Zasto Bosnjaci nemaju radikalnu stranku?

Mahalac

#1 Zasto Bosnjaci nemaju radikalnu stranku?

Post by Mahalac »

Svjedoci smo postojanja radikalnih pokreta na svim stranama ali eto nema nijedne sa bosnjackim predznakom.
Da li to znaci da je stvarno nema tj da ne postoji takvih razmisljanja/pravaca i da li bi ona uopste bila potrebna danas u BiH?

..sta bi bili programski ciljevi te stranke?

...lider?
davis.ba

Post by davis.ba »

Takvih razmišljanja ima samo što su oni sastavni dio SDA iako kao manjina istina. A da li bi bila potrebna? Pa gdje će biti potreba radikalna stranka bez obzira koju stranu zastupala.
novel

Post by novel »

...lider?
使用者名稱: violentjack 暱稱: 真實姓名
:D detalji na ovom kineskom forumu :D :oops:
bleka

Post by bleka »

Merhamet Bosanski....
Za neke na forumu radikalan si ako kazes da RS treba nestati :roll: .
auto de fe

#5 Re: Zasto Bosnjaci nemaju radikalnu stranku?

Post by auto de fe »

Mahalac wrote:Svjedoci smo postojanja radikalnih pokreta na svim stranama ali eto nema nijedne sa bosnjackim predznakom.
Da li to znaci da je stvarno nema tj da ne postoji takvih razmisljanja/pravaca i da li bi ona uopste bila potrebna danas u BiH?

...lider?
Zapali, unisti,osvoji,uglavnom ratuj.
Lider? Vehabija definitivno.
Mahalac

Post by Mahalac »

Pa potreba da radikalno mjenja stavove naroda iz kojeg dolazi (s obzirom da je radikalna) a ne granice, ustave i sta sve ne drugih naroda kojima ne pripadaju kao sto je to zelja i program ovih danas.

BECHO mi je dobar kandidat za lidera 8)

bleka ga u stopu prati :D
novel

Post by novel »

Mahalac wrote:Pa potreba da radikalno mjenja stavove naroda iz kojeg dolazi (s obzirom da je radikalna) a ne granice, ustave i sta sve ne drugih naroda kojima ne pripadaju kao sto je to zelja i program ovih danas.

:D Kako bolan' BECHO prije naseg violentjack :D hajd lijepo posjeti covjeka :D :oops: na ovoj stranici i odluci sam http://lentovi.blogger.ba/ :D :D
Prenj

Post by Prenj »

I ja glasam za Violenta :thumbup:
Mahalac

Post by Mahalac »

http://lentovi.blogger.ba/

:roll:

Auuuuuuu izvini BECHO al mislim da imamo boljeg kandidata, bolje reci dozivotnog predsjednika...eh eto onda sa srecom :D
Prenj

Post by Prenj »

Mahalac wrote:http://lentovi.blogger.ba/
:roll:
Auuuuuuu izvini BECHO al mislim da imamo boljeg kandidata, bolje reci dozivotnog predsjednika...eh eto onda sa srecom :D
Violent je naprosto 'born to run' za ovo mjesto :D
Shoba

Post by Shoba »

davis.ba wrote:Takvih razmišljanja ima samo što su oni sastavni dio SDA iako kao manjina istina. A da li bi bila potrebna? Pa gdje će biti potreba radikalna stranka bez obzira koju stranu zastupala.
SDA uopste nije radikalna ni po cemu. Cak stavise.....

Bilo bi radikalno da imamo nesto kao Hamas ili Al Aqsa...sva sreca pa nemamo.

Bilo bi bolje da imamo neku ekstremno lijevu partiju, to bi "osvjezilo" stvar :)
pirmin

Post by pirmin »

:lol: Gdje je ona tema u kojoj se Dzeki zali da ima problema sa penisom :lol: ?
Jos uvijek nije nista guzio sto se na blogu lako da zakljuciti :D :D .
davis.ba

Post by davis.ba »

Shoba wrote:
davis.ba wrote:Takvih razmišljanja ima samo što su oni sastavni dio SDA iako kao manjina istina. A da li bi bila potrebna? Pa gdje će biti potreba radikalna stranka bez obzira koju stranu zastupala.
SDA uopste nije radikalna ni po cemu. Cak stavise.....

Bilo bi radikalno da imamo nesto kao Hamas ili Al Aqsa...sva sreca pa nemamo.

Bilo bi bolje da imamo neku ekstremno lijevu partiju, to bi "osvjezilo" stvar :)
Nisam tvrdio da je SDA radikalna već da tu ima članova koji tako razmišljaju. Još sam namjerno napisao:
kao manjina istina
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

novel wrote:
Mahalac wrote:Pa potreba da radikalno mjenja stavove naroda iz kojeg dolazi (s obzirom da je radikalna) a ne granice, ustave i sta sve ne drugih naroda kojima ne pripadaju kao sto je to zelja i program ovih danas.

:D Kako bolan' BECHO prije naseg violentjack :D hajd lijepo posjeti covjeka :D :oops: na ovoj stranici i odluci sam http://lentovi.blogger.ba/ :D :D
opet on po saxu udara...valjda njegov forum nije bio dovoljno posjecen...cudi me da nije postirao nas sukob oko visine... e jackie....
Prenj

Post by Prenj »

pirmin wrote::lol: Gdje je ona tema u kojoj se Dzeki zali da ima problema sa penisom :lol: ?
Jos uvijek nije nista guzio sto se na blogu lako da zakljuciti :D :D .
Ts, ts, a bosnjacki natalitet mu je tako draga tema ... :D
Mahalac

Post by Mahalac »

Radikalno se skrece s teme molicu lijepo, evo ja da dodam da bi i Prenj komotno mogo kahve nosat po "direkciji" :D

...a s vremenom nesto i nacuje, skontaaa :D
vatana

Post by vatana »

Mi (Bosanci - Muslimani) i jesmo ovako nastradali i ubuduce cemo stradati upravo zato sto nemamo tu radikalnu stranku.

Ne radi se konkretno o stranci, nego o misljenju, osjecaju, patriotizmu, pozitivnom nacionalizmu i moralu koji mi ocito nemamo.

Mi smo za 10 dana njima sve oprostili i zaboravili, sto pokazujemo kroz 1.000 nacina, da ih sad ne nabrajam.

Nebi bilo lose imati jednu radikalnu stranku. Svaka normalna drzava to ima.

Al mi nismo normalna drzava, u tom i jest fazon ;)
Prenj

Post by Prenj »

Mahalac wrote:Radikalno se skrece s teme molicu lijepo, evo ja da dodam da bi i Prenj komotno mogo kahve nosat po "direkciji" :D

...a s vremenom nesto i nacuje, skontaaa :D
Samo ako je i Sem tamo, da mu pustam slajdove ... :D
Prenj

Post by Prenj »

vatana wrote:Mi (Bosanci - Muslimani) i jesmo ovako nastradali i ubuduce cemo stradati upravo zato sto nemamo tu radikalnu stranku.

Ne radi se konkretno o stranci, nego o misljenju, osjecaju, patriotizmu, pozitivnom nacionalizmu i moralu koji mi ocito nemamo.

Mi smo za 10 dana njima sve oprostili i zaboravili, sto pokazujemo kroz 1.000 nacina, da ih sad ne nabrajam.

Ako bi mogao uporediti politike Srba i Slovenaca u zadnjih dvadeset godina i onda izvuci odgovarajuce zakljucke o efektima radikalne srece ...
Mahalac

Post by Mahalac »

Prenj wrote:
vatana wrote:Mi (Bosanci - Muslimani) i jesmo ovako nastradali i ubuduce cemo stradati upravo zato sto nemamo tu radikalnu stranku.

Ako bi mogao uporediti politike Srba i Slovenaca u zadnjih dvadeset godina i onda izvuci odgovarajuce zakljucke o efektima radikalne srece ...

Po meni bi njeno postojanje bilo vise stvar protuteze a ne opcija moguce srece :oops:
forUMASH

Post by forUMASH »

....haj' se ti presaberi jer podebljano nikako ne moze stajati u istom kontekstu... :roll:
Prenj

Post by Prenj »

Mahalac wrote: Po meni bi njeno postojanje bilo vise stvar protuteze a ne opcija moguce srece :oops:
Zar su Slovenci ikada imali protutezu srbijanskom populistickom nacionalizmu?
Gdje su oni sad, gdje je Srbija?
Mahalac

Post by Mahalac »

Prenj wrote:
Mahalac wrote: Po meni bi njeno postojanje bilo vise stvar protuteze a ne opcija moguce srece :oops:
Zar su Slovenci ikada imali protutezu srbijanskom populistickom nacionalizmu?
Gdje su oni sad, gdje je Srbija?
Lose postavljena komparacija (Slovenija/BiH) da bih ti mogao dati relevantan odgovor.
BECHO

Post by BECHO »

BECHO mi je dobar kandidat za lidera
Jel postoji kakva politicka alternativa za nas srbofile i forumske demokrate? :? :D
Den

Post by Den »

Drago mi je sto svijet iz Sarajeva jeste ostao korektan i umijeren mada ima mozda u nekom smislu i razloga da to nebude nakon svega sto je se desilo...
Post Reply