Ovo me oborilo s nogu!'Ugled' foruma cinimo mi tzv.pametni ?
ZASTO BOSNA NE TRAZI SREDNJI JADRAN?
-
violentjack
Nazalost od Tudmana..Hercegovacke banke..i ostalih caki..kada su Hrvati imali najvise uticaja nisu uspjeli u namjeri Hb..i sad ih i nema skoro u BosniDugme wrote:Margi, perspektiva je u RS-u i HB-i.
Bole, bole cinjenice.
Jos vas kao i subracu u Hrvatskoj prca natalitett..sve je manje i manje Hrvata..tako skopcaj
Sumska cer zavrsiti kao Vajmarska republika ili Biafra..par godina milom ili silom
-
Zagrepčanka
JLZ evo poklanjam ti izlaz na more da budes sretan!!!!! 
-
Zagrepčanka
Becho evo odmah i tebi to poklanjam. Ak ima ko još neku želju sam mi recite... 
- kekec
Djela mashala Zagrebcanko.Zagrepčanka wrote:JLZ evo poklanjam ti izlaz na more da budes sretan!!!!!
Dobro dosla u ovaj bosanski internet lonac.
Ugodno citanje i sudjelovanje.
p.s.
lagano sa raspodjelom teritorijalnih voda. Mi smo ti malo nahero. Dadnes li nam prst, trazicemo ruku.
-
neutralac
Od svih zainteresiranih jedino Becho ima PRAVO na komad mora i obale,jer je dobronamjeran i iskren.Za brata mu isto treba srediti neku uvalicu(ako Janezi ne uzmu bas sve).
Ti Jack ne mozes dobiti nista.Ne znas plivati.Zamisli naslov u novinama:"Krvozedni ustase ubacili Bosanca-neplivaca u more".Ionako nam je rejting vise nego nizak, a poslije ovakvog medjunacionalnog skandala to bi bila propast.Zato predlazem:
Bosnjacima zemlja, Hrvatima more, a braci Srbima suma.Posteno?
Ti Jack ne mozes dobiti nista.Ne znas plivati.Zamisli naslov u novinama:"Krvozedni ustase ubacili Bosanca-neplivaca u more".Ionako nam je rejting vise nego nizak, a poslije ovakvog medjunacionalnog skandala to bi bila propast.Zato predlazem:
Bosnjacima zemlja, Hrvatima more, a braci Srbima suma.Posteno?
-
neutralac
Hvala Fair.
I dalje mislim da je moja ponuda pravednija od svih ponuda koje su bile na stolovima 1991-1995, a pogotovo je bolja od one u Dayton-u.Bosnjaci vole tu "osmansku"crtu svoje povijesti(age,begovi,ciftluci...);Hrvati su veliki vodoplovci od stoljeca VII;Srbi sumu smatraju ambijentom gdje se najbolje osjecaju i postizu najvece uspjehe.
Ovom podjelom svi bi vuci bili na broju, a ni ovce ne bi bile za odstrijel.
I dalje mislim da je moja ponuda pravednija od svih ponuda koje su bile na stolovima 1991-1995, a pogotovo je bolja od one u Dayton-u.Bosnjaci vole tu "osmansku"crtu svoje povijesti(age,begovi,ciftluci...);Hrvati su veliki vodoplovci od stoljeca VII;Srbi sumu smatraju ambijentom gdje se najbolje osjecaju i postizu najvece uspjehe.
Ovom podjelom svi bi vuci bili na broju, a ni ovce ne bi bile za odstrijel.
-
Zagrepčanka
Dadnes li nam prst, trazicemo ruku.
HE HE KEKEC...ovo dobro znam s vaše strane. Imam ja jarane u Sarajevu!!
Al kaj se tiče mora Bosanci su više zaslužili more nego oni Janezi. Sad su u EU pa žele sve.. Al ne bude!!!!
HE HE KEKEC...ovo dobro znam s vaše strane. Imam ja jarane u Sarajevu!!
Al kaj se tiče mora Bosanci su više zaslužili more nego oni Janezi. Sad su u EU pa žele sve.. Al ne bude!!!!
-
Zagrepčanka
ja bih da mi ti kazes
[/quote]
eeee....o ukusima se na raspravlja!!!
eeee....o ukusima se na raspravlja!!!
-
Zagrepčanka
ja bih da mi ti kazes
[/quote]
eeee....o ukusima se ne raspravlja!!!
eeee....o ukusima se ne raspravlja!!!
-
seas of cheese
#71 Re: ZASTO BOSNA NE TRAZI SREDNJI JADRAN?
JLZ wrote:Pogledajmo sljedeće:
Bosna je bila uvijek prisutan entitet kroz istoriju (nekad kao samostalna, a više pod vlašću okolnih država), ali je ipak postojala. Njene sadašnje granice su nametnute od strane stranih osvajača, znači nisu autohtone niti legitimne.
Prave granice nezavisne srednjevjekovne Bosne (znači granice iz predokupacionog perioda od strane Turaka) su otprilike izgledale ovako:
- granica sa Hrvatskom je bila na razvođu Une i Vrbasa pri čemu je Hrvatskoj pripadalo područje Bihaća, Krupe na Uni, Novog Grada, pa sve do Gradiške, a na jugozapadnom dijelu Drvar, Petrovac, Grahovo i Hlivno (Livno). Granica se potom spuštala rijekom Cetinom kod Omiša pri čemu je sva obala južno od Omiša i Splita pa do Boke pripadala Bosni!
Ako bi se vratile te granice, zapadni dio RS zajedno sa srpskim opštinama u FBiH (Drvar, Petrovac i Grahovo) bi zajedno sa opštinama Like i Dalmacije (Korenica, Knin, Gračac, Benkovac, itd) u koje bi se vratili prognani Srbi tvorile SAO Krajinu (u sastavu republike Hrvatske), a takođe bi i Bihaćki kanton (u istoriji poznat i kao ''turska Hrvatska'') uživao autonomiju u okviru Hrvatske, dok bi Južna Dalmacija koja bi se vratila Bosni bila sastavni dio Federacije BiH.
Time bi se uvećao broj Hrvata u BiH pa ne bi morali kukati da su ugroženi,a Bosna bi imala veći izlaz na more!
Šta mislite o tome?
a sta ti mislis o potpunom uspjehu republikanaca na izborima u sad?
cujem da ce sad trazit da kakanj udje u sastav unije kao 51 drzava.
-
RBIH
HAHAHAHAHAAAAAAA JLZ Je Bosanki Milosevic ili Bosanski Tudman pabi veliku BOSNU I HERCEGOVINU ko sto su ovni tjeli veliku srbiju i veliku hrvatsku po njegovom bi bijio nama ponovo rat u BOSNI I HERCEGOVINI ko da nam nije dosta bilo rata od prokletene 1992 do prokltete 1995
I ja bi isto volio da BOSNA I HERCEGOVINA bude velika ko sto je nekad bila ali kad bi to moglo se ostvariti bez rata
A uz tu moju zelju ja sam zadovoljan i sa ovakvom BOSNOM I HERCEGOVINOM kakva je sad jedino nisam zadoviljan sto u BOSNI I HERCEGOVINI postoje intiteti jer umjesto intiteta trebaju nam KANTONI
I ja bi isto volio da BOSNA I HERCEGOVINA bude velika ko sto je nekad bila ali kad bi to moglo se ostvariti bez rata
A uz tu moju zelju ja sam zadovoljan i sa ovakvom BOSNOM I HERCEGOVINOM kakva je sad jedino nisam zadoviljan sto u BOSNI I HERCEGOVINI postoje intiteti jer umjesto intiteta trebaju nam KANTONI