Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindžu

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1 Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindžu

Post by Truba »

volim ispravljati krive drine :D

Daklem Bošnjaci nemaju nijednog pjevača koji je u rangu sa svetim trojstvom Toma Čorba i Baja

zašto?

ps. unaprijed da vas upozorim raspravljamo samo o pjevačima :D :x :D
rajvosa4ever

Post by rajvosa4ever »

"U Nas" se takav Kreten jos nije rodio...
Ergot

Post by Ergot »

rajvosa4ever wrote:"U Nas" se takav Kreten jos nije rodio...
Jeste, samo ceka da ga otkriju marin mestrovic, samir pasalic, faruk drina i ostala ekipa.
kame

Post by kame »

Komi, ne bih se slozio s tobom.

Mozda bosnjaci nemaju Marka Perkovica Tompsona ali ga zato srbi i hrvati vide u Hamzi Raznjatovicu (nekadasnjem Igoru Raznjatovicu).
bosniaque

Post by bosniaque »

Daklem Bošnjaci nemaju nijednog pjevača koji je u rangu sa svetim trojstvom Toma Čorba i Baja

e jarane imali bi mi ali nece BALIJE da slusaju pjesme o bosnjastvu, hoce BALIJE cecu, draganu, viki, kiki p**** materine, e to BALIJAMA pashe srpski turbo folk od kojeg mi se kose na glavi dizu kad cujem taj privitizam!!! :x
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

Bravo!
Uzeo si mi govno iz usta. Upravo sam to htio da kazem. Kod nas se gledanje tijela i pustanje sline poistovjecuje sa muzikom. Slusali bi mi i raznorazne Tome, Baje i bajkace (sve da nam i jebu mater), ali nemaju dobre guzove.
Ergot

Post by Ergot »

bosniaque wrote: e jarane imali bi mi ali nece BALIJE da slusaju pjesme o bosnjastvu, hoce BALIJE cecu, draganu, viki, kiki p**** materine, e to BALIJAMA pashe srpski turbo folk od kojeg mi se kose na glavi dizu kad cujem taj privitizam!!! :x
Ma bra'o! Nije bed sto se slusaju ojkace, problem je sto to nisu nase ojkace! Kakva smo mi bagra, oni imaju svoje plemenske pjevace a mi nemamo!
kame wrote:Komi, ne bih se slozio s tobom.

Mozda bosnjaci nemaju Marka Perkovica Tompsona ali ga zato srbi i hrvati vide u Hamzi Raznjatovicu (nekadasnjem Igoru Raznjatovicu).
Taj lik koliko god bio jadan i smijesan nije u istoj ligi sa Thompsonom. Koliko ja znam, on ne poziva na klanje i bacanje u vodu i ne podize desnicu u visinu cela.
Carl_Cox

Post by Carl_Cox »

Imamo mi nase hafize: alilija, burhama, malkica!
Havoc

Post by Havoc »

Nema ti kod nas toga... na svu srecu. Ne treba nam jos jedna bruka za nas narod...
Satriani

#10 Re: Zašto Bošnjaci nemaju Tomsona, Čorbu i Baju malog Knindž

Post by Satriani »

komi wrote:volim ispravljati krive drine :D

zašto?

ps. unaprijed da vas upozorim raspravljamo samo o pjevačima :D :x :D
Nemoj tako naljutice se Dino Merlin.
grbavica70

Post by grbavica70 »

Vi nemate takve pjevace jer nemate istorije, pa nemate o cemu da pjevate.
grbavica70

Post by grbavica70 »

Uostalom, pjesme Bore Djordjevica smo svi pjevali bez obzira na naciju i vjeru, Tomposona vole novokomponovane ustase a Baja Knindza se ne uklapa ni u jednu od te dvije varijante.
Longplay

#13 Nemamo historiju?

Post by Longplay »

grbavica70 wrote:Vi nemate takve pjevace jer nemate istorije, pa nemate o cemu da pjevate.
evo vam tipicnog srpskog odgovora. Cuj nemamo historiju. Samo jos fali da kaze kako smo nastali od njih :lol:

Jadan si ti ako se ponosis historijom klanja, ubijanja, genocida i propalih projekata 'velike srbije'.

I jos nesto za sve ciji se idoli kriju od haskog suda po romaniji i drugim divljinama. Uzmi malo nesto procitaj pa ces otkriti da je drzava Bosna starija od srbije i da je bosanska povelja Kulina Bana najstariji drzavni dokument u cijelom regionu.
Qwert

Post by Qwert »

Sta bi hvalilo i da je imaju, cisto ravnoteze radi. Bar bi se sta imalo pjevati na medjudrzavnim utakmicama. :-)
BECHO

Post by BECHO »

Imamo, kako nemamo bre: Safet Isovic ('Sehidski rastanak'), Nazif Gljiva ('Armija BiH'), Nedzad Salkovic ('Nek mirisu avlije'), Serif Konjevic ('Vukovi su preko Drine') a najveci bosnjacki 'baJa mali nindza' svih vremena je definitivno Mladen Vojicic Tifa ('Grbavica')! Jel tako grbavica70? :D
Last edited by BECHO on 16/08/2004 23:19, edited 1 time in total.
BECHO

Post by BECHO »

Pa kazem ja...to je jos jedan od dokaza da je Tifa daleko najveci bosnjacki 'Thompson' svih vremena! :D
grbavica70

Post by grbavica70 »

Pjesmi "Grbavica" nista ne fali, bila hit kod nas vise nego kod vas, ukljucujuci i onu pjesmu gdje izginose svi oni glumci i manekeni u spotu Dine Merlina...zaboravio sam kako se zove a nije previse ni bitno.

Samo je cinjenica da Tompson, Bora i Baja nemaju ama bas nikakve slicnost jedan sa drugim.
BECHO

Post by BECHO »

Thompson - Jasenovac i Gradiska stara
Baja mali Knindza - Sprem'te se spremite cetnici (i ostale ravnogorske)

Gdje ti vidis razliku?

A Bora je posebna prica (mijenja se kako vjetar puse/duva tj. prilagodjava se onoj vlasti koja je aktuelna - shupkolizac)

http://www.mediaclub.cg.yu/kultura/arhiva/01-01/19.htm

;)
morti

Post by morti »

...ponesi zastavu...
...dragane vikiću...

pa nije baš bošnjački...više bosanski thompson...

tifa legenda...sex,drugs and rock'n'roll... :D
grbavica70

Post by grbavica70 »

BECHO wrote:Thompson - Jasenovac i Gradiska stara
Baja mali Knindza - Sprem'te se spremite cetnici (i ostale ravnogorske)

Gdje ti vidis razliku?

A Bora je posebna prica (mijenja se kako vjetar puse/duva tj. prilagodjava se onoj vlasti koja je aktuelna - shupkolizac)

http://www.mediaclub.cg.yu/kultura/arhiva/01-01/19.htm

;)

Kada vec nesto pises, onda treba da znas o cemu pises.
U Jasenovcu i Staroj Gradiski je bio genocid nas Srbima i pjevati o tome je zlocinacki kao sto to radi Tompson, a Baja je pjevao "spremte se spremte Cetnici", koja je u II Sv. ratu bila simbol otpora njemackom okupatoru, a nastala je 1912 godine u borbama protiv Bugara...

Prema tome, kao sto vidis, nemaju veze jedna sa drugom jer nisu nastale iz istih motiva. Jedna u borbama za slobodu od okupatora a druga u spomen najsramnijeg genocida koji se ikada dogodio.

Sto se tice Bore Djordjevica, vidim da si uspjesno promasio sva njegova djela u zadnjih 15 godina, ince bi znao da je on uvijek bio u opoziciji i cak je dva albuma "posvetio" Slobodanu Milosevicu i njegovoj zeni Miri. U to doba trebalo je stisnuti petlju pa napisati nesto protiv njega....I kao sto vec rekoh, nema veze sa ovom gore spomenutom dvojicom...To sto tebe ljuti jeste sto ima muda da kaze sto misli i sto NIJE uvlakac, kao svi pjevaci i pjevacice narodne muzike. Jeli to zato sto je rekao da nece svirati u Sarajevu i Zagrebu ?
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Ma Bosnjaci su bolan nebeski narod, to ja govorim cijelo vrijeme.
Oni svakoga vole i svako ih napravi budalama. Jel' tako?
Da su svi Bosnjaci zene, stomak bi im stalno bio do zuba, koliko su podatni.

Jesi li ovakav odgovor trazio, il' da jos malo zacinim?
Fair Life

Post by Fair Life »

grbavica70 wrote:... a Baja je pjevao "spremte se spremte Cetnici", koja je u II Sv. ratu bila simbol otpora njemackom okupatoru...
Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

što bih ja volio da živim u zemlji koja nema povijest historiju
tako bih se posvetio radu na svom prvom filmu

a ovako :( prvo rat pa poraće...od države ne mogu ni marke očekivati

mijenjam povijest svog naroda za 20000 eura 8)
Bamm

Post by Bamm »

Ja vise uopste ne znam istoriju... Totalna frka u glavi, odoh u Ameriku, kod njih se to ne mijenja! Koga Briga Za Bosansku Istoriju?! I uopste, sta imate VI od te istorije?! :-x
stavrogin

#25 Re: Za¹to Bo¹njaci nemaju Tomsona, Èorbu i Baju malog Knind¾

Post by stavrogin »

komi wrote:volim ispravljati krive drine :D

Daklem Bo¹njaci nemaju nijednog pjevaèa koji je u rangu sa svetim trojstvom Toma Èorba i Baja

za¹to?

ps. unaprijed da vas upozorim raspravljamo samo o pjevaèima :D :x :D
ovo je kretenska tema. kakve veza ima b. corba, pa i knindza sa tompsonom? tompson otvoreno pjeva pjesme (bukvalno, u pravom smislu rijeci) o klanju, on u tekstovima ima rijeci klati, noz, mesari, jasenovac, jame, na vrbe. vrlo specificno. on propagira jasnu ideologiju u svemu sto radi njegova fasisticka ikonografija, crnokosuljaski stil govori da propagira fasizam, niocemu drugom i ne pjeva. on nije kreativac on pjeva seljacke ustaske pjesme, na njegove koncerte dolaze najokorjeliji zlikovci.

to sto je b. corba srpski, hajmo reci patriota, ne stavlja ga u rang sa tompsonom, on nikada nije propagirao klanje, ako je nacionalista opet nije bio propagator slobovog rezima. slavu je stekao pisuci ljubavne rock pjesne dok je tompson srao u pelene i sanjao kako ce da kolje srbe.

baja mali kninzda ne prodaje hiljade rekorda i na njegove koncerte nisu dolazile zvijezde kao sto u hrvatskoj takvo smece javno slusaju najpoznatije licnosti blazevic, ivanisevic, radja, vrankovic, pola sabora, voditelja na tv i glumaca, gradonacelnika. na njegovom koncertu u splitu pred 50 000 ljudi stoji plakat "kolji srbe", a tamo sjede gradonacelnik, crkveni zvanicnici, kardinal i svi lude u transu fasizma... baja mali knidza je bio kafanski pjevac i kao takav najdalje je otisao u spominjanju seselja, nikada, noz klanje i takve stvari, reci mi kad je zadnji put neko na ovaj nacin stekao publicitet u srbiji?!

srbi jednostavno nisu toliko fasisoidan narod koliko su to hrvati, to je evidentno svidjalo se to vama ili ne. kakva idotska tema.
Post Reply