Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Locked
Version

#1 Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by Version »

Evo svjedoci smo da već preko 20 godina traje egzodus Bošnjaka muslimana ka kršćanskom Zapadu od Austrije i Njemačke do Švedske i Norveške, pa sve do Amerike, Australije i Novog Zelanda.
Započelo se sa ratom, a evo se nastavlja i nakon rata. Naslušali smo se raznih opravdanja, laži i izgovora da se opravda bijeg sa kućnog ognjišta i ratno dezerterstvo, iza rata takođe što se njive ne obrađuju, krave ne daju mlijeko, i trava nije zelena u Bosni.

Ostavimo to na stranu, ali me zaista čudi kako ti veliki Muslimani, sada odoše na kršćanski Zapad, a ne na islamski Istok, iako i tamo ima ekonomski jakih zemalja (Malezija, Dubai, Katar, Saudija, evo sad Turska jača itd.). Dobro tamo nema guzovače socijale za džukele, nego treba raditi kao u Bosni, ali me čudi kako im ne smetaju tako Velikim Muslimanima crkve, svinjetina, zemlje koje imaju desničarsku anti-muslimansku politiku, da im djeca slave Božić, a oni Veliki Muslimani itd., pobjegli od progona - eki :-) :-) :-)

Skočili iz tave u lonac :-) :-) :-)

Odmah da se ogradim da ne mislim samo na pobjegulje sa sela, nego i one iz vrhova bošnjačke političke elite koji su poslali svoju djecu, a veliki su muslimani, raja od Alije Izetbegovića takorekuć, a sada ima djeca nosaju zapadne kršćanske pasoše. Zna se koji su to, što po Sarajevu organizuju mevlude, klanjaju, izigravaju hadžije itd.
A završio bih sa hodžama islamske zajednice koji namjesto u sela u Istočnoj Bosni i Krajini, sada najrađe idu i "džemate" po kršćanskom Zapadu.
BadCopy

#2 Re: Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by BadCopy »

Ma nesto mi se ne hoda po Teheranu.nekako mi nesigurno.

Od zla oca od gore matere
Kemal Malovčić

#3 Re: Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by Kemal Malovčić »

Meni nekako veći merak u njujorku nego dubaiju, nategnuto u dubaiju brate.
sinuhe

#4 Re: Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by sinuhe »

Nisu veliki muslimani na Zapadu tako da tu i nema nekog konflikta.
Sad zavisi kako ko u koje drustvo upadne u Rinkebyju.
http://www.nydailynews.com/news/world/p ... e-1.196222
BornInHell

#5 Re: Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by BornInHell »

Zato što nam je bolje na zapadu :) pozz od Velikog Muslimana i hvala komšijama što su nas protjerali

Sent from my iPhone using Tapatalk
mu_jo

#6 Re: Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by mu_jo »

Cijeli svijet je boziji dunjaluk i stvoren je za sva ziva bica od insana do hajvana.
Neka zivi ko gdje voli ili treba, to se zove demokratija. Tako je bilo hiljadama godina a bit ce i ubuduce!

Svako pametan i normalan ne djeli ljude po boji koze, religiji ili mjesu boravka neko po kvalitetima koje posjeduje.
Svijet ili ove zemlje koje ti nabrajas vjerovatno vide potencijal u narodu sa nasih podneblja.

:bih: Rahmetli Alija Izetbegovic je moj prijesednik i nije korektno da ga spominjes u negativnom kontekstu, bilo bi fer da se izjasnjavas o predstavnicima "svog" naroda.

:!: Ljubomora je opasna stvar!!!!!
azea

#7 Re: Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by azea »

Zato sto smo evropljani. Jezik nam je slavenski, izgled evropski, nacin razmisljanja blizi evropi nego arapskom svjetu ili aziji.
Kultura nam je evropska, moda nam je evropska, sminka nam je evropska. Kad igramo kvalifikacije igramo sa Njemackom ili Francuskom, ne sa Marokom ili Iranom.
A samo pitanje je postavljeno na nakaradan i uvredljiv nacin.
Version

#8 Re: Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by Version »

Ma nesto mi se ne hoda po Teheranu.nekako mi nesigurno.
Od zla oca od gore matere
Da ljudi kao ti i Milorad Dodik odete vani - pa i nekako. Ali Veliki Muslimani i selamoalejkumaši... :-)

Ustvari čudim se Srbima što nisu nahrupili na majčicu Rusiju, nego se drže Austrije i Njemačke, da ne kažem Amerike, protiv koje toliko laju.

Ljudsko licemjerje i pokvarenost ne poznaju granice ... :( :( :(
xxfmanxx

#9 Re: Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by xxfmanxx »

Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

zato sto su tamo pare sigurne, ko hoce da radi i ko je vrijedan, zagarantovan mu je uspjeh. istok je prilicno nestabilan da se ode onako na slijepo, nikad ne znas gdje mozes zaglavit.
kingofsnake

#10 Re: Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by kingofsnake »

Zauzimamo lagano teritorije ;)
Danguba

#11 Re: Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by Danguba »

Zato sto ce to u buducnosti sve biti muslimanija. :D
Šveđanin

#12 Re: Odg: Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by Šveđanin »

azea wrote:Zato sto smo evropljani. Jezik nam je slavenski, izgled evropski, nacin razmisljanja blizi evropi nego arapskom svjetu ili aziji.
Kultura nam je evropska, moda nam je evropska, sminka nam je evropska. Kad igramo kvalifikacije igramo sa Njemackom ili Francuskom, ne sa Marokom ili Iranom.
A samo pitanje je postavljeno na nakaradan i uvredljiv nacin.
Lako, jednostavno rečeno.. Slažem se.

Problem su oni koji bi da to nije tako..

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
aladin

#13 Re: Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by aladin »

Pa ako vec zelis da znas zato sto nam je kulturno i geografski blizi , a zasto veliki srbi ne idu u Majcicu Rusiju a ne na taj odvratni zapad koji ih je bombardovao ops sad hoce i u EU taj isi Vucic koji je davao prilicno zanimljive izjave 1993.
topcam
Vozim: uzbrdo

#14 Re: Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by topcam »

Version wrote:Evo svjedoci smo da već preko 20 godina traje egzodus Bošnjaka muslimana ka kršćanskom Zapadu od Austrije i Njemačke do Švedske i Norveške, pa sve do Amerike, Australije i Novog Zelanda.
Započelo se sa ratom, a evo se nastavlja i nakon rata. Naslušali smo se raznih opravdanja, laži i izgovora da se opravda bijeg sa kućnog ognjišta i ratno dezerterstvo, iza rata takođe što se njive ne obrađuju, krave ne daju mlijeko, i trava nije zelena u Bosni.

Ostavimo to na stranu, ali me zaista čudi kako ti veliki Muslimani, sada odoše na kršćanski Zapad, a ne na islamski Istok, iako i tamo ima ekonomski jakih zemalja (Malezija, Dubai, Katar, Saudija, evo sad Turska jača itd.). Dobro tamo nema guzovače socijale za džukele, nego treba raditi kao u Bosni, ali me čudi kako im ne smetaju tako Velikim Muslimanima crkve, svinjetina, zemlje koje imaju desničarsku anti-muslimansku politiku, da im djeca slave Božić, a oni Veliki Muslimani itd., pobjegli od progona - eki :-) :-) :-)

Skočili iz tave u lonac :-) :-) :-)

Odmah da se ogradim da ne mislim samo na pobjegulje sa sela, nego i one iz vrhova bošnjačke političke elite koji su poslali svoju djecu, a veliki su muslimani, raja od Alije Izetbegovića takorekuć, a sada ima djeca nosaju zapadne kršćanske pasoše. Zna se koji su to, što po Sarajevu organizuju mevlude, klanjaju, izigravaju hadžije itd.
A završio bih sa hodžama islamske zajednice koji namjesto u sela u Istočnoj Bosni i Krajini, sada najrađe idu i "džemate" po kršćanskom Zapadu.
Jako primitivno razmisljanje. Sve nabrojane zemlje su prvo demokratske, drugo ne prave takve primitivne
razlike kao ti, po religiji, boji koze itd.
Version

#15 Re: Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by Version »

Meni nekako veći merak u njujorku nego dubaiju, nategnuto u dubaiju brate.
A nije ti merak u mjestu iz kojeg si potekao... :(
A što ti je nategnuto u Dubaiju, a ne u New Yorku ?
Zar ti tamo nisu "braća" ?
Jesil ti Kemal ili Johnny ?
Zar se ti kao "musliman" ne zalažeš za propise svoje religije ?
U kakvoj vi ljudi šizofreniji živite ... :-) :-) :-)
Nisu veliki muslimani na Zapadu tako da tu i nema nekog konflikta.
Sad zavisi kako ko u koje drustvo upadne u Rinkebyju.
Pa što odmah niste ušli u SDS i stavili kokarde na glave 1992 - što bježaste džabe kad niste "veliki muslimani" ?
Šta je to veliki, a šta je to mali musliman ?

Na svim sastancima dijaspore dominiraju zabrađene žene, u organizaciji se uvijek petljaju hodže, a bogami prave se i džamije gdje se stigne, sem što svoje vlastite od kojih se pobjeglo ne valjaju.
Uostalom - sva djeca bošnjačke političke eLITE (ratni i poratni ambasadori, logističari, funkcioneri SDA, razne BH budžetlije) je izreda vani. Sve su to VELIKI muslimani koji su na vlast u Bosni došli preko zloupotrebe vjere. Svaki je bar po 2 puta bio na Hadžu u Meki. Svaki kroz nos selama po Bosni.

Ljudskoj pokvarenosti i licemjerstvu nema kraja... :( :( :(
ActionWoman

#16 Re: Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by ActionWoman »

Ko bjezi? Zasto si tako ispunjen mrznjom?

Evo ja sam na zapadu, ali nisam pobjegla vec dosla da se usavrsim u odredjenoj oblasti i da se vratim u BiH da donesem znanje. Kako ti kazes selamam se, a isto tako nemam problem ni da kazem Hvaljen Isus i Marija, Hvaljen Bog, Pomoz Bog, Ašalom alejhom jer je to sve pozitivno, a i u skladu sa mojim vjerovanjem. To za bjezanje mi je shega. Jednostavno se u odredjenom trenutku nalazimo tamo gdje nam je sudjeno da budemo. Covjek se upinje nekada da bude na odredjenom mjestu, ali ne moze, a ako mu je sudjeno lako ce otici. Na zapadu mi se dopada to sto imas prava koja mozes ostvariti (a ima ih puno koja i ne mozes ;) ), a ostalo je tako bez okusa i mirisa i ne ispunjava me. Da nema stranaca iz zemalja sa toplijom krvi bilo bi stvarno katastrofa zivjeti na "zapadu". Svijet je postao jedno globalno selo. Ako zapadne zemlje iskoristavaju ostale zemlje normalno je za ocekivati da se ljudi iz tih zemalja koje su eksploatisane krecu ka zemljama pod cijim patronatom su. Eto tako mi idemo prema Austriji na primjer, a odredjeni broj ljudi ide i prema Turskoj.

Savjetujem ti da smanjis gledanje TV programa, citanje huskackih novina, a sto vise citanja, ucenja stranih jezika pa mozda shvatis da selam alejkum govore i krscani Arapi (i to na misi umjesto na nasem jeziku "Mir s tobom i duhom tvojim") i da u tome nema nista lose. Nemoj biti pijun politicarima kojima je najlaske zavaditi ljude koji se vjerski odredjuju na drugaciji nacin kako bi se isti borili za njihove i samo njihove interese (i to besplatno :) i cak donirali svoje zivote, dijelove tijela, mladost, zivote svojih najmilijih).

Take it easy i sve ce biti fenomenalno :)
Jah, umalo da zaboravim da te poselamim, od srca :) to ti znaci "Neka je mir s tobom"
sinuhe

#17 Re: Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by sinuhe »

Nema ti na Zapadu ni pet bosnjackih dzamija. Najcesce su to neke improvizovane prostorije.
Nisam vjernik, ali mislim da ratom traumatizovani ljudi nalaze neki mir u vjeri.
Version

#18 Re: Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by Version »

Zato što nam je bolje na zapadu :) pozz od Velikog Muslimana i hvala komšijama što su nas protjerali
Dobro - ovo je pošteno - i sam Milorad Dodik kaže da treba muslimani da zahvale Karadžiću i Mladiću što su ih protjerali, jer im kaloše i kundure nikada svjetla Zapada i gradova ne bi vidjeli. To je četnička politika, i na tom fonu je nekako i bošnjačka dijaspora, da ne govorim miješani brakovi i razno-razni levičari i Titovi pioniri.

S druge strane - jasno je Islam kao vjera ne dozvoljava svojim sljedbenicima da im je Emir nemusliman, što u vašim uslovima znači da u Dinu ne možete ostati, a da su vam nemuslimani predsjednici i vlast pod kojom živite nemuslimanska.

Po Islamu ste murtati (otpadnici od vjere). Ne znam ako se neki najnoviji Islam nije izmislio pa da nije tako ...

I sa strane Bošnjaštva koje je još važnije od Islama, ako se ne vratite i ako vam se djeca ne vrate - vi ste otpadnici, koji su prodali zemlju i vjeru za večeru.

Kad je vjera i nacija u pitanju - tu se lični interes ne gleda.

Nemjerljiva je pokvarenost i licemjerje ljudsko, a ponajviše od tzv. bošnjačko-muslimanske dijaspore ...
azea

#19 Re: Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by azea »

Koji si ti trol jebo te, ja sam konj sto odgovaram na tvoje pitanje.
Mrs u znas vec gdje.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#20 Re: Zašto Bošnjaci muslimani bježe na kršćanski Zapad ?

Post by Chmoljo »

mislim da nisi ostavio normalan post ni na jednoj temi...

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Version
Locked