Zastita za volan
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
rusmir.ba
#1 Zastita za volan
Nikako da nadjem onu "stangu" za zastitu samo volana, ima li neka preporuka gdje da pogledam?
Dakle ona montazna koja sprečava okretanje volana.
Hvala
Dakle ona montazna koja sprečava okretanje volana.
Hvala
- sema911s
#2 Re: Zastita za volan
imate u penyplus, robotu, fis vitez,
samo kaj ce vam to kada to i malo dijete moze slomit,. ne onu sipku vec cilindar brave, koji ce ispat iz lezista dok postavljate to na auto ,.
a o kojem je autu rijec,.,
samo kaj ce vam to kada to i malo dijete moze slomit,. ne onu sipku vec cilindar brave, koji ce ispat iz lezista dok postavljate to na auto ,.
a o kojem je autu rijec,.,
-
rusmir.ba
#3 Re: Zastita za volan
opel corsa stara 12god 
nece bas svako dijete, valja slomiti i to i onu bravu, ima uvijek i drugih auta pored bez toga
samo da ne bude nekom da se prebaci na brzinu do nekog odredista
ko zeli da ga klepi nece ga zaustaviti ni 10 sipki
nece bas svako dijete, valja slomiti i to i onu bravu, ima uvijek i drugih auta pored bez toga
samo da ne bude nekom da se prebaci na brzinu do nekog odredista
ko zeli da ga klepi nece ga zaustaviti ni 10 sipki
-
condy
#4 Re: Zastita za volan
Nekada sam imao tu zaštiti i u početku sam je stavljao na volan a kasnije je nisam vadio iz gepeka. Tako ćeš i ti, vremenom će ti dosaditi stalno stavljati i skidati, pa ćeš je sve češće ostavljati.
To nije kvalitetna zaštita, i veoma se brzo može razvaliti. Pošto ti se ne isplati u autu skuplja zaštita, poput cobra alarma, onda bolja opcija ti je ugraditi elektro prekidač za paljenje, s tim da se taj prekidač treba dobro sakriti.
Po meni je to bolja zaštita, jer kriminalcu treba više vremena da nađe prekidač, negoli da razvali tu zaštitu na volanu, koju može razvaliti za par minuta.

To nije kvalitetna zaštita, i veoma se brzo može razvaliti. Pošto ti se ne isplati u autu skuplja zaštita, poput cobra alarma, onda bolja opcija ti je ugraditi elektro prekidač za paljenje, s tim da se taj prekidač treba dobro sakriti.
Po meni je to bolja zaštita, jer kriminalcu treba više vremena da nađe prekidač, negoli da razvali tu zaštitu na volanu, koju može razvaliti za par minuta.
-
quarterback
#5 Re: Zastita za volan
prekidac manje vise, auto se upali bez kljuca i prekidaca vrlo brzo spajanjem zica direktno u motoru, doduse ovo sam gledao svojim ocima na starijim autima, na novijim vjerovatno nije tako
-
rusmir.ba
#6 Re: Zastita za volan
pa ako taj prekidac prekine dovod struje ili goriva kako ce ga upalitiquarterback wrote:prekidac manje vise, auto se upali bez kljuca i prekidaca vrlo brzo spajanjem zica direktno u motoru, doduse ovo sam gledao svojim ocima na starijim autima, na novijim vjerovatno nije tako
i to je opcija, skrivena, a ovo je "vizualna"
-
condy
#7 Re: Zastita za volan
Profi kradljivcu vozila treba max. pet minuta da digne auto. Ukoliko to ne može učiniti za to vrijeme on ide od tog vozila jer on nema vremena da se oko njega zabavi. Zato je dobro više manje bilo šta imati, da ga omete i uspori.quarterback wrote:prekidac manje vise, auto se upali bez kljuca i prekidaca vrlo brzo spajanjem zica direktno u motoru, doduse ovo sam gledao svojim ocima na starijim autima, na novijim vjerovatno nije tako
-
rusmir.ba
#8 Re: Zastita za volan
ako moze onda i preporuka električara za ovaj prekidac...znam da su to ugradjivali za 50tak KM, imao sam na jednom autu i fino je radilo
alternativa kineski alarm za 150KM sa ugradnjom, ali je krs
-
quarterback
#9 Re: Zastita za volan
ma znam drug, ali, nekada dok sam vozio G2 imao sam taj prekidac i kako je auto bilo staro i razdrndano odjednom mi se jednom prilikom ugasi, zovnem majstora, on otvori haubu i direktno spoji zicu sa akumulatora ne znam vise gdje, upali golf ko mina, dzaba i prekidac i sve...rusmir.ba wrote:pa ako taj prekidac prekine dovod struje ili goriva kako ce ga upalitiquarterback wrote:prekidac manje vise, auto se upali bez kljuca i prekidaca vrlo brzo spajanjem zica direktno u motoru, doduse ovo sam gledao svojim ocima na starijim autima, na novijim vjerovatno nije tako
i to je opcija, skrivena, a ovo je "vizualna"
- punta
#10 Re: Zastita za volan
saljem ti privatnu porukurusmir.ba wrote:ako moze onda i preporuka električara za ovaj prekidac...znam da su to ugradjivali za 50tak KM, imao sam na jednom autu i fino je radilo