Zaštita od tetanusa - Ana Te!!??
Moderator: anex
-
ibrik
#1 Zaštita od tetanusa - Ana Te!!??
Primio sam ciklus od tri injekcije Ana Te i to 14.08.2007., 14.09.2007. i zadnju 14.08.2008. Interesuje me koliko traje zaštita od tetanusa i kada se potrebno ponovo cijepiti???
- Kraljica_Suza
#2 Re: Zaštita od tetanusa - Ana Te!!??
Kad te neko ugrize 
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#3 Re: Zaštita od tetanusa - Ana Te!!??
U narednih deset godina ne moraš se u slučaju povreda ponovo cijepiti, osim tzv. tetanogenih rana (povreda sa dubokim džepovima, zaprljanih zemljom i drugim nečistoćama).ibrik wrote:Primio sam ciklus od tri injekcije Ana Te i to 14.08.2007., 14.09.2007. i zadnju 14.08.2008. Interesuje me koliko traje zaštita od tetanusa i kada se potrebno ponovo cijepiti???
-
Broj 1
#4 Re: Zaštita od tetanusa - Ana Te!!??
Zna li neko koje su posljedice ukoliko se ne dobije revakcinacija od vakcina koje smo dobijali za vrijeme sluzenja vojnog roka u onoj jna. Najme ja se sjecam da tu revakcinaciju nisam nikada dobio, pa se nekad pitam da pojedine zdravstvene tegobe sto imam su taj uzrok.
-
rusmir.ba
#5 Re: Zaštita od tetanusa - Ana Te!!??
miran si 5god, iako je za svaku tetaanogenu ranu potrebno dati tzv booster dozu ana-te samo godinu dana nakon zadnje vakcine, odnosno nakon 5god od "obicne rane"
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#6 Re: Zaštita od tetanusa - Ana Te!!??
Posljedica je ta da možeš oboljeti od te bolesti protiv koje si cijepljen (ne znam protiv čega je bila ta vakcina).Broj 1 wrote:Zna li neko koje su posljedice ukoliko se ne dobije revakcinacija od vakcina koje smo dobijali za vrijeme sluzenja vojnog roka u onoj jna. Najme ja se sjecam da tu revakcinaciju nisam nikada dobio, pa se nekad pitam da pojedine zdravstvene tegobe sto imam su taj uzrok.
-
Broj 1
#7 Re: Zaštita od tetanusa - Ana Te!!??
Hajd sad znaj, izgubio sam onu knjizicu. Valjda su u vojci davali protiv tetanusa i stomacnih bolesti kako bi mogli zderati smetlje iz konzervi.
Pera Trta wrote:Posljedica je ta da možeš oboljeti od te bolesti protiv koje si cijepljen (ne znam protiv čega je bila ta vakcina).Broj 1 wrote:Zna li neko koje su posljedice ukoliko se ne dobije revakcinacija od vakcina koje smo dobijali za vrijeme sluzenja vojnog roka u onoj jna. Najme ja se sjecam da tu revakcinaciju nisam nikada dobio, pa se nekad pitam da pojedine zdravstvene tegobe sto imam su taj uzrok.