Zastave u BiH, koje zabranit koje dozvoli?

AjvazDedo

#1 Zastave u BiH, koje zabranit koje dozvoli?

Post by AjvazDedo »

I gdje? Da li ima smisla da na zasticenim mjestima (i javnim)
kao stare tvrdjave itd. imaju zastave paradrzava (hzhb & rs). :-x

Zar nije vrijeme da se ovo zaustavi zakonom BiH
ili treba novi zakon dodat? :?
morti

Post by morti »

mislimda bi se trebale vioriti samo zastave naše domovine,a ne kockice ili srpska trobojnica...
kada vidim hrvatsku zastavu u hrvatskoj,to je normalno,ne obraćam pažnju,razmišljam o mesu na ražnju...
ali kad je vidim u bosni i hercegovini...to već ne ide...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

sve zastave sem zastave EU
horoz

Post by horoz »

Sva ova zajebancija sa zastavama moze se rijesiti na jednostavan nacin, zakonom koji mora vaziti za sve narode jednako.

Skupstine nasih kantona, entiteta i drzave trbaju donijeti "zakon o zastavama" (tako ga i nazvati) u kojem ce biti jasno kada i gdje ce se ta obiljezja postavljati.

Tako ako neko zeli postaviti svoju zastavu na neko javno mjesto, i ostalim narodima trebalo bi omoguciti da istaknu svoje na to isto mjesto, u istoj velicini itd.

Odrediti mjesta i vrijeme isticanja zastava.

P.S. Inace, licno mislim da se radi o kompleksu niže vrijednosti kod onih koji najvise i isticu te zastave, krizeve i sl. Pogotovo kad se uporedi sa rezervnim drzavama, ispadne da su veci patriote i domoljubi od onih u srbiji i hrvatskoj.
margareta

#5 Re: Zastave u BiH, koje zabranit koje dozvoli?

Post by margareta »

AjvazDedo wrote:I gdje? Da li ima smisla da na zasticenim mjestima (i javnim)

BIH bi trebala gdje god to prostorne mogučnosti dozvoljavaju ,
posiječi npr.aleje, drvorede i instalirati SVE zastave EU,
kol'ko smo pametni ni tu mogučnost ne isključujem,
jer samo nek je nama važno da je to od našega nacionalnoga interesa,
samo ako NAMIRIŠEMO OPASNOST ZA NAŠ VITALNI NACIONALNI INTERES,
sve ćemo mi instalirati
i reinstalirati ,osobito mozgove.........
PITAM SE DA LI ĆE IKADA NAROD SHVATITI DA
ONI KOJI NAM PERU MOZGOVE O NŠIM NACIJAMA
U STVARI IMAJU JEDAN I JEDINI CILJ , A TAJ JE :
PRANJE NAŠIH DŽEPOVA ........................
Last edited by margareta on 30/08/2004 13:01, edited 1 time in total.
SemirSA

Post by SemirSA »

Zastave naroda su OK ali uz jedan bitan preuslov a to je da se istaknu zastave svih naroda zastupljenih u doticnoj sredini i jos vaznije od toga da se istakne DRZAVNA zastava. A ne da kad turisti idu na more i ne dodju ni do Pocitelja a misle da su u Hrvatskoj. Fino smisljen latinski bezobrazluk sa ciljem negiranaj drzavnosti BiH a pripajanja tih teritorija Hrvatskoj.
Ne gospodo!!!!
Treba donijeti zakon da gdje god je istaknuta zastava nekog od tri konstitutivna BiH naroda, MORA da bude istaknuta zastava DRZAVE Bosne i Hercegovine. Da se zna...u kojoj smo drzavi a samim tim i kako se zovu pripadnici te drzave.
U nasem slucaju s obzirom da i Hrvati, Srbi, Bosnjaci a i mi ostali koji nikako ne spadamo niti zelimo da spadamo u ove kategorije, imamo bosanskohercegovacki pasos, htjeli neki ili ne SVI pripadamo bosanskohercegovackoj naciji!!!!
No evolucija ide sporo...ali sve ce doci na svoje. :-)
grbavica70

Post by grbavica70 »

Ista bi stvar bila da ste vi Muslimani npr. porijeklom Madjari, i da je Madjarska bila jedna od republika bivse SFRJ...svuda bi se viorile Madjarske zastave tamo gdje ste vi u vecini...Medjutim, posto to nije slucaj i zbog cinjenice da vi nemate neku "svoju" maticnu drzavu u nasem najblizem okruzenju, vi se bunite, u ovom slucaju, protiv hrvatske zastave...

Slazem se da mnogi iskoristavaju ovu situaciju, u koju nas je gurnula Evropa sa Dejtonskim sporazumom, i sada vjesaju svoje nacionalne zastave i gdje treba i gdje ne treba ( pogotovo gdje ne treba) ali to je nasa svakodnevnica i posto nista nije normalno u Bosni, nije ni to. Slazem se da pored nacionalne zastave uvijek treba da bude i Drzavna, i to samo nim danima koji su drzavni praznici...ovo govorim za javna mjesta (Opstina, glavna ulica, Teatar, itd, itd) a sta ce domacini da rade sa svojim kucama ili ispred njih, njihova je privatna stvar hoce li objesiti nacionalnu ili drzavnu...

Sa obzirom da imamo puno post-dejtonskih problema sa fantomskim "entitetom" tzv. "Herceg-Bosna" po tom pitanju, nije iskljuceno da ce se taj trend nastaviti i dalje, jer kako god pogledas, ova drzava BiH ima mnogo manjkavosti na svim nivoima a za sto iskljucivu odgovornost snose nepisemni politicari koje MI biramo na izborima...

Najvaznije : ovu drzavu neki zele a neki ne zele i iz toga proizilaze svi ti problemi...
SemirSA

Post by SemirSA »

grbavica70 wrote:Ista bi stvar bila da ste vi Muslimani npr. porijeklom Madjari, i da je Madjarska bila jedna od republika bivse SFRJ...svuda bi se viorile Madjarske zastave tamo gdje ste vi u vecini...Medjutim, posto to nije slucaj i zbog cinjenice da vi nemate neku "svoju" maticnu drzavu u nasem najblizem okruzenju, vi se bunite, u ovom slucaju, protiv hrvatske zastave...

Slazem se da mnogi iskoristavaju ovu situaciju, u koju nas je gurnula Evropa sa Dejtonskim sporazumom, i sada vjesaju svoje nacionalne zastave i gdje treba i gdje ne treba ( pogotovo gdje ne treba) ali to je nasa svakodnevnica i posto nista nije normalno u Bosni, nije ni to. Slazem se da pored nacionalne zastave uvijek treba da bude i Drzavna, i to samo nim danima koji su drzavni praznici...ovo govorim za javna mjesta (Opstina, glavna ulica, Teatar, itd, itd) a sta ce domacini da rade sa svojim kucama ili ispred njih, njihova je privatna stvar hoce li objesiti nacionalnu ili drzavnu...

Sa obzirom da imamo puno post-dejtonskih problema sa fantomskim "entitetom" tzv. "Herceg-Bosna" po tom pitanju, nije iskljuceno da ce se taj trend nastaviti i dalje, jer kako god pogledas, ova drzava BiH ima mnogo manjkavosti na svim nivoima a za sto iskljucivu odgovornost snose nepisemni politicari koje MI biramo na izborima...

Najvaznije : ovu drzavu neki zele a neki ne zele i iz toga proizilaze svi ti problemi...
Jadno je da ti kao stanovnik i gradjanin Bosne i Hercegovine nemas stav i da si ocigledno indoktriniran politikom susjednih "demokratija".
Ova zamlja bi trebala biti domovina svima onima koji ovdje zive a to sto su bosanski katolici i pravoslavci okrenuti Zagrebu i Beogradu i sto su zbog istih slali SVIJU djecu u rat, to je njihovo ludilo i jad.
Bolje bi bilo da krenu i ciscenje sopstvenih dvorista od kriminalaca, nacionalnih huskaca, lopova koji love u mutnom i sl. Jer bi nam svima bilo bolje, svima.....
grbavica70

Post by grbavica70 »

To su se stanovnici BiH, Hrvati i Srbi, okrenuli Zagrebu i Beogradu umjesto Sarajevu, iskljucivo i jedinu krivicu snosi Sarajevo i SDA....

Vi nas tjerate a mi jedva docekali da nas otjerate...to je to.
JBL

Post by JBL »

grbavica70 wrote:To su se stanovnici BiH, Hrvati i Srbi, okrenuli Zagrebu i Beogradu umjesto Sarajevu, iskljucivo i jedinu krivicu snosi Sarajevo i SDA....

Da nije ta isti SDA utjecao i na Slovence mozda? Hrvate? Albance? :x

Kad su Srbi divljali po Sloveniji i Hrvatskoj, Alija je (a drugo i nije mogao) jos uvijek pricao o Jugoslaviji i miru.

De svoje nebuloze mozes prodavati lokalnom cetnickom saboru. :zzzz:
morti

Post by morti »

komi wrote:sve zastave sem zastave EU
ma ajd ba malo optimizma...

biće,komi,bićeeeeeee...

jednog dana...

:D
SemirSA

Post by SemirSA »

grbavica70 wrote:To su se stanovnici BiH, Hrvati i Srbi, okrenuli Zagrebu i Beogradu umjesto Sarajevu, iskljucivo i jedinu krivicu snosi Sarajevo i SDA....

Jarane, ako vec neces ili nemozes, nemas snage da progledas daj nas postedi svojih gluposti ziv bio...i ako ti se bas toliko svidja u Beogradu, hajde majketi idi tamo pa zivi, i nadji posao ako mozes...vidjet ces kako ce te docekati...
Znas sta ce ti reci: Evo jos jednog BOSANCA :lol:
clone033

Post by clone033 »

grbavica70 wrote: Najvaznije : ovu drzavu neki zele a neki ne zele i iz toga proizilaze svi ti problemi...
A vidimo da je ti ne zelis!!!
BigusDickus

Post by BigusDickus »

morti wrote:
komi wrote:sve zastave sem zastave EU
ma ajd ba malo optimizma...

biće,komi,bićeeeeeee...

jednog dana...

:D
Sto bi Josip Pejakovic rekao: "Kad meni nokat naraste, tam' dje mi nikad nije rast'o, 'oce, 'oce!" :D :D
margareta

#15 Re: Zastave u BiH, koje zabranit koje dozvoli?

Post by margareta »

margareta wrote:

sve ćemo mi instalirati

ONI KOJI NAM PERU MOZGOVE O

NŠIM NACIJAMA

O "ČUVANJU NAŠIH V*I*T*A*L*N*I*H* - NACIONALNIH I.....

PRANJE NAŠIH DŽEPOVA ....................

I SVIH NAŠIH LJUDSKIH VRIJEDNOSTI

DOSTOJANSTVA SA OSNOVNIM

PRAVOM NA SLOBODU KRETANJA

MIŠLJENJA I GOVORA

PRAVO NA RAD I OBRAZOVANJE

SVE NAM JE

OTETO
SAMO
ZA I OD
ČUVARA NAŠIH VITALNIH INTERESA

GLASAJTE ZA NJIH OPET
DA BI VAS OPET
OSLOBODILI
SVIH ŽIVOTNIH VRIJEDNOSTI
ZA VLASTITE KORISTI

PROBUDI SE NARODE I
RECI : ZAUVIJEK - NE
NIKADA VIŠE
grbavica70

Post by grbavica70 »

SemirSA wrote:

Jarane, ako vec neces ili nemozes, nemas snage da progledas daj nas postedi svojih gluposti ziv bio...i ako ti se bas toliko svidja u Beogradu, hajde majketi idi tamo pa zivi, i nadji posao ako mozes...vidjet ces kako ce te docekati...
Znas sta ce ti reci: Evo jos jednog BOSANCA :lol:
Meni to u Beogradu niti ko moze niti ko smije da kaze, jer "Bosanac" za njih je nesto pezorativno i izreceno iz njihovih usta, uvredljivo...A mene bas ne moze svaka shusha i seljak da vrijedja a da ne dobije po labrnji...Istina je da nas ne gledaju kao "svoju bracu" i mnoge izbjeglice su to okusile na najgori moguci nacin...o tome bih mogao pisati dva dana i dvije noci, kako su docekali "bracu sa druge strane rijeke Drine"...

Medjutim, nije problem u tome...nego je problem kada ti moras napustati rodni grad zbog iditotske politike stranke na vlasti, koja god da je stranka u pitanju. I onda imas izbor : ostati da te zajebava neko ko se ne zove kao ti i koji nema istu religiju ili otici da te zajebava neko ko je tvoj i koji ima istu religiju kao i ti, sa tom razlikom sto se za svoja prava ( stan, posao) ipak mozes izboriti i nastaviti zivjeti na koliko-toliko normalna nacin, sto nije slucaj u sredini u kojoj si ponikao i odrastao...

To je razlika izmedju Sarajeva i Beograda...Bar znam da me u Beogradu niko nece zajabavati zbog vjere i nece gledati mrko-poprijeko zbog nacionalnosti...Isto tako, bez straha od primitivnih reakcija raznih "oslobodilaca" i "branilaca", mogu slobodno da kazem sta mislim, sto u Bosni nije slucaj.
grbavica70

Post by grbavica70 »

clone033 wrote:
grbavica70 wrote: Najvaznije : ovu drzavu neki zele a neki ne zele i iz toga proizilaze svi ti problemi...
A vidimo da je ti ne zelis!!!
Ne znam na koji nacin to "vidis"...Uostalom, sve i da si u pravu, zar me neko moze osudjivati sto kazem javno da Srbi u Federaciji nemaju nikakva prava i da je sve to vec odavno smisljeno na najvisim nivoima ? Zar je sramota priznati da ne postoje uslovi povratka "svi na svoje" ni u jednom entitetu ? Nisam lik koji voli da se zavarava supljim pricama "bice sve u redu" ili " okupice se raja ponovo", jer cinjenice govore proitv toga...Zakon o povratku je doneden davno i kada ga covjek pogleda - on je savrsen...ali su nigdje ne aplikuje....Etnicko cishcenje se nastavlja i dalje, kao i migracija stanovnistva, ali ovog puta pod budnim okom naseg okupatora Pedija Esdauna...Ko to ne vidi, nije dovoljno politicki pismen, i to je to...

Primjer : vratim se ja u Sarajevo i trazim posao ? Ko ce mi ga dati ? Mozda onaj neki Sandzaklija, jedan od hiljade koji su prigrabili sav biznis, uz blagoslov SDA ? Ili, vratis se ti u, npr. Mrkonjic grad ili Banja Luku ? Mozes se zaposliti samo ako ti od babe haver otvori kafic, pa preko veze dobijes mjesto sankera ili konobara...

Jarane, takvu drzavu, vjeruj mi, niko ne zeli...Zato Srbi radije rade u Srbiji i donose pare u Bosnu, imas primjera mali milion...i sasvim je normalno da im Srbija i Beograd budu blizi nego Bosna i Sarajevo...

Mislis da Srbi ne bi voljeli da se sve vrati kao sto je bilo ? Da se Sarajevo vrati svih 140 000 Srba koliko ih trenutno fali ? Iz Sarajeva s pobjegli i oni koji sa ratom nemaju nikakve veze i koji bi se sutra mogli vratiti kada bi zeljeli, bez straha od posljedica, ali ni oni ne zele, jer nema perspektive...niti politicke volje da se to promjeni. Kao prvo, to ni Muslimani ne zele, obicno stanovnistvo koje takodje ne moze nigdje da se zaposli, a kamoli jos da dodjemo mi...Pogledaj malo u sta se Sarajevo pretvorilo, ko sada sheta Vase Miskinom i Bascharsijom ? Sve neki dodjosi, siptari i sandzaklije, koje su Sarajevo prije 13 godina posmatrali kao shto smo mi Njujork...Uzas.

Da bi se ova drzava voljela i bila prihvacena od svih, treba puno toga promjeniti.
margareta

#18 Re: Zastave u BiH, koje zabranit koje dozvoli?

Post by margareta »

margareta wrote:

sve ćemo mi instalirati
ONI KOJI NAM PERU MOZGOVE O NŠIM NACIJAMA
PRANJE NAŠIH DŽEPOVA ........................
margareta

#19 Re: Zastave u BiH, koje zabranit koje dozvoli?

Post by margareta »

margareta wrote:
margareta wrote:

sve ćemo mi instalirati

ONI KOJI NAM PERU MOZGOVE O

NŠIM NACIJAMA

O "ČUVANJU NAŠIH V*I*T*A*L*N*I*H* - NACIONALNIH I.....

PRANJE NAŠIH DŽEPOVA ....................

I SVIH NAŠIH LJUDSKIH VRIJEDNOSTI

DOSTOJANSTVA SA OSNOVNIM

PRAVOM NA SLOBODU KRETANJA

MIŠLJENJA I GOVORA

PRAVO NA RAD I OBRAZOVANJE

SVE NAM JE

OTETO
SAMO
ZA I OD
ČUVARA NAŠIH VITALNIH INTERESA

GLASAJTE ZA NJIH OPET
DA BI VAS OPET
OSLOBODILI
SVIH ŽIVOTNIH VRIJEDNOSTI
ZA VLASTITE KORISTI

PROBUDI SE NARODE I
RECI : ZAUVIJEK - NE
NIKADA VIŠE
grbavica70

Post by grbavica70 »

Ti zaista imas teskih psihickih problema, a to su i "tvoji " vec odavno shvatili pa vise niko sa tobom vec odavno i ne pokusava ozbiljno da razgovara...Boze dragi, sta god da mi se desi u zivotu, najmanje sto bih zelio jeste da me zadesi sto i tebe.
Ostavi se kompa i idi trazi nekog frajera bona, gubis ovdje vrijeme i svoje i nase.
airwing

Post by airwing »

grbavica70 wrote:Mislis da Srbi ne bi voljeli da se sve vrati kao sto je bilo ?

:roll:

Da nije malo kasno za takva promišljanja?
grbavica70

Post by grbavica70 »

Naravno da je kasno...ali nije kasno da se cuje i misljenje Srba, u ovom slucaju moje, zasto je, izmedju ostalog, doslo do sukoba i sta mi ( ja) mislimo ( mislim) o tome...Neskromno, ipak smatram da se vecina Srba iz RS slaze sa mojim stavovima. Moja namjera na ovom forumu nije nikada bila da prosipam mrznju, nego da argumentovano, bez nacionalistickih niskih strasti, sto je odlika ugnjetavanog naroda poput naseg - zbog komunisticke diktature, pokusamo diskutovati o necemi sto nas sve boli...Naravno, pod uslovom da se za to ima dobra volja i da se zanemare, makar na tren, primitivizam i vjersko-nacionalna netrpeljivost.
Jer, imali smo lijep zivot i dobre drugare a danas je sve to sam prah i pepeo...Svi pokusavamo shvatiti, sta je zapravo, desilo...a oni koji crvsto vjeruju u zavjeri "Velike Srbije", "Velike Hrvatske" a da ne pomisle o zavjeri "Velike Bosne", sa islamskim atributima, su za mene izgubljeni slucaj...

Velika vecina forumasa mijesa kruske i jabuke, neki namjerno a neki iz neznanja a skoro svi nisu u stanju da ponude nijedan argument zasto se desilo ovo ili ono...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

grbavica70 wrote:Naravno da je kasno...ali nije kasno da se cuje i misljenje Srba, u ovom slucaju moje, zasto je, izmedju ostalog, doslo do sukoba i sta mi ( ja) mislimo ( mislim) o tome...Neskromno, ipak smatram da se vecina Srba iz RS slaze sa mojim stavovima. Moja namjera na ovom forumu nije nikada bila da prosipam mrznju, nego da argumentovano, bez nacionalistickih niskih strasti, sto je odlika ugnjetavanog naroda poput naseg - zbog komunisticke diktature, pokusamo diskutovati o necemi sto nas sve boli...Naravno, pod uslovom da se za to ima dobra volja i da se zanemare, makar na tren, primitivizam i vjersko-nacionalna netrpeljivost.
Jer, imali smo lijep zivot i dobre drugare a danas je sve to sam prah i pepeo...Svi pokusavamo shvatiti, sta je zapravo, desilo...a oni koji crvsto vjeruju u zavjeri "Velike Srbije", "Velike Hrvatske" a da ne pomisle o zavjeri "Velike Bosne", sa islamskim atributima, su za mene izgubljeni slucaj...

Velika vecina forumasa mijesa kruske i jabuke, neki namjerno a neki iz neznanja a skoro svi nisu u stanju da ponude nijedan argument zasto se desilo ovo ili ono...
u cilju mira prosperiteta i priključenja EU
se morate odreći INATA i bolesnog ponosa jer voz polazi
ko se ne ukrca ostaje u prvom srpskom ustanku
grbavica70

Post by grbavica70 »

Inat nije vezan samo za jedan narod, nego za sve Balkanske....a to da li cemo biti u Prvom Srpskom ustanku ili periodu Kulina bana, to neka odluci nasi narodi...Sto se mene tice, trebali bi biti u 21-om vijeku kao i svi ostali, da se postuju svacija prava i da se kriminalci odstrane jednom zauvijek, a ne da ostaju beskonacno na vlasti pod izgovorom "ugrozenosti jednog naroda"...Prosla su ta vremena a oni i dalje truju narod, u cilju opstanka na vlasti, kao i Slobodan Milosevic.
Komunizam nam je ostavio ono najpodlije sto je imao : LICNU NEODGOVORNOST, prvo prema sebi, prema drustvu a onda prema istoriji....I dalje su odgovorni radnici a ne direktor fabrike, sto nema proizvodnje...

Kada svi komunisti budu crkli, i njihove usrane tekovine, tek onda ce na vlast doci ljudi iz post-komunistickog razdoblja, liseni svi stega, moralni i odgovorni, savjesni i pametni....Onda cemo, mozda, imati neku sansu.
margareta

Post by margareta »

------------------------------- :x ------------------------------------------
Post Reply