Zasto Amerika treba napasti Iran...
-
SF-Mujo
#1 Zasto Amerika treba napasti Iran...
... i da smjeni tamosnji rezim. Evo ovako, Iranski vodja ajatolah Sistani je tamosnji glavni lider siija muslimana, vjerski i politicki. On vam nesto dodje kao papa kod katolika samo sto je ovaj i sef drzave. E pa on ima svoj zvanicni web site http://www.sistani.org i taj web site ima sekciju pitanja i odgovori. U toj sekciji poslusni Iranci pitaju "svevisnjeg" vodju smije li se ili ne nesto raditi. Ja cu vam prevesti nekoliko najzanimljivijih pitanja i odgovora a oni koji znaju engleski neka idu tamo i uvjere se u kakvu se nakaradu Iran pretvorio vladavinom nekakvih ajatolaha.
Da li je dozvoljen oralni sex izmedju muza i zene?
Dozvoljen je ali gutanje sokova nije.
Da li je anlni sex dozvoljen?
Samo ako zena dopusti ali generalno nije pozeljan.
Da li je dozvoljeni biti davaoc krvi?
Jeste.
Da li je zabranjeno ici na zabavu gdje ima veliki broj mladica i djevojaka ako nisu propisno obuceni ali nema alkohola?
Nije dozvoljeno.
Da li je dozvoljeno govoriti na telefon za zarucnicom?
Jeste ako se ne koriste provokativne rijeci i ako nema bojazni od ulazenja u grijeh.
Moja zena hoce da drkam u njenom prisustvu. Da li je to dozvoljeno?
Nije dozvoljeno rukom ali tvojoj zeni jeste.
Da li je rukovanje sa djevojkama dozvoljeno?
Nije.
I sve tako do najbanalnijeg detalja svakog covjeka i zene. Ja takvu politiku Sistanija i slicnih zovem nervni poremecaj I ne bi mi smetalo ni sekunde ako onaj majmun Bush sutra napadne Iran i uspostavi demokratsku vlast bas kao u Iraku.
Ako mi neko nevjeruje, bujrum na http://www.sistani.org i citajte do besvjesti.
Da li je dozvoljen oralni sex izmedju muza i zene?
Dozvoljen je ali gutanje sokova nije.
Da li je anlni sex dozvoljen?
Samo ako zena dopusti ali generalno nije pozeljan.
Da li je dozvoljeni biti davaoc krvi?
Jeste.
Da li je zabranjeno ici na zabavu gdje ima veliki broj mladica i djevojaka ako nisu propisno obuceni ali nema alkohola?
Nije dozvoljeno.
Da li je dozvoljeno govoriti na telefon za zarucnicom?
Jeste ako se ne koriste provokativne rijeci i ako nema bojazni od ulazenja u grijeh.
Moja zena hoce da drkam u njenom prisustvu. Da li je to dozvoljeno?
Nije dozvoljeno rukom ali tvojoj zeni jeste.
Da li je rukovanje sa djevojkama dozvoljeno?
Nije.
I sve tako do najbanalnijeg detalja svakog covjeka i zene. Ja takvu politiku Sistanija i slicnih zovem nervni poremecaj I ne bi mi smetalo ni sekunde ako onaj majmun Bush sutra napadne Iran i uspostavi demokratsku vlast bas kao u Iraku.
Ako mi neko nevjeruje, bujrum na http://www.sistani.org i citajte do besvjesti.
- Fair Life
[img]http://www.sarajevo-x.com/images/logo.gif[/img] [size=117][url]http://www.sarajevo-x.com/clanak/050227005[/url] wrote:[/size]Iranski blogger osuđen na 14 godina
Iranski blogger osuđen je na 14 godina zatvora pod optužbom
za špijunažu i pružanje potpore stranim kontrarevolucionarima,
a zapravo je na svom blogu kritizirao hapšenje drugog bloggera,
saznaje Iskon.hr.
Arash Sigarchi uhapšen je prošli mjesec nakon što je na svojem blogu kritizirao hapšenje drugog on-line novinara i njegovog kolege. Blogerske zajednice širom svijeta ostale su zapanjene ovom presudom, a reagirala je i organizacija Reporteri bez granica (Reporters Without Borders) koja prati slobodu novinarstva širom svijeta i koja tvrdi da na taj način iranski sud želi zaplašiti ostale novinare i korisnike interneta kako bi internet i on-line mediji bili što manje korišteni.
Glasnogovornik organizacije Reporteri bez granica Sigarchijevu je osudu nazvao "grubom" i pozvao iranskog predsjednika Mohameda Khatamija da smjesta omogući njegovo puštanje iz zatvora.
Sigarchijev advokat označio je revolucionarni sud u regiji Gilan, na kojemu je donesena presuda, "ilegalnim i nekompetentnim" te zatražio ponovno javno suđenje.
Sarajevo-X/Iskon.hr
27/02/2005 10:36:47
Last edited by Fair Life on 28/02/2005 23:06, edited 1 time in total.
-
zlata
Mujo, Mujkane!
Ako se nisi jos uclanio u Republikance...pohitri. More biti da te povedu sa sobom u Iran, na napad...da pokazes Irancima kako valja biti pravi co'j'k, i "pravi" musliman.
More biti da ti dodijele kakvo odlikovanje...k'o onim iz Banja Luke...sto su sa cetnicima vojskovali.
Jos malo mores is u KKK! Ima ih naokolo Atlante...ne propustaj priliku...dokazi da si i pravi arijevac i da nisi islamski fundamentalista...i vol'ce te ko brata rodjenog. Umjesto u lov na Crnce...mores sa njima ici lov'ti muslimane. Nadj'te brate kojeg bradatog...pa na drvo, po pravoj KKK tradiciji...i kraj price. Dokazat'ces svima kol'ko si pravi Amerikanac.
A za Irance ne brini...znat'ce ljudi drkati i bez Ajatolinog odobrenja. Al'more biti da je Ajatola u pravu...nek'se i zene pobrinu i o tom kaljavom poslu. Sto bi muskarci peksin'li ruke, kad su zene i onako najprije, peracice! I kod Iranaca, i kod Bosanaca, i kod Amerikanaca!
Ako se nisi jos uclanio u Republikance...pohitri. More biti da te povedu sa sobom u Iran, na napad...da pokazes Irancima kako valja biti pravi co'j'k, i "pravi" musliman.
More biti da ti dodijele kakvo odlikovanje...k'o onim iz Banja Luke...sto su sa cetnicima vojskovali.
Jos malo mores is u KKK! Ima ih naokolo Atlante...ne propustaj priliku...dokazi da si i pravi arijevac i da nisi islamski fundamentalista...i vol'ce te ko brata rodjenog. Umjesto u lov na Crnce...mores sa njima ici lov'ti muslimane. Nadj'te brate kojeg bradatog...pa na drvo, po pravoj KKK tradiciji...i kraj price. Dokazat'ces svima kol'ko si pravi Amerikanac.
A za Irance ne brini...znat'ce ljudi drkati i bez Ajatolinog odobrenja. Al'more biti da je Ajatola u pravu...nek'se i zene pobrinu i o tom kaljavom poslu. Sto bi muskarci peksin'li ruke, kad su zene i onako najprije, peracice! I kod Iranaca, i kod Bosanaca, i kod Amerikanaca!
- Kurt_Kombajn
#6 Re: Zasto Amerika treba napasti Iran...
...vidim, dobro te krenula amerikanizacija...na tvom maternjem jeziku bi se reklo sitski muslimani...SF-Mujo wrote:siija muslimana, vjerski i politicki..
...kao sto rekoh, pravo te dobro krenulo, poprimas navike domacina...i oni kontaju da najjaci znaci automatski i najpametniji, pa treba drugima to malo pojasniti...On vam nesto dodje kao papa kod katolika samo sto je ovaj i sef drzave.
...ja mislim da vecina forumasa vlada sasvim dovoljno engleskim da bi mogli i sami procitati, u svakom slucaju hvala na trudu...E pa on ima svoj zvanicni web site http://www.sistani.org i taj web site ima sekciju pitanja i odgovori. U toj sekciji poslusni Iranci pitaju "svevisnjeg" vodju smije li se ili ne nesto raditi. Ja cu vam prevesti nekoliko najzanimljivijih pitanja i odgovora a oni koji znaju engleski neka idu tamo i uvjere se u kakvu se nakaradu Iran pretvorio vladavinom nekakvih ajatolaha.
...prisjeti se "patriot-act"-a, i pokusaj u gornjem odlomku umjesto svevisnjeg vodje staviti busha, a umjesto "iran"-sjedinjene americke drzave...mislim da bi rezultat bio vrlo interesantan...
...time jos nisi odgovorio na pitanje: zasto amerika?? zasto bas amerika???...zasto ne kina, recimo??I sve tako do najbanalnijeg detalja svakog covjeka i zene. Ja takvu politiku Sistanija i slicnih zovem nervni poremecaj I ne bi mi smetalo ni sekunde ako onaj majmun Bush sutra napadne Iran i uspostavi demokratsku vlast bas kao u Iraku.
ko daje pravo americi da napada na nekoga?
zasto iran ne napadne ameriku? amerika ima atomsko naoruzanje, i hemijsko, i biolosko...pa nikom nista, samo amerika moze izvesti preventivni napad ako se osjeca ugrozenom, drugima je zabranjeno...
...ne pada mi na pamet da branim iran i njihove stupidarije, ali kada bih morao birati izmedju dvije opcije: zivjeti u zemlji gdje je zenama zabranjeno gutati spermu, ili zivjeti u zemlji gdje svaki idiot moze da kupi oruzje i da te ukoka kako mu se digne, ja bih dobro razmislio...
...a sto se tice trenutne demokratije u iraku, to je prica za sebe...
-
wanderer
#7 Re: Zasto Amerika treba napasti Iran...
Domacini mu ne kontaju ni da je i papa sef drzave zvane Vatikan.Kurt_Kombajn wrote:...kao sto rekoh, pravo te dobro krenulo, poprimas navike domacina...i oni kontaju da najjaci znaci automatski i najpametniji, pa treba drugima to malo pojasniti...SF-Mujo wrote: On vam nesto dodje kao papa kod katolika samo sto je ovaj i sef drzave.
-
SF-Mujo
Iran je vec pod okupacijom ajatolaha i njihove vojske. Ne bi vi bas tako pricali da vam neko govori kako da se krhate sa zenom i sta da pricate na telefon. Oni prave robote od ljudi samo da bi sebi sto vise vlasti zagrabili. Zato bih podrzao svaku vojsku koja bi smjenila taj rezim tamo i uspostavila normalnu drzavu u kojoj ti bar niko nece zavirivati u spavacu sobu.
Prije nego sto se jos napricate gluposti, trebate znati da vecina Iranaca danas zali za Sahovim sistemom koji nije perfekt ali je bio bolji.
Prije nego sto se jos napricate gluposti, trebate znati da vecina Iranaca danas zali za Sahovim sistemom koji nije perfekt ali je bio bolji.
- Fair Life
#9 Re: Zasto Amerika treba napasti Iran...
wanderer wrote:Domacini mu ne kontaju ni da je i papa sef drzave zvane Vatikan.

-
Ahmed.ibn.Fahalan
Mislim da bi prije nego se upustiš u ovakve vruče polemike trebao prvo malo da ponoviš gradivo..
Al Sistani je vođa IRAČKIH šiita a ne IRANSKIH. Takva greška se može očekivati od amerikanaca jer smo mi njima svi geografski negdje na Marsu, ali da se ti Mujo dovodiš u poziciju u kojoj su "svi oni isti" to je bezze i žalosno.
Uz Božiju pomoć narod Irana će da se izbori za svoju slobodu jer imaju najjači studentski pokret za demokratiju i ljudska prava na srednjem istoku..uključujući i izraelske ljevičare..i ne treba im ni naša ni američka pomoć.
Druga je stvar što se sada amerikanci i rusi koriste Iranom kao ping-pong lopticom u svojim geostrateškim igricama, što je u suštini pravi problem. Jer ako u tome nije poenta kako onda objašnjavate činjenicu da se niko ne sekira oko Sudana i zločina koje Muslimani čine nad afričkom zajednicom u Darfuru. Nikoga nije briga jer se iz Afrike opljačkalo sve što se moglo i sada taj kontinent posječuje još samo National Geografic kada snimaju dokumentarac o lavovima.
Al Sistani je vođa IRAČKIH šiita a ne IRANSKIH. Takva greška se može očekivati od amerikanaca jer smo mi njima svi geografski negdje na Marsu, ali da se ti Mujo dovodiš u poziciju u kojoj su "svi oni isti" to je bezze i žalosno.
Uz Božiju pomoć narod Irana će da se izbori za svoju slobodu jer imaju najjači studentski pokret za demokratiju i ljudska prava na srednjem istoku..uključujući i izraelske ljevičare..i ne treba im ni naša ni američka pomoć.
Druga je stvar što se sada amerikanci i rusi koriste Iranom kao ping-pong lopticom u svojim geostrateškim igricama, što je u suštini pravi problem. Jer ako u tome nije poenta kako onda objašnjavate činjenicu da se niko ne sekira oko Sudana i zločina koje Muslimani čine nad afričkom zajednicom u Darfuru. Nikoga nije briga jer se iz Afrike opljačkalo sve što se moglo i sada taj kontinent posječuje još samo National Geografic kada snimaju dokumentarac o lavovima.
-
digger
Hajde narode, sjasite s Muje. Nista on ne dodaje ili izvrgava ruglu.
Mi smo o slicnim "fatwama" vec diskutovali. Sjecam se da sam citao da je pokojni Khomeini u jednoj fatwi proglasio da je u redu imati seks sa ovcom, sto je naravno odusevilo lokalne i usamljene cobane koji su na pasama po sest mjeseci zaredom.
Naravno da lokalni obicaji i snaga muske tradicije utice na tumacenja lokalnih vjerskih vodja. Mnoge nam mozda zvuce cudno ili smijesno. Ali sam siguran da bi lokalni vjernici u Iranu bili isto tako zaprepasceni nacinom zivota mnogih muslimana u Sarajevu.
Mi smo o slicnim "fatwama" vec diskutovali. Sjecam se da sam citao da je pokojni Khomeini u jednoj fatwi proglasio da je u redu imati seks sa ovcom, sto je naravno odusevilo lokalne i usamljene cobane koji su na pasama po sest mjeseci zaredom.
Naravno da lokalni obicaji i snaga muske tradicije utice na tumacenja lokalnih vjerskih vodja. Mnoge nam mozda zvuce cudno ili smijesno. Ali sam siguran da bi lokalni vjernici u Iranu bili isto tako zaprepasceni nacinom zivota mnogih muslimana u Sarajevu.
- Edin H.
Odlicna im je drzava!
Zato polagano preuzimaju prvo mjesto trazilaca azila u Evropi.
Jako mi je simpaticno da su obnovili fatwu Rusdiju!
Osobito su mi bili dragi kada ih ono nigdje ni na mapi nije bilo prvu godinu rata i onda negdje polovinom 93-ce pojave se trojica brada iz IRNE i odma pocnu sa pitanjima i konstatacijama u stilu:
"Zasto kod vas rade Srbi i Hrvati?"
" Vi treba da se borite i gradite Muslimansku Drzavu!"
Ma nije na Amerikancima da to rjesavaju, ali postadose od drzave mozda najbogatijih gradjana na Bliskom istoku najveci smradovi gdje ako si Musliman i popricas sa nemuslimanom imas ozbiljne probleme!
Umjesto da poboljsaju standard svojih gradjana kod onolike nafte i rade na zastiti ljudskih prava i postave one hodje gdje im je mjesto (u dzamijama) oni grade nuklearne centrale. I to sa Rusima ne bi li oni novi Cernobil izazvali!
Zato polagano preuzimaju prvo mjesto trazilaca azila u Evropi.
Jako mi je simpaticno da su obnovili fatwu Rusdiju!
Osobito su mi bili dragi kada ih ono nigdje ni na mapi nije bilo prvu godinu rata i onda negdje polovinom 93-ce pojave se trojica brada iz IRNE i odma pocnu sa pitanjima i konstatacijama u stilu:
"Zasto kod vas rade Srbi i Hrvati?"
" Vi treba da se borite i gradite Muslimansku Drzavu!"
Ma nije na Amerikancima da to rjesavaju, ali postadose od drzave mozda najbogatijih gradjana na Bliskom istoku najveci smradovi gdje ako si Musliman i popricas sa nemuslimanom imas ozbiljne probleme!
Umjesto da poboljsaju standard svojih gradjana kod onolike nafte i rade na zastiti ljudskih prava i postave one hodje gdje im je mjesto (u dzamijama) oni grade nuklearne centrale. I to sa Rusima ne bi li oni novi Cernobil izazvali!
-
digger
Studenti u Iranu ne mogu ni da sanjaju da ce imati odskrinuta vrata za demokratiju. Mulasi su u kompletnoj kontroli svega, i svaka nada za bolje je za sada samo... nada.Ahmed.ibn.Fahalan wrote: ...narod Irana c´e da se izbori za svoju slobodu jer imaju najjacˇi studentski pokret za demokratiju i ljudska prava na srednjem istoku..ukljucˇujuc´i i izraelske ljevicˇare..i ne treba im ni nasˇa ni americˇka pomoc´.
Zapad je ukljucen u organizovanju pomoci i trazenju rjesenja sa oko 600 osoblja koje radi za Oxfam, Care i ostale.Ahmed.ibn.Fahalan wrote: ...Jer ako u tome nije poenta kako onda objasˇnjavate cˇinjenicu da se niko ne sekira oko Sudana i zlocˇina koje Muslimani cˇine nad africˇkom zajednicom u Darfuru. Nikoga nije briga jer se iz Afrike opljacˇkalo sve sˇto se moglo i sada taj kontinent posjecˇuje josˇ samo National Geografic kada snimaju dokumentarac o lavovima.
Mene vise interesira "savijest" islamskih zemalja. Gdje su one? Nije li to iz razloga da ako zlocin rade lokalni muslimani, o tome ne treba javno diskutovati?
Bar u ovom slucaju zapad mi ne izgleda dvolican.
- stickitout
Toozla wrote:...krajnji primitivizam...prvo se rijesi vlastitog pa tek onda kritikuj iranski ili bilo koji drugi...SF-Mujo wrote:Haj ba zlato draga sta se brines niko ti ga nemoze u paksu staviti bez tvog odobrenja.
Bas tako, bravo Toozla
Pogledah sinoc na satelitskoj program o Americkoj pravdi, demokratiji, ljudskim pravima. Pocelo je od Jefersona koji je slavno deklarisao "svi su ljudi stvoreni jednaki" a cak i poslije te deklaracije je drzao do kraja svog zivota robove na svom imanju.
Onda je presla prica na drugi amendment i definiciju istog i kaze jedan cowboy (coban) "ko ima pistolj slobodan je covjek a ko nema on je rob".
Na kraju se zavrsilo sa Guantanamo bay zarvorom i izjavam FBI agenta koji su bili tamo da vide sta se desava. Ljudi govore da tako nesto nisu mogli ni zamisliti da postoji ni kod Sadama ni u Iranu a da Amerikanci tako tretiraju zatvorenike nisu mogli povjerovat cak ni kad su vidjeli svojim ocima.
Demokratija se ne moze nametnut ljudima i sto je najgora stvar Amerikanci ne idu u "oslobodjenje" drzava od tiranije nego idu u ratove u korist svoje ekonomije.