zastita foldera
Moderator: Benq
- shiljak
#1 zastita foldera
Kako mogu namjestiti folder da ga ne mogu izbrisati niti mjenjati nista u njemu, nego samo da mogu otvarati datoteke.
Trabem li sta podesiti ili moram skinuti neki program...
Trabem li sta podesiti ili moram skinuti neki program...
-
neko iz mase
Zasto to zelis'?
tpo ti je isto kao da u stanu sve zakucas za pod, stolice i sto mozes gledati i koristiti, al ih nemozes pomjerati. Nigdje veze

tpo ti je isto kao da u stanu sve zakucas za pod, stolice i sto mozes gledati i koristiti, al ih nemozes pomjerati. Nigdje veze
- shiljak
Ma i ja sam vas, pogotovo kad neko iz mase kazeneko iz mase wrote:Zasto to zelis'?
tpo ti je isto kao da u stanu sve zakucas za pod, stolice i sto mozes gledati i koristiti, al ih nemozes pomjerati. Nigdje veze![]()
![]()
Pa nisam bas to mislio. Nego samo ono sto sam vec napravio da ne mogu slucajno izbrasati. I da ne mogu slucajno promjenuti kada budem pregledavao datoteku, npr. ja pisao u Notepad-u tri dana, i zavrsio za sva vremena, i onda kada sam jednoga dana to pokrenuo i slucajno izbrisao i uzeo Save...i onda jos tri dana to pisi ponovo. Znaci 3*24=72h.
Pa eto zato pitam. Znaci to bi bila kao neka arhiva, nidje veze al nema veze valjda ste skontali, kao i u stara dobra vremena kada je shiljak bio cesci sa postovima....
-
neko iz mase
ovaj put si stvarno postavio normalno pitanje pa ti budemo i odgovorili.
Kliknes desnom tipkom na fajl, i onda stavis kvacicu na read-only i to bi ti bilo to
Kliknes desnom tipkom na fajl, i onda stavis kvacicu na read-only i to bi ti bilo to
-
car-x
a ako se pozabavis linux-om, onda se "raspitas" sta rade komande chown i chmod..neko iz mase wrote:ovaj put si stvarno postavio normalno pitanje pa ti budemo i odgovorili.
a ako hoces da neko drugi ne moze ni otvoriti tvoje ffajlove ili foldere, koristi neki mali jutiliti tipa "folder lock" ili tako nesto..
inace, ovo sto ti je neko iz mase reko je sasvim dovoljno rjesenje tvog problema..
-
neko iz mase
kakav disk, nek sebi na najmanje 10tak razlicitih emaila tima yahoo msn i google posalje