Zastitimo nase zivotinje(pse)

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#26 Re: Zastitimo nase zivotinje(pse)

Post by I am Happy »

tuga jbg..
Ja ne znam kako si mogao ostati tako pribran.. isto kao da ti je clanove porodice ubio :(
bosanceros_

#27 Re: Zastitimo nase zivotinje(pse)

Post by bosanceros_ »

Kralj Tvrtko I. wrote:a da cuke nisu napale lovca? :)

Ne nikad nikoga , ali bas nikad nisu napali a bili su "non stop" pusteni niti je se nekad neko pozalio na njih svi u komsiluku su ih voljeli mnogo.
Kad sam vec ti odgovorio na pitanje da kazem da se drugi pas oporavio ali jos nikad nije stao na svoju prednju lijevu nogu i veterinar kaze da ni nece jer je kao pogodjen u kost :sad: ..
sargon

#28 Re: Zastitimo nase zivotinje(pse)

Post by sargon »

Izvini ali kakve veze ima zakon o zaštiti dobrobiti životinja sa tvojim slučajem... Ovo su elementi krivičnog djela, psi su bili u tvom vlasništvu i ovaj ih je upucao... I zašto da se štite samo psi, šta je npr. sa mačkama, evo svjedoci smo kako je sve manje i manje mačaka u našim mahalama, jer ih rastrgaše mirnoljubivi i veseli psi lutalice... Žao mi je zbog tvojih pasa ali zašto se prvenstveno samo psi štite?
stokton

#29 Re: Zastitimo nase zivotinje(pse)

Post by stokton »

zvrk wrote:ti kao osteceni imas pravo da trazis od policije status predmeta

redovna procedura je da oni podnesu izvjestaj o pocinjenom krivicnog djelu tuziocu
tuzilac donosi naredbu o provodjenju istrage, provede istu i onda podize optuznicu i ide se na sud, osim ako okrivljeni ranije prizna i nagodi se s tuziocem da se ide u kraci postupak

u svakom slucaju, ti trebas biti pozvan na sud kao osteceni

a od policije imas pravo znati koji je tuzilac nadlezan za tvoj slucaj i pitati dokle je to
I da dodam ako policajac nadležan da radi na tvom slučaju ne radi svoj posao prijavi ga unutrašnjoj kontroli.
Imaš milju opcija samo nemoj odustajat.
U jednom postu si naveo da je dotični idiot druge vjere, pa još adut više, samo okreneš u svoju korist ako me kontaš.
Samo popričaj s advokatom o zakonskim mogućnostima koje imaš, a vjeruj mi imaš ih dosta.
Phia

#30 Re: Zastitimo nase zivotinje(pse)

Post by Phia »

Ne odustaj i tuzi primitivca. Nemoj da njegova smrt bude uzaludna. Jer sutra ce opet to isto uraditi nekom drugom.
Iako mislim da je najpravednije da ga neko u sumarku saceka..
Pasiflora

#31 Re: Zastitimo nase zivotinje(pse)

Post by Pasiflora »

Prvi put sam pogledala fotografije :( Uzas, uzas, uzas.
Molim te, u ime svih potencijalnih zrtava pijanog smeca, nakon sto ga sud oglasi krivim idi sa privatnom tuzbom (to je redovan slijed događanja). Nađi dobrog advokata, obecaj mu neki procenat od dobijene love, a onda neka on putem suda natjera đubre da proda stracaru u kojoj zivi da ti plati stetu. Molim te!!!!!
Tebi nista pse nece vratiti (prelijepi su ti bili :( ), ali barem ce se neko vrijeme pijane seljacine primiriti.

Edit: imas pp
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#32 Re: Zastitimo nase zivotinje(pse)

Post by un1ted »

sve ih treba poklat...
Post Reply