Zastitite zene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DZONPI

#1 Zastitite zene

Post by DZONPI »

Ljudi sta je ovo ko CE ovu kategoriju zena da zastiti.Naime radi se o porodiljama Dakle zenama koje su ili treba da rode.Zasto ovo pisem pa zato sto ovdje gdje ja radim tacnije evropska drzava Holandija trudnica dobije svega 4 mjeseca slobodno 1 prije poroda i 3 nakon i pocinju radit.Pa da ih vidite na poslu ko zombi jebote nemogu se sastavit.Pa ljudi gdje CE zensko radit tek se porodilo pa dajte neki zakon ovo nema smisla.I kaze evropa radnicka prava halo .Mozda Sam i ja preosjetljiv Ali beide vako.Pa i ja imam djecu znam kako je zeni nekad po cjelu NOC lila buba e sad zamisli Jos 8 sati rintat.Neznam nije da ja mogu sta ucinit Ali da se ja pitam 2 godine su neka realnost.Pa tek sto dobijes djete gledaj gdje ces SA njim.Majka treba da bude yz djete al kako je krenulo iz besike ces morat kontat gdje ces SA njim.Bruka.
vjesticanametli

#2 Re: Zastitite zene

Post by vjesticanametli »

a kako da ti mu hudnice u holandiji pomognemo :) mi ovdje ne mozemo ni pomislit na raĐŽanje

btw i ja sam imala 4 sedmice prije i 6 poslije i vratila se na posao......svabo reko :(
muha_sa

#3 Re: Zastitite zene

Post by muha_sa »

strašno
Pirija

#4 Re: Zastitite zene

Post by Pirija »

imal kakav humanitarni broj u nizozemskoj da nazovemo ?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5 Re: Zastitite zene

Post by Truba »

kapitalizam i roditeljstvo ne idu ruku pod ruku
FAP mashina

#6 Re: Zastitite zene

Post by FAP mashina »

Black swan wrote:kapitalizam i roditeljstvo ne idu ruku pod ruku
zato ih podera bijela kuga
vjesticanametli

#7 Re: Zastitite zene

Post by vjesticanametli »

Pirija wrote:imal kakav humanitarni broj u nizozemskoj da nazovemo ?
:lol: :lol: :lol: :lol:
karanana

#9 Re: Zastitite zene

Post by karanana »

zar ovo ne bi trebalo da bude na amsterdam-x ili zwole-x forumu a ne ovdje?
sema911s

#10 Re: Zastitite zene

Post by sema911s »

karanana wrote:zar ovo ne bi trebalo da bude na amsterdam-x ili zwole-x forumu a ne ovdje?
Pa zwole nije popularan,, ko ce tamo procitat... Znas da samo mi pametni citamo klixx.. Mi imamo uticaja na geopolitiku azerbejdzanaa
DZONPI

#11 Re: Zastitite zene

Post by DZONPI »

Halo samo Sam naveo primjer a sutra kad vazu zenu tako nesto snadje bice jebem ga usta sta on mislim kakva je ovo nepravda.Radi se o tome da ti drustvo uskracuje brigu o djetetu kad je najpotrebnije.Ovako ili neradjaj ili nemoj radit da BI mogo vlastito djete odgajat.U vas sve neka Sala zajebancija ma jebemi se to je tako.Pa sto kako je Dole kod vas jel bolje.
Hakiz

#12 Re: Zastitite zene

Post by Hakiz »

DZONPI wrote:Halo samo Sam naveo primjer a sutra kad vazu zenu tako nesto snadje bice jebem ga usta sta on mislim kakva je ovo nepravda.Radi se o tome da ti drustvo uskracuje brigu o djetetu kad je najpotrebnije.Ovako ili neradjaj ili nemoj radit da BI mogo vlastito djete odgajat.U vas sve neka Sala zajebancija ma jebemi se to je tako.Pa sto kako je Dole kod vas jel bolje.
Ovdje nema tih problema. Kada ovdje žena odluči da rodi, prvo ode u kadrovsku, uzme radnu knjižicu, prijavi se na biro za nezaposlene, pa onda ide rađati. Lakše joj tako nego da je dočeka otkaz.

Tako da nema problema sa kratkim porodiljskim odsustvom, imaju odsustva koliko hoće, neke i do kraja života.

Izuzeci postoje, naravno.
Danguba

#13 Re: Zastitite zene

Post by Danguba »

:lol: :lol:

Zaboravio Dzonpi napisati da i on ima pravo na porodiljsko. :D

Vjerovatno da muz ima malu platu pa mora i ona raditi a u principu ovdje se zene ne satiru od posla. Svaka samo gleda da ne prijedje onu granicu ''kada radi za dzaba''(veliki porez).
Vecina ih radi 1-3 dana sedmicno.
Connaisseur Karlin

#14 Re: Zastitite zene

Post by Connaisseur Karlin »

Danguba wrote::lol: :lol:

Zaboravio Dzonpi napisati da i on ima pravo na porodiljsko. :D

Vjerovatno da muz ima malu platu pa mora i ona raditi a u principu ovdje se zene ne satiru od posla. Svaka samo gleda da ne prijedje onu granicu ''kada radi za dzaba''(veliki porez).
Vecina ih radi 1-3 dana sedmicno.
Znam par Zapadnjaka koji su uzeli porodiljsko,tj. nakon zavrsetka zeninog porodiljskog perioda.
avetinja

#15 Re: Zastitite zene

Post by avetinja »

Trebalo bi predložiti da Vijećnica bude u bojama Holandije zbog ovog problema.
KB9

#16 Re: Zastitite zene

Post by KB9 »

Pirija wrote:imal kakav humanitarni broj u nizozemskoj da nazovemo ?
hahahhaahahhahahahahahaha
Idriz

#17 Re: Zastitite zene

Post by Idriz »

hm da... u kapitalizmu su firme inace u biznisu humanosti, nipostu u biznisu pravljenja profita.

pa zar niste culi eksperte? drzava je tu da stvori ambijent za investitore, a onda trziste samo sve uredi da valja.
Korisnikk

#18 Re: Zastitite zene

Post by Korisnikk »

DZONPI wrote:Ljudi sta je ovo ko CE ovu kategoriju zena da zastiti.Naime radi se o porodiljama Dakle zenama koje su ili treba da rode.Zasto ovo pisem pa zato sto ovdje gdje ja radim tacnije evropska drzava Holandija trudnica dobije svega 4 mjeseca slobodno 1 prije poroda i 3 nakon i pocinju radit.Pa da ih vidite na poslu ko zombi jebote nemogu se sastavit.Pa ljudi gdje CE zensko radit tek se porodilo pa dajte neki zakon ovo nema smisla.I kaze evropa radnicka prava halo .Mozda Sam i ja preosjetljiv Ali beide vako.Pa i ja imam djecu znam kako je zeni nekad po cjelu NOC lila buba e sad zamisli Jos 8 sati rintat.Neznam nije da ja mogu sta ucinit Ali da se ja pitam 2 godine su neka realnost.Pa tek sto dobijes djete gledaj gdje ces SA njim.Majka treba da bude yz djete al kako je krenulo iz besike ces morat kontat gdje ces SA njim.Bruka.
Kad im je tako strasno u Holandiji nek dodju kod nas i problem rijesen. Uostalom niko ih ne tjera da prave djecu. Njihova odluka. Ako ne mozes to sve podnijeti ne pravi dijete. Kao sto nije studij zasvakog nije ni trudnoca za svakog.
esmasaric

#19 Re: Zastitite zene

Post by esmasaric »

Znači ne vjerujem.... Bar imaju posao kad se vrate.
Znam ženu koja je zaposlena u državnoj firmi i morala se vratiti na posao nakon 3 sedmice, i to je super.
Za privatnike ne želim ni da govorim. Nije ni čudo što nam je natalitet nizak.
vješalica

#20 Re: Zastitite zene

Post by vješalica »

DZONPI wrote:Ljudi sta je ovo ko CE ovu kategoriju zena da zastiti.Naime radi se o porodiljama Dakle zenama koje su ili treba da rode.Zasto ovo pisem pa zato sto ovdje gdje ja radim tacnije evropska drzava Holandija trudnica dobije svega 4 mjeseca slobodno 1 prije poroda i 3 nakon i pocinju radit.Pa da ih vidite na poslu ko zombi jebote nemogu se sastavit.Pa ljudi gdje CE zensko radit tek se porodilo pa dajte neki zakon ovo nema smisla.I kaze evropa radnicka prava halo .Mozda Sam i ja preosjetljiv Ali beide vako.Pa i ja imam djecu znam kako je zeni nekad po cjelu NOC lila buba e sad zamisli Jos 8 sati rintat.Neznam nije da ja mogu sta ucinit Ali da se ja pitam 2 godine su neka realnost.Pa tek sto dobijes djete gledaj gdje ces SA njim.Majka treba da bude yz djete al kako je krenulo iz besike ces morat kontat gdje ces SA njim.Bruka.
nije ti ovo holandija
Post Reply