Zaštita od tetanusa - Ana Te!!??

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
ibrik

#1 Zaštita od tetanusa - Ana Te!!??

Post by ibrik »

Primio sam ciklus od tri injekcije Ana Te i to 14.08.2007., 14.09.2007. i zadnju 14.08.2008. Interesuje me koliko traje zaštita od tetanusa i kada se potrebno ponovo cijepiti???
Kraljica_Suza

#2 Re: Zaštita od tetanusa - Ana Te!!??

Post by Kraljica_Suza »

Kad te neko ugrize :-D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#3 Re: Zaštita od tetanusa - Ana Te!!??

Post by Pera Trta »

ibrik wrote:Primio sam ciklus od tri injekcije Ana Te i to 14.08.2007., 14.09.2007. i zadnju 14.08.2008. Interesuje me koliko traje zaštita od tetanusa i kada se potrebno ponovo cijepiti???
U narednih deset godina ne moraš se u slučaju povreda ponovo cijepiti, osim tzv. tetanogenih rana (povreda sa dubokim džepovima, zaprljanih zemljom i drugim nečistoćama).
Broj 1

#4 Re: Zaštita od tetanusa - Ana Te!!??

Post by Broj 1 »

Zna li neko koje su posljedice ukoliko se ne dobije revakcinacija od vakcina koje smo dobijali za vrijeme sluzenja vojnog roka u onoj jna. Najme ja se sjecam da tu revakcinaciju nisam nikada dobio, pa se nekad pitam da pojedine zdravstvene tegobe sto imam su taj uzrok.
rusmir.ba

#5 Re: Zaštita od tetanusa - Ana Te!!??

Post by rusmir.ba »

miran si 5god, iako je za svaku tetaanogenu ranu potrebno dati tzv booster dozu ana-te samo godinu dana nakon zadnje vakcine, odnosno nakon 5god od "obicne rane"
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#6 Re: Zaštita od tetanusa - Ana Te!!??

Post by Pera Trta »

Broj 1 wrote:Zna li neko koje su posljedice ukoliko se ne dobije revakcinacija od vakcina koje smo dobijali za vrijeme sluzenja vojnog roka u onoj jna. Najme ja se sjecam da tu revakcinaciju nisam nikada dobio, pa se nekad pitam da pojedine zdravstvene tegobe sto imam su taj uzrok.
Posljedica je ta da možeš oboljeti od te bolesti protiv koje si cijepljen (ne znam protiv čega je bila ta vakcina).
Broj 1

#7 Re: Zaštita od tetanusa - Ana Te!!??

Post by Broj 1 »

Hajd sad znaj, izgubio sam onu knjizicu. Valjda su u vojci davali protiv tetanusa i stomacnih bolesti kako bi mogli zderati smetlje iz konzervi.
Pera Trta wrote:
Broj 1 wrote:Zna li neko koje su posljedice ukoliko se ne dobije revakcinacija od vakcina koje smo dobijali za vrijeme sluzenja vojnog roka u onoj jna. Najme ja se sjecam da tu revakcinaciju nisam nikada dobio, pa se nekad pitam da pojedine zdravstvene tegobe sto imam su taj uzrok.
Posljedica je ta da možeš oboljeti od te bolesti protiv koje si cijepljen (ne znam protiv čega je bila ta vakcina).
Post Reply