Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post Reply
hAZNADAR

#551 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by hAZNADAR »

GandalfSivi wrote:
hAZNADAR wrote:
Kada stvari koje su prije bile nezamislive postanu svakodnevne i kda se ignorisu,... to ti je ko zagrijavati vodu u kojoj je zaba pa dok ne prokljuca.

Inace je u zivotu tako,... ignorises nekoga danas ko te naziva bilmezom, malo po malo,... za neko vrijeme ti samare pali.

Nemocni smo u ovome i to je to.

Samo jednu stvar u svemu ovome vidim kao pozitivnu, mozda je do mog oportunizma ili ono slatki limun i to. Izgleda mi da Dodik bolje ujedinjuje probosanske snage nego bilo sta drugo. Barem u njemu i kako ga dozivljavamo - imamo nesto zajednicko.
Nadjes polje gdje ti njemu mozes samare paliti. On postavlja zastave, ti ne uzimas kredite, nije problem. Dva na jednog, jos uz podrsku velike vecine medjunarodne zajednice, i ti se onda njegovim igricama igras. Moraju se obojica uozbiljiti, kao sto rekoh, cim se o ovome prica i raspravlja, Dodik je vec pobijedio...
Sjecas li se prvog njegovog spomena referenduma prije vise godina kada se to nije skidalo sa naslovnica, a MZ podsjecali da su za BiH itd,...
Ovdje se prijetilo ratom, traktorima,...
Navikava se vremenom covjek na svasta.
detroit-mercy

#552 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by detroit-mercy »

Hafis wrote:
Mali_Vuk wrote:
A ukopaše nas moj hafisaga više i ti folovi.Svi nam vozovi sreće prođoše. Svima.
Pa na to cijelo vrijeme i aludiram.
Čovjek zna da se vole češati po tuđem prknu, pa im namjerno to radi.
Iskreno, jebe se i njih, ali im je javnost sluđena višegodišnjom šupljom pričom i nešto moraju poduzeti da spašavaju obraz, a ni sami ne znaju šta.
Nevolja je što je to tek početak. Sačekaj prve zajedničke dočeke gostiju i odlaske vani. Jebo je mater tko ih pozove u goste...obrukat će i sebe i domaćina.
Treba se privići na to, to je taj Dayton i njegove nelogičnosti.
Naravno da je sludjena od obecanja o prisjedinjenju matici, pa do stolnog, treceg, TV-a, izbornih jedinica, apelacija. Moj afizaga, ko ne bi kod zdrave pameti poludio :mrgreen: .
detroit-mercy

#553 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by detroit-mercy »

hAZNADAR wrote:
GandalfSivi wrote:
hAZNADAR wrote:
Kada stvari koje su prije bile nezamislive postanu svakodnevne i kda se ignorisu,... to ti je ko zagrijavati vodu u kojoj je zaba pa dok ne prokljuca.

Inace je u zivotu tako,... ignorises nekoga danas ko te naziva bilmezom, malo po malo,... za neko vrijeme ti samare pali.

Nemocni smo u ovome i to je to.

Samo jednu stvar u svemu ovome vidim kao pozitivnu, mozda je do mog oportunizma ili ono slatki limun i to. Izgleda mi da Dodik bolje ujedinjuje probosanske snage nego bilo sta drugo. Barem u njemu i kako ga dozivljavamo - imamo nesto zajednicko.
Nadjes polje gdje ti njemu mozes samare paliti. On postavlja zastave, ti ne uzimas kredite, nije problem. Dva na jednog, jos uz podrsku velike vecine medjunarodne zajednice, i ti se onda njegovim igricama igras. Moraju se obojica uozbiljiti, kao sto rekoh, cim se o ovome prica i raspravlja, Dodik je vec pobijedio...
Sjecas li se prvog njegovog spomena referenduma prije vise godina kada se to nije skidalo sa naslovnica, a MZ podsjecali da su za BiH itd,...
Ovdje se prijetilo ratom, traktorima,...
Navikava se vremenom covjek na svasta.
I sta bi od referenduma :mrgreen: .
radostan dan

#554 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by radostan dan »

Sad kad komšić sebi na vrata zakuca onu sliku blaža kraljevića što je drži u kabinetu...
mO k3

#555 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by mO k3 »

Kako je moguće da nema nigdje video snimak gdje je Dodik uzeo zastavu bih i bacio na stranu ?!!!
muha_sa

#556 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by muha_sa »

http://www.zurnal.info/novost/21646/drz ... e-sarajevo

IZRAŽAVANJE ZABRINUTOSTI: Država propada, ljevica mete Sarajevo
Objavljeno: 24.11.2018. u 20:18h

Za to vrijeme Dragan Čović usklađuje svoje postupke sa Dodikom. Za to vrijeme Hrvatska od nas pravi centar islamskog terorizma. Za to vrijeme Vučić nam za ambasadora šalje šefa BIA-e. Za to vrijeme Rusi nam ne daju u NATO. Za to vrijeme zapadnjaci izražavaju zabrinutost. I prate razvoj događaja

Piše: Avdo Avdić
Izražavam zabrinutost. Baš onako kao Valentin Inzko, izražavam duboku zabrinutost. I oštro osuđujem. Najoštrije, poput Međunarodne zajednice, osuđujem ovu retoriku na političkoj sceni.

Ja, i? Upitat će skeptici.

I, ništa.

Moja zabrinutost ne znači ništa. Ali, ako ćemo biti realni, ništa korisnija od nje nije ni ona Inzkova, ni Wigemarkova, niti bilo koje strane ambasade koja, eto, „pomno prati razvoj događaja“.

Pomno prate razvoj događaja i ovi „naši“. Šefik Džaferović od prvog dana mandata traga za svinjskom mašću u konzervama namijenjenim Oružanim snagama. Bakir Izetbegović svako jutro Sebiji naziva selam i moli je da mu nađe novi posao. Željko Komšić u kabinetu okuplja staru raju, uglavnom onu sa skijanja i iz kafane, Nermin Nikšić sa saradnicima obilazi bečke narodnjačke klubove, Fahrudin Radončić negdje u oblacima vida izborne rane, čekajući da ponovo skoči za vrat onome ko će ga unijeti u vlast, a Saša Magazinović, kao stari valjevski đak, vidi problem u Sarajevu, ali ne u Banja Luci i Mostaru.

Početkom devedetih bio sam dječak, pa se baš i ne sjećam tadašnje atmosfere. Sjećam se samo centralnog dnevnika i rata uživo. Kasnije se sjećam UNHCR-ovih najlona na školskim prozorima, sjećam se svojih drugova na sprovodima njihovih očeva. Onda se sjećam mira i svog prvog novinarskog zadatka na masovnoj grobnici u Sandićima. Svega onoga što je došlo poslije, dobro se sjećam. A ovom novijem – svjedočim.

Onog referenduma s početka devedesetih, što je označio početak rata, i ne sjećam dobro. Ali ovom neustavnom, Dodikovom, sam svjedočio. Ne znam baš da je ovaj posljednji referendum označio početak novog rata, ali znam da od tada sve miriše na njega. Jer ne postoji više institucija koja može stati na put čovjeku koji je svoju posjetu Banja Luci nazvao prvom zvaničnom inostranom posjetom srpskog člana Predsjedništva BiH. Proveo je neustavni referendum – nije kažnjen. Pustio je paravojnike u Narodnu skupštinu RS – nije kažnjen. Nabavio je 2500 autmatskih pušaka za policiju RS nije kažnjen. Unio je zastavu RS u Predsjedništvo BiH – nije kažnjen. Doveo je pripadnike MUP-a RS u Predsjedništvo – nije kažnjen. Formira rezervni sastav policije – nije kažnjen. Formira svoju paraobavještajnu agenciju – ostat će nekažnjen. Jer Tužilaštvo BiH godinama šuti, a SIPA ne smije preći entitetsku liniju. MUP RS-a suvereno kontroliše 49 posto bh terotirije. Kontroliše migrantsku krizu, zbog koje smo postali jedina zemlja na svijetu u kojoj su migranti problem tamo gdje izlaze, a ne tamo gdje ulaze u državu.

Za to vrijeme, državni zastupnik Saša Magazinović ljevicom twitta brezove metle uz poruku da je došlo vrijeme da se pomete Sarajevo. Za to vrijeme Elmedin Konaković, zaslijepljen ambicijom, ne vidi dalje od zgrade kantonalne vlade. Za to vrijeme Sebija Izetbegović zbraja putne naloge kako bi diskreditovala svoje prethodnike. Za to vrijeme, Nermin Nikšić guta Bosnalijekove ruske pilule. Za to vrijeme Naša stranka okuplja navodnu ljevicu. Za to vrijeme Radončić, usklađen sa Dodikom, ruši Obavještajnu agenciju BiH. Za to vrijeme Komšić prati vremensku prognozu i čeka da se ukažu pahuljice. Za to vrijeme Bakir Izetbegović pričama o svom siromaštvu glumi Josea Mujicu. Za to vrijeme ...

Za to vrijeme Dragan Čović usklađuje svoje postupke a Dodikom. Za to vrijeme Hrvatska od nas pravi centar islamskog terorizma. Za to vrijeme Vučić nam za ambasadora šalje šefa BIA-e. Za to vrijeme Rusi nam ne daju u NATO. Za to vrijeme zapadnjaci izražavaju zabrinutost. I prate razvoj događaja.
славянин

#557 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by славянин »

mO k3 wrote:Kako je moguće da nema nigdje video snimak gdje je Dodik uzeo zastavu bih i bacio na stranu ?!!!
Sramota sta se dopusta ....
detroit-mercy

#558 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by detroit-mercy »

radostan dan wrote:Sad kad komšić sebi na vrata zakuca onu sliku blaža kraljevića što je drži u kabinetu...
I tebi ko afisagi najveci problem Komsic :mrgreen:.
sarajevoxxxx

#559 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by sarajevoxxxx »

muha_sa wrote:http://www.zurnal.info/novost/21646/drz ... e-sarajevo

IZRAŽAVANJE ZABRINUTOSTI: Država propada, ljevica mete Sarajevo
Objavljeno: 24.11.2018. u 20:18h

Za to vrijeme Dragan Čović usklađuje svoje postupke sa Dodikom. Za to vrijeme Hrvatska od nas pravi centar islamskog terorizma. Za to vrijeme Vučić nam za ambasadora šalje šefa BIA-e. Za to vrijeme Rusi nam ne daju u NATO. Za to vrijeme zapadnjaci izražavaju zabrinutost. I prate razvoj događaja

Piše: Avdo Avdić
Izražavam zabrinutost. Baš onako kao Valentin Inzko, izražavam duboku zabrinutost. I oštro osuđujem. Najoštrije, poput Međunarodne zajednice, osuđujem ovu retoriku na političkoj sceni.

Ja, i? Upitat će skeptici.

I, ništa.

Moja zabrinutost ne znači ništa. Ali, ako ćemo biti realni, ništa korisnija od nje nije ni ona Inzkova, ni Wigemarkova, niti bilo koje strane ambasade koja, eto, „pomno prati razvoj događaja“.

Pomno prate razvoj događaja i ovi „naši“. Šefik Džaferović od prvog dana mandata traga za svinjskom mašću u konzervama namijenjenim Oružanim snagama. Bakir Izetbegović svako jutro Sebiji naziva selam i moli je da mu nađe novi posao. Željko Komšić u kabinetu okuplja staru raju, uglavnom onu sa skijanja i iz kafane, Nermin Nikšić sa saradnicima obilazi bečke narodnjačke klubove, Fahrudin Radončić negdje u oblacima vida izborne rane, čekajući da ponovo skoči za vrat onome ko će ga unijeti u vlast, a Saša Magazinović, kao stari valjevski đak, vidi problem u Sarajevu, ali ne u Banja Luci i Mostaru.

Početkom devedetih bio sam dječak, pa se baš i ne sjećam tadašnje atmosfere. Sjećam se samo centralnog dnevnika i rata uživo. Kasnije se sjećam UNHCR-ovih najlona na školskim prozorima, sjećam se svojih drugova na sprovodima njihovih očeva. Onda se sjećam mira i svog prvog novinarskog zadatka na masovnoj grobnici u Sandićima. Svega onoga što je došlo poslije, dobro se sjećam. A ovom novijem – svjedočim.

Onog referenduma s početka devedesetih, što je označio početak rata, i ne sjećam dobro. Ali ovom neustavnom, Dodikovom, sam svjedočio. Ne znam baš da je ovaj posljednji referendum označio početak novog rata, ali znam da od tada sve miriše na njega. Jer ne postoji više institucija koja može stati na put čovjeku koji je svoju posjetu Banja Luci nazvao prvom zvaničnom inostranom posjetom srpskog člana Predsjedništva BiH. Proveo je neustavni referendum – nije kažnjen. Pustio je paravojnike u Narodnu skupštinu RS – nije kažnjen. Nabavio je 2500 autmatskih pušaka za policiju RS nije kažnjen. Unio je zastavu RS u Predsjedništvo BiH – nije kažnjen. Doveo je pripadnike MUP-a RS u Predsjedništvo – nije kažnjen. Formira rezervni sastav policije – nije kažnjen. Formira svoju paraobavještajnu agenciju – ostat će nekažnjen. Jer Tužilaštvo BiH godinama šuti, a SIPA ne smije preći entitetsku liniju. MUP RS-a suvereno kontroliše 49 posto bh terotirije. Kontroliše migrantsku krizu, zbog koje smo postali jedina zemlja na svijetu u kojoj su migranti problem tamo gdje izlaze, a ne tamo gdje ulaze u državu.

Za to vrijeme, državni zastupnik Saša Magazinović ljevicom twitta brezove metle uz poruku da je došlo vrijeme da se pomete Sarajevo. Za to vrijeme Elmedin Konaković, zaslijepljen ambicijom, ne vidi dalje od zgrade kantonalne vlade. Za to vrijeme Sebija Izetbegović zbraja putne naloge kako bi diskreditovala svoje prethodnike. Za to vrijeme, Nermin Nikšić guta Bosnalijekove ruske pilule. Za to vrijeme Naša stranka okuplja navodnu ljevicu. Za to vrijeme Radončić, usklađen sa Dodikom, ruši Obavještajnu agenciju BiH. Za to vrijeme Komšić prati vremensku prognozu i čeka da se ukažu pahuljice. Za to vrijeme Bakir Izetbegović pričama o svom siromaštvu glumi Josea Mujicu. Za to vrijeme ...

Za to vrijeme Dragan Čović usklađuje svoje postupke a Dodikom. Za to vrijeme Hrvatska od nas pravi centar islamskog terorizma. Za to vrijeme Vučić nam za ambasadora šalje šefa BIA-e. Za to vrijeme Rusi nam ne daju u NATO. Za to vrijeme zapadnjaci izražavaju zabrinutost. I prate razvoj događaja.
Sve spomenuto su brige jednog uhljeba. Teme zbog kojih ljudima zaposleni u administraciji ne ide san na oci, jer drugih briga nema.

Dragi Avdo jesu li Čović i Dodik krivci što za svaku dozvolu treba dati mito. Od 96’ se prijeti stranim neprijateljem, 20 godina niko ih ne dira mogli su od BiH napraviti najveće gradilište u Evropi, nisu jer ne znaju niti hoće, a tim im pomažeš takvim tekstovima čija je poruka bavite se Rusijom, Vucicem, Kolindom, ostavite se domaćih političara i domaćih tema.
LBVIEW

#560 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by LBVIEW »

Pa jebi ga, Srbinu, kad izuje salonke :mrgreen: ,je drazi Covic, a zna se i zasto
mO k3

#562 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by mO k3 »

славянин wrote:
mO k3 wrote:Kako je moguće da nema nigdje video snimak gdje je Dodik uzeo zastavu bih i bacio na stranu ?!!!
Sramota je koliko je narod glup koji ih bira , ali važno je srbovati , biti veliki Bošnjak , još veći katolik od samoga pape . Graditi džamije , crkve , dizati krst sto veći da bi zacrtala teritorije , a fabrike nam nisu potrebne .....
Haman2

#563 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by Haman2 »

Svako radi ono sto najbolje zna pa tako i nasi clanovi Predsjednista BiH. Ni nama nije mana i mi smo izabrali one koje najbolje znamo, to jest pogresne ljude na pogresnim mjestima.

Image

Ja sumnjam da nas Dodik, Komsic, Dzaferovic, Niksic, Radoncic, Kojovic itd mogu izvuci iz ovih problema. Cirkus pocinje od Predsjednistva BiH. Komandant je gospodin Dodik a asistenti su Komsic i Dzaferovic. Halo efekat ce se prenijeti na Parlament BiH i onda redom sve do opcina.

DAKLE, dobili smo sto smo trazili.
AmiĐa_Idriz

#564 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

Samo takni :twisted:
megaman4

#565 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by megaman4 »

Haman2 wrote:Svako radi ono sto najbolje zna pa tako i nasi clanovi Predsjednista BiH. Ni nama nije mana i mi smo izabrali one koje najbolje znamo, to jest pogresne ljude na pogresnim mjestima.

Image

Ja sumnjam da nas Dodik, Komsic, Dzaferovic, Niksic, Radoncic, Kojovic itd mogu izvuci iz ovih problema. Cirkus pocinje od Predsjednistva BiH. Komandant je gospodin Dodik a asistenti su Komsic i Dzaferovic. Halo efekat ce se prenijeti na Parlament BiH i onda redom sve do opcina.

DAKLE, dobili smo sto smo trazili.
Svi politicari u BiH su pijuni kojima se upravlja daleko od granica BiH. Svi do jednog.

Oni se kao kolju pred kamerama. Cim se iste ugase, pocinje druzenje i sprdnja sa narodom koji nema ni snage ni volje ni moci ni vizije da promijeni stanje.

Sistem je uspostavljen na zapadu, i kao takav se jedino moze promijeniti uz njihovu saglasnost, ako to ONI zele a ne mi. Mi se u BiH apsolutno nista ne pitamo. Okupirani smo.

Postali smo kolonija, i to moramo sebi jednom priznati.

Niti ce Dodik otcijepiti RS, niti ce Covic uvesti treci entitet, niti ce Bakir dobiti sto zeli. Sva trojica su obicne lutke i znaju dobro da je BiH trajna kategorija.
zavrzlama

#566 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by zavrzlama »

Jebo vas vase predsjednistvi imam ja gdje :D

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... bih-412069
Maraschino

#567 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by Maraschino »

svaki trag je izbrisan
nije bez razloga :izet:

a sto se tice zastave u hodniku, mislim da ne krsi ni jedan zakon tako da je moze drzati sto godina

u salonu za prijeme NE smije i to je problem ali ispeglat ce to dodik time sto nije znao. :D
Last edited by Maraschino on 26/11/2018 20:28, edited 1 time in total.
AmiĐa_Idriz

#568 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Presjekao Šefik donjom vilicom struju
Vilajet_Bosna

#570 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by Vilajet_Bosna »

mO k3 wrote:
славянин wrote:
Sramota je koliko je narod glup koji ih bira , ali važno je srbovati , biti veliki Bošnjak , još veći katolik od samoga pape . Graditi džamije , crkve , dizati krst sto veći da bi zacrtala teritorije , a fabrike nam nisu potrebne .....
bi li bilo bolje bez džamija? misliš da bi ti imao posao ako bi se neka možda minirala? šta predlažeš, minirat posijat travnjak, kao što je rađeno 92-ge ?
mO k3

#571 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by mO k3 »

A jesam li te nešto povrijedio ?? Jarane ne govorim ovdje o porušenim džamijama koje se moraju obnoviti i ne govorim samo o džamijama nego i o crkvama ... posto nemamo ekonomiju raja se iseljava ko će ići u sve te silne bogomolje ??
славянин

#572 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by славянин »

mO k3 wrote:A jesam li te nešto povrijedio ?? Jarane ne govorim ovdje o porušenim džamijama koje se moraju obnoviti i ne govorim samo o džamijama nego i o crkvama ... posto nemamo ekonomiju raja se iseljava ko će ići u sve te silne bogomolje ??
Ovaj je veh bi aj ne obracaj paznju na njega :D
Vilajet_Bosna

#573 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by Vilajet_Bosna »

mO k3 wrote:A jesam li te nešto povrijedio ?? Jarane ne govorim ovdje o porušenim džamijama koje se moraju obnoviti i ne govorim samo o džamijama nego i o crkvama ... posto nemamo ekonomiju raja se iseljava ko će ići u sve te silne bogomolje ??
mene crkve ne zanimaju, nek ih grade oni kojima trebaju, ako im trebaju, ali me itekako povrijedi kad mi neko nakon 614 u potpunosti porušenih džamija, i hiljadu oštćenih priča ''eto prave se džamije''. džamije prave oni kojima džamije trebaju, džamije pravi narod od svog zalogaja bukvalno, oni koji to ne mogu razumjeti i ne moraju razumjeti, niko ih ne tjera niti da učestvuju u građenju a niti da razumiju, ali mi je besmisleno uvijek i baš svaki put čim se pomene fabrika i izgradnja fabrike spominjat i džamije. bezze vam je to. garde se i kladionice, ko će ići u tolike silne kladionice kad ljudi odu vani? to te ne brine? brinu te samo prazne džamije? kako da ne. :-)

država nije napravila nijednu jedinu džamiju, nije niti dužna, i ne treba, džamije gradi kao što rekoh narod. fabrike, treba da gradi država, odnosno vlast da učini sve kako bi privukla investitore, napravila fabrike, pokrenula proizvodne procese. ali kakve veze ima izgradnja džamije sa fabrikom?
Vilajet_Bosna

#574 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by Vilajet_Bosna »

славянин wrote:
Ovaj je veh bi aj ne obracaj paznju na njega :D
a je li to treba da možda imam manja prava u ovoj državi čak i da jesam veh bi aj?
mO k3

#575 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by mO k3 »

@vilajet
Mada , važne su crkve , džamije , krst po brdima , narod će korijenje da jede i kada im dosadi korijenje ići će u ambasade da idu tražiti svoju sreću vani ..... ova zemlja ima budućnosti !!! :thumbup:
Post Reply