Zastave bivsih armija na stadionima

Post Reply
dudlov

#126 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by dudlov »

cyprus wrote:Jest, ima da nam procvjeta tekstilna industrija :mrgreen:
:grin:

Sent from my LG-P970
KENJAC

#127 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by KENJAC »

ioannes wrote:
KENJAC wrote:Ima li iko da mi da primjer da u jednoj drzavi egzistiraju dvije vojske koje su do juce krvavo ratovale ( zapravo bile su tri - cetiri) i do dan danas nisu izlivelisali nego ekstremizirali svoje stavove ?? I vi raspravljate o par transparenata na utakmici! Pa sta ste ocekivali?
Afrika je puna takvi primjera....
Upravo tako... Sad nam je Afrika pod prozorom!
Nebitan32

#128 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by Nebitan32 »

To nece ali ce procvjetati nesto drugo. Nesto mnogo uzvisenije
travnik

#129 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by travnik »

hizo ramidovic wrote:
travnik wrote:
Jbg..Zato ja i razumijem što se ovako pjene Suljo i Haris na opstanak RS-a...boli kad se dobije po, kako ti kažeš, njonjari :D ... i to masno :D ....
a ti se mozes zahvaliti bogu i sretnim okolnostima pa imas emila vlajkija, velikog borca i iskrenog zastitnika prava hrvata u entitetu rs.
kad je neko sretan, ni u wc-u nije gladan

Cijenim kad forumaši dijele svoja iskustva u gastronomiji, kao ti sada. :D :D
omađijaj me

#130 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by omađijaj me »

Image

A što se tiče antraxqa i njegovih nebuloznih komentara na račun masakra u Križančevom selu, nemam ništa posebno reći nego bih ga samo molio da ne vrijeđa žrtve Križančevog sela i da ode nekom psihijatru na pregled za antifašističku terapiju. Puj gade jedan
Last edited by omađijaj me on 16/04/2013 21:58, edited 2 times in total.
cyprus

#131 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by cyprus »

Nebitan32 wrote:

Ja bih bio zadovoljan cvjetanjem industrije... Za uzvišenije stvari mi puca neka stvar...
travnik

#132 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by travnik »

cindrlimindrli wrote:
travnik wrote:Jbg..Zato ja i razumijem što se ovako pjene Suljo i Haris na opstanak RS-a...boli kad se dobije po, kako ti kažeš, njonjari ... i to masno ....
Vidim jos si zahvalan braci sa Galice, ako, ako...i oni ga nabrase k'o i ti. :D

pa jbg šta ćeš galičani dobili p'o države zbog toga što su drugi nabrali....o takvom sustavnom etničkom čišćenju, ti kao pristalica istog, možeš samo sanjati...žalosno....stoga sam i rekao da si iz rejona Han Bila, Mehurić ili Mudrike koji četvrtkom dolaze na ekskurziju u grad i dive se semaforu :D :D ....
Nebitan32

#133 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by Nebitan32 »

cyprus wrote:
Nebitan32 wrote:

Ja bih bio zadovoljan cvjetanjem industrije... Za uzvišenije stvari mi puca neka stvar...
Jedno ne sprijecava drugo.
Kao sto npr mozes studirati i baviti se sportom. Jedno ne ometa drugo

S tvojim rezonom ne bi snimili niti jedan film jer nismo pokrenuli industriju. Ne bi se uopce bavili sportom jer nismo pokrenuli industriji. Ugasili bi sve sportske klubove jer nismo pokrenuli industriju. Ne bi trebali razmisljati o divljim deponijama, ne bi trebali razmisljati o knjizevnosti I tako redom. Shvatas li ti koliko je to, pa nazivimo ga debilsko razmisljanje? Razvoj i djelatnosti mogu biti visestrane i istovremene. Ako se bavis jednom stvari do ne znaci da ne mozes raditi i na drugom polju. Covjek a samim time i cjelokupno drustvo djeluje na vise polja i istovremeno.

Ne radi se o izboru izmedu jednog i drugog vec o jedno+drugo+trece itd.

Postojala je prije glupa bosanska izreka : "zovi me i loncem samo me nemoj razbiti".
Bliska historija svjedoci da je taj lonac bio previse pa su i njega pokusali slupati.

Ovim recenim zelim reci da : Jeste bitno kako se zovem. Jeste bitno kako zovem svoj jezik. Jeste bitno da isticem svoje narode i drzavne simbole. Jeste bitno da se ne muti s nedavnim zbivanjima to jeste srpskom divljackom agresijom i da se ne ravna uloga agresora i zrtve sto se cini s ovim zastavama. Meni to nije mrsko ponavljati. Danas, sutra, prekosutra. Nekome se ne svida? Boze moj.

Ko razumije, shvati ce. Takoder izreka.
omađijaj me

#134 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by omađijaj me »

travnik wrote:
pa jbg šta ćeš galičani dobili p'o države zbog toga što su drugi nabrali....o takvom sustavnom etničkom čišćenju, ti kao pristalica istog, možeš samo sanjati...žalosno....stoga sam i rekao da si iz rejona Han Bila, Mehurić ili Mudrike koji četvrtkom dolaze na ekskurziju u grad i dive se semaforu :D :D ....
Travničanine, znaš onu izreku "psi laju karavani prolaze"... Pravi čovjek, humanista će uvijek vidjeti i drugu stranu a time neće okaljati ni svoju stranu priče.. Džaba ti nekom možeš ovdje neke stvari objašnjavat, tim istim ljudima koji ne vide dalje od svoga nosa. Siguran sam da ih pola koji ovdje komentiraju nije bilo ni u planu za vrijeme rata ili su bili minhen bojna itd. Oni koji su bili znaju tačno šta se dešavalo, ako imaju i 5 deka mozda shvatit će neke stvari.. Prepun ti je ovaj forum svakakvih ljudi i svakakvih čudi. Eno smiju se žrtvama u Bostonu, imaš takvih govana svugdje ne samo na ovom forumu.. Ti ljudi su nebitni, njihova inteligencija, urodjena ljudskost, humanost, etika i elokvencija je na razini broja obuće koji nose. Familije žrtava na svim stranama, rejonima i teritorijama znaju pravu istinu i ona njima ostaje i tu staje svaka priča. Da li će se ona dokazati e to je već tema (za BiH) politike. Mnogi zločini nisu ni prije dokazani i prije su ljudi ubijali svirepo. Svakog stiže posljednji sud, ako si vjernik i ako i nisi kod Boga/Allaha, Majke prirode i univerzuma sve se sudi. Sve se vraća onako kako se i ophodilo. Kažem ti džaba ovdje dokazivati nešto jer to već prerasta u svađu koja je najmanje učinkovita. To je utopija...Na kraju samo da kažem, da mi se jebe za zastave, obilježja, bedževe, klince, kurce, palčeve, nek se radi šta god ko hoće ali sve će jednog dana doći pred pravo lice pravde(opet ti kažem ako si vjernik ili ako nisi svejedno) i samim time ljudi pokazuju svoja uvjerenja i stavove.. Mnogi imaju pogrešna uvjerenja ali takav je život.. Vrijeđanje žrtava isto pokazuje uvjerenja i stavove..okrenimo se nekoj ljepsoj temi.
cyprus

#135 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by cyprus »

Nebitan32 wrote:Jedno ne sprijecava drugo.

S tvojim rezonom ne bi snimili niti jedan film jer nismo pokrenuli industriju. Ne bi se uopce bavili sportom jer nismo pokrenuli industriji. Ugasili bi sve sportske klubove jer nismo pokrenuli industriju. Ne bi trebali razmisljati o divljim deponijama, ne bi trebali razmisljati o knjizevnosti I tako redom. Shvatas li ti koliko je to, pa nazivimo ga debilsko razmisljanje? Razvoj i djelatnosti mogu biti visestrane i istovremene. Ako se bavis jednom stvari do ne znaci da ne mozes raditi i na drugom polju. Covjek a samim time i cjelokupno drustvo djeluje na vise polja i istovremeno.

Postojala je prije glupa bosanska izreka : "zovi me i loncem samo me nemoj razbiti".
Bliska historija svjedoci da je taj lonac bio previse pa su i njega pokusali slupati.

Ovim recenim zelim reci da : Jeste bitno kako se zovem. Jeste bitno kako zovem svoj jezik. Jeste bitno da isticem svoje narode i drzavne simbole. Jeste bitno da se ne muti s nedavnim zbivanjima to jeste srpskom divljackom agresijom i da se ne ravna uloga agresora i zrtve sto se cini s ovim zastavama. Meni to nije mrsko ponavljati. Danas, sutra, prekosutra. Nekome se ne svida? Boze moj.

Iz dosadašnjih primjera sam naučio ovo: tamo gdje su zastave prioritet, normalnog života nema...
Bodkin

#136 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by Bodkin »

Nebitan32 wrote:
Jedno ne sprijecava drugo.

i biti prosjecan ili los i u jednom i u drugom. ne moze se sjediti na dvije stolice. ili se jede od ekonomije i rada od 12 sati dnevno ili ce se jeste korjenje ali zato zastave i patriotizam na svakom koraku :wink:
veljaca

#137 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by veljaca »

Samo bih napomenuo ( posebno ovom forumasu "travnik", a ima ih jos ) da se ne mijesa i poistovjecuje Armija Republike Bosne i Hercegovine sa Oruzanim snagama BIH = Armija BiH ....

To su dvije razlicite stvari ....

I posto sam ja pokrenuo ovu temu - ako je moguce da se drzite nje, a ako zelite nesto drugo da diskutirate - otvorite tu temu, pa bujrum ....
hizo ramidovic

#138 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by hizo ramidovic »

cyprus wrote:
hizo ramidovic wrote:
cyprus wrote:
Mnoge vojske su plaćane i finansirane sa strane, to ništa ne znači... VRS je vojska nastala na teritoriji BiH i djelovala gotovo isključivo na teritoriji BiH... Sačinjavali su je u ogromnoj većini Bosanci i Hercegovci... Dakle, po svemu tome, VRS je u periodu 92-95 bila pobunjenička vojska na tlu RBiH... To što je pomagana od strane susjedne države ne mijenja tu činjenicu, jer mnogi sadašnji i bivši pobunjenici širom svijeta dobivaju vanjsku pomoć, što opet ne briše činjenicu da su i dalje pobunjenici...

Npr. da li je Slobodna vojska Sirije (jel se tako zove?) agresor na Siriju?
znas li ti, seronjo, koliko je pripadnika zapovijednog kadra tzv vrs bilo na platnom spisku u beogradu?
znas li ti, kenjac, da je kompletna operativa, mts, komanda itd dolazila iz beograda?
znas li ti, rudonja, koliko je korpusa regularne tzv jna iz srbije ratovalo u bih?
znas ti sve to, bolje nego mi, samo podjebavas, onako hinjski i podmuklo
Seronjo, kenjac, rudonja? :oops: Koji vokabular...
vokabular je prilagodjen sagovorniku, u cilju boljeg razumijevanja.
LBVIEW

#139 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by LBVIEW »

travnik wrote:
cindrlimindrli wrote:
travnik wrote:Jbg..Zato ja i razumijem što se ovako pjene Suljo i Haris na opstanak RS-a...boli kad se dobije po, kako ti kažeš, njonjari ... i to masno ....

Zbog ovog gore izrugivanja zrtvama zlocina sumske ti "brace" si u virtualnom svijetu zasluzuo ban ko kucu a u stvarnom stos u vusugla.No, ponasanje ni ne cudi s obzirom o kakvom se primjerku "tisucljetnje uljudbe" radi,na Galici kod brace cetnika ste i zavrsili zato sto ste, ugledajuci se na iste, pokusali isto sto i oni - etnickim ciscenjem i masovnim zlocinima rezervirati teritoriju samo za sebe, a druge k'o hebe.Medutim ne bi srece,ne dadose Travnicani i Krajisnici :D . Sta ste vi mislili da ce neko sjediti skrstenih ruku i nijemo posmatrati reprizu stvaranja RS -a u vidu fantomske HB-a? Hoce to kad te ubijede kako su oni drugi samo "glupe,hrvatskom vitezu inferiorne i nesposobne balije" i kad se ne vidi dalje od nosa, pa kad se od istih dobije po labrnji nastanu frustracije kojih se osloboditi ne moze do dana danasnjeg i lapradanja po forumima. :D Dosta dugo vama se i tolerirala hajducija i samovolja u vidu propisa , propusnica i punktova HVO-a zbog "mira u kuci", no svemu dode kraj pa i tome - nego ne rece ti kao su vas "braca" po vjeri na Galici primila? :D
Casteneda

#140 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by Casteneda »

rafaell wrote:
deveraux

Realno gledajuci, sve sto ima veze sa ratom/politikom ne treba da bude na stadionu. .
Naravno. Zna se gdje je mjesto ratnim, arapskim i inim zastavama!
Ratna zastava na džamiji u Janji

BIJELJINA - Ratna zastava Armije BiH vijori se na jarbolu pored Atik džamije u bijeljinskom naselju Janja.

Zastava je istaknuta u nedjelju, 14. aprila, tokom otkrivanja spomenika bošnjačkim žrtvama, koji je podignut u dvorištu džamije.

Policija do danas nije dobila prijavu građana na osnovu koje bi reagovala, iako i Srbi i Bošnjaci nastanjeni u Janji smatraju da ovakva provokacija ne donosi dobro građanima.
Vehabije sa sjedištem u Beču otvorile su u Janji kancelariju preko koje su namjeravali da preuzmu džamiju i ojačaju uticaj radikalnog i ekstremnog islama, prije svega na mlade Bošnjake
Image

Prvo, to nije ratna zastav Armije RBiH nego zastava Republike Bosne i Hercegovine i bosnjackog naroda. Drugo, u gradu Bijeljina kao i u Janji, Bosnjaci su po popisu iz 1991. godine cinili vecinu stanovnistva. U Janji su jos uvijek vecina. Trece, sta te boli djoka kako Bosnjaci obiljezavaju vlastito zemljiste, u ovom slucaju vakufsku zemlju?

Cetvrto i zadnje, prozbori malo i o srpskim zastavama na pravoslavnim crkvama i manastirima. Nemoj biti licemjercina.
Casteneda

#141 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by Casteneda »

cindrlimindrli wrote:

Tako to ide kada se citavu srednju Bosnu trpa pod herceg-Basnu.
travnik

#142 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by travnik »

LBVIEW

1. Nije nikakvo izrugljivanje žrtvama. Već je napisano rječnikom koji forumaš s kojim sam diskutirao se služi. On etničko čišćenje naziva određenim imenima (nabraše i sl.) , a ja sam jasno naveo kako on kaže. Budući da je isti nastavio sa morbidnostima, isto mu je vraćeno (opet bez vrijeđanja), a u cilju da shvati koliko se neumjesno koristi određenim terminima. Međutim, njemu k'o i tebi je lakše metar u g...c. nego cent u glavu.

2. O ratu bi se dalo razgovarati, kao i o ciljevima HVO-a, ali i ABiH. Posebno u Lašvanskoj dolini. Tada bi otišli još dalje od teme.

3. Braća po vjeri, tisućljetne uljudbe , HB ....ne znam o čemu lupetaš jer o tome nije bilo riječi, osim što ti, očito, imaš usađene određene frustracije pa ih liječiš udaranjem po tastaturi. Naposljetku, gdje vidiš da tvoje istomišljenike sa Galice (i ti i oni imaju isti stav o etničkom čišćenju) nazivam braćom (možda ti, zbog sličnih stavova), ili da pravdam njih i HB?

4. Naposljetku, s obzirom na masu etiketiranja, generaliziranja, nerazumijevanja i podržavanja nečasnih radnji, logičan zaključak je da ti je koeficijent inteligencije manji od broja cipela.

P.S. Tvoji istomišljenici sa Galice su ranili članove moje obitelji i to civile, pa i iz toga bi mogao zaključiti koliko su mi dragi. Međutim, kada se vidi ono što je napisano pod 4. ...sumnjam...jer bi već iz ranije diskusije mogao vidjeti da se ne podržavaju zločini i etnička čišćenja, već da se jedan forumaš, zagovornik toga, a služeći se njegovim terminima, nastoji razotkriti kao šizofreni nacionalista.
travnik

#143 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by travnik »

Casteneda wrote:
cindrlimindrli wrote:

Tako to ide kada se citavu srednju Bosnu trpa pod herceg-Basnu.
Za tebe vrijedi kao i za tvog kolegana kojeg citiraš...Budalu ne treba tražiti, sama se javi.

Šta drugo reći liku koji podržava i opravdava nečasne i zločinačke radnje.
Casteneda

#144 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by Casteneda »

[/quote]Za tebe vrijedi kao i za tvog kolegana kojeg citiraš...Budalu ne treba tražiti, sama se javi.

Šta drugo reći liku koji podržava i opravdava nečasne i zločinačke radnje.[/quote]

Gdje sam ja podrzao i opravdao necasne i zlocinacke radnje? Nije li istina da ste za srednju Bosnu pripremali isto ono sto ste u djelo sproveli u Stocu i Prozoru? Pa vi ste u tu herceg-Basnu ubrajali opcine koje su imali bosnjacku vecinu!

Ja samo kazem da ste na podrucju opcine Travnik dobili ono sto ste i trazili, surovali ste sa Srbima tako sto ste im prodavali gorivo a oni vama oruzje. To je najocitije bilo u Kiseljaku. A onda prigovarate Bosnjacima zbog toga sto je VRS castila rundu po zapadnom Mostaru. Da o pljackama humanitarnih kolona po srednjoj Bosni od strane HVO-a i ne pricam, jos manje kako su braca Republiko-Hrvati u Hrvatskoj zaplijenili oruzje namijenjeno Bosnjacima od strane Turske, Irana i arapskih zemalja.
sarajvosa

#145 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by sarajvosa »

Casteneda wrote:
rafaell wrote:
deveraux

Realno gledajuci, sve sto ima veze sa ratom/politikom ne treba da bude na stadionu. .
Naravno. Zna se gdje je mjesto ratnim, arapskim i inim zastavama!
Ratna zastava na džamiji u Janji

BIJELJINA - Ratna zastava Armije BiH vijori se na jarbolu pored Atik džamije u bijeljinskom naselju Janja.

Zastava je istaknuta u nedjelju, 14. aprila, tokom otkrivanja spomenika bošnjačkim žrtvama, koji je podignut u dvorištu džamije.

Policija do danas nije dobila prijavu građana na osnovu koje bi reagovala, iako i Srbi i Bošnjaci nastanjeni u Janji smatraju da ovakva provokacija ne donosi dobro građanima.
Vehabije sa sjedištem u Beču otvorile su u Janji kancelariju preko koje su namjeravali da preuzmu džamiju i ojačaju uticaj radikalnog i ekstremnog islama, prije svega na mlade Bošnjake
Image

Prvo, to nije ratna zastav Armije RBiH nego zastava Republike Bosne i Hercegovine i bosnjackog naroda. Drugo, u gradu Bijeljina kao i u Janji, Bosnjaci su po popisu iz 1991. godine cinili vecinu stanovnistva. U Janji su jos uvijek vecina. Trece, sta te boli djoka kako Bosnjaci obiljezavaju vlastito zemljiste, u ovom slucaju vakufsku zemlju?

Cetvrto i zadnje, prozbori malo i o srpskim zastavama na pravoslavnim crkvama i manastirima. Nemoj biti licemjercina.
Zastava sa ljiljanima nije zastava Bošnjaka već zastava svih gradjana ove države(Bošnjaka,Srba,Hrvata,Bosanaca,Jevreja,Madjara itd.)
Ona je drzavni simbol,a ne zasebno simbol jednog naroda.

Ovo su zasebni simboli Bošnjaka:

Image

Image
veljaca

#146 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by veljaca »

Boračke organizacije KS uputile protest NSBiH zbog dešavanja na utakmici Sarajevo-Leotar
Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo uputio je protest Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine i službenim osobama te organizacije koje su prekinule susret Premijer lige BiH između fudbalskih klubova Sarajevo i Leotar na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Susret je prekinut zbog isticanja transparenta podrške Armiji Republike Bosne i Hercegovine na sjevernoj tribini stadiona, a koji je podsjećao na njenu godišnjicu formiranja, saopćeno je iz Odbora.

Koordinacioni odbor boračkih organizacija KS podsjeća da je Armija R. BiH bila multinacionalna vojska međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine, usmjerena ka odbrani države BiH kao cjeline, te naglašava da se transparentom nije željelo povrijediti nečija nacionalna ili vjerska uvjerenja.

.......................

Evo i ovog saopstenja ....
dudlov

#147 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by dudlov »

Ne idem na utakmice, tako da mi zastave ne smetaju. Smeta mi kad vidim zastave koje liče na poderane krpe a okačene su po putevima u BiH

Sent from my LG-P970
LBVIEW

#148 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by LBVIEW »

travnik wrote:LBVIEW

1. Nije nikakvo izrugljivanje žrtvama. Već je napisano rječnikom koji forumaš s kojim sam diskutirao se služi. On etničko čišćenje naziva određenim imenima (nabraše i sl.) , a ja sam jasno naveo kako on kaže. Budući da je isti nastavio sa morbidnostima, isto mu je vraćeno (opet bez vrijeđanja), a u cilju da shvati koliko se neumjesno koristi određenim terminima. Međutim, njemu k'o i tebi je lakše metar u g...c. nego cent u glavu.

2. O ratu bi se dalo razgovarati, kao i o ciljevima HVO-a, ali i ABiH. Posebno u Lašvanskoj dolini. Tada bi otišli još dalje od teme.

3. Braća po vjeri, tisućljetne uljudbe , HB ....ne znam o čemu lupetaš jer o tome nije bilo riječi, osim što ti, očito, imaš usađene određene frustracije pa ih liječiš udaranjem po tastaturi. Naposljetku, gdje vidiš da tvoje istomišljenike sa Galice (i ti i oni imaju isti stav o etničkom čišćenju) nazivam braćom (možda ti, zbog sličnih stavova), ili da pravdam njih i HB?

4. Naposljetku, s obzirom na masu etiketiranja, generaliziranja, nerazumijevanja i podržavanja nečasnih radnji, logičan zaključak je da ti je koeficijent inteligencije manji od broja cipela.

P.S. Tvoji istomišljenici sa Galice su ranili članove moje obitelji i to civile, pa i iz toga bi mogao zaključiti koliko su mi dragi. Međutim, kada se vidi ono što je napisano pod 4. ...sumnjam...jer bi već iz ranije diskusije mogao vidjeti da se ne podržavaju zločini i etnička čišćenja, već da se jedan forumaš, zagovornik toga, a služeći se njegovim terminima, nastoji razotkriti kao šizofreni nacionalista.

1. "Dobiti masno po njonjari" od onih u sumskoj su tvoje rijeci i s moralnog aspekta neprihvatljiv termin nakon pocinjenog genocida nad Bosnjacima na prostorima sadasnje sumske, bez obzira bio ti isprovociran ili ne - otud i ono "sumska" braca upuceno tebi s moje strane. Shvati da na ovoj strani vise sutnje zbog "mira u kuci" nema-svaki put kad na takav nacin "uzmete u svoja prljava usta" nase nevino stradale slijedi isti odgovor.

2. Sto se tice ciljeva "HB", sve je bolan jasno k'o dan, nije bez razloga cijelo rukovodstvo iste na optuzenickoj klupi zbog udruzrenog zlocinackog poduhvata.Ah, umalo zaboravih to je zasigurno bjelosvjetska urota protiv hrvatskog puka kao i ona zavera protiv srpskog. :D

3. Vidjeti pod 1., tako podlo i zlurado odnositi se prema nesreci drugog moze samo neko ko je pripadnik "tisucljetne uljudbe" ili sumski bolid.E,sad sto ti nemas ironija detektor i ne kontas ovaj termin koji su 'rvatski mediji poprilicno u ratu generalno rabili za pripadnike pucanstva cije je legalno izabrano rukovodstvo poput onih ideoloske sumske brace im na optuzenickoj klupi zbog udruzenog zlocinackog poduhvata, nisam ti ja kriv.

4.I to mi kaze neko ko se prema nesreci drugog odnosi na nacin viden pod 1.? A vojnicko slamanje onih sto su pokusali ponoviti Prozor,Mostar i Stolac u dosluhu s cetnicima s Vlasica nije podrzavanje necasnih radnji vec svrstavanje na stranu civilizacijskih vrijednosti kontra onih s druge strane.Da su vam bojovnici zajedno s cetnickom "bracom" usli u Travnik napravili bi isto ono sto su u gorepobrojaniim mjestima ako ne i gore.
Last edited by LBVIEW on 17/04/2013 14:27, edited 1 time in total.
lakazlaja

#149 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by lakazlaja »

Sarajevo1946 wrote:
cyprus wrote:
Sarajevo1946 wrote:Ali nije ti ideja potkrijepljena činjenicama, jer je Srbija, odnosno SR Jugoslavija napravila VRS i rukovodila istom u svakom smislu.

I jesi naivan ako stvarno vjeruješ u to što si napisao.
Ne slažem se da je SR Jugoslavija rukovodila Vojskom Republike Srpske... Karadžić i Mladić nisu bili marionete... Da jesu njihova krivična odgovornost bi bila daleko manja...

Iako je SRJ bila krucijalna za funkcionisanje VRS, ne može se reći da je VRS bila jugoslavenska odnosno srbijanska vojska... Jednostavno nije...
Ko je naoružao VRS, odakle im kadar i logistika, i u kojim su interesima radili, na čijoj su strani ratovali i šta im je bio konačan cilj?

Porediš ih sa sirijskim pobunjenicima, koji ne dovode u pitanje postojanje Sirije, što je nerealno i nema nikakve osnove.
Odakle je kadar Armije BIH?

Divjak - Srbijanac- JNA
Delic - JNA
Dudakovic - JNA
Alagic - JNA
Hajrulahovic - JNA
Halilovic - Srbijanac - JNA
Pasalic - JNA
itd.

Mislim da jedino Blaz Kraljevic nije JNA kadar.

Generali VRS
Mladic - Bosanac - JNA
Talic - Bosanac - JNA
Krstic - Bosanac - JNA
Gvero - Bosanac - JNA
Tomanic - Bosanac - JNA
Simic - Bosanac - JNA
MIlovanovic - Bosanac - JNA
Kelecevic - Bosanac - JNA
Torbica - Bosanac - JNA
Zec - Bosanac - JNA
itd.

Zna li neko koliko je bilo generala Srbijanaca u VRS?
travnik

#150 Re: Zastave bivsih armija na stadionima

Post by travnik »

Casteneda wrote:
Za tebe vrijedi kao i za tvog kolegana kojeg citiraš...Budalu ne treba tražiti, sama se javi.

Šta drugo reći liku koji podržava i opravdava nečasne i zločinačke radnje.[/quote]

Gdje sam ja podrzao i opravdao necasne i zlocinacke radnje? Nije li istina da ste za srednju Bosnu pripremali isto ono sto ste u djelo sproveli u Stocu i Prozoru? Pa vi ste u tu herceg-Basnu ubrajali opcine koje su imali bosnjacku vecinu!

Ja samo kazem da ste na podrucju opcine Travnik dobili ono sto ste i trazili, surovali ste sa Srbima tako sto ste im prodavali gorivo a oni vama oruzje. To je najocitije bilo u Kiseljaku. A onda prigovarate Bosnjacima zbog toga sto je VRS castila rundu po zapadnom Mostaru. Da o pljackama humanitarnih kolona po srednjoj Bosni od strane HVO-a i ne pricam, jos manje kako su braca Republiko-Hrvati u Hrvatskoj zaplijenili oruzje namijenjeno Bosnjacima od strane Turske, Irana i arapskih zemalja.[/quote]

Sve što si naveo za HVO, a da imaš i zrno realnosti, mogao si i za drugu stranu. Pa šta je sa bolnicom u Novoj Biloj? U okruženju je držano više od 50.000 ljudi, a bolnica je bila smještena u crkvi!? Halloo... jesi li ikada vidio crkvu, znaš li koliko je to? Držano u okruženju bez hrane, lijekova i sl. i sada kukaš što su i drugi to radili. Znaš li koliko je djece, civila i staraca umrlo ili mnogo teže ozlijeđeno zbog blokade? Znaš li koliko je civila stradalo u blizini bolnice koja nije vojni objekt? Jesi li ikada čuo za Bikošu? Znaš li da je tamo streljano više od 20 osoba? Znaš li da je vozač humanitarne pomoći Ante Vlaić ubijen kada je vozio pomoć za bolnicu (Bijeli put)? Dio pomoći je bio namijenjen i otišao je i Bošnjacima, što je humano i normalno.

Kiseljak i slično je za osudu, ali je isto i ovo. O tome govorim. Nigdje, ali nigdje ne opravdavam zločin HVO-a, a niti ga minimiziram. Problem nastaje kada se skrene pozornost da su i nad Hrvatima, uh pardon većina forumaša neće razumjeti na koga mislim pa da prevedem na ustašama, škutoriji i kamenjarcima (prikladan vokabular za multi-kulti forume) također počinjene neke gadosti, zločini i etničko čišćenje. I ne samo u ratu, već i u miru. Konkretno u Travniku. I danas ima desetak nerješenih ubojstava na čisto nacionalnoj osnovi. Više-manje u Travniku se i zna tko je odgovoran.

Dakle, po stoti put, kada netko skrene da su i H stradali, ne znači da je HDZ-ovac, protagonista HB ili pristalica trećeg entiteta. Također, ako kaže da je ABiH počinila zločine, ne znači da opravdava zločine HVO-a. Radi se o toliko banalnim stvarima, ali zbog dalekovidnosti samoprozvanih patrIDIOTA potrebno je svako malo to ponavljati. Čudi me kako ti patrIDIOTI koji toliko volje ovu zemlju, ne znaju neke tako banalne stvari o svojoj zemlji i svojim sugrađanima. Valjda kada nešto voliš, trudiš se i želiš još bolje to upoznati. Ili su "cenzura" od patriota ili misle da je to sinonim za nacionalizam.
Post Reply