Zasto Bosnjaci nemaju svog dODIKA?
- Abu FEED el-Castro
-
IlijaLadin
Jer je dodik separatista (rs) a bošnjaci unitaristi. Nešto se kao Hariz koprca, al nije onoliki papak, kabadahija i đubre.
- Maraschino
nemamo toliko materijala (sirovine) 
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
zato što smo napredni
-
Homer_Simpson
Zato sto smo gori dio BiH ... 
Ne znam sad jel to uzrok ili posljedica...
Ne znam sad jel to uzrok ili posljedica...
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
nismo bolesno opterećeni nacionalizmom kao nekibbrs wrote:karabaja-x wrote:zato što smo napredni![]()
![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#10 Re: Zasto Bosnjaci nemaju svog dODIKA?
Da li nam je potreban? Sigurno da ne, nismo imali slicnog u ratu zasto bi u miru. Rahmetli Alija je jednom, ne tako davno, izmedju mnogo gafova i pogresnih odluka, rekao jednu pametnu za skupstinskom govornicom 14.10.1991. godine - a ona je glasila:Abu FEED el-Castro wrote:??
Sve ovo boldirano se danas isto moze primjeniti na Dodika. On cuva i stiti tvorevinu Karadzica, cak sta vise, on aktivno radi na razgradnji i ono malo institucija koje su u nadleznosti BiH. Ono sto on radi moze samo proizvesti zlo. Drago mi je sto nemamo Dodika....njegovo izlaganje, njegov nacin izlaganja, njegove poruke, mozda na najbolji nacin objasnjavaju zasto mi i mozda necemo da ostanemo u Jugoslaviji...Karadzic je nacin jednog misljenja, pristupa...
- DaysleepeR
jednostavno zato što nismo državotvoran narod
na šta tačno mislim?
pa eto Dodik polako ali sigurno od govneta pravi državu a naši političari lagano ali sigurno prave od države govno
na šta tačno mislim?
pa eto Dodik polako ali sigurno od govneta pravi državu a naši političari lagano ali sigurno prave od države govno
-
nikad_izvini
Bojim se da je nevedeni toliko ogrezao u kriminal da se neće libiti da svim sredstvima ostane na vlasti,od referenduma,pomoći bolesne srbije do stvaranja predratnog stanja.
S druge strane,imaš ove štakore,koji samo gledaju IMT(Imal mene tu) i vade se na dodika,a ovce im vjeruju........
Sve u svemu,šmrc
S druge strane,imaš ove štakore,koji samo gledaju IMT(Imal mene tu) i vade se na dodika,a ovce im vjeruju........
Sve u svemu,šmrc
-
bosanska rijec
ovo mu je medjunarodna zajednic dopustila , a dokle viDjet cemo
mozda su u taboru ko to zna
mozda su u taboru ko to zna
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
ma Dodo je marioneta,sve su ovo igrice ,narod sve siromasniji i siromasniji a on i Brankovic sve bogatiji i bogatiji,naravski i lobi koji ih okruzuje....a sto se tice premijerskih mjesta Dodo i Brankovic su fulili entitetske fotelje,jer ovaj prvi je bolji u stvaranju a ovaj drugi u rasturanju

-
susc_ovjek
Upravo to, navikli smo da nama upravljaju.. nikad nismo imali istinskog vodju...DaysleepeR wrote:jednostavno zato što nismo državotvoran narod
na šta tačno mislim?
-
Panasonic
Enver Hodza
Mustafa Kemal AtaturkPrvo nacija, onda vjera.
Tvrdi se da je religiozno jedinstvo jedan od faktora u formiranju nacija. Ali, mi vidimo suprotnu stvar u Turskoj naciji. Turci su bili velika nacija i prije prihvatanja Islama. Ta religija nije pomogla Arapima, Irancima, Egipcanima i drugima da se ujedine sa Turcima da stvore naciju. Naprotiv, ona je oslabila nacionalne odnose medju Turcima, uspavala Turski nacionalni osjecaj i entuzijazam. To je bilo prirodno, jer Islam je baziran na Arapskom nacionalizmu nad svim nacionalnostima.
-
bosanska rijec
pa ljudi moji zar vise niste prevazisli , , treba nam covjek, normalan , posten, inteligentan, da predstavlja sve nas halooooo, naravno ovakav Dejtonski sporazum to ne dozvoljava i to treba mijenjati. Pa pogledajte Zeljkov blog ljudi su siti vise prebrojavanja krvnih zrnaca hoce normalnu drzavu. Ovakvi poput ovog kretena ovo koriste da krade i on ode ... 
-
bbrs
Željko Komšićbosanska rijec wrote:pa ljudi moji zar vise niste prevazisli , , treba nam covjek, normalan , posten, inteligentan, da predstavlja sve nas halooooo, naravno ovakav Dejtonski sporazum to ne dozvoljava i to treba mijenjati. Pa pogledajte Zeljkov blog ljudi su siti vise prebrojavanja krvnih zrnaca hoce normalnu drzavu. Ovakvi poput ovog kretena ovo koriste da krade i on ode ...
-
bosanska rijec
sta zeljko komsic... ti si glup da sastavis i jednu recenicu... hmm mora da si to ipak sam smislio 
- jeza u ledja
#20 Re: Zasto Bosnjaci nemaju svog dODIKA?
Sta znaci to 'svog Dodika'?Abu FEED el-Castro wrote:??
Prvo definisi sta mislis da Dodik predstavlja za Srbe i da li je to dobro ili lose (mislim za njih).
I onda reci da li mislis da Bosnjacima treba 'njihov Dodik'?
-
bosanska rijec
on je prijetna za BiH... i to javno radi i govori... 
- fantom slobode
Hvala, to jednoumlje ne treba nikome.Od toga samo glava zaboli i to one koje takav vodi.
- jeza u ledja
Ja mislim da mnogi ovdje ne shvataju poentu Dodikove politicke snage. Zasto je Dodik tu gdje jeste i zasto ima toliku podrsku??
Zato sto je on (relativno) nov. On predstavlja zaokret. Zaokret od politike SDSa, mozda ne u smislu krajnjih ciljeva, ali zaokret u nacinu na koji do njih dolazi. On nema breme proslosti, nema iza sebe godine i godine stagnacije, masovne korupcije i sitno-carsijskih malverzacija okarakterisanih 'od-danas-do-sutra' politikom. Stvarno, zapita li se iko ovdje zasto ljudi u RS ne glasaju za SDS, nego za SNSD? ZASTO? Znam, vama je to 'sve isto'. Isti sranje, drugo pakovanje, jel tako? Tako ne misle Srbi u RS. Oni misle - Dodik ce na bolji, pragmaticniji i zdraviji nacin ostvarivati njihove ciljeve od Karadzica i SDSa. Zasto su prestali glasati za stranku koja im je donjela tu RS i postavila na noge srpsku autonomiju u BiH? Ako analogno tome posmatramo SDA, koja je s druge strane Bosnjacima omogucila drzavu BiH, onda ne postoji razlika izmedju onoga sto je SDS ucinila za Srbe u odnosu na ono sto je SDA ucinila za Bosnjake. Zasto onda Bosnjaci i dalje glasaju za SDA (doduse smanjenom zestinom, ali ako uzmemo u obzir da je i SBiH manje vise dio tog establishmenta onda zajedno sa glasovima SDA i SBiH nista se nije promjenilo).
Znaci Srbi su promjenili kompletno sa SDS na SNSD, izmedju kojih je uvijek postojala vrlo jasna razlika u nacinu omogucivanja 'srpskih interesa', i ma kako se to cinilo Bosnjacima isto, u glavama Srba postoji drasticna razlika, dok Bosnjaci to nisu uradili. Kod Bosnjaka i dalje postoji ista stara SDA i SBiH, iste face, isto sranje. Otud letargija u Bosnjaka (a i u Hrvata jos vise), a ovoliki polet kod Srba.
Kada Bosnjaci naprave totalni zaokret u takvom smislu, onda ce i oni imati 'svog Dodika' , a do tad....mahat usima.
Zato sto je on (relativno) nov. On predstavlja zaokret. Zaokret od politike SDSa, mozda ne u smislu krajnjih ciljeva, ali zaokret u nacinu na koji do njih dolazi. On nema breme proslosti, nema iza sebe godine i godine stagnacije, masovne korupcije i sitno-carsijskih malverzacija okarakterisanih 'od-danas-do-sutra' politikom. Stvarno, zapita li se iko ovdje zasto ljudi u RS ne glasaju za SDS, nego za SNSD? ZASTO? Znam, vama je to 'sve isto'. Isti sranje, drugo pakovanje, jel tako? Tako ne misle Srbi u RS. Oni misle - Dodik ce na bolji, pragmaticniji i zdraviji nacin ostvarivati njihove ciljeve od Karadzica i SDSa. Zasto su prestali glasati za stranku koja im je donjela tu RS i postavila na noge srpsku autonomiju u BiH? Ako analogno tome posmatramo SDA, koja je s druge strane Bosnjacima omogucila drzavu BiH, onda ne postoji razlika izmedju onoga sto je SDS ucinila za Srbe u odnosu na ono sto je SDA ucinila za Bosnjake. Zasto onda Bosnjaci i dalje glasaju za SDA (doduse smanjenom zestinom, ali ako uzmemo u obzir da je i SBiH manje vise dio tog establishmenta onda zajedno sa glasovima SDA i SBiH nista se nije promjenilo).
Znaci Srbi su promjenili kompletno sa SDS na SNSD, izmedju kojih je uvijek postojala vrlo jasna razlika u nacinu omogucivanja 'srpskih interesa', i ma kako se to cinilo Bosnjacima isto, u glavama Srba postoji drasticna razlika, dok Bosnjaci to nisu uradili. Kod Bosnjaka i dalje postoji ista stara SDA i SBiH, iste face, isto sranje. Otud letargija u Bosnjaka (a i u Hrvata jos vise), a ovoliki polet kod Srba.
Kada Bosnjaci naprave totalni zaokret u takvom smislu, onda ce i oni imati 'svog Dodika' , a do tad....mahat usima.
- cyprus
jeza u ledja wrote:Ja mislim da mnogi ovdje ne shvataju poentu Dodikove politicke snage. Zasto je Dodik tu gdje jeste i zasto ima toliku podrsku??