Zaista mi ljudi nisu jasni, cim vide da je pas odmah misle lutalica i haj idemo dalje ...bes njega.
ovdje se radi o psima kao vlasnistu jednog fizickog lica od kojih je isto moglo imati koristi sa vise aspekata i istom je nanesena moze se smatrati materijalna steta
druga i jos vaznija stvar je cinjenica da je taj "lovac" ubijao u zoni u kojoj lov nije dozvoljen - taj dio treba da sredi policija jer je on vrsio krivicno djelo
mogao si tako biti u sumi sa djecom i da ti djecu ubije ... jel bi ostali i dalje ovako razmisljali ili bi mu hajkom isli mater spominjati?!?!
tuzi ga privatno - ako imas novca za advokata ako ne dooobro iscitaj sve zakone pa vidi mozes li sam bez advokata (znam da se ljudi brane bez advokata a mogu li "napadati" to ne znam

)
pokusaj izvuci info o tome da li on ima sve lovacke dozvole i sve u tom smislu
mozes ga tuziti jer je na neki nacin ugrozio i tvoj zivot - mogao si to biti i ti
nanesena bol
ugrozavanje tvoje imovine
mozes dokazati za sta su ti psi sluzili pa i tu izvuci neku korist jer ti je nanesena steta materijalna (tipa psi su bili za izlozbu ili za cuvanje stada i sada ti trpis materijalne gubitke) - tipa ako je ubijena zenka onda si od nje mogao imati visestruke koristi zbog okota i sl
mozes dati slucaj i u novine da malo podignes prasinu ali ...
mozda bi mogao stupiti u kontakt sa onim jel armanom on se tuzio sa veterinarima oko cinjenice da mu je pas trajno ostecen nepotrebnom operacijom a na psu je mogao doosta da zaradi
sretno ti u svakom slucaju
ovdje se fakat ne radi o hiru nego o cinjenici da ljudi hodaju sumama i vjezbaju ubijanje zivotinja eto onako iz ceifa
pocesto se desi da lovacki psi nestaju ... ili ih neko ukrade (sto je recimo "bolja" opcija) ili ih ubiju tako ti krivolovci (jel ovo ispravan naziv za lovca bez dozvole?)
edit nakon zvrkovog posta: nisam pravnik ali bih ovako postupila - moj post je bila ideja o tome sta bih ja sve smislila da ga tuzim