Pa bih volio imati nesto spremno u gepeku za ne daj Bože, ako me uhvati na otvorenom...na piku nisam našao ništa
Zaštita od leda/grada?!?!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
jasko__
#1 Zaštita od leda/grada?!?!
Tražio sam i nisam našao sličnu temu...imate li neki savjet kako preventivno djelovati...jer ovo vrijeme je postalo blesavo, svako par dana negdje se istrese grad...meni je prosle godine na starom autu pričinjena poprilična šteta na limu...šajbe sam uspio zaštiti ali lim nisam...led velicine skoro pa teniske loptice...napravio mala udubljenja po cijelom autu..a nedavno sam uspio pobjeći kući i kasnije gledam ispod jednog mosta se ljudi penjali po livadi, zakrčili prolaz..a ja prošao tim putem par minuta prije
Pa bih volio imati nesto spremno u gepeku za ne daj Bože, ako me uhvati na otvorenom...na piku nisam našao ništa

-
nebogori
#2 Re: Zaštita od leda/grada?!?!
Deke ako vec neces uzimati namjenski pokrivac za auto protiv grada koji ima kao neke deke protiv leda usivene u ceradu
- Bakir1
#3 Re: Zaštita od leda/grada?!?!
mom starom su napravi namjenski ceradu postavljenu spuzvom za te neprilike, ali cerada je tolika da nista vise ne mozes voziti autu do nju.
nema neke ucinkovite zastite do garaze od grada.
nema neke ucinkovite zastite do garaze od grada.
- amar1994
- rovac13
#5 Re: Zaštita od leda/grada?!?!
Osiguranje je mozda rjesenje.
Mi smo platili osiguranje oko 150KM i auto je polupao led,sad cekamo naplatu,procjenitelj bio prije par dana.
Pukla prednja sajba,hauba ima vise udubljenja,dok po ostatku auta rijetko.Predracun za izvlacenje rupa bez farbanja je 800KM plus sajba je zasebno.
Bas me zanima kako ce osiguranje se ponasati
Mi smo platili osiguranje oko 150KM i auto je polupao led,sad cekamo naplatu,procjenitelj bio prije par dana.
Pukla prednja sajba,hauba ima vise udubljenja,dok po ostatku auta rijetko.Predracun za izvlacenje rupa bez farbanja je 800KM plus sajba je zasebno.
Bas me zanima kako ce osiguranje se ponasati
-
profatr
#6 Re: Zaštita od leda/grada?!?!
Ceradu možeš koristiti samo na parkingu i to ako si u svom dvorištu inače je ukradu.
Kada si u vožnji a krene nevrijeme jedino možeš parkirati sa strane i čekati da prođe. Volio bih vidjeti junaka koji će usred olujnog nevremena navlačiti ceradu na auto.
Kada si u vožnji a krene nevrijeme jedino možeš parkirati sa strane i čekati da prođe. Volio bih vidjeti junaka koji će usred olujnog nevremena navlačiti ceradu na auto.
-
Throttle
#7 Re: Zaštita od leda/grada?!?!
Pa il imao ovu ceradu il dvije deblje deke u gepeku, na isto dodje. Jedino sto se deke natope
-
UmaX
#8 Re: Zaštita od leda/grada?!?!
Pa natopice se i ta spuzvasta cerada 
- amar1994