kao stare tvrdjave itd. imaju zastave paradrzava (hzhb & rs).
Zar nije vrijeme da se ovo zaustavi zakonom BiH
ili treba novi zakon dodat?
BIH bi trebala gdje god to prostorne mogučnosti dozvoljavaju ,AjvazDedo wrote:I gdje? Da li ima smisla da na zasticenim mjestima (i javnim)
kao stare tvrdjave itd. imaju zastave paradrzava (hzhb & rs).![]()
Jadno je da ti kao stanovnik i gradjanin Bosne i Hercegovine nemas stav i da si ocigledno indoktriniran politikom susjednih "demokratija".grbavica70 wrote:Ista bi stvar bila da ste vi Muslimani npr. porijeklom Madjari, i da je Madjarska bila jedna od republika bivse SFRJ...svuda bi se viorile Madjarske zastave tamo gdje ste vi u vecini...Medjutim, posto to nije slucaj i zbog cinjenice da vi nemate neku "svoju" maticnu drzavu u nasem najblizem okruzenju, vi se bunite, u ovom slucaju, protiv hrvatske zastave...
Slazem se da mnogi iskoristavaju ovu situaciju, u koju nas je gurnula Evropa sa Dejtonskim sporazumom, i sada vjesaju svoje nacionalne zastave i gdje treba i gdje ne treba ( pogotovo gdje ne treba) ali to je nasa svakodnevnica i posto nista nije normalno u Bosni, nije ni to. Slazem se da pored nacionalne zastave uvijek treba da bude i Drzavna, i to samo nim danima koji su drzavni praznici...ovo govorim za javna mjesta (Opstina, glavna ulica, Teatar, itd, itd) a sta ce domacini da rade sa svojim kucama ili ispred njih, njihova je privatna stvar hoce li objesiti nacionalnu ili drzavnu...
Sa obzirom da imamo puno post-dejtonskih problema sa fantomskim "entitetom" tzv. "Herceg-Bosna" po tom pitanju, nije iskljuceno da ce se taj trend nastaviti i dalje, jer kako god pogledas, ova drzava BiH ima mnogo manjkavosti na svim nivoima a za sto iskljucivu odgovornost snose nepisemni politicari koje MI biramo na izborima...
Najvaznije : ovu drzavu neki zele a neki ne zele i iz toga proizilaze svi ti problemi...
Da nije ta isti SDA utjecao i na Slovence mozda? Hrvate? Albance?grbavica70 wrote:To su se stanovnici BiH, Hrvati i Srbi, okrenuli Zagrebu i Beogradu umjesto Sarajevu, iskljucivo i jedinu krivicu snosi Sarajevo i SDA....
Vi nas tjerate a mi jedva docekali da nas otjerate...to je to.
Jarane, ako vec neces ili nemozes, nemas snage da progledas daj nas postedi svojih gluposti ziv bio...i ako ti se bas toliko svidja u Beogradu, hajde majketi idi tamo pa zivi, i nadji posao ako mozes...vidjet ces kako ce te docekati...grbavica70 wrote:To su se stanovnici BiH, Hrvati i Srbi, okrenuli Zagrebu i Beogradu umjesto Sarajevu, iskljucivo i jedinu krivicu snosi Sarajevo i SDA....
Sto bi Josip Pejakovic rekao: "Kad meni nokat naraste, tam' dje mi nikad nije rast'o, 'oce, 'oce!"morti wrote:ma ajd ba malo optimizma...komi wrote:sve zastave sem zastave EU
biće,komi,bićeeeeeee...
jednog dana...
margareta wrote:AjvazDedo wrote:I gdje? Da li ima smisla da na zasticenim mjestima (i javnim)
Meni to u Beogradu niti ko moze niti ko smije da kaze, jer "Bosanac" za njih je nesto pezorativno i izreceno iz njihovih usta, uvredljivo...A mene bas ne moze svaka shusha i seljak da vrijedja a da ne dobije po labrnji...Istina je da nas ne gledaju kao "svoju bracu" i mnoge izbjeglice su to okusile na najgori moguci nacin...o tome bih mogao pisati dva dana i dvije noci, kako su docekali "bracu sa druge strane rijeke Drine"...SemirSA wrote:Jarane, ako vec neces ili nemozes, nemas snage da progledas daj nas postedi svojih gluposti ziv bio...i ako ti se bas toliko svidja u Beogradu, hajde majketi idi tamo pa zivi, i nadji posao ako mozes...vidjet ces kako ce te docekati...grbavica70 wrote:To su se stanovnici BiH, Hrvati i Srbi, okrenuli Zagrebu i Beogradu umjesto Sarajevu, iskljucivo i jedinu krivicu snosi Sarajevo i SDA....
Znas sta ce ti reci: Evo jos jednog BOSANCA
Ne znam na koji nacin to "vidis"...Uostalom, sve i da si u pravu, zar me neko moze osudjivati sto kazem javno da Srbi u Federaciji nemaju nikakva prava i da je sve to vec odavno smisljeno na najvisim nivoima ? Zar je sramota priznati da ne postoje uslovi povratka "svi na svoje" ni u jednom entitetu ? Nisam lik koji voli da se zavarava supljim pricama "bice sve u redu" ili " okupice se raja ponovo", jer cinjenice govore proitv toga...Zakon o povratku je doneden davno i kada ga covjek pogleda - on je savrsen...ali su nigdje ne aplikuje....Etnicko cishcenje se nastavlja i dalje, kao i migracija stanovnistva, ali ovog puta pod budnim okom naseg okupatora Pedija Esdauna...Ko to ne vidi, nije dovoljno politicki pismen, i to je to...clone033 wrote:A vidimo da je ti ne zelis!!!grbavica70 wrote: Najvaznije : ovu drzavu neki zele a neki ne zele i iz toga proizilaze svi ti problemi...
margareta wrote:BIH bi trebala gdje god to prostorne mogučnosti dozvoljavaju ,AjvazDedo wrote:I gdje? Da li ima smisla da na zasticenim mjestima (i javnim)
posiječi npr.aleje, drvorede i instalirati SVE zastave EU,
kol'ko smo pametni ni tu mogučnost ne isključujem,
jer samo nek je nama važno da je to od našega nacionalnoga interesa,
samo ako NAMIRIŠEMO OPASNOST ZA NAŠ VITALNI NACIONALNI INTERES,
sve ćemo mi instalirati
i reinstalirati ,osobito mozgove.........
PITAM SE DA LI ĆE IKADA NAROD SHVATITI DA
ONI KOJI NAM PERU MOZGOVE O NŠIM NACIJAMA
U STVARI IMAJU JEDAN I JEDINI CILJ , A TAJ JE :
PRANJE NAŠIH DŽEPOVA ........................
margareta wrote:margareta wrote:AjvazDedo wrote:I gdje? Da li ima smisla da na zasticenim mjestima (i javnim)
BIH bi trebala gdje god to prostorne mogučnosti dozvoljavaju ,
posiječi npr.aleje, drvorede i instalirati SVE zastave EU,
kol'ko smo pametni ni tu mogučnost ne isključujem,
jer samo nek je nama važno da je to od našega nacionalnoga interesa,
samo ako NAMIRIŠEMO OPASNOST ZA NAŠ VITALNI NACIONALNI INTERES,
sve ćemo mi instalirati
i reinstalirati ,osobito mozgove.........
PITAM SE DA LI ĆE IKADA NAROD SHVATITI DA
ONI KOJI NAM PERU MOZGOVE O
NŠIM NACIJAMA
O "ČUVANJU NAŠIH V*I*T*A*L*N*I*H* - NACIONALNIH I.....
U STVARI IMAJU JEDAN I JEDINI CILJ , A TAJ JE :
PRANJE NAŠIH DŽEPOVA ....................
I SVIH NAŠIH LJUDSKIH VRIJEDNOSTI
DOSTOJANSTVA SA OSNOVNIM
PRAVOM NA SLOBODU KRETANJA
MIŠLJENJA I GOVORA
PRAVO NA RAD I OBRAZOVANJE
SVE NAM JE
OTETO
SAMO
ZA I OD
ČUVARA NAŠIH VITALNIH INTERESA
GLASAJTE ZA NJIH OPET
DA BI VAS OPET
OSLOBODILI
SVIH ŽIVOTNIH VRIJEDNOSTI
ZA VLASTITE KORISTI
PROBUDI SE NARODE I
RECI : ZAUVIJEK - NE
NIKADA VIŠE
u cilju mira prosperiteta i priključenja EUgrbavica70 wrote:Naravno da je kasno...ali nije kasno da se cuje i misljenje Srba, u ovom slucaju moje, zasto je, izmedju ostalog, doslo do sukoba i sta mi ( ja) mislimo ( mislim) o tome...Neskromno, ipak smatram da se vecina Srba iz RS slaze sa mojim stavovima. Moja namjera na ovom forumu nije nikada bila da prosipam mrznju, nego da argumentovano, bez nacionalistickih niskih strasti, sto je odlika ugnjetavanog naroda poput naseg - zbog komunisticke diktature, pokusamo diskutovati o necemi sto nas sve boli...Naravno, pod uslovom da se za to ima dobra volja i da se zanemare, makar na tren, primitivizam i vjersko-nacionalna netrpeljivost.
Jer, imali smo lijep zivot i dobre drugare a danas je sve to sam prah i pepeo...Svi pokusavamo shvatiti, sta je zapravo, desilo...a oni koji crvsto vjeruju u zavjeri "Velike Srbije", "Velike Hrvatske" a da ne pomisle o zavjeri "Velike Bosne", sa islamskim atributima, su za mene izgubljeni slucaj...
Velika vecina forumasa mijesa kruske i jabuke, neki namjerno a neki iz neznanja a skoro svi nisu u stanju da ponude nijedan argument zasto se desilo ovo ili ono...