjela, ali nema. Imaš samo ovo: ILI budi Ostali, jer se ne osjećaš Srbinom, Hrvatom ili Bošnjakom i onda ga puši, da prostiš, jer si nebitan totalno.
Prvo kod poglavice da odobri i izda ti certifikat da si jedan od to troje, pa tek onda mozes dalje![]()
Svega u Bozijoj basti
- Sarkazam
#114 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
I gledamo bas to da su jebali sebechannel10 wrote: Uh jebalo sebe
-
channel10
#115 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Pa ko onda bi clan predsjednistva, Komsic ili Covic? Koga ebase?Sarkazam wrote:I gledamo bas to da su jebali sebechannel10 wrote: Uh jebalo sebe
- Sarkazam
#116 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Pratis li ti ista? Ti ko dron u sred utakmicechannel10 wrote:Pa ko onda bi clan predsjednistva, Komsic ili Covic? Koga ebase?Sarkazam wrote:I gledamo bas to da su jebali sebechannel10 wrote: Uh jebalo sebe
-
channel10
#117 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Pa pratis li ti ista osim Covketa i koNpanije? Sta je bilo sa Komsicem i DF-om na ovim izborima?Sarkazam wrote:Pratis li ti ista? Ti ko dron u sred utakmicechannel10 wrote:I gledamo bas to da su jebali sebeSarkazam wrote: Uh jebalo sebe
Pa ko onda bi clan predsjednistva, Komsic ili Covic? Koga ebase?SDP se pokopao svojim egzibicijama. Na nehki nacin je naplaceno njihovo aminovanje Komsica za hrvata.
Otkud tebi ideja da je SDP pao zbog Komsica i izbora hrvatskog clana? Jbt jel vi stvarno mislite da ste toliko bitni narodu, jer da je taj narod htio, jebo bi vas bez ikakvih problema i to samo glasanjem u dva veca grada.
Da je narod pokvaren kako ga vi predstavljate i da narod zeli da bude izbornog inzinjeringa, sad bi clan bio Raguz, a ne Covic.
Rezultati ti govore da je narod glasao na proslim izborima za KOmsica zato sto mu vjeruje pored ove djubradi koja je na vlasti zadnjih 20 godina. Znaci ne da jebu hrvate Bosne i Hercegovine. Ovdje spadaju svi politicari nebitno koje nacionalnosti. Ako to dosad niste shvatili, jbg onda ( a shvatili ste sigurno samo vas jebe ta grba na ledjima ). Samo ne znam dokle cete? Izbori su opet za 4 godine pa da ne bude opet kmecanja
-
Hafis
#118 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Lijepo od vas što persirate druge na forumuchannel10 wrote:Ako to dosad niste shvatili, jbg onda ( a shvatili ste sigurno samo vas jebe ta grba na ledjima ). Samo ne znam dokle cete? Izbori su opet za 4 godine pa da ne bude opet kmecanja. Zato ne bi bilo lose da Covke spusti malo Hloptu.
Vi morate shvatiti da će nastupiti neminovne promjene u izbornom zakonu, tako da sve i da hoćete nećete biti u prilici da se bavite izbornim injenjeringom, nego ćete se potruditi da malo očistite u korov u vašem dvorišu, i tako dopustiti da se korov očisti i u drugom dvorištu.
Tako da neće biti nikakvog kmečanja.
-
RahatHurmašica
#119 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
.
Last edited by RahatHurmašica on 20/03/2015 14:22, edited 1 time in total.
-
Hafis
#120 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Pravi li se još ona boza gore. Ne znam kad sam to čudo vidio da se negdje toči.
Prvi i zadnji put sam je popio u trećem osnovne...bezze, kiselo i danfa na kukuruz
Prvi i zadnji put sam je popio u trećem osnovne...bezze, kiselo i danfa na kukuruz
- Danguba
#121 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
ko o cemu hafizaga o boziHafis wrote:Pravi li se još ona boza gore. Ne znam kad sam to čudo vidio da se negdje toči.
nego dok si u kancelariji, reci kako prodjose certificirani u tuzli ili jednostavnije, koliko ljudi je podrzalo politiku jugoslovena?
-
Hafis
#122 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Vjerojatno se već pomalo uvježbavaju za buduća glasovanja, pošto su oni su i onako van zamišljene većinske hrvatske izborne jediniceDanguba wrote:ko o cemu hafizaga o boziHafis wrote:Pravi li se još ona boza gore. Ne znam kad sam to čudo vidio da se negdje toči.
Prvi i zadnji put sam je popio u trećem osnovne...bezze, kiselo i danfa na kukuruz![]()
nego dok si u kancelariji, reci kako prodjose certificirani u tuzli ili jednostavnije, koliko ljudi je podrzalo politiku jugoslovena?
-
Hafis
#123 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Ma kad vidim ovo starinsko hurmašica, odmah me podsjeti na bozu i one starinske albanske slastičarne s onim podilazećim slikama Tita i FK Veleža.Danguba wrote:ko o cemu hafizaga o boziHafis wrote:Pravi li se još ona boza gore. Ne znam kad sam to čudo vidio da se negdje toči.
Prvi i zadnji put sam je popio u trećem osnovne...bezze, kiselo i danfa na kukuruz![]()
- Danguba
#124 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Znaci, samo zapadno od Mostara.Hafis wrote:Vjerojatno se već pomalo uvježbavaju za buduća glasovanja, pošto su oni su i onako van zamišljene većinske hrvatske izborne jediniceDanguba wrote: ko o cemu hafizaga o bozi![]()
I koliko bi Hrvata bilo u toj izjedinici? Je li samo HDZ-ovci ili HNS-ovci ili mogu i drugi?
- Sarkazam
#125 Re: Zasto Bosnjaci nisu izabrali Hrvatskog clana ovaj put?
Kmecanje nepoznatog Omera iz Sarajeva telefonski na FTV za Raguzem