Zasto Bosanci lose izgledaju?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
neshto

Post by neshto »

O.o wrote:
neshto wrote:hm, slažem se da se definitivno bosanci mogu prepoznati kad smo negdje vani u većini slučajeva ali se ne bih složio da su nam cure nešto extra predobre. 90% njih su totalno neprirodne i prenašminkane a da ne pričam o celulitu sa 19 iako nisu debele, to sam vidio samo kod nas.
fol je u tome da se cure "vani" više sređuju ispod odjeće dok je kod nas obratno, utegni se tako da sakriješ slabe tačke a ostatak sakri šminkom, štiklama, torbicom i raznim drugim pomagalima. baš sam prije mora bio par puta na termama i stvarno sam se razočarao što se tiče naših cura u "oskudnijoj" verziji dok sam na moru ostajao bez daha...
mislim da su prečesti ratovi i siromaština veliki faktori koji utiču na to da smo sjebani što fizički što psihički...
Nemoj da mi zachatavas temu nisam jos ni stigla da kazem koje mi je boje kaciga! :-)

Pretjerala sam, mrzim kad drugi zachataju a sebe ne vidim. Ljudi, SORRY :oops:
hehehe, sorry :lol:
ja sam neki dan imao sličan doživljaj, kod centrane banke na tramvajskoj je lik napravio puno kočenje možda 1m iza mene, sve se crnilo od dima guma. dok sam skonto šta bilo on već prošo, konto ga stići na semaforu kod robne al uhvati zeleni val, sreća njegova...to često rade iz zajebancije, uvjek pomislim "da mi je utoka" u tom momentu mamicu im seljačku... eto i ja "začetah"
nego koje je boje :lol:
sibelius

Post by sibelius »

tko je rekao da su naše cure dobre???

raja ima odista loshe kriterije...

beogradsko meso taze bogami...eh da sam mladji par godina...

ili malo bogatiji :D
zena21

Post by zena21 »

aman yaraby sto popljuvaste bosanke :roll: :roll:

ispadosmo najruznije zene :shock: :roll: :roll:
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

O.o wrote:
neshto wrote:hm, slažem se da se definitivno bosanci mogu prepoznati kad smo negdje vani u većini slučajeva ali se ne bih složio da su nam cure nešto extra predobre. 90% njih su totalno neprirodne i prenašminkane a da ne pričam o celulitu sa 19 iako nisu debele, to sam vidio samo kod nas.
fol je u tome da se cure "vani" više sređuju ispod odjeće dok je kod nas obratno, utegni se tako da sakriješ slabe tačke a ostatak sakri šminkom, štiklama, torbicom i raznim drugim pomagalima. baš sam prije mora bio par puta na termama i stvarno sam se razočarao što se tiče naših cura u "oskudnijoj" verziji dok sam na moru ostajao bez daha...
mislim da su prečesti ratovi i siromaština veliki faktori koji utiču na to da smo sjebani što fizički što psihički...
Nemoj da mi zachatavas temu nisam jos ni stigla da kazem koje mi je boje kaciga! :-)

Pretjerala sam, mrzim kad drugi zachataju a sebe ne vidim. Ljudi, SORRY :oops:
neka te bona, ne ustrucavaj se
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

sibelius wrote:tko je rekao da su naše cure dobre???

raja ima odista loshe kriterije...

beogradsko meso taze bogami...eh da sam mladji par godina...

ili malo bogatiji :D
sve je to suplja, svugdje ima dobrih i losih koka. jedina razlika je sto negdje ima vise lakih a negdje manje, sto je stvar mentaliteta
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

ne mislim da se bosanci/bosanke ne kupaju, pogotovo mladje generacije, dakle, sapun i voda - to svi imaju. ali news flash, domovino. treba vam i:

dezodorans

:D

poprilicno sam putovala i nigdje, nigdje nisam osjetila da ljudi smrde u prijevoznim sredstvima kao kod nas. naravno, toga ima svugdje i u svakoj drzavi, ima svega - ali smrditi i hodati masne kose je u vecini zemalja uzasna sramota :D takodjer, imamo grozan strah od propuha :D
HiBreeD

Post by HiBreeD »

Neko pomenu gore taj nas nedostatak kulture odlaska zubaru i moram reci da je to stopostotna istina, znam dosta likova, djeca sa asfalta, hodaju okolo krezavi, sa protezama, navlakama i slicno

Da, za vakta komunizma djeci su se sestice vadile, nijedan stomatolog nije popravljao sestice, svi su ih samo vadili, sto je ono apsurd teski...naravno kako se vilica razvija i siri, nedostatak tih sestica se dolaskom godina i svakim novim osmjehom sve vise vidi...

Dosta mladih ljudi i djece je zube pogubilo u ratu, sto je opet i dan danas direktna posljedica siromastva i neimastine...

kafa, cigarete, trava :D ,hasis :D ,bobe :D ,bombonice :D su posebno lose stvari koje djeluju na zube, ali to znaju ovi koji konzumiraju, ja o tom pojma nemam :D :D
VMG

Post by VMG »

invizigot323 wrote:
invizigot323 (citat):
bosanci = ljudi koji su rodjeni u bosni...

ali i oni se razlikuju jedni od drugih... ja 99% gradske raje koje znam ima zube, ne smrde, paze kako izgledaju tj. drze do sebe... takodjer roditelji im izgledaju normalno...
sa druge strane oni koji su dosli sa planine ili neke selendre gdje nije bilo bitno jel se kupas poslije cuvanja krava i ciscenja stale su ostali isti i kad su se preselili u grad (sto ih je rat natjerao ili sto su htjeli da postanu "gospoda" = gradjani)...

neki dan mene cuvar parkinga pita odakle sam... i ja mu odgovaram da sam iz SA, i naravno postavljam pitanje odakle je on... kaze on: "ja sam sarajlija, ima vec 3 godine sam ovdje"... treba li spomenuti da mu se osjetilo iz usta na kilometar, da je prljav i smrdi i da ima jedan, eventualno 2 zuba u glavi (orginalno je iz nekog sela pored visegrada)...

Ma bravo Roll nek' si nam ti dao do znanja kako ljudi sa sela smrde,a "prave" sarajlije ne Roll .. Grdne rane za tobom i tvojim zapazanjem Rolling eyes Rolling eyes ...

Nije gospodin onaj ko je rodjen u gradu,vec onaj koji se zna ponasati kako treba!
pogresno si shvatila moj post i bezveze se palis i napadas me...
mozda je to u swedskoj tako..."napadni pa mozda prodje"
ako je neko rodjen u gradu ne znaci da je gospodin, zato sam stavio navodnike...

ako se poistovjecujes sa onim sa sela sto ne ides na selo pa da vidis kako je biti seljak...

i mogu da tvrdim da vecina pravih sarajlija ne smrdi... no medjutim tema je o bosancima a ne o sarajlijama...

Sarajlija, sa Mojmola ili Sokolja.Garant!!! :lol: :lol:
SijuksA

Post by SijuksA »

dawn_upon_dawn wrote:ne mislim da se bosanci/bosanke ne kupaju, pogotovo mladje generacije, dakle, sapun i voda - to svi imaju. ali news flash, domovino. treba vam i:

dezodorans

poprilicno sam putovala i nigdje, nigdje nisam osjetila da ljudi smrde u prijevoznim sredstvima kao kod nas. naravno, toga ima svugdje i u svakoj drzavi, ima svega - ali smrditi i hodati masne kose je u vecini zemalja uzasna sramota :D takodjer, imamo grozan strah od propuha :D
Dezinformacija!
Senzacionalno otkrice: ljudi SMRDE svuda! Konkretan pr ITALIJA
ALI! NEgdje se u prevozu koristi air condition ili klima uredjaj, a drugdje NE. Najucinkovitiji dezodorans bez klime tesko da opstaje.

A sto se propuha tice, grozna cinjenica je da sam samo u Bosni vidjela da muskarci nose potkosulju na +35 ispod majice kratkih rukava!? Eh to je veccc zaista zaista neopisivo nelogicno, a o sexappealu da ne pricam... :lol:
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

SijuksA wrote: A sto se propuha tice, grozna cinjenica je da sam samo u Bosni vidjela da muskarci nose potkosulju na +35 ispod majice kratkih rukava!? Eh to je veccc zaista zaista neopisivo nelogicno, a o sexappealu da ne pricam... :lol:
ma suti ba, evo vamo u Stambolu kako je upeklo ovih 40 stepeni i dan i noc ja konacno smogo hrabrosti da hodam brez potkosulje, sad me u ledjima uscaklo hocu se s dusom rastavit, nis bez potkosulje...mi se po tome i prepozanjemo
A sto se tice nasih zemskih vala one su mi nekako ponajbolj...sto jes jes..mada ima izuzetaka dje bi bjezo odma od njih...
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

e meni u ovoj diskusiji hvale konkretni primjeri. u jpeg formatu.
Vertigo

Post by Vertigo »

SijuksA wrote:
A sto se propuha tice, grozna cinjenica je da sam samo u Bosni vidjela da muskarci nose potkosulju na +35 ispod majice kratkih rukava!? Eh to je veccc zaista zaista neopisivo nelogicno, a o sexappealu da ne pricam... :lol:
:lol: :lol: ja sam se tek neki dan, prvi put u zivotu, usudio otici u grad bez potkosulje :D ... a bilo je 40 u Sarajevu
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

registrovan wrote:
SijuksA wrote:
:lol: :lol: ja sam se tek neki dan, prvi put u zivotu, usudio otici u grad bez potkosulje :D ... a bilo je 40 u Sarajevu
jel te uscaklo ko i mene?
hebote ja se vis ene morem saget :-? :D
Oficir s puzom

#64 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by Oficir s puzom »

Orbini wrote:Cast izuzecima naravno, i dalje mislim da su Bosanke najljepse cure na svijetu. Ono - skroz objektivno. :)

Ovog ljeta sam kampovao vise od dvije sedmice na jadranskoj obali. Ljudi iz cjele Evrope - Cesi, Poljaci, Nijemci, Talijani, Madjari, Francuzi,.... i naravno Hrvati, Bosanci, Hercegovci, Srbi,....

Namjerno sam odvojio Bosance od Hercegovaca, jer je cinjenica ipak da su Bosanci najlosije izgledali. U vecini slucajeva zapusteni, loseg drzanja, losih zuba, neuredne kose, neobrijani, usukani ako su mrsavi, neproporcjonalni ako su debeli, ..... ukratko - po izgledu sam nepogresivo pogadjao ko je Bosanac. Sto je najgore, velik dio djece ima visak sala, slaufove oko struka i losu formu.

E sad - mozda je bila sve slucajnost. Mozda su u drugom kampu svi bili tip-top. Ali - nazalost - na osnovu onoga sta sam vidio - moram priznati da smo poprilicno zapusteni u odnosu na ostale.

Mozda je razlog pretjerano pusenje, mozda brza hrana, mozda trka za novcem gdje covjek nema vremena da se posveti sebi i svom izgledu....? Dali je jos neko slicnog dojma?
E jest ti dojam../.

nego jebes li ti sta... :-)
Vertigo

Post by Vertigo »

Bosanac sa dna kace wrote:
registrovan wrote:
SijuksA wrote:
jel te uscaklo ko i mene?
hebote ja se vis ene morem saget :-? :D
nije :D mozda zato sto i na +40 nosim carape :lol: :lol:
forUMASH

#66 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by forUMASH »

Oficir s puzom wrote: E jest ti dojam../.

nego jebes li ti sta... :-)
.....evo nam se vratio kuhara iz svice..... :D :D :D

.....kako ide farma puzeva...... :D
Comrad

Post by Comrad »

Uf suplje u pm, svaka vam cast. Samo ne znam kako mozete tako generalizovati stvari. Za plazu dole po jadranu ne bih da komentarisem kakav je ko, jer ima raje sa svih strana, i nisam bas uspio pohvatati odakle je ko i ima svacega i debelih i mrsavih, ovakvih, onakvih. No, mogu komentarisati situaciju na bazenima ovdje u gradu, gdje su domaci 95%, neki dan sam bio na termama na ilidzi, ili sam ja potrefio lose dane, ali su djevojke bile uzas, onoliko celulita na jednom mjestu :-)
Carlito Brigante

Post by Carlito Brigante »

Hm, generalno gledano, ljepota nam nije jača strana, ni ženama ni muškarcima. O primitivizmu i nekulturi glede lične higijene i tjelesne spreme da ni ne govorim. Kod nas su integralno brašno, smeđi šećer i slične stvari "pederska posla"... A vazda je lakše utegnut' guzove u tijesne traperice i pokrit stomak košuljom, nego otić' na fitness (ne daj Bože) i paziti šta i kad jedemo. 8-)
roki

#69 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by roki »

Orbini wrote:Cast izuzecima naravno, i dalje mislim da su Bosanke najljepse cure na svijetu. Ono - skroz objektivno. :)

Ovog ljeta sam kampovao vise od dvije sedmice na jadranskoj obali. Ljudi iz cjele Evrope - Cesi, Poljaci, Nijemci, Talijani, Madjari, Francuzi,.... i naravno Hrvati, Bosanci, Hercegovci, Srbi,....

Namjerno sam odvojio Bosance od Hercegovaca, jer je cinjenica ipak da su Bosanci najlosije izgledali. U vecini slucajeva zapusteni, loseg drzanja, losih zuba, neuredne kose, neobrijani, usukani ako su mrsavi, neproporcjonalni ako su debeli, ..... ukratko - po izgledu sam nepogresivo pogadjao ko je Bosanac. Sto je najgore, velik dio djece ima visak sala, slaufove oko struka i losu formu.

E sad - mozda je bila sve slucajnost. Mozda su u drugom kampu svi bili tip-top. Ali - nazalost - na osnovu onoga sta sam vidio - moram priznati da smo poprilicno zapusteni u odnosu na ostale.

Mozda je razlog pretjerano pusenje, mozda brza hrana, mozda trka za novcem gdje covjek nema vremena da se posveti sebi i svom izgledu....? Dali je jos neko slicnog dojma?
de si ti bio uratu???
nakon 10-15 godina pocnu ventili popustati nakon svih strahota koje covjek prozivi.jesi jeo IKAR,pio mlijeko uprahu,jeo jaja u prahu...molim te
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Sve se vise BH omladina u danasnje vrijeme posvecuje vanjskom izgledu
ubrajajuci i fitnes, teretanice, bildanje i te cake.
Malo vise stariji zaostaju s slaufima (stomacinama), i naravno kad pocnu kaditi
na znoj. Nikako ne mogu svatiti da neko moze toliko udjubrit biti od znoja, a da
nista ne poduzima :-? Barem sam odrastao u porodici gdje se i prije i poslije
rata gledalo na cistocu, dezodoranse i parfeme, od kekec sapuna preko
bekutana do Nivee, Colgate, Rexone, itd. :)
A vala se i jede, nema dana iako je vrelina, da se ne peku bureci, razvija
maslenica, kuha bosanski lonac, pravi sutlija, cupavci - a vala se ide i zubaru :D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

HiBreeD wrote:Da, za vakta komunizma djeci su se sestice vadile, nijedan stomatolog nije popravljao sestice, svi su ih samo vadili, sto je ono apsurd teski...naravno kako se vilica razvija i siri, nedostatak tih sestica se dolaskom godina i svakim novim osmjehom sve vise vidi...
ne samo to, udarala se vakcina tetanusa direktno na rame, pa sad ne mozes ni tetovazicu napraviti kako treba. Kanadjani kazu da se kod njih tako vakciniralo prije 2. svjetskog rata

sto se tice nosenja potkosulja, gori su mi njemacki penzioneri koji hodaju po plazama u potkosuljama, bermudama i Birkenstock sandalama sa bijelim carapama poznato u modnim krugovima kao German Mallorca Standard Combi

ekskluzivno sa Ballermanna za Sarajevo-X

Image
Jara

Post by Jara »

zena21 wrote:aman yaraby sto popljuvaste bosanke :roll: :roll:

ispadosmo najruznije zene :shock: :roll: :roll:
:lol: :lol: :lol:
SijuksA

Post by SijuksA »

Sto se tice poredjenja sta je gore od gorega, ne znam zasto bi trebalo gotiviti nekog ko se sav dao u vanjski izgled, ukljucujuci i fitness (licnu higijenu cu izostaviti) i raznorazna peglanja i liposukcije i sminku i marke od glave do pete nego sirotinju koju zivot nije mazio, a na kome se to i primjeti. Meni su ovi prvi daleko jadniji i bezvrijedniji nego covjek koji nema novca da popravi zube od bijedne plate/penzije. :shock:
SaraLe

Post by SaraLe »

Bosanci su mozda ruzni :D
Ali Bosanke i Hercegovke NE 8-)
Post Reply