Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

mufa1

#1 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by mufa1 »

A ima tu samo jedan mali problem, a to je sto te izbjeglice nece u dubrave, vukovije, tojsice itd. Minhen, Berlin, Amsterdam, eventualno Beč ako bas mora...
NataliDizdar

#2 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by NataliDizdar »

Trol tema
dječak sa šibicama

#3 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by dječak sa šibicama »

Idrize, gdje si spisko sve devize.
BarbaDue

#4 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by BarbaDue »

Ne puštamo izbjeglice jer smo bagra što je nema na dunjaluku!!!
Brzo smo zaboravili naše muke, tako da sad tuđe i ne razumijemo.

BAGRO!!!!
calculator

#5 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by calculator »

NataliDizdar wrote:Trol tema

k'o kuća.... :-)
kritichar

#6 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by kritichar »

Treba arape naselit u RS, da malo prosjek poprave.
tandmand

#7 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by tandmand »

Ruža Tomašić još je u srpnju, gostujući u emisiji Otvoreno HTV-a, izložila ideju da se azilantima omogući da ostanu u Hrvatskoj tako da im se ponudi život u Lici.

'Imamo prazne zemlje, zašto im ne bismo dali nekakvu kućicu u Lici da se bave stočarstvom, poljoprivredom? Nama mladi bježe, ali mi imamo zemlje, imamo prostora i možemo tim ljudima omogućiti da ostanu i kroz taj rad integrirati ih u naše društvo. Ne može netko tko ne zna jezik biti direktor neke ustanove, ali može polako, na komadiću zemlje stvoriti svoj dom. Mislim da to dugujemo svima našima koji su godinama bježali iz Hrvatske u druge zemlje i tamo su im pružali nekakvu pomoć’, kazala je Tomašić u raspravi o 550 izbjeglica koje se Hrvatska kao članica EU-a obvezala primiti.
Nakon što se EU sabere i zatvori granice, onaj zadnji val izbjeglica mogao bi krenuti ka BiH i ostati u istočnoj Hercegovini te dijelu Podrinja.
Nadamo se da će Milorad Dodik biti dovoljno mudar da prazna područja ponudi izbjeglicama jer će oni to svakako naseliti.
luxury1

#8 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by luxury1 »

Moja braca su bosanski hrvati i srbi, i snjima zivim zajedno vjekovima. Meni sirijici nisu nikakva braca, niti turci.
tandmand

#9 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by tandmand »

luxury1 wrote:Moja braca su bosanski hrvati i srbi, i snjima zivim zajedno vjekovima. Meni sirijici nisu nikakva braca, niti turci.
Gdje? U Švedskoj?
Otkuda te tamo?
mekaba

#10 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by mekaba »

luxury1 wrote:Moja braca su bosanski hrvati i srbi, i snjima zivim zajedno vjekovima. Meni sirijici nisu nikakva braca, niti turci.

E dobro su te "braca" sprcala na 24% , silovali,poklali,popalili a jos uvijek braca???? Nisu ni sirijci braca ali ovi navedeni pogotovo nisu niti ce ikad biti.
Arteta

#11 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by Arteta »

mekaba wrote:

E dobro su te "braca" sprcala na 24% , silovali,poklali,popalili a jos uvijek braca???? Nisu ni sirijci braca ali ovi navedeni pogotovo nisu niti ce ikad biti.
Braca su osobe muskog spola koe su nastale od istih roditelja kao i ti.
luxury1

#12 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by luxury1 »

mekaba wrote:

Mislim na postovane i normalne ljude bosanski hrvata i bosanski srba, ima njih mnogo po Evropi a i u BiH takodje. Cetnici, ustase i balije ne podnosim nikako. A najgore mi je kad bosnjaci slave turske ili neke arapske praznike. Halooo ba, zivite vjekovima sa srbima i hrvatima zajedno. Znam da nismo u najboljem odnosu ali nemamo nista zajedno sa tim zemljama iz BI.

Tamo gdje ja stanujem u Sarajevu (dolazim svako ljeto) u hodniku mozez bogami vidjeti i sprska, hrvatska i bosnjacka imena. Zajedno smo sa jednom bosansko katolickom familjom pobjegli u Svedskoj. Meni su moja rodbina ginuli od sve tri strane ali necu nikome to da namecem, nisam lud. Jos sam iz mjesanog braka i nemam nerve za te price.
Last edited by luxury1 on 24/08/2015 18:23, edited 1 time in total.
tandmand

#14 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by tandmand »

@luxury1, ti imaš krizu identiteta ali eto, mogao bi biti urbani Jugosloven. :mrgreen:
mekaba

#15 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by mekaba »

luxury1 wrote:
mekaba wrote:

Mislim na postovane i normalne ljude bosanski hrvata i bosanski srba, ima njih mnogo po Evropi a i u BiH takodje. Cetnici, ustase i balije ne podnosim nikako. A najgore mi je kad bosnjaci slave turske ili neke arapske praznike. Halooo ba, zivite vjekovima sa srbima i hrvatima zajedno. Znam da nismo u najboljem odnosu ali nemamo nista zajedno sa tim zemljama iz BI.

Tamo gdje ja stanujem u Sarajevu (dolazim svako ljeto) u hodniku mozez bogami vidjeti i sprska, hrvatska i bosnjacka imena. Zajedno smo sa jednom bosansko katolickom familjom pobjegli u Svedskoj. Meni su moja rodbina ginuli od sve tri strane ali necu nikome to da namecem, nisam lud. Jos sam iz mjesanog braka i nemam nerve za te price.

Treba se imati obzira prema citavim familijama koje zavrsishe u jamama od te vijekovne brace. To sto si ti u tzv. mijesanom braku ili nastao iz takvog braka ne amnestira koljace iz ta dva "bratska" naroda. Sto ne kupish stan na Palama ili Sirokom pa pogledaj tamo imena komsija ili im probaj prosipati tu pricu. probaj proguglati kakva je sudbina Bosnjaka bila poslijednjih 100 godina u regionu Bileca,Trebinje ,Nevesinje i Gacko. Danas ih tamo gotovo nema??? uzeo sam ovaj dio BiH sasvim slucajno mada je situacija svugdje u par deka ista. Moze evo i Istocna Bosna. Toliko o "Braci". Sirijske izbjeglice nece da primaju jer su bagra a mislim na ove iz predsjednistva.
kamberovica polje

#16 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by kamberovica polje »

Srbija kupi poene? Čime se ti drogiraš sine? Srbija ne može izdržavati vlastite građane a kamoli priliv 100 000 izbjeglica i onda bi mi koji imamo pola miliona nezaposlenih, nefunkcionalnu državu da ih izdržavamo pa čovječe Božiji mi sebi pomoć ne možemo a kamoli drugima, Toliki priliv ljudi bi mogao kolabrirat ovu jadnu državu ali jebo to. Daj da se pravimo super moćnim i sposobnim, i ne shvatite me pogrešno treba pomoći tim ljudima nekako ali to mora biti sistematski i na osnovu mogućnosti a mi nikakvih mogućnosti nemamo. I još nešto, ta patetika o braći mi već dobro ide na kurac, osim onog ko ti je prijatelj i ko ti želi dobro nije ti brat pa čak ni vlastiti brat.
hajducka travica

#17 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by hajducka travica »

Macho man wrote:ja retardiranog naziva teme
zašto bi arapi sirijci bili braća Bošnjacima
nismo čak ni iste rase, a iste gene milion posto nemamo
i onda neka naznalica natakari ovakav naziv teme :evil:
i bosnjaci i sirijski arapi su muhamedov ummet.U ummetu se ne postavlja pitanje rase,boje koze i nacionalnosti. Sve se svodi na religijsku pripadnost,a svi bosnjaci su muslimani,pa otud im nije strana ni izreka svi muslimani od masrika do magriba,medju koje su i bosnjaci ubrojani.
mekaba

#18 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by mekaba »

kamberovica polje wrote:Srbija kupi poene? Čime se ti drogiraš sine? Srbija ne može izdržavati vlastite građane a kamoli priliv 100 000 izbjeglica i onda bi mi koji imamo pola miliona nezaposlenih, nefunkcionalnu državu da ih izdržavamo pa čovječe Božiji mi sebi pomoć ne možemo a kamoli drugima, Toliki priliv ljudi bi mogao kolabrirat ovu jadnu državu ali jebo to. Daj da se pravimo super moćnim i sposobnim, i ne shvatite me pogrešno treba pomoći tim ljudima nekako ali to mora biti sistematski i na osnovu mogućnosti a mi nikakvih mogućnosti nemamo. I još nešto, ta patetika o braći mi već dobro ide na kurac, osim onog ko ti je prijatelj i ko ti želi dobro nije ti brat pa čak ni vlastiti brat.
Pa jarane kad se zeli od srca pomoci onda se i tanjir dijeli. Nemorah ih vodat na janjetinu svako vece. Raspitaj se kako su bosanske izbjeglice primljene u recimo Rozaju gdje narod bash i nije bogat. Zar BiH nemoze kao drzava u 5 regija postaviti po 100-njak kontejnera,dovesti vodu,struju i napraviti sanitetske cvorove. Moze, ali se nece jer smo shupci i to teski. Ovo je bruka drzave Bosne i Hercegovine.
mekaba

#19 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by mekaba »

hajducka travica wrote:
Macho man wrote:ja retardiranog naziva teme
zašto bi arapi sirijci bili braća Bošnjacima
nismo čak ni iste rase, a iste gene milion posto nemamo
i onda neka naznalica natakari ovakav naziv teme :evil:
i bosnjaci i sirijski arapi su muhamedov ummet.U ummetu se ne postavlja pitanje rase,boje koze i nacionalnosti. Sve se svodi na religijsku pripadnost,a svi bosnjaci su muslimani,pa otud im nije strana ni izreka svi muslimani od masrika do magriba,medju koje su i bosnjaci ubrojani.
To sto su muslimani nama je jos veca obaveza da pomognemo a i da nisu treba pomoci jer je to ljudski. I nama su pomogli krscani a znali su da smo muslimani. Mislim da je ova prica ko je ko bezze jer se radi o narodu koji je u iznimno teskoj situaciji. Gledati sa strane a ne pomoci je za mene zlocin.
kamberovica polje

#20 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

mekaba wrote:
kamberovica polje wrote:Srbija kupi poene? Čime se ti drogiraš sine? Srbija ne može izdržavati vlastite građane a kamoli priliv 100 000 izbjeglica i onda bi mi koji imamo pola miliona nezaposlenih, nefunkcionalnu državu da ih izdržavamo pa čovječe Božiji mi sebi pomoć ne možemo a kamoli drugima, Toliki priliv ljudi bi mogao kolabrirat ovu jadnu državu ali jebo to. Daj da se pravimo super moćnim i sposobnim, i ne shvatite me pogrešno treba pomoći tim ljudima nekako ali to mora biti sistematski i na osnovu mogućnosti a mi nikakvih mogućnosti nemamo. I još nešto, ta patetika o braći mi već dobro ide na kurac, osim onog ko ti je prijatelj i ko ti želi dobro nije ti brat pa čak ni vlastiti brat.
Pa jarane kad se zeli od srca pomoci onda se i tanjir dijeli. Nemorah ih vodat na janjetinu svako vece. Raspitaj se kako su bosanske izbjeglice primljene u recimo Rozaju gdje narod bash i nije bogat. Zar BiH nemoze kao drzava u 5 regija postaviti po 100-njak kontejnera,dovesti vodu,struju i napraviti sanitetske cvorove. Moze, ali se nece jer smo shupci i to teski. Ovo je bruka drzave Bosne i Hercegovine.
Od kojih para? Kontejneri koštaju, hrana košta, medicinske intervencije koštaju... sve to košta i onda glavno pitanje koliko će to trajati. Mi ne možemo natjerat korumpirane političare da vlastitom narodu udijele sadake, ovdje ko dobije neku malo ozbiljniju bolest osuđen je na smrt ako ga ne pošaljemo vani. Mi možemo napraviti neku kratkoročnu stvar, neku pomoć ali pitanje je vremena koliko možemo izdržat.
Haman

#21 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by Haman »

Postoji mogucnost za Zapad zdruzeno krene na ekstremiste kako bi zaustaviop val izbjeglica. Jordan, Turska, Egipat puni su izbjeglica a sad se svi usmjeravaju prema Evropi. Niko ne ide u bogate arapske zemlje, jer niko nece da bude rob.
mekaba

#22 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by mekaba »

kamberovica polje wrote:
mekaba wrote:
Od kojih para? Kontejneri koštaju, hrana košta, medicinske intervencije koštaju... sve to košta i onda glavno pitanje koliko će to trajati. Mi ne možemo natjerat korumpirane političare da vlastitom narodu udijele sadake, ovdje ko dobije neku malo ozbiljniju bolest osuđen je na smrt ako ga ne pošaljemo vani. Mi možemo napraviti neku kratkoročnu stvar, neku pomoć ali pitanje je vremena koliko možemo izdržat.[/quote

Cuj kosta?? Pa naravno da kosta i nashe su izbjeglice kostale nekog drugog
. Pa to je ono "jebala bi se al da ne udje". Pusti shuplju, nema se para a svaka kuca po 300m2 i hiljade vikendica oko gradova. Nema se - klasicna zalopojka koja vishe ne prolazi. "Ja bih ti pomogao ali jarane to kosta pa odustajem" otprilike izgleda tvoja prica.
kamberovica polje

#23 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

mekaba wrote: Cuj kosta?? Pa naravno da kosta i nashe su izbjeglice kostale nekog drugog
. Pa to je ono "jebala bi se al da ne udje". Pusti shuplju, nema se para a svaka kuca po 300m2 i hiljade vikendica oko gradova. Nema se - klasicna zalopojka koja vishe ne prolazi. "Ja bih ti pomogao ali jarane to kosta pa odustajem" otprilike izgleda tvoja prica.
Ja isto kao da s djetetom pričam. Naravno da smo koštali ali koštali smo većinom zemlje koje su imale mogućnosti da nas zbrinu a i te zemlje se danas bore da omoguće neke relativno normalne uvjete tim ljudima. Mi SEBI ne možemo omogućiti normalnu državu i ne vidim zašto bi se poturali i glumili neku socijalnu ustanovu kad realno po ničemu nemamo ni sredstava ni mogućnosti. Možeš ti imat volju da pomažeš ljudima ali +100 000 nezaposlenih na socijali nam ne treba.
Ludzak

#24 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by Ludzak »

Nazivati nekoga bracom jer je iste vjere kao ti je obicna glupost. Eto do koje granice idu religijski mozgovi. Zato ja prezirem vjere i ogradjujem se od svih vjera. Jer su upravo izmisljene za takve kao vi, da mogu manipulirati sa vama. Meni oni braca nisu. Pogledaj kakvi su oni, pogledaj kakvi smo mi.

A sto se tice pomaganja njima, nemam nista protiv, ali da se ne zadrzavaju previse u Bosni jer ce izazvati rat i Bosnu ce staviti polozaj Bliskog Istoka. Oni su narod koji nije navikao na mir, nego prvenstveno na rat. Dolaze iz BI, tu je sve jasno.
90% njih ide u Njemacku. Idu planski, ne slucajno. Vidjecemo sta ce biti sa Europom ako ih Europa primi. Ali meni ovo ne izgleda dobro.
mekaba

#25 Re: Zasto BiH bosnjaci ne primaju bracu izbjeglice?

Post by mekaba »

Ludzak wrote:Nazivati nekoga bracom jer je iste vjere kao ti je obicna glupost. Eto do koje granice idu religijski mozgovi. Zato ja prezirem vjere i ogradjujem se od svih vjera. Jer su upravo izmisljene za takve kao vi, da mogu manipulirati sa vama. Meni oni braca nisu. Pogledaj kakvi su oni, pogledaj kakvi smo mi.

A sto se tice pomaganja njima, nemam nista protiv, ali da se ne zadrzavaju previse u Bosni jer ce izazvati rat i Bosnu ce staviti polozaj Bliskog Istoka. Oni su narod koji nije navikao na mir, nego prvenstveno na rat. Dolaze iz BI, tu je sve jasno.
90% njih ide u Njemacku. Idu planski, ne slucajno. Vidjecemo sta ce biti sa Europom ako ih Europa primi. Ali meni ovo ne izgleda dobro.

"Pogledaj njih a pogledaj nas" hahahahahaa Bash kao Hitler. I Hicho je govorio da su Shvabe nad rasa. Pa momak sve ratove na tom Bliskom istoku su napravili Amerikanci i to bash sve. I ovo poslijednje sranje sa tzv. ISIL-om je djelo Amerike i Izraela. Nije bilo Sirijaca i Arapa u BiH 1992 a znamo sta se desilo. Treba ljude skloniti ispod vedrog neba a ne razglabati sta bi bilo ako bude to i to. Zene,djeca,starci su bukvalno na otvorenom dok se ti pokrijesh lagano svaku noc u svom krevetu.
Post Reply